Şimdi Ara

CREA A9 VS MUZIO FS300 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla ekime kadar araştırmalara devam o zamana kadar biraz fiyatları da düşecektir. okul ekimde açılıyor, bana okul zamanı lazım olacak çünkü daha çok.. hala muzio fs300 alan yok mu ? googla'a girin muzio fs300 yazın bakın neresi çıkıyor
  • Ben bir kaç hafta önce Muzio FS-300 aldım. Ürün beklediğimden de küçükmüş.

- Görüntü kalitesi vasatı aşmıyor, klip seyretme dışında pek bir işe yaramaz.
    - Menü yapısı değişik kullanımı kolay değil.
    - ÖNEMLİ - Bazen durup duruken kilitleniyor ve ancak reset tuşu ile o da bir kaç deneme sonrası açılabiliyor, bu nedenle yanımda bir de ataş ile dolaşmaya başladım.
    - Şeffaf taşıma kılıfının çıtçıtı ilk kullanımımda koptu.
    - Bazen de bilgisayara takıldığı halde USB bağlantısını algılayamıyor, söküp takmak gerekiyor.
    - Kopyaladığım farklı çok sayıda video görüntüsünün hiçbirini çalıştırmadı. Firmware çıkacakmış diye duydum, bekliyorum.

Bunlar kötü yanları, iyilere bakarsak,
    - SD kart desteği olması iyi ve sorunsuz çalışıyor.
    - Ses kalitesi iyi SRS WOW güzel, birlikte gelen kulaklık fena değil.
    - İçinden bir de Tetris oyunu çıkıyor...

• Valla muzio'dan beklemezdim bu tür sorunlar, ilk gelen yorumların cihazın taş gibi olaağı yönündeydi ama değilmiş demekki bu durumda crea a9'a dönüş var demektir.. bu forum konusu açıldığında crea 375 ytl idi şimdilerde 320 ytl ye düşmüş.. bakalım daha düşecek mi
  • munnu umarım sorunların firmwire ile düzelir ve cihazdan keyif alarak müzik dinleyebilirsin.. yaptığın yorumlar için çok teşekkür ederim dostum...
  • munnu, fs300'le ilgili bir sorum olacak...
    Crea için de geçerli bilen varsa cevaplarsa sevinirim...
    Bu mp çalarlarda 0n-the-go playlist denilen özellik var mı acaba? Yani müzik dinlerken bir yandan şarkılar arasında gezinerek playlist oluşturabiliyormuyuz? Mesela bir şarkı dinliyoruz bu arada şarkı listesine girip bir şarkı seçiyoruz ve onu işaretliyoruz. Şarkı bitince bizim seçtiğimiz şarkıyı çalıyor... Winamp'de falan yaptığımız queue olayı gibi yani...
  • Bildiğim kadarıyla böyle bir özelliği yok.
  • arkadaslar crea a9 un bi tanıtım videosu felan varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: MarjinaL_Kirpi

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Crea a9 dostlar ne dapreview.com'da ne de cnet.com adresinde adı bile geçmemiştir..stormblue olarak cnet'te geçmemiş ama daprview.com'da geçmiştir..Bilginize...

http://www.dapreview.net/comment.php?comment.news.2301 HABER LİNKİ

Edit:Dostum canım yavrum marjinal kirpi dostumuz ipod,iriver için bunlar eskidi artık demiş...Ben ona cevap olarak yazdım...Anlatabiliyormuyum...

iyi cevap vermişsinde sorun şu ki okusaydın benden önceki cevaplarıda topiği açan arkadasımız iki ürün soruyor ordan biri çıkıyor iriver yok ipod. adamın sordugu üründen cevap yok. siteler baz alınarak bir sınıflandırma bence yanlış. bir şeyin iyi olması insandan insana degişir. CREA bir türk markasıdır. ve bence kendi markalarını bastırmak için iyi bir ürün seçmişler. Kore markası Stormblue ile anlaşıp ürünlerini almışlar. ama bence yaptıkları tek hata ürünün fiyatını ucuz tutmaları pahalı olacakki millet kaliteli desin. IPOD bir dünya markasıdır evet ama neden CREA da bir dünya markası olamasın. ürünleri denemeden alıp incelemeden lüften gereksiz yorum yapmayın. Crea nın A9 modeli gibi bir model daha gösterin dünyada göreyim. IPOD felan milim milim teknolojilerini geliştirip milleti enayi yerine koyarkan nden gıkınız çıkmıyor? bunu yani bluetoothlu mp3 playeri IPOD yapamazmı elbette yapar neden yapmıyor peki? ozaman stoktaki ürünlerin fiyatı düşer dimi:) neyse bu topicigin sorusuna benim cevabım CREA A9...

