Arkadaşlar beni delirten bir hata ile karşı karşıyayım...Sırf oyun oynamak için bir bilgisayar topladım fakat aldığım 10 oyundan 6-7 tanesinde crc hatası ile karşılaşıyorum. Oyunlar genelde sıkıştırılmış dosyada olduğu için çıkartılırken hep bu hata meydana geliyor ve haliyle oyunu kuramıyorum. Son bir ay içinde eski dvd writerdan kaynaklanan sorun olabilir dediler onu değiştirdim. Bozuk dosyaları onararak çıkartmayı dene dediler yaptım. Winrar'ın sürümünü değiştir dediler değiştirdim. Yeni format atalım pc'ye dediler yeniden formatladık. Yani söylenen herşeyi yaptım ama sonuç alamıyorum. Oyunu aldığım yere götürüp aynı dvd'yi orada kurduruyorum hiçbirşey olmuyor. Eve geliyorum yine aynı hata. Oyun satan iki dükkanla bu yüzden tartıştım ama sonuçta adamlar haklı çıktı. Bir cinnet herşeyi çözer diyip tekme tokat girişecem bilgisayara o olacak sonunda... Konuyla ilgili benzer problemler yaşayan arkadaşlarım ne yaptılar ? Nasıl bu sorunu çözdüler yardımcı olurlarsa sevinirim...
yok hocam orada yazanların hepsini denedim..onerilerin cogu zaten download yapanlar icin. Ben download yapmıyorum sadece oyun dvd'sindeki sıkıstırılmıs dosyayı cıkartmaya calısıyorum. oyunu satan yerde aynı dvd hatasız cıkıyor. Eve geliyorum yine hata. Sırf bu yuzden hic ihtiyacım olmamasına ragmen harici harddisk almayı dusunuyorum. oyunları satan yerde dosyalarından cıkarttırıp harddiske attırıcam. Oradan kurma yoluna gidicem.
yok hocam orada yazanların hepsini denedim..onerilerin cogu zaten download yapanlar icin. Ben download yapmıyorum sadece oyun dvd'sindeki sıkıstırılmıs dosyayı cıkartmaya calısıyorum. oyunu satan yerde aynı dvd hatasız cıkıyor. Eve geliyorum yine hata. Sırf bu yuzden hic ihtiyacım olmamasına ragmen harici harddisk almayı dusunuyorum. oyunları satan yerde dosyalarından cıkarttırıp harddiske attırıcam. Oradan kurma yoluna gidicem.
Valla benimde pek bir bilgim o zaman ya :( Forumda illaki çözülecektir bu konu ya sıkma canını
sorun optik okuyucunda gözüküyor , valla çözüm olurmu bilmem bir kaç öneri :
O dvd satan dükkana git elinde flash disk harici disk vs olsun o sıkıştırılmış dosyaları o dükkanın pc sinden hdd ye veya flash dike kopyala eve git kurmayı dene olacakmı yine kurulmazsa ramlerinde bir sorun olabilir,ama sana önerim optik sürücünü değiştirmen ve remlerini kontrol etmen.