Şimdi Ara

cpu ve gpu upgrade ya da overclock (Acer 5920G)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mutlaka bu forumda 5920g'yi hala kullanan ya da daha önce kullanmış olanınız vardır. Benim 5920g ise t7700'lü 8600m gt'li olan model di fakat ısınma sorunumdan dolayı ekran kartı yanmıştı ve bana geri döndüğünde ise ekran kartı değişmiş 8400m g olmuştu. Uğraşmak istemedim bunu böyle kullandım gpu overclock ettim oynamak istediğim çoğu oyunu lowest ayarlarda hafif takılarak oynadım. Şimdi sorum t7700'ü overclock yapmanın bir yolu var mı? ve bilgisyara cpu olarak t9500 gpu olarak 9600m gt takmayı planlıyorum görüş ve önerilerinizi söyler misiniz?

• Notebooklarda Ekran Kartı'nı değiştirmesiniz. Ben overclock yapmanızı tavsiye etmem çünkü sıcaklık değerleri artacaktır.

İlla overclock yapacam derseniz MSI Afterburner programı ile overclock yapabilirsiniz ama öyle çok fazla bir performans artışı beklemeyin.
  • söylediklerimi sert veya dalga geçer bir mizaç olarak anlamayınız ama hala laptoplarda şu değiştirilmiyor diyenler var mı gerçekten ya?
  • O laptopdan ben de kullandım mxm 2 idi yanlış hatırlamıyorsam. Bende T9500 işlemci ve 8600m gt ekran kartlısı vardı. Ben olsam upgrade etmem yeni cihaz alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brk13c

söylediklerimi sert veya dalga geçer bir mizaç olarak anlamayınız ama hala laptoplarda şu değiştirilmiyor diyenler var mı gerçekten ya?

Kardeşim Notebook'un ile uyumlu ekran kartını nereden satın alacaksın söyler misin ?

Laptop Ekran Kartını her yerde bulamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu foruma erişmek için kulandığımız internet sayesinde istediğim bilgi ve ekran kartına hatta işlemciye erişebiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brk13c

bu foruma erişmek için kulandığımız internet sayesinde istediğim bilgi ve ekran kartına hatta işlemciye erişebiliyorum

leptoplarda oyun leptopları hariç ekran kartları anakarta entegredir değişmez.bazı yerler değişiyor ama oda ne kadar sağlıklı olur bilinmez. ekran kartının değişmesi için mxm 1-2-3-HE gibi numaralardırılmış ekran kartı slotu olması gerekir.monster,msi,alienwarea,asus gibi oyun leptoplarında bu slotlar bulunur.mxm 1-2-3 adlandırılmasının nedeni ekran kartı çipinin ebadına göre konuşlandırılmıştır.mesela sen gt540 kartın yerine gtx serisi takmak istiyorsun gtx serisi kartlar ebat olarak gt serisine göre biraz daha büyüktür ve uyum sorunu yaşar ve ekran kartı çipine uymaz.normal fiyatta olan leptopların hepsinde anakarta bütünleşiktir.dediğim gibi değişme şansın olabilir ama bulunandan farklı bir kart takamazsın veya bir üstünü takabilirsin oda çıkma bulabilirsen yerli sitelerde yok ama yabancı sitelerde satılır onlarda güçlü kart değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 22 Ağustos 2013; 7:47:37 >

• yav kardeşim anlamadığın yer neresi ben bunları bilmiyorum demedim ki sana benim işim bu önerir misiniz benim sorum şu değişir mi diye mi sormuşum yani neyi öğretmeye çalışıyosun anlamadım ki
  • Bende de 5930g var ekran kartı olarak ta 9600gtm var.
    çok gereksiz olur zaten eski mobil kartları bulmakta çok zor.en iyisi para biriktirip yeni laptop almak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.