quote:

Orjinalden alıntı: stop26

ya arkadaşlar ben crea a9 alacağım ama bazı sorularım var.ya arkadaşlar bunun usb girişi üstünde mi?Sonra EN ÖNEMLİSİ dışarıya ses veriyor mu?Sonra driver yüklemek istiyormu bilgisayara.Bluetooth kısmı ne işe yarıyor.Daha sonra başka hangi tür video oynatıyor?Alanınız varmı söyleyin düşünüyorum almayı.Şimdiden teşekkürler...

usb girişi üstünde degil kablo kullanman gerekli. dışarı ses verme özelliği malesef yok. bluetooth kulaklık ile muzikleri dinleyebiliyorsun. ben dosya alışverişi yaptıgına dair stormblue sitesinde bişiy okumadım ama bazı arkadaslar dosya alışverişi yapabildiğini söylüyor. AVI formatında videoları oynatıyor. ben teşekkür ederim

-Crea A9 u yeni aldım bluetroot sony kulaklığıma uymadı belkide mono diye.
    -Hafıza kartını çok zor çıkartabiliyorum (belki bir yöntemi vardır tuşunu bulamadım tornavidayla çıkarttım)
    -Bluetroot unu açtığınız zaman pc ve telefonlar cihazı görüyor ama bir transfer yapamadım. crea görmüyor cihazları,
    -Ses kalitesi mükemmel gerçekten Son seste birde kaliteli kulaklığınız varsa çoşarsınız . kına gecesi vardı ben orada eşşek kadar hoparlörlere bağladım yeri göğü inletti.
    -Radyo 20 kanal kaydedebiliyorsunuz Radyodan kayıt - Line in kayıt yani mikrofon gibi kullanıp kayıt imkanı var. ayrıca üzerinde mikrofon var kayıt yapılıyor.
    -Tasarımı çok hoş boyutları çok küçük geldi gözüme. menüsü türkçe alışılıyor bi süre sonra. Herşeyin animasyonlu türkçe yazılı geziliyor.
    -dosya gezgininiz var ortadaki tuşa basıp gezebiliyorsunuz mesela müzik dinlerken oraya basıp klasörlerin hepsini gezebiliyorsunuz isterseniz resimlere bakabiliyorsunuz.
    -açılırken bilg. gibi yazılar çıkıyor dos gibi :D
    -Ekran kalitesi çoook iyi pc monitörü gibi.
    -ekolayzır(okunduğu gibi yazdım) SRS -rock -live.... (20 çeşit)
    -Ekran ayarlanırsa bi süre sonra kararıyor.
    -müzik dinlemediğiniz zamanlarda kapanma özelliği var.
    -alarmı var - zamanlamayla radyo kayıt imkanı var.
    -Metin izleme olanağı var.
    -[U]Müzik dinleme gerçekten 23 saat[/U]
    -Yanında gelen ekipmanlarını yazayım normal kulaklık şeffaf kılıf usb kablosu ve onla birleşen ac adaptörü - el bantımıdır nedir daha kullanamadım. kullanma kılavuzu line in kablosu.

Tavsiye ederim dandik ve ucuz bişey isteyenler doğu bank ı gezsinler ipod tipinde dandik bi marka model yapmış üzerine sony yazmışlar creative yazmışlar bazı ipod tiplerine 85 ten satıyolar. Onları alın deneyin kafanızı duvarlara vurun sonra D:

Neyse kişisel düşüncem ben memnunum.
    Şu Sd kart çıkartmayı ve BT ile bağlantı konusunu çözemedim Firmayı yada teknosayı arayıp öğreniceğim daha fazla bilgi isterseniz yazın gerekirse resim çeker yollarım.

almadan önce çok araştırın derim. yardımcı olabildimse ne mutlu. mpy leri de yükleyebileceğiniz bi adres verebilirim.

• FİLM İZLEME NASIL DİREK Bİ FİLM ATIP İZLEYEBİLOYOMUSUN
  • quote:

Orjinalden alıntı: eren orallı

FİLM İZLEME NASIL DİREK Bİ FİLM ATIP İZLEYEBİLOYOMUSUN

mpy olarak atıyorum transcoder diye bi program geldi cdsinden izleyebildiğin şeyleri mpy yapıyor o çalıştı diğer türlerde oluyordur heralde beceremedim avi bulup deniyeceğim. mpy de çok kaliteli ses ve görüntü ayrıca ufak boyutlu
  • "-Metin izleme olanağı var."
    Metin izleme olanagindan kasit nedir ?
    Pdf ebook tarzi dosyalar goruntulenebiliyormu acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mir

