Şimdi Ara

CPU Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İşlemcim AMD FX-8150. Stok fan ile çalıştırırken stok fan 5000 rpmlere çıkıyordu ve tahmin edebileceğiniz gibi
    aşırı yüksek ses çıkarıyordu. Stok fanın yerine Cooler Master TX3 Evo taktım. Şimdi gayet sessiz çalışıyor ancak CPU boşta 40 derece,
    oyunlarda ise 60-65 dereceye çıkıyor. (Yeni fan oyunlarda 2000 rpm civarında dönüyor) Bu sıcaklık değerleri çok anormal gelmese de
    oyunlarda arada bir 5-10 saniye boyunca süren takılmalar oluyor. Stok fan ile bu takılmalar yoktu. Buna ne sebep olabilir? Stok fanı
    Cooler Master ile değiştirirken sanırım pinlerin birini kırdım ancak bilgisayar çalışınca bu kırılan pinin işe yaramayan pinlerden olduğunu düşündüm.
    Pin kırılması böyle bir takılmaya sebep olabilir mi yoksa işlemcim çok mu ısınıyor?

Ufak bir bilgi daha vereyim istedim netleştirmek için: Fanı değiştirdikten sonra bilgisayarı açtığımda "overclocking failed please enter setup to reconfigure your system"
    hatası aldım ve otomatik ayarları yüklemeyi seçtim, ardından bilgisayar normal açıldı. Belki bu da sorunun kaynağının çözülmesinde yararlı olur diye belirteyim dedim.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: knifesmoke

Merhaba arkadaşlar. İşlemcim AMD FX-8150. Stok fan ile çalıştırırken stok fan 5000 rpmlere çıkıyordu ve tahmin edebileceğiniz gibi
    aşırı yüksek ses çıkarıyordu. Stok fanın yerine Cooler Master TX3 Evo taktım. Şimdi gayet sessiz çalışıyor ancak CPU boşta 40 derece,
    oyunlarda ise 60-65 dereceye çıkıyor. (Yeni fan oyunlarda 2000 rpm civarında dönüyor) Bu sıcaklık değerleri çok anormal gelmese de
    oyunlarda arada bir 5-10 saniye boyunca süren takılmalar oluyor. Stok fan ile bu takılmalar yoktu. Buna ne sebep olabilir? Stok fanı
    Cooler Master ile değiştirirken sanırım pinlerin birini kırdım ancak bilgisayar çalışınca bu kırılan pinin işe yaramayan pinlerden olduğunu düşündüm.
    Pin kırılması böyle bir takılmaya sebep olabilir mi yoksa işlemcim çok mu ısınıyor?

Ufak bir bilgi daha vereyim istedim netleştirmek için: Fanı değiştirdikten sonra bilgisayarı açtığımda "overclocking failed please enter setup to reconfigure your system"
    hatası aldım ve otomatik ayarları yüklemeyi seçtim, ardından bilgisayar normal açıldı. Belki bu da sorunun kaynağının çözülmesinde yararlı olur diye belirteyim dedim.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

bazı pinlerin boşuna olduğu söylemleri var fakat eğer pin kırlırsapc çalışsa bile prime 95 gibi hesaplama programlarında hata verebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.