Şimdi Ara

CPU GHZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

CPU GHZ

Kullandığım işlemci bildiğiniz üzere 2.5 Ghz hızındadır ama 2.1 Ghzda çalıştırmaktadır. Ama işlemcinin Her zaman yada herhangi bir yüklenmede 2.5 Ghzda çalışmasını isityorum bunu nasıl yapabiliriz. bu arada bu değer oyunlar açıkken aynıdır Değişmemektedir.

Şimdiden Teşekkür Ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ProsTRiKe

Merhaba Arkadaşlar

Kullandığım işlemci bildiğiniz üzere 2.5 Ghz hızındadır ama 2.1 Ghzda çalıştırmaktadır. Ama işlemcinin Her zaman yada herhangi bir yüklenmede 2.5 Ghzda çalışmasını isityorum bunu nasıl yapabiliriz. bu arada bu değer oyunlar açıkken aynıdır Değişmemektedir.

cpu-z nin bazı sürümleri yanlış gösterebiliyor. yeni sürümlerini veya başka programlar deneyebilirsiniz, örneğin coretemp, sıcaklık ve cpu frekans değerlerini bu program üzerinden takip edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

quote:

Merhaba Arkadaşlar

cpu-z nin bazı sürümleri yanlış gösterebiliyor. yeni sürümlerini veya başka programlar deneyebilirsiniz, örneğin coretemp, sıcaklık ve cpu frekans değerlerini bu program üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorunun programla ilgisi olmadığını biliyorum. ama yinede sizin için resim koyayım

CPU GHZ

• quote:

Sorunun programla ilgisi olmadığını biliyorum. ama yinede sizin için resim koyayım

CPU GHZ

http://forum.donanimhaber.com/m_52373072/tm.htm
    bu konuda bazı şeylerden bahsedilmiş.
    psu dan kaynaklı olabilir, yetmiyordur
    siz donanımınızı buraya tam olarak yazın gören bi arkadaş cevap yazacaktır.
    zira ben masaüstünden çok anlamam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

Yok Psudan Kaynaklanıyor olamaz cooler master silent power 700 w var.

Yinede Teşekkür Ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsTRiKe -- 1 Aralık 2012; 17:51:16 >
  • Yardım Lütfen
  • Bios ayarlarından çarpan kilidini yükseltmen gerekiyor. sanırım 6ya düşürülmüş. işlemcin hakkında pek fazla bilgim yok ama FSB frekansını 333 yapıp çarpanı 7.5 yaptığında 2.5GHz hıza uşacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Bios ayarlarından çarpan kilidini yükseltmen gerekiyor. sanırım 6ya düşürülmüş. işlemcin hakkında pek fazla bilgim yok ama FSB frekansını 333 yapıp çarpanı 7.5 yaptığında 2.5GHz hıza uşacaksın

Bunu nasıl yapacağımı nerden öğrenebilirim aceba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsTRiKe -- 2 Aralık 2012; 0:43:09 >
  • overclock diye aratırsan pek çok bilgi bulabilirsin
  • Biosdan SpeedStep C1 EIST bu ayarlari kapatirsan surekli 2.5 Ghz calisir islemci.
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar

CPU GHZ

Selam
    @Bios'a girin ve işlemcinizi otomatikten çıkartarak, 2.5 GHz'ye sabitleyin ve F10 tuşu ile kaydederek çıkın. Bunu yaptığınızda CPU sürekli 2.5 GHz hızında çalışacaktır.

Fakat şunu unutmayın;
    CPU gerek duyduğu zaman 3 GHz veya biraz daha üstü arasında zaman zaman hızlanır. Siz bunu 2.5 GHz'ye sabitlerseniz, bu durumdan faydalanamazsınız.
    Bilginize ve kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Merhaba Arkadaşlar

CPU GHZ

Selam
    @Bios'a girin ve işlemcinizi otomatikten çıkartarak, 2.5 GHz'ye sabitleyin ve F10 tuşu ile kaydederek çıkın. Bunu yaptığınızda CPU sürekli 2.5 GHz hızında çalışacaktır.

Fakat şunu unutmayın;
    CPU gerek duyduğu zaman 3 GHz veya biraz daha üstü arasında zaman zaman hızlanır. Siz bunu 2.5 GHz'ye sabitlerseniz, bu durumdan faydalanamazsınız.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Bilgilendirme için teşekkür Ederim . Halletim çarpanı 7.5 yapıp dediklerinizi kapattım şimdi 2.5 ghz sabitledim.

• quote:

Bilgilendirme için teşekkür Ederim . Halletim çarpanı 7.5 yapıp dediklerinizi kapattım şimdi 2.5 ghz sabitledim.

Rica ederim.. Hedefiniz tamamsa, benim için sorun teşkil etmez. Yeter ki, sizin isteğiniz yerine gelsin..
  • Cpu-z ye pek güvenmesen iyi olur. benim 1333mhz ram i 665 göstertiyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoşYoksaDüşersin

Cpu-z ye pek güvenmesen iyi olur. benim 1333mhz ram i 665 göstertiyordu

Selam
    CPU-Z'ye neden güvenmeyelim? Siz programın nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, bunda programın ne kabahati var?

Kardeş bilmeden sallama fikirlerinizle kişilere bilgi vermeye çalışmayın..

Bakın şimdi size gösterdiği RAM durumunu hesaplayalım. Hesaplamayı anlayabiliyorsanız tabii..

665x2=1330 MHz eder. Bunda programın yanlışlığı nerede?

Bir şey biliyorsanız yazın, bilmiyorsanız da susun! ki, birileri şu anki gibi yaptığınız işin yanlış olduğunu hatırlatmasın size!
    Kolay gelsin
  • sanırım çarpan düşük
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Cpu-z ye pek güvenmesen iyi olur. benim 1333mhz ram i 665 göstertiyordu

Selam
    CPU-Z'ye neden güvenmeyelim? Siz programın nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, bunda programın ne kabahati var?

Kardeş bilmeden sallama fikirlerinizle kişilere bilgi vermeye çalışmayın..

Bakın şimdi size gösterdiği RAM durumunu hesaplayalım. Hesaplamayı anlayabiliyorsanız tabii..

665x2=1330 MHz eder. Bunda programın yanlışlığı nerede?

Bir şey biliyorsanız yazın, bilmiyorsanız da susun! ki, birileri şu anki gibi yaptığınız işin yanlış olduğunu hatırlatmasın size!
    Kolay gelsin

Tamam yanlış bilgi verdim çünkü yanlış biliyordum. Vurun ama öldürmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tamam yanlış bilgi verdim çünkü yanlış biliyordum. Vurun ama öldürmeyin.

Selam
    Vurdum ama mesaj yazazabildiğinize göre demek ki öldürmemişim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.