Şimdi Ara

Cpu Sıcaklığı Sabit 133 C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Servise verdiğim bilgisayarı geri aldığımda sıcaklığı kontrol ettim ve işlemci sıcaklığı anakartın kendi uygulamasında sabit 133 gösteriyor.İşin garibi cooler hiç sıcak değil,fan da 1000 rpm civarı çalışıyor.Smart Fan açıp oyun+4k video ile işlemciyi yormaya çalışıyorum fakat ne fan ne cpu'da hiçbir değişiklik yok.

BIOS chip kaynaklı işlemcinin sıcaklığı ölçülemiyor olabilir mi? Bu durumda fan da sağlıklı çalışamaz diye tahmin ediyorum.İçinizde benzer sorun yaşamış olan var mıdır,internette yaptığım aramalarda benzer hiçbir sorun bulamadım.

• ilkerkaya89 İ kullanıcısına yanıt
    Hangi bilgisayari ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Hangi bilgisayari ?

.
  • Servise vermeden önce bu problem var mıydı? Servise bilgisayarı ne için verdiniz?

Bir işlemcinin 133 dereceye dayanması mümkün değil zaten sayısal olarak, sensörde falan bir problem olabilir

Benim kasamda da birkaç fanın gösterdiği sıcaklık -273 falan sebebini ben de bulamadım
  • El yakacak kadar sıcak degilken 133 gösteriyorsa sensör bozulmuştur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilgisayarı servise işlemci cooler taktıktan sonra ekrana görüntü gelmemesi nedeniyle vermiştim.anakartta tamirat yapılarak sorun giderildi.

şu anda bios işlemciyi sürekli olarak 133mhz okuyor.işin sıkıntılı tarafı belirli sıcaklık üstünde cpu koruma amaçlı işlemci hızı 1,4ghzye düşürüldüğünden işlemciyi sürekli bu hızda kullanıyorum şu an.

tekrardan yorumu olan var mıdır,hiçbir yerde benzer bir soruna rastlayamadım.en azından işlemcinin core speed'ini kısmasını nasıl düzeltebiliriz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci 90 C çıkıyor
    2 yıl önce açıldı
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.