Şimdi Ara

Cpu overclock!! > BiR Bakın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemcimin fanını temizlemek için çıkarttım... üzerindeki termal macun sıvıydı. Tekrar taktığımda cpu overclocking gibi yazılar almaya başladım yanlışmı taktım die çıkardığımda termal macn katılaşmıştı şimdi her açılışta diyo cpu overclocking diye... Hatta bazen kendini kapatıyor ne yapabilirim? acil arkadaşlar ;)

• Cpu yu yada soğutucusunu çıkarınca bazı anakartlarda
    cpu ayarları deişti ayarlar default ta kalsınmı yoksa bios a girip ayarlara bakın diyo sen bios a bak ayarla kaydet çık.
  • bios default yap dostum olmadı CLR_CMOS yap jumper yardımıyla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xander Cage

Selam Arkadaşlar..
    İşlemcimin fanını temizlemek için çıkarttım... üzerindeki termal macun sıvıydı. Tekrar taktığımda cpu overclocking gibi yazılar almaya başladım yanlışmı taktım die çıkardığımda termal macn katılaşmıştı şimdi her açılışta diyo cpu overclocking diye... Hatta bazen kendini kapatıyor ne yapabilirim? acil arkadaşlar ;)

Eğer soğutucudan başka bişey çıkarmadıysan (güç kabloları fln) anakart biosunu default ayarlara getir derim, ancak raid fln kurduysan onları tekrar açman lazım biostan.

Hayatında biosa girmesiysen yada haşır neşir değilsen fazla kurcalama bir bilene yaptır derim
    Çünkü PC'n elinde kalabilir...

Edit:

Birde soğutucuyu tam oturttun mu ondan emin ol. ayrıca biosta işlemciyi kapatmak için max sıcaklık seçimi yapılan yeri kontrol et...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 14 Temmuz 2008; 11:45:46 >

• bu sorunu daha once ben de yasamistim... islemcinin veya anakartin uzerine sogutma sivisi damlatmis olabilirsin.. bu yuzden bazi noktalarda islemci bolgeleri ve anakart noktalari islemcinin overclock edilmesini bu sekilde saglayabilir.

Athlon XP islemcide sogutucu takarken klipsi kirildi... sogutucu uzerindeki macunla islemci uzerindeki kucuk direclere degince anakart ben de de ayni hatayi verdi ve sonra islemci yandi... cok eski zamanlar boyleydi iste..
  • Anlattıklarınızla alakası varmı bilmiyorum şu anda işteyim.. Eve gidince BIOS default yaparım ama Cpu Overclocking felan yazıyor. O yazının onlarla ilgili olacağını sanmıyorum. + BIOS'u biliyorum ve Cpu sıcaklığı 94C derece diyor.

Termal macundan olamazmı ben ondan diye düşünüyorum???
  • galiba cpu macunun sivilasmasindan ve bir yere akmasindan kaynakli kismi bir kisa devre olabilir ve bu gibi sonuclarla daha once karsilasilmistir.

cpu ve anakart yuzeyinde boyle bir damla veya iz var mi diye kontrol et... bakalim ne bulacagiz.? mumkunse cpu macununu degistir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öyle bir kısa devre olayı yoktur. İhtimalleri saydığın için teşşekkürler. Kafamda oluşturduğum 2 ihtimal var. Onlardan 1i çıkacağından eminim. İlginize teşekkürler...
  • işlemci 94 dereceyse sen o termal macunu değiştir ve fanının oturduğundan emin ol bence...fan oturmuyor gibi duruyor.
    çünkü oc'siz işlemcinin o noktaya kadar çıkmaması lazım, hele EIST ve diğer zımbırtılar açıksa.

bi ihtimal daha var: biosla oynandıysa belki işlemciye giden voltaj çok yüksek olabilir,belki işlemci tam oturmadığından anakart vid değerini tam okuyamıyor olabilir.ki işlemcinin hiç zorlanmadan oturması lazım ya neyse intel işte garipliklerin efendisi
  • :) bakacaz eve gidince inş hallederim.
  • uhmmmm anakart üzerinde bir pil var o pili çıkar 5-6 sn sonra tekrar tak bios ayarların default olacak sonra gerekli ayarlamaları ve overclock işlemlerini rahatlıkla yapabilirsin
  • Son 5 senedir kullanılan termal macunlar yalıtkandır, anakarta geldiğinde hiçbir problem olmaz.. Senin problemin işlemci çok ısınıyor, bu yüzden sana cpu overclocking failed hatası veriyor.. Ben overclock yapmıyorumki diyeceksin ama o anakartın biosunu yazan kişi sanırım işlemcinin ısınma probleminin sadece overclock sırasında olacağını düşünüp hata kodunu ona göre yazmış.. Soğutucunun altını alkol bazlı bir sıvı ile sil, işlemcinin üzerinide sil.. kurumasını bekle, sonrada yeni termal macun uygulu.. Aşağı yukarı her 6 ayda bir termal macunun değiştirilmesi gerekir akışkanlığını kaybettiği için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 16 Temmuz 2008; 7:49:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

