Şimdi Ara

Cpu Led ışığı kırmızı yanıyor görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus m5a97 evo r2.0 anakart
    AMD fx 6100 işlemci
    2+2 ddr3 1333 Kingston ram
    Ati hd4850 1gb 256 bit ekran kartı
    1tb hard disk
    600 w thermaltake power supply

Sistemim var 2011 yılında topladım o günden beri 4-5 defa format attım sadece, kullanıyordum ta ki düne kadar dün pcyi düzgünce kapadım tekrar açmak istediğimde görüntü gelmedi ramleri çıkarıp taktım tek tek yuvaları iki ram ilede ayrı ayrı denedim yinede nafile ekran kartını başka pcde denedim çalışıyor power supplyi denedim başka pcde çalışıyor.

En son fark ettim ki power tuşuna bastığımda anakart üzerindeki cpu Led ışığı sabit kırmızı yanıyormuş hala görüntü gelmiyor sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir
    İşlemci den olabilir mi sorun
    Şimdiden teşekürler

• modeline göre değişebilir ama bendeki de asus ve kırmızı ışık yanıyorsa ram yüzünden oluyor bende post ekranı gelmiyor.pili çıkarıp denediniz mi?bir de tek ramle deneyin.
  • Yazdım hocam 2 ramide bütün yuvalarda tek tek denedim ama olmadı
  • okan6464 kullanıcısına yanıt
    biosu sıfırlamışsınızdır ramden değilse işlemci olabilir bunlara kırmızı ışık yakar ama bilmiyorum bu ortamda da kimden emanet ram işlemci bulup deneyeceksiniz ya da eskisi gibi bilgisayarcılar da yok tek tek parçaları deneseler.bizim buradan şöyle yaparsan açılır dememiz zor denenmesi lazım.

işlemciyi yuvasından çıkarıp açın yine mi kırmızı yakıyor yoksa başka bir şey mi?en azından işlemciden mi ramden mi anlaşılabilir.ayrıca çıkarıp takınca çalışabilir.aynı şekilde hiç ram takmadan açın ne yakıyor?
  • İşlemciyi söküp çalıştırdığımda da yanıyor ışık
  • Neredeyse herşeyi denemişsiniz birtek işlemciyi farklı anakartta denemek kalmış.
    İşlemciyi çıkarınca cpu ışığı yanar tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Mart 2020; 22:14:4 >
  • Statik elektiklenme olabilir mi ? Bu aralar çok denk geliyorum
  • okan6464 kullanıcısına yanıt
    İşlemci soketinin etrafındaki voltaj ünitelerini inceleyin alttanda bakın renk değişimi yanık iz vs. varmı.
  • Konu amd ise problemin ne olduğunu anlamak çok zor.
  • İslemciyi tam oturt bacaklar tam tutmuyor
  • Hiç bişey yok Herşey stabil görünüyor
  • Kardeşim yaklaşık 1 haftadır ben de aynı sorunu yaşıyorum ve senin yaşadıklarının bire bir aynısı eğer bir çözüme ulaştıysan söyleme ihtimalin var mı gerçekten çok mutlu olurum.

• Hocam iyi akşamlar anakart arızası anakartı değiştirdim 2. El anakartla değiştirdim sorun çözüldü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.