Şimdi Ara

CPU ve GPU max 96 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde casper CNQ 2630-6M35B model laptop var. yaklaşık 7 8 aydır da kullanıyorum.

Özellikleri

İşlemci: Intel® Core(TM) i7-2630QM İşlemci
    Chipset: Intel® HM65 Chipset
    Ram: 6 GB DDR3 Bellek
    Ekran Kartı: 2 GB DDR3 Nvidia GT540M Optimus Ekran Kartı (1 GB Ayrılmış Bellek)

Boşta ve normal kullanımda sıcaklıklar 40 - 55 arası...

Sorun mu değil mi bilmiyorum ama işlemci ve ekran kartınının max sıcaklığı hep 96 derece. Hiç 97 e çıktığını görmedim yük altında. Performans düşüşüde pek göremedim. Merak ettiğim konu şu acaba 96 derece biosun veya algılayıcının max ölçebileceği sıcaklık mı? Böyle birşey mümkün mü acaba? Ben yinede nolur nolmaz diye fan temizliğini düzenli olarak yapıyorum. ayrıca termal macunuda biraz daha iyi bir t.macunla değiştirdim. ortalama 92 dereceye indi şimdi sıcaklıklar ama yine 96 derecelere çıktığı oluyor. tedirginliğim devam ediyor hala. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• açıklama getirecek olan yok mu arkadaşlar?
  • Max sıcaklık derken değerlere baktığınız programda mı max 96 yazıyor ? ...Yani anlık değerleri 96 derece gördünüz mü yoksa kayıt edilmiş max sıcaklık 96 mı ?

Anladığım kadarıyla sorun yok sistemde ...Oyun yüksek çözünürlüklü film vs. açıp bir süre sonra sıcaklık değerlerine bakın bakalım anlık sıcaklıklar kaç dereceyi gösterecek ... Ben 70-80 arası olacağını tahmin ediyorum ...Zaten sorun çıkacak ısı değerlerine ulaşdığında sistem reset atacaktır .. Sıkıntı yok gibi anlayacagınız ...
  • yaklaşık 3 saatlik oyun oynamam sonucunda elde edilen max sıcaklık değeri 96 oluyor. bana ilginç geldi çünkü yaz ve kış aynı sıcaklık değerini veriyor. ayrıca fan hızını okuyamıyorum. o da biosla alakalı sanırım. fazla üstüne gitmiyorum ilginiz için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Core2quad_i7

yaklaşık 3 saatlik oyun oynamam sonucunda elde edilen max sıcaklık değeri 96 oluyor. bana ilginç geldi çünkü yaz ve kış aynı sıcaklık değerini veriyor. ayrıca fan hızını okuyamıyorum. o da biosla alakalı sanırım. fazla üstüne gitmiyorum ilginiz için teşekkürler

Problem yok dediğim gibi ... Zaten 3 saat oyuna sistme sorun çıkarmıyorsa stabil çalışıyordur

• teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.