Şimdi Ara

Crea Receiver | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
5
Favori
108.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: apocalytyco

Receivera keyleri girdiğimde HD suisse'i açıyor ve görüntüler Astra 1L'deki kanallardan daha güzel.

O frekansta HD suisse haricinde hd yayın varmı ? Bende key falan girmeden direk çıktı.

Astra 1L deki yayınlar sürekli hd mi yoksa sadece belli programlar hd olarak veriliyor ?
  • Şu anda HD Suisse FTA, Astra 1L'de 4 tane kanal var ,Anixe HD ve Astra HD promo sürekli HD hemde 16:9 yayın yapıyor. Pro Sieben HD ve Sat 1 HD ise genelde normal yayınları 4:3 formatında veriyor.Bence tam HD 16:9 formatında yayındır.Anixe HD'de programlar daha çok eski filmler.
  • SAT1 hd yayını sürekli yapmıyorsa normal yayınları 4:3 yapabilir ama önemli olan hd yayını ne kadar yaptığı yani çatıya çıkıp çanakla uğraşmaya değecekmi onu merak ediyorum da
  • Bence Astra 1L'deki ve Hotbird'deki FTA HD yayınlar içinde FTA olduğu süre boyunca en iyisi HD Suisse diğer uydulardaki HD yayınlar hakkında ise fikrim yok .Eutelsat W3A'de de HD yayın var ama ben sadece Hotbird ve Astra'ya izleyebiliyorum.
  • Bugün bu cihazdan bende aldım. Önceden kullandığım yumatu receviere göre görüntü kalitesi hemen hemen aynı. Kanal geçiş hızı yumatuya göre bile fazla uzun. O yüzden biraz moralim bozuk...

Kitapçığının içinden çıkan hd yayın listesinde örneğin hotbird'de ki tüm kanalların yanında zaten şifreli yazılmış.Halbuki benim okudugum ve aklımda kalan bilgilere göre hotbird uydusunda en azından 2-3 tane şifresiz kanalın olması gerekiyordu. Forumlarda pek çok hotbirdden bahsediliyor. Yok hotbird1,2,3....

Kısacası en azından demo memoda olsa hotbird üzerinden seyredebileceğim kanal var mı? Varsa şöle açık ve net olarak nasıl yapmam gerektigini birisi anlatabilir mi?
  • ben de ürünün potansiyel müşterisi olarak buraya yazayım dedim.
    etrafta hd uyumlu lnb, full hd uyumlu lnb falan gibi ürünler satılıyor. biz başından beri tv ve uydu alıcının yeterli donanım olduğunu biliyoruz.
    hd uydu alıcı ve tv almış ve denemiş herkesten memnun olmadığını hatta ciddi manada hayal kırıklığı yaşadıklarını duyuyorum ve okuyorum.
    acaba bu lnb işi söz konusu olabilir mi. büyük bi yanlışın içinde olabilir miyiz yani.
    yukarıda soran arkadaş; o hotbirddeki kanalları çözen şifreler var elle de girebilirsin. bir de kanal geçişinden bahsetmişsin. muhtemelen en eski yazılım var cihazında. yazılımını değiştir ciddi manada hızlanıyor arkadaşım denemişti.
  • Sana da cihaz nisan yazılımıyla geldiyse cihaz çok kötü. ben 24.11 tarihli AF-8000HDCI_1.6.0_OTA_20071124 yazılımı sitden yükledim.http://www.arionboard.de/downloads.php?view=detail&id=63
    Menü görünümü dahil herşeyi değişiyor çoklu kanal taşıma özelliğide eklenmiş, bu yazılımla uydudan yazılım güncellemeside yapılabiliyor.Düzenlediğin kanal listesini kaydetip istediğin diğer bir zamanda eski kanal listeni tekrar yükleyebiliyorsun. EPG menüsü çok güzel olmuş.Yazılımı yükledikten sonra fabrika ayarlarına dönmen gerekli yazılım yüklemeden kanal listesi düzenlediysen kaybedebilirsin.Tek eksiği EMU desteği yok key giremiyorsunuz. Diğer bir tavsiyemde Hotbird çanağına LNB aparatıyla Astra 1L için bir LNB taktır. Hiç olmazsa 4 tane HD FTA kanal var. Hotbird'deki tüm HD kanallar şifreli.HD Suisse zaman zaman FTA.

• Evet şimdi baktım nisan yazılımı yüklü. Ama bir sorunum var ki güncellemeyi rs232 kablosu ile yapıyoruz değil mi? Kablo bende var bir ara almıştım. Ama notebookta seri port yok. Dolayısıyla bağlantıyı yapamam. Başka bir yolu var mı?
  • Bende notebook'tan yüklemeye çalıştım ve Usb-RS232 converter aldım. İşe yaramadı.Masaüstü bir bilgisayardan yazılımı yükledim.Yazılımı yüklerken Forced download'u işaretleyin.Uydu sinyal sevileride % 90'nın üzerine çıkıyor.
  • Sağol dostum ilgine... Dediklerini dikkate alacam

Creanın sayfasındaki destek sayfası tüm gün boyunca hata verdi. Elinde son güncelleme dosyaları ve yükleme programı olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 9 Aralık 2007; 21:51:27 >
  • Merhaba arkadaşlar cihazın kanal geçiz hızı hakkında bilgisi olan varmı bir arkadaşımda humax 2000 var 5 saniye gibi diyor bana fazla geldi cera ile ilgileniyorum ne dersiniz hızı hakkında..
  • 0.5 olmasın o sakın...
    5 ...daha neler.
    2 kanal değiştir akşam olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rain67

Merhaba arkadaşlar cihazın kanal geçiz hızı hakkında bilgisi olan varmı bir arkadaşımda humax 2000 var 5 saniye gibi diyor bana fazla geldi cera ile ilgileniyorum ne dersiniz hızı hakkında..

