Şimdi Ara

CPU Sıcaklık Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok kısa şekilde derdimi anlatacam yardımlarınızı rica ediyorum

10 gün önce Casper Nirivana A15 Leptop mavi ekran hatası yüzünden servise gönderdim. Ram değişip gönderdiler. Arada yine mavi ekran hatası alıyorum. Fakat gelince başka sorun olduğunu gördüm işlemci fanı sürekli roket gibi calısıyor. İslemci sıcaklığını ölçtüm fan calısırken 80 i geçiyor 93 bile gördüm Fan durduğunda çok nadir duruyor boştaken. 50-60 arası. Bilgisayarın islemcisinimi değiştirdiler acaba dandik cok kullanılmış bişey takmış olabilirlermi serviste. Fikirlerinize ihtiyacm var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• valla insanlık hali yapmış olabilirler ama zannetmiyorum servisler iyi para kazanır kullanılmış pc nin işlemcisine göz koyacaklarını sanmıyorum eğer bilgisayarda gözle görülür bir sorun varsa geri gönder belkide ram değişimi sırasında başına bişey gelmiştir. uyuşmazlık olabilir hatta insanlık hali dediğim gibi bir yerine tornavida bile çarpmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfftclk

Mrb arkadaşlar,

Çok kısa şekilde derdimi anlatacam yardımlarınızı rica ediyorum

10 gün önce Casper Nirivana A15 Leptop mavi ekran hatası yüzünden servise gönderdim. Ram değişip gönderdiler. Arada yine mavi ekran hatası alıyorum. Fakat gelince başka sorun olduğunu gördüm işlemci fanı sürekli roket gibi calısıyor. İslemci sıcaklığını ölçtüm fan calısırken 80 i geçiyor 93 bile gördüm Fan durduğunda çok nadir duruyor boştaken. 50-60 arası. Bilgisayarın islemcisinimi değiştirdiler acaba dandik cok kullanılmış bişey takmış olabilirlermi serviste. Fikirlerinize ihtiyacm var.

merhabalar,

öncelikle böyle ithamlar hiçbirimize yakışmıyor. bela filan yerine daha mantıklı çözümler aramak yerinde olur diye düşünüyorum.

sorununuza gelince basit bir hata buna sebep olmuş olabilir. bence YTS ye geri yollamanızda fayda var. fanı yerine oturtamamış veya vidalarını iyi sıkmamış olabilirler. bunun yanında makinanızda virüs bile olabilir. makinanızı güvenli modda çalıştırarak ve sadece biosa girerek işlemci sıcaklığına bakmayı denermisiniz?

eğer biosda da sıcaklık yükseliyorsa donanımsal hata vardır. güvenli mod ikinci aşama. eğer bios ta sıkıntı yok ama güvenli modda ısınma yaşıyorsanız görev yöneticisini kontrol etmenizi öneririm. belkide arka planda sürekli bir uygulama sistem kaynaklarını zorluyordur. ama güvenli modda da çalışan harici bir uygulama yokken işlemci kullanımı yavaş yavaş artıyor ise (muhtemel sebebi ısınma ile zorlanmasıdır) yine donanımsal bir soruna işaret eder ki yetkili servis yolu görünür.

bunları bir dene istersen. sonra yine fikir alış verişinde bulunuruz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Servise yollamisken servis termal macun degistirmis olabilir vede termal macun cok kalin surulurse sicaklik cok artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok teşekkür ederim fikirlerinizden dolayı. Bilgisayarda virüs olma uygulama kaynaklı sıcaklık artması olacağı ihtimali sıfır. Neden derseniz windows 7 basic kurdum denedim, windows 7 ultimate kurdum denedim, windows 8 pro şu anda kurulu ve sorunum devam etmekte. Teknik servisle görüştüm tekrar göndereceğim bu gün. Normal uygulamalarda bile fan cok sıcak oluyor. Oyun oynarsam uçacağını düşünüyorum. Resim yüklüyorum

CPU Sıcaklık Yardım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.