Son 5 senedir kullanılan termal macunlar yalıtkandır, anakarta geldiğinde hiçbir problem olmaz.. Senin problemin işlemci çok ısınıyor, bu yüzden sana cpu overclocking failed hatası veriyor.. Ben overclock yapmıyorumki diyeceksin ama o anakartın biosunu yazan kişi sanırım işlemcinin ısınma probleminin sadece overclock sırasında olacağını düşünüp hata kodunu ona göre yazmış.. Soğutucunun altını alkol bazlı bir sıvı ile sik, işlemcinin üzerinide sil.. kurumasını bekle, sonrada yeni termal macun uygulu.. Aşağı yukarı her 6 ayda bir termal macunun değiştirilmesi gerekir akışkanlığını kaybettiği için..

termal macun yalıtkan ise sogutucu ile işlemci arasınaki görevi nasıl üstleniyor ..merak ettim yalıtkan ise neden macun sürülür ...yada sadece ısı transferi mi yapıyor termal macun

• quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

Son 5 senedir kullanılan termal macunlar yalıtkandır, anakarta geldiğinde hiçbir problem olmaz.. Senin problemin işlemci çok ısınıyor, bu yüzden sana cpu overclocking failed hatası veriyor.. Ben overclock yapmıyorumki diyeceksin ama o anakartın biosunu yazan kişi sanırım işlemcinin ısınma probleminin sadece overclock sırasında olacağını düşünüp hata kodunu ona göre yazmış.. Soğutucunun altını alkol bazlı bir sıvı ile sik, işlemcinin üzerinide sil.. kurumasını bekle, sonrada yeni termal macun uygulu.. Aşağı yukarı her 6 ayda bir termal macunun değiştirilmesi gerekir akışkanlığını kaybettiği için..

termal macun yalıtkan ise sogutucu ile işlemci arasınaki görevi nasıl üstleniyor ..merak ettim yalıtkan ise neden macun sürülür ...yada sadece ısı transferi mi yapıyor termal macun

Sanırım arkdaşın bahsettiği ısı iletkenliği elektrik konusunda termal macunlar yalıtkandır...

• anakartta bulunan işlemci soketine (pinlere)yanlışlıkla ben macun damlattım..silmeye çalıştım ama pinlere zarar vermekten korktum..gerçi temizlemekte imkansızdı zaten .....yalıtkan olması iyi oldu...o zaman bir zarar gelmez herhalde
  • yalıtkanlık ısı yalıtkanlığı değil elektrik açısından yalıtkan ama dikkat gümüş katkılı iletken olanlar çıkabilir
  • zalman 9700 nt den cıkan orjinal macun damladı gümüş olan ....ama sistem su an stabil çalışıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

zalman 9700 nt den cıkan orjinal macun damladı gümüş olan ....ama sistem su an stabil çalışıyor

dostum her gümüş katkılı iletken değil yanlış anlaşılma olmasın stabilse sistem sorun yok demektir.
  • Zalman, Arctic Silver gibi bu işin piri markaların ürünlerinde bi sorun çıkma olasılığı yok denecek kadar azdır. Gümüş bildiğiniz üzere bir metaldir ve iletkenliği çok yüksektir (elektrik,ısı) ancak partikül boyutuna düşürülen gümüşün metalik özellikleri ile oynanarak (iyon yükü vs.) elektrik iletkenliği ortadan kaldırılmakta ancak yüksek ısı iletimi özelliği korundurulmaktadır. Kaliteli ürün kullandığınız sürece pinlere yada anakartın üzerine taşırılan durumlarda herhangibir problem çıkmayacaktır... Saygılar...
  • Gümüş katkılılarda elektrik iletken değildir, cünkü bunların içindeki gümüş miktarı çok azdır ve gümüş elementlerinin yada bileşiklerinin arasınıda yine elektrik yalıtkan malzeme doldurur.. Şu anda piyasadaki elektrik iletken satılan tek termal macun sıvı metal olması lazım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.