Arkadaşlar ss de koydum. Cpuz de bus speed ve rated fsb değerleri görünmüyor aynen gig anakartımın easytune dada mhz değerleri görünmüyor. Anakartın bios undan bakınca herşey normal fakat windowstan değerleri okuyamamın sebebi nedir? Kasayı açıp baktım şimdi tekrardan bi kabloyumu eksik taktım fln diye ama öyle bişeyde yok.. Sizce nedir sorun neden göremiom bus speed i?
ya bu ram hızı bus speed i fln cpu-z ve diğer programların neden göstermediğini bilen yokmu??
cores = 1 ? threads = 1 ?
1.41 versiyonuyla denesene birde
bence bios la alakalı . o.c yapmışsın galiba imzanda yazıyor . bios ayarlarını defaulta GETİR BİRDE ÖYLE DENE
holy kardeşim dediğin işe yaradı bus speeed fln çıktı core neden sence 1 yazıo? e4500 işlemcide
1,40 diye sen bir kere daha geriye alsana...
yok aga 1,40 ta yemedi... cores olarak 1 görüyor. Ayrıca ram timinglerim autodayken 5-7-7-21 olarak duruyor corsair 675 mhz oc ramler için bu değer çok kötü.. şimdi onları manuelde direk 5-5-5-15 olarak değiştirsem ve birde bu FSB:DRAM oranı burada 2:3 olarak görünüyor ama biosta sadece ram çarpanı var ve 2 den itibaren başlıo onu kaç yapayım 2 2,40 2,5 3 4 diye gidio..
verdiğin fsb ye göre düşün... 2 : 3 demek sen 200 fsb verdiysen ramler 300 olacak efektif olarakta 2 katı olan 600 de calısıcak demektir...yalnız gigabyte nin carpanları zaten efektif değerleri gösteriyor...yani aslında 2 orada fsb : ram oranını 1 : 1 yapan değerdir... gerisi biraz matematik oluyor..rami cok fazla yükseltmeden orjinal değerinin altında kalır veya az gecersen düşürdüğün timingler sorun yaratmaz...ama cok gecersen 5-5-5 diye sayarsın...
Elindeki ramler cl4 değişmi ya ?
5-5-5-15 yaptım açıldı windows şimdi 4-4-4-12 denicem çünkü ramler orjinal cl4 @675 mhz
4-4-4-12 için bir miktar voltaj vermen gerekebilir
+0,2 yemiyo +0,5 ile açılıo ama zorlamak istemiom 5-5-5-15 te kullancam.. 675 Mhz orjinali cl4 zaten bu ramlerin.
orjinali cl4 ama tabiki 675 mhz de öyle daha yüksek mhzlerde sınırlayacaktır tabiki cl4 ü...
Şu Core olayını çözemedim.. Halen çalışan çekirdek sayısını 1 olarak görüyor.. neden 2 değl bilen varmı? Bilgisayar gayet normalde çalışıyo işlemler sorunsuz... o.c bile oluo
tek çekirdek kapalı olabilir. cpu-z son sürüm (1.42) yükleyip birde ordan bak. başkada birşey gelmiyor aklıma..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme