Şimdi Ara

CPU ve Ram Arasındaki Hız ilişkisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ..Arkadaşlar, bi bilgisayarcıdan duyduğum bi bilgi kafamı karıştırdı, konu hakkında arama yaptım ancak bi sonuç bulamadım, konuya gelirsek:
    ..CPUlar ön yüz veri yolu hızının yarısı kadar ram hızını kullanırlarmış, yani almayı planladığım E6300, ram hızı olarak ancak 533mhz kullanabiliyor, çünkü E6300 1066FBS, eğer bilgisayarcının dediği doğruysa 1066/2=533 olduğundan 667 veya 800mhz lik ramlere verilen para boşa gidiyor.
    ..Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..
    ..Kolay gelsin

• galiba demek istedikleri şöyle.
    çarpan saatiyle alakalı bişey
    mesela 15x200=3 ghz

pc nin performansında dram/fsb oranı önemlidr.
    ddr2 ramler yarı hızı kadar hesaplanır
    667 mhz lik bir işlemci 333 olarak orantıya alınır
    yani dram/fsb oranı 333/200
    oluyor
    bo oran ne kadar 1 e yaklaşırsa performans daha iyi oluyor.
    ama fazla mhz nin kullanılmama gibi bi olayı yok
    yüksek ram hızı ve fsb oranı da diğer taraftan performansı artırır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxtreme

galiba demek istedikleri şöyle.
    çarpan saatiyle alakalı bişey
    mesela 15x200=3 ghz

pc nin performansında dram/fsb oranı önemlidr.
    ddr2 ramler yarı hızı kadar hesaplanır
    667 mhz lik bir işlemci 333 olarak orantıya alınır
    yani dram/fsb oranı 333/200
    oluyor
    bo oran ne kadar 1 e yaklaşırsa performans daha iyi oluyor.
    ama fazla mhz nin kullanılmama gibi bi olayı yok
    yüksek ram hızı ve fsb oranı da diğer taraftan performansı artırır.

Teşekkür ederim
  • Özetle hesaplara girmeden Ram hızınızın artması Ram Bandwithinizi arttıracağından performansınıza her koşulda artısı olacaktır.... Bilgisayarcının neyden bahsetmek istediğini eminim ondan başkası bilemez. :) Onların ne söylemek istediğini anlamaya çalışmayın siz sadece fiyatlara odaklanın. PC parça alırken bu forum gibi yerlerde bulunun bilgili insanlara danışın....
  • cpu oLsun ram oLsun çaLışma frekansLarı farkLıdır. cpu'nuz 3ghz ise, sisteminiz kompLe 3ghz hızında çaLışıyor degiLdir. sadece işLemci çekirdegi içindeki hız 3ghz'dir. biLgiLerimiz cpu'dan çıkıp, ram yada vga'ya geLirken birden hızLarı düşer (MeseLa 3Ghz'den 533Mhz'e.. yakLaşık 5-6 kat yavaşLar) sistemimiz burada anakart frekansı ve aLakaLı donanımın fsb (front side bus) dediğimiz hızLarında çaLışmaya başLar. işLetim sisteminin amacı en hızLı degiL, en verimLi şekiLde sistem kaynakLarını kuLLanmak oLdugu için, hızı bir şekiLde ayarLayacaktır. keşke her donanımımızın hızı cpu iLe aynı frekansta oLsa....

ekran kartın 1066, ram'in 533, işLemcin 3ghz oLdugunu düşünürsek ortaLama sistem hızın ~533mhz gibi düşünebiLiriz (degerLeri saLLadım tabi ki)

unutmayaLım ki; bir sistemin hızı, üzerindeki, en yavaş çaLışan donanımın hızı kadardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vompine

..Arkadaşlar, bi bilgisayarcıdan duyduğum bi bilgi kafamı karıştırdı, konu hakkında arama yaptım ancak bi sonuç bulamadım, konuya gelirsek:
    ..CPUlar ön yüz veri yolu hızının yarısı kadar ram hızını kullanırlarmış, yani almayı planladığım E6300, ram hızı olarak ancak 533mhz kullanabiliyor, çünkü E6300 1066FBS, eğer bilgisayarcının dediği doğruysa 1066/2=533 olduğundan 667 veya 800mhz lik ramlere verilen para boşa gidiyor.
    ..Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..
    ..Kolay gelsin

benimde bildiğim şu.
    E 6300 un FSB si1066/4=266 MHZ
    DDR2 533 MHZ bi ramin de gerçek MHZ si 533/2=266
    böylece iki parça senkron 1/1 oranında çalışıyorlar.
    667 mhz bi ram alırsan 667/2=333 mhz oluyorki
    overclock esnasında işlemci FSB sini 333 e kadar -ram problem yaratmadan-rahatça yükseltirsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.