Şimdi Ara

cpu fanı takmamanın sonucları nelerdir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakart:GA-P35-S3
    sanırım anakart gitti işlemcide sorun yok başka anakart a taktım çalışıyor
  • eh be kardesim ne yaptın sen neyse gecmis olsun
  • Yazık olmuş o parayla su soğutma bile kurardın.
  • Eğer ki işlemci fanını takmayı unuttuysan anakart ve işlemciye hiç bir şey olmaz. Yukarıda da herkesin söylediği gibi belli bir ısıdan sonra sistem kendini kapatır.

Eğer sorun açılışta işlemci fanı bir kaç kere dönüyor sonra duruyor ve sistemde hiç bir hareket olmuyorsa psu ile vedalaş. Sorun psu dur. Başka arkadaşının psu sunu kendi sisteminde dene.
  • sorunu çözmek çok basit.. Anakartı ve İşlemciyi başka sistemlerde tek tek deniyeceksin.. Kolay kolay yanmazlar merak etme başka bi şeydendir bence
  • Komple Sistemi kurabilen bir insan nasıl olurda böyle basit bir şeyi gözden kaçırabilir
  • videoyu izledim amdnin bi zamanki ısınma probemni ne olduğu anlaşılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: meta5

FAN KOCAMAN BİLŞE NASI UNUTUTSUN TAKMAI!!

• ben ilk cpuyu ve fan ı takarım montaj ederken
  • Ne zaman üst konu oldu bu topic?
  • Gecenin 3 de kurdum uykusuzluktan unuttum sanırım :-( ama cpu sorun yok Anakart gitti :-) sanırım
    quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

Komple Sistemi kurabilen bir insan nasıl olurda böyle basit bir şeyi gözden kaçırabilir
  • Bugün bende benzeri bir durumu yaşadım..Yeni aldığım E 6550 İşlemciyi,MSI P35 Neo anakartıma monte ettim,sisitemi çalıştırarak XP'yi kurdum..Driverleri yüklerken bilgisayar birden kapandı.Bir kaç kere denedim açmadı.Kasayı açıp bir müddet bekledikten sonra tekrar çalıştırdım.Bıosda sıcaklık 90 dereceyi gösteriyordu..Oysa fan çalışıyordu,hiçbir eksiklik yoktu.Sonra sıcaklık kendi kendine 50 dereceye düştü,bilgisayar yaklaşık 6-7 saattir açık,yüklemede 60 boşta 50 dereceyi gösteriyor.Her an bir sürpriz yapacak diye korkuyorum.
  • Kardeşim Bi PSU yu test et %80 onda bi sorun olabilir Güç gelmiyo diyosun VArdır onda bişe başka bi psu ile dene

veya psu da anakarta giren büyük kabloda siyah ile yeşili birbirine bi kablo ile değdir
    eğer psu çalışırsa fan dönerse anakart a bişe olmuştur dönmezse psu değiş :D

inş işe yarar
  • Psu nun anahtarını aç kapa eğer koruma devresi varsa resetler.Sorun belkide ondadır.
  • işlemci fanı takmassan işlemci çok ısınıp sistemi kapatır.eğer çabuk ısınan bir işlemci modeliyse bilgisayar açıldıktan 5 saniye sonra yine kapanır ve eğer sistemin resetlenmesinde sorun varsa işlemciyi yakarsın haberin olsun hemen bir fan alll
  • benim bildiğim intel in işlemci teknolojisi işlemci 70 dereceye gelince otomatik olarak kendini kapatıyor intel işlemcileri yakmak çok zor
  • aynı şey benim eski bilgisayarda olmuştu. ben pek anlamıyordum o zamanlar bir arkadaşa yaptırmıştım. cpu fanı tam dönecek gibi oluyor ama dönmüyordu. sonra farkettik ki harddiskten duman falan çıkıyor. yani harddisk yanmıştı. bu ihtimalide bir düşün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TeKMu

Gecenin 3 de kurdum uykusuzluktan unuttum sanırım :-( ama cpu sorun yok Anakart gitti :-) sanırım
    quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

Komple Sistemi kurabilen bir insan nasıl olurda böyle basit bir şeyi gözden kaçırabilir

oncelikleşunu soyliyim : bozulmuş (yanmış) olan işlemcinin anakartıda bozması muhtemeldir. ama işlemcin yanmamışta olabilir ki sen yanmadı denedim diyosun. power ını bi dene olmadı anakart bozuktur zaten noolcakki. fan takmadım derken blok sogutucuyu taktın ama uzerine fanı takmayı unuttun sanıyorum. o durumda bi şeyolmaz. benim pc açıkken cpu fanına elim degdi ve kırıldı. bende cıkarttım fanı. oyle fansız vaziyette 30 dakka falan çalıştı. sonrakapattım pc yi başka fan taktım. (söz konusu pc imzamdakidir)

• Acaba bu işlemcinin koruması windows tam olarak kurulmadığı için daha devrede olmayabilir mi?
  • abi o windows la diil işlemci ve bios la ilgili bişey. işletim sistemi kurulu olmasa bile işlemcinin shutdown koruması açıksa belli bi sıcaklıkta pc kapanır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 15 Ağustos 2007; 18:03:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.