Arkadaşlar yabancı forumlarda gezerken baktım çocuklar konuyoyorlar.Bi program varmış cpu ısısını düşürüyormuş.tak hemen kurdum test ettim.Gerçekten 10 derece düşürüyor.Dedim bizim çocuklar neden istifade etmesin? Adı cpuIdle, linki de aşağıdadır. Kolay gelsin saygılar... http://www.cpuidle.de/downloads.php
olm işlemciyi yavaşlatıyo olmasın bu zımbırtı
hadi len
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeR
quote:
Orjinalden alıntı: RevengeR
aynen öyle yapıyo. boştayken saat hızını düşürüyo. ewet sıcaklığı azaltabilir ama bana göre masaüstü için gereksiz. laptoplarda hem sıcaklık azalsın, hem de pilden tasarruf olsun diye kullanılabilir. ayrıca ilk ve tek gibisinden algılamayın. bu işi yapan büssürü program var...
quote:
Orijinalden alıntı: catalyst
quote:
aynen öyle yapıyo. boştayken saat hızını düşürüyo. ewet sıcaklığı azaltabilir ama bana göre masaüstü için gereksiz. laptoplarda hem sıcaklık azalsın, hem de pilden tasarruf olsun diye kullanılabilir. ayrıca ilk ve tek gibisinden algılamayın. bu işi yapan büssürü program var...
Alıntıları Göster
bu programı açınca cpu kullanımı %100 oluyo bilginize
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeR
İşlemcinin kulanmadığı komut setlerini kapatıyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Basar
hadi len
Bende başlangıçta hadi len dedim ama baktım ki işe yarıyor.saygılar..
quote:
Orjinalden alıntı: Basar
hadi len
quote:
Orijinalden alıntı: pisagorx
Bende başlangıçta hadi len dedim ama baktım ki işe yarıyor.saygılar..
quote:
Orjinalden alıntı: Basar
hadi len
Alıntıları Göster
Hadi Leeennnn şaka biyana gerçekten işe yarıyor dostum.. arkadaşları bilgilendirdiğin için sağolaın.. aramıza yeni katıldığın belli bir ara görüşelimde senide bizim takıma alalım
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: pisagorx
yani? yawaşlama söz konusu mu?
quote:
quote:
Alıntıları Göster
hayır yok öyle bişey kurun deneyin
yahu madem böyle bi programla sıcaklık 10 derece düşecekse intel veya amd zaten bu programın kullanacağı sistemi kullanmazmıydı biraz mantıklı düşünün ¿
quote:
Orijinalden alıntı: darkness532
yahu madem böyle bi programla sıcaklık 10 derece düşecekse intel veya amd zaten bu programın kullanacağı sistemi kullanmazmıydı biraz mantıklı düşünün ¿
dene ve gör kardeş denemeden yorum yapmayalım lütfen
quote:
Orijinalden alıntı: yildiz
dene ve gör kardeş denemeden yorum yapmayalım lütfen
Alıntıları Göster
Ya kardeş emeğine saygı duyuyorum ama ben bi faydasını göremedim işlmeci %100 çalışıyor nedendir anlayamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: stekemen
Ya kardeş emeğine saygı duyuyorum ama ben bi faydasını göremedim işlmeci %100 çalışıyor nedendir anlayamadım.
Alıntıları Göster
boşuna bukadar fana para verdik desenize... neyse bi deneyelim bakalım programı.. sağol..
quote:
Orijinalden alıntı: HiRØ
boşuna bukadar fana para verdik desenize... neyse bi deneyelim bakalım programı.. sağol..
Alıntıları Göster
ARKADAŞALAR BENDE ISI DÜŞÜŞÜ OLMADI.
quote:
quote:
Alıntıları Göster
Saat hızında değişiklik yapmıyor.İşlemcinin kullanmadığı komutları kapatıyor.Mesela internetteyken müzik dinlerken falan ısıyı düşürüyor.Oyuna girildiğinde yine normal seviyelerine tırmanıyor.Yani boşta iken iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: catalyst
quote:
quote:
Saat hızında değişiklik yapmıyor.İşlemcinin kullanmadığı komutları kapatıyor.Mesela internetteyken müzik dinlerken falan ısıyı düşürüyor.Oyuna girildiğinde yine normal seviyelerine tırmanıyor.Yani boşta iken iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: catalyst
quote:
Alıntıları Göster
Bu programın benzeri msi anakartlar ile veriliyor zaten. Sıcaklığı düşürüyor fakat sistem boşta iken! Zaten boşta iken sıcaklık sorunu yaşamıyoruz değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: TeLLiOgLu
Bu programın benzeri msi anakartlar ile veriliyor zaten. Sıcaklığı düşürüyor fakat sistem boşta iken! Zaten boşta iken sıcaklık sorunu yaşamıyoruz değil mi?
Alıntıları Göster
sanırım msi kartlarda dediğin "dynamic overclocking". işlemci masaüstündeyken falan yavaşlatılıyor fakat oyunlarda falan kendiliğinden o/c oluyor, yani çalışma frekansı falan artıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: inuyasha
sanırım msi kartlarda dediğin "dynamic overclocking". işlemci masaüstündeyken falan yavaşlatılıyor fakat oyunlarda falan kendiliğinden o/c oluyor, yani çalışma frekansı falan artıyor.
Alıntıları Göster
cool n quiet zaten aynı işi yapmıyomu bununla??bende yan etki yaptı 30 derece olan işlemci 35 derecelere çıktı
quote:
Orijinalden alıntı: guesss
cool n quiet zaten aynı işi yapmıyomu bununla??bende yan etki yaptı 30 derece olan işlemci 35 derecelere çıktı
Alıntıları Göster
çok teşeşkür ederiz bize bu programı sundugun için fakat aklıma takılan bi problem var. şimdi bu cpu ısısını düşürüyosa o zaman overclock fanlarının satışında azalma olur ve belli bi piyasa kargaşası yaşanır!5 ile 9 derece demek zaten bir zalmanın yapabilecegi 90 dolarlık fan işlevi demek.! bu da benzın lı otomobili suyla çalıştırma gibi vs. yanı böyle bi programın gerçekligi varsa bu burda kalmaz ve kendını aşar, yalnız ticari açıdan buna şirketler izin vermez ! haksızmıym arkadaşlar??Böle bir programın tam randuman vermesi kesinlikle olanaksız die düşünüyorum yukarda da yazılanlar gibi illa bir şeylerden kısıtlama olmalı