"-Metin izleme olanağı var."
    Metin izleme olanagindan kasit nedir ?
    Pdf ebook tarzi dosyalar goruntulenebiliyormu acaba ?

metin txtleri gösteriyor pdfleri göstermez sanırım resimleri gösteriyor . müzik dinlerken resim gösteriyor.
    müziğin belli bölümlerini tekrar yaptırabiliyor.
    çalma modunu rasgele yada klasörlere göre yapabiliyor.
    dosya silip taşıyabiliyorsunuz. sadece 1 klasöre atıyor yanı kopyalama yapıyor.
    müzik filim nerde olursa çalabiliyor başlatınca o klasörden de başlayabiliyor
    Fast and Furious 2 yi attım izledim 215mb türkçe düblajlı oldu. yani Ekran ve ses kalitesi baya iyi.(1gb tan fazla olsa daha iyi olacakmış çünkü doldu yer kalmadı silmek zorundayım filmi :D)
    başka ne yazayım aklıma gelmedi isteyen olursa webcamdan gösterebilirim. (msn)

Yazılanlara fazla cvp veremiyorum çünkü bu siteye fazla girmiyorum. maillerime bile bakacak fırsatım yok neyse. (paranız varsa creative alın :P 30gb rahat rahat bu aletin herşeyi iyi *ben beğendim* önceki mesajımada bakarsanız eksikleri orada yazılı)
    Bu kadar şey yazdım sanmayınki crea cıyım creayı marka olarak daha yeni öğrendim bu aleti alırken :P neyse lafı uzatıp donanım haberi doldurmaya gerek yok. iyi günler bye

