işlemcinin komutlarını kapatıyor.belli uygulamalarda sıcaklık düşüsü oluyor.
bende denedim belirli bir düşüş olduğu doğru Teşekkürler pisagor..
Teşekküre değmez dostum.Ben teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: gecko79
bende denedim belirli bir düşüş olduğu doğru Teşekkürler pisagor..
iyi güzel yorumlar ama benim sorum olucak. benim 2.8 northwood um var, zaten o kadar ısınmıyor en fazla 52falan gördüm, sorum şu. oda sıcaklığını 30 derece alsak, benim cpu'm şu anda 33 dereece 32 derece arası oynuyor, 5 derece düşse bile kar ama oda sıcaklığının altına nası düşçek ben onu anlamıyorum
link bozuk mu yok sa ben mi indiremiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: bar2500
bu programı açınca cpu kullanımı %100 oluyo bilginize
program windowsun sistem boşta işleminin yerini alıyor. yani o gördüğün %100 işlemcinin tamamen boşta olduğunun işareti.
bu arada teşekkür etttttim programı yüklemeden önce sıcaklık grafiğine baktım yarım saate 48-49 arasında gezmiş. programı yükledim ve kısa süre içinde 3-4 derece arasında düşüş oldu çok sağol işe yarıyo valla.
madem iyi diyonuz deniyek baak
zaten boşta iken 35 dereceyi geçmiyor ne gerek var
peki cpu ya bi zararı olmazmı
Eskiler hatırlayacaktır, bir zamanlar "waterfall" ve "rain" isimli programlar vardı, aynı işi yapıyorlardı. Sanırım bu da onlar gibi.
tam olarak link i verebilirmisiniz arkadaşlar..
tabi bu sadece kullanım olmadığı zaman cachelerin full burst mode unu ve fpu yu da gerekirse kapadığından load modda pek bişeye yarayacağını sanmıyorum. ama oc denemeleri sırasında idle a geçirmek gibi bir feature ile sağlam salt mhz değerleri elde edilebilir ..
İşlemci ısısı hiçbir işlem yapmadığım halde 1 derece bile düşmedi . Everest İşlemci çalışmasını %100 gösteriyor.
yaw 3-5 derece düşecek diye boşu boşuna yawaşlama riskini göze alamam.
Abi böyle programlar bir anlamda işlemciye dinlenme komutu veriyor IDLE sıcaklık düşebilir ama tam yükte sıcaklık fazla değişmez ben kurdum memnun kalmadım geri sildim.Bence gereksiz.
Arkadaşlar,sonuş olarak zaten kimsenin masaüstyündeyken ısı sorunu yok..Yüklü konumdayken gerekiyor bize zaten onda da bi işe yaramadığına göre...Bu program hakkında fazla konuşmanın anlamı yok diye düşünüyorum..Ayrıca %100 işlemcinin kullanılmasını sakıncalı olrak görüyorum..Bunun gibi programlar çok war..İşlmecinin hızını yawaşlatıyor ayruıca
Benim tekniğim bana yeter Resimde vcore kısmına dikkat
yaz aylarında bartonlar idle 45-50 arası çalışıyor. onlar için ideal gibi görünüyor.64 bitler zaten serin.sorun yok zaten.
NT tabanlı 2000 ve XP gibi işletim sistemlerinde boşta kalma komutları (sistem boşta işlemi) zaten sistemin kendisi tarafından gönderilmiyor mu?