Şimdi Ara

cpu fanı takmamanın sonucları nelerdir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vah vah bunlarıda mı görecektik,geçmiş olsun kardeşim...
  • Ben p4 2.8 işlemcimi fanını takmayıp çalıştırdım. 2-3 saniye sonra bilgisayar reset attı. Fanı taktım yeniden açtım sorunsuz bir şekilde çalıştı.
  • işlemci de sorun yok başka bir anakartta denedim işlemci çalışıyor çok şükür anakart a başka işlemci taktım ama o işlemci de çalışmadı sorun ya power de yada anakartta sanırım :-(
  • Görmeden birşey söylemek zor ama yandığını sanmam benim bildiğim işlemcinin kendi koruması vardır kendini kapatır belli bir sıcaklığa gelince. Aynı şekilde anakartta belli bir ısıda sesli uyarı verir.
  • Intel işlemciler kolay kolay yanmıyor korumalılar işlemci yanmayınca anakartın da yanmaması lazım ama başka bir sebepten güç kaynağı veya anakart gitmiş olabilir mi
  • wah wah insanın kendine yaptığını yedi cihan bir araya gelse yapamıyor

• benim p4 3000 ht yide ben fansız calistirmistim bir sure sonra reset atmıstı...ondan sonrada orjinal fanı tam oturtamamısım sorun devam etmisti xp acılıs dosyaları zarar gormustu arkadasa goturup adam ettik...ama gecen gun yine reset atmaya basladı sıcakdan diye tahmin ediyorum dun aksamdan beri normal gorunuyor cpu sicakligi 58 dereceden assagı inmiyor...sorun ne olabilir fikri olan var mı
  • yandığını sanmam korumalı cpu lar
  • bence emanet bir power bulun çevreden kendi sisteminize takın eğer gene çalışmazsa anakartta sorun olabilir servise göndermek en iyisi olur bence ama sakın fanı takmadım filan demeyin
  • Kafayı yememek elde değil sorun simdi anakartmı powersply
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugberk23

bence emanet bir power bulun çevreden kendi sisteminize takın eğer gene çalışmazsa anakartta sorun olabilir servise göndermek en iyisi olur bence ama sakın fanı takmadım filan demeyin

ben de katılıyorum tuğberk kardeşe
  • Anakartta koruma olduğu için bence yanmamıştır cpu başka bi power ile deneyin.
  • Arkadaşım anakartı çıkar sistemden ve bir süre öyle kalsın. Eğer var ise bios sıfırlama düğmesini kullan. Bakalım bu fayda edecek mi?

Ayrıca Power ın güç kablosunu da çıkar. (Benim P3 sistemin PSU sunda bile koruma devresi var. Bir kısadevre ya da başka birnedenle kendini kapatıyor. Güç kalosunu çekip tekrar takmadan katiyen güç vermiyor sisteme.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşım anakartı çıkar sistemden ve bir süre öyle kalsın. Eğer var ise bios sıfırlama düğmesini kullan. Bakalım bu fayda edecek mi?

Ayrıca Power ın güç kablosunu da çıkar. (Benim P3 sistemin PSU sunda bile koruma devresi var. Bir kısadevre ya da başka birnedenle kendini kapatıyor. Güç kalosunu çekip tekrar takmadan katiyen güç vermiyor sisteme.)

bunu bi dene....
  • yanmıştır büyük ihtimalle.
  • Aslında yanmaz reset atar ama anakart da yanmış olabilir.. Veya diğer bileşenler zarar görmüş de olabilir.. Sen en iyisi parçları teker teker başka bir pc de dene..
  • fanların dönüyor gibi çalışması ve sonradan durması genelde anakarttan olur,, geçmiş olsun
  • Bi keresinde sistem p3 sistem toplarken herşeyi taktım dalgınlıkla cpu nun fan kablosunu anakarta takmayı unutmuşum kasanın içinede hiç bakmıyorum çalıştırdım xp cdsini taktım tam kuruyodum windows u pis bi koku geldi ama acayip bi koku bilgisayar reset attı bi kaç kere sonra bi baktım ki fanın kablosu takılı değil sonra taktım canavar gibi çalışıyo hiçbişey olmadı işlemciye yanık kokusu geldiği halde bide
  • abim en önemli şeyi unutmuşsun işlemcinin markası ve modeli neydi ki ? core seriisi veya p4 civarı bişey ise yanması oldukça zor çünkü adını hatırlamadığım bir teknoloji ile işlemci sıcaklığı tehlikeli düzeye ulaştıkça işlemci kendi hızını azaltıyordu eğer yine de durmazsa kapanıyordu yani ateşe atmadığın sürece core ve pentium 4 lerini yakman çok zor dolayısıyla en kötü ihtimalle sıcaklık 90 dereceyte falan ulaşmıştır ve soketteki pinlerin iletkenliğğini kaybettirmiştir power ının da çok ısınması bu durumu destekler nitelikte sana tavsiyem başka bir board da dene işlemciyi zaten işlemci waferlarının erime sıcaklığı 150 200 derece civarında o yüzden çok eski bir p2 veya athlon xp falan kullanmadığın sürece işlemciyi yakman zor oldukça tabii bu dediklerimi p4 veya core seriisi işlemci olduğunu varsayarak yaptım aynı yazdıklarım amd athlon dan sonra çıkan her amd işlemcis için de geçerlidir
  • Bildiğim kadarıyla söylüyorum böyle bir deneme bende Pentiumlar üzerinde yapmıştım.

İşlemci bariz bir şekilde ilk açılışta 7 hemen birkaç saniye sonra 3 saniye açık kalıyor daha sonra kendini koruma devresine sokup kapatıyordu sen nasıl sisteme zarar verdin anlamadım.

Ayrıca bir parça yandıysa ya yanık izi vardır göremiyor isen koklamakda yarar var leş gibi kokar

Not : İşlemci P4 idi.

Edit : İmla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 13 Ağustos 2007; 17:25:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.