• arkadasım crea ozellik olaraktan gercekten guzel bir marka su aralar bende onu almayı dusunuyodum ama sandisk sansayı gorunce waz gectim piyasaya biraz daha yayılsın ondan almayı dusnuyorum istersen biraz daha bekle cunku sandisk 4 6 8 gb lık modeller oldukca makul fiyatlarda muzio hakkında tek bildigm sey ise kaliteli oldukları
  • mumnu teşekkür ederim cevabın için. o özellik olsa kesin alacaktım :(
    Backtown bir sorum olacak.. cevaplarsan sevinirim..
    Bu creada 0n-the-go playlist denilen özellik var mı acaba? Yani müzik dinlerken bir yandan şarkılar arasında gezinerek playlist oluşturabiliyormuyuz? Mesela bir şarkı dinliyoruz bu arada şarkı listesine girip bir şarkı seçiyoruz ve onu işaretliyoruz. Şarkı bitince bizim seçtiğimiz şarkıyı çalıyor.Oluyorsa bir şarkı mı sıralayabiliyoruz yoksa daha fazla da sıralayabiliyormuyuz. ipodlarda,creativelerde ve iriverlarda var bu olay pahalı modellerinde.. Winamp'de falan yaptığımız queue olayı gibi yani...
  • Ewet ewet bende iki gün önce aldım çok kaliteli bişiye benzio takılıyoruz bakalım evet transcoder die bie program var cd nin içinde. onunla video,klip, film fln atabiliyoruz içine ben walla hertürlü film dosyasını attım yannız benim uyuz olduğum atarken biraz uzun sürüyor transcode tuşuna basıyosunuz bir dosyayı basit bir kilp örneğin en bi 3 dakika sürüyo cd yazmak gibi bişey bu
  • ya bayramdan sonra crea A9 alıcam ama bi sorum var lirik özelliğini nasıl kullanıosnz bide yedek pil bulunabiliyomu
  • selam arkadaşlar, ileriki günlerde daha ayrıntılı bir inceleme sunraım ama şimdilik bir iki şey söyliim..yaklaşık bir haftadır crea a9 kullanıyorum, karışık şekilde izlenimlerimi anlatayım:
    1) ilk olarak kesinlikle çok memnunum , yukarıda bir arkadaş sandiskin ses kalitesi daha iyi filan diye yazmış sandiski denemedim kendisi denedimi bilmiyorum ancak forumlardan okuduğum kadarı ile sandiskte bir ses şiddeti problemi varmış, neyse crea 'da ses ne kalitesi ile ne de şiddeti ile ilgili bir problem var. ben alırken bu kadar beklemiyordum beklentimin üzerine çıktı. Ses açısından bence hiç problem yaşamazsınız (bu arada kendi kulaklığını denemedim benim eskilerden aldığım bir sennheisr kulaklık vardı onu kullanıyorum)
    2) Beni yine şaşırtan ise pili...ben genelde şarzlı mp3 playerleri sevmiyorum hani olmadık yerde biter filan diye..sitesinde pili 24 saat gidiyor yazıyordu gerçekten d gidiyor (belki de daha fazla) bir haftadır kullanıyorum henüz bir kere bi yarım saatliğine filan şarz ettim (pilin üçte biri bile daha bitmemişti, kontrol olsun diye ). Yani sandiske göre kalın olmasının bir nedeni sanırım pil olayı ve kesinlikle o kalınlığın hakkını veriyor.Creayı aldıktan sonra yolculğa çıktım, henüz şarz etmemiştim ( teknosada bi tek vitrindeki kalmıştı kabul edip aldım, ne zaman şarz etmişlerdi bilmiyroum anck bir haftadır vitrindeydi) ankara'dan Ispartaya gelirken otobüste iki cdlik bir film izledim (catwomen) kalan vakitte mp3 dinledim pil göstergesinde bir birimlik düşme oldu. aleti pil bitme korkusu olmadan kullnaıyorum.
    3)cd sinden bir yazılım çıkıyor her türlü formattaki filmi ufaltıp aviye çeviriyor ve alete atıyorsunuz ve seyrediyorsunuz. divx ve vcd formatındaki bir çok filmi çevirdim. 600 mb lık bir filmi 3-5 dakikada 120 mb civarına düşürerek dönüştürüyor. (skylord senin neden uzun sürüyor annamadım yani)
    4) bir forumda arkadaşın birisi bilgisayardan alete film atmak yavaş demiş. Kesinlikle yavaş değil. 120 mblık filmi 30-40 saniyede kopyalıyor. yani usb bağlantısı çok hızlı
    5) görüntü 256k ancak filmlerde herhangi bir kalite kaybı görmedim
    6) müzik dinlerken fotoğraflarınıza bakabiliyorsunuz. ancak fotoğrafların bazısı çok kaliteli iken bazısında kalite düşüktü çözemedim.
    7) blootooth bağlantısı var, sadece stero hoparlorleri destekliyor. cep telefonu ile bağlantı denemedim. benim vestel laptopa tanıtmayı denedim tanıtamadım. Bloototh bağlantıyı kullanamadım yani onun için yorum yapaöıyacağım
    paketinden taşıma kabı, kol bandı, bilgisayar bağlantı kablosu, prizden şarz aparatı (usb bağlantı kablosunu bu aparata takıp prize takıyorsunuz), yazılım cdsi, ufak bir usb bağlantı aparatı , direkt kayıt kablosu çıkıyor. yanında otomobil kaset çalarına bağlantı aparatını da hediye ediyorlar
    8) navigasyon çok başarılı, zaten ekran çok net, pil bitecek korkusu olmaksızın böyle bir ekranda mp3ler arasında dolaşmak foto bakmak vs. çok zevkli oluyor...ekranı büyük ve navigasyon kolay olunca film foto vs de seyredince insan keşke 1 gb değilde 5 gb filan olsa herşeyi koysam diye düşünüyor, aslında alırken 1 gb yeter diye düşünmüştüm şimdi üzülüyorum keşke kapasitesi çok olsaymıl diye
    9) büyük gibi görünebilir ama bence değil ayrıca hafif( bir zamanlar kocaman wolkmenler taşırdık), gömlek cebime bile koysam rahatsız etmiyor
    10) radyosu da çok iyi. Bilirsiniz küçük mp3 çalarlarda genelde radyosu çokta iyi çekmez. Crea'nın radyosu da çok iyi çekiyor.
    11) sd kart girişini deneyemedim. inşallah bayramdan sonra
    12) ekranı 2 "

Şimdiye kadar bir kaç mp3 player kullandım (samsung, mpio vs). Ancak şimdiye kadar edindiğim en güzel alet diyebilirim. İlk kez içim çok rahat. biraz pahalı gibi gelebilir ancak Herkese tavsiye ederim.
    Biraz dağınık oldu idare edin artık :) amatör yorumlar :)) bayramdan sonra vakit bulursam şöyle fotoğraflı karşılaştırmalı felan bir inceleme yazmayı düşünüyorum. Sorusu olanlar varsa yazsınlar cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drlevent -- 25 Ekim 2006; 18:01:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alprock88

ya bayramdan sonra crea A9 alıcam ama bi sorum var lirik özelliğini nasıl kullanıosnz bide yedek pil bulunabiliyomu

bu soruma sevap verebilcek bi vatandaş varmı
  • yedek pil olayı yok ama pil bitecek derdi olacağını da zannetmem, 24 saat gidiyo pili film seyretsen bile ortada kalmazsın. lirik olayını ben de bilmiyorum deneyemedim de daha, ama cd sinden bi program çıkıyor onunla düzenleme yapabiliyorsun
  • arkadaşlar internetteki araştırmalarıma bakarak crea a 9 u en kısa sürede alacağım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.