Süresini ölçmedim ama en fazla 1 sn dir. Ama bana bu bile ilk aldıgımda fazla gibi gelmişti.Yazılım güncellemesi yaptıktan sonra sanki az daha hızlandı gibi.

Ben de düzeltiyorum.. Yaklaşık ölçümlerime göre 2 sn. kanal geçiş hızı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 17 Aralık 2007; 22:23:41 >
  • Kanal geçiş hızı dediğin gibi 5 sn sürmüyor.1,5-2,5 sn arası diyebilirim. Bazen hızlı kanal değiştirdiğimde kanal sayısal olarak değişmesine rağmen önceki kanalın görüntüsü kalıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: apocalytyco

Bende notebook'tan yüklemeye çalıştım ve Usb-RS232 converter aldım. İşe yaramadı.Masaüstü bir bilgisayardan yazılımı yükledim.Yazılımı yüklerken Forced download'u işaretleyin.Uydu sinyal sevileride % 90'nın üzerine çıkıyor.

Dostum... Bu yeni yazılımla birlikte uydudan güncellemede geliyor ya.İşte onu deneyebildin mi? Hangi uydu üzerinden yapıyor bu işlemi?
  • Çok teşekkürler hızı gayet iyi öyleyse humax beni korkut tu ya 5 saniye falan hemde işyerinde beraber çalıştığımız arkadaş ta vardı o söylemişti.. şimdi içim rahatladı...
    selamlar...

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: rain67

Merhaba arkadaşlar cihazın kanal geçiz hızı hakkında bilgisi olan varmı bir arkadaşımda humax 2000 var 5 saniye gibi diyor bana fazla geldi cera ile ilgileniyorum ne dersiniz hızı hakkında..

Süresini ölçmedim ama en fazla 1 sn dir. Ama bana bu bile ilk aldıgımda fazla gibi gelmişti.Yazılım güncellemesi yaptıktan sonra sanki az daha hızlandı gibi.

Ben de düzeltiyorum.. Yaklaşık ölçümlerime göre 2 sn. kanal geçiş hızı var.

• değil ya gerçekten 5 saniye diyor işyerinde beraber çalıştığımız arkadaşım da var humax..
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: dimağ

0.5 olmasın o sakın...
    5 ...daha neler.
    2 kanal değiştir akşam olsun.

• Cihazı TV ye hangi kablo ile bağladınız?

quote:

Bugün bu cihazdan bende aldım. Önceden kullandığım yumatu receviere göre görüntü kalitesi hemen hemen aynı. Kanal geçiş hızı yumatuya göre bile fazla uzun. O yüzden biraz moralim bozuk...

Kitapçığının içinden çıkan hd yayın listesinde örneğin hotbird'de ki tüm kanalların yanında zaten şifreli yazılmış.Halbuki benim okudugum ve aklımda kalan bilgilere göre hotbird uydusunda en azından 2-3 tane şifresiz kanalın olması gerekiyordu. Forumlarda pek çok hotbirdden bahsediliyor. Yok hotbird1,2,3....

Kısacası en azından demo memoda olsa hotbird üzerinden seyredebileceğim kanal var mı? Varsa şöle açık ve net olarak nasıl yapmam gerektigini birisi anlatabilir mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Cihazı TV ye hangi kablo ile bağladınız?

quote:

Bugün bu cihazdan bende aldım. Önceden kullandığım yumatu receviere göre görüntü kalitesi hemen hemen aynı. Kanal geçiş hızı yumatuya göre bile fazla uzun. O yüzden biraz moralim bozuk...

Yukarıdaki satırları yazdığımda hdmi dan bağlı idi. Şu an componentten bağlı.

İlk aldığımdaki beklentim sanırım fazla yüksekti. Dün tv ye iyice yakın oturarak, detaylara dikkat ederek eski ve yeni recevier bağlı olarak görüntüleri inceledim. Çok büyük değil ama fark olduğunu gördüm. Creanın ayarlarından çıkış olarak 576p,720p ve 1080i geçişlerinde benzer fark farkedilebiliyor. Örneğin bir kanal logosuna yakından bakınca gözüken pixelleşme,haleleşme çıkış olarak 720p veya 1080p seçildiğinde oldukça azalıyor.

Ama kanal geçiş hızı hala yumatu uydu alıcısına göre hemde yazılım güncellemesini yapmama rağmen belirgin daha uzun.

Bir eleştirebileceğim noktada standby konumundayken ekrandan yayılan ışık ışıksız bir odada abartı olmasın nerdeyse el feneri görevi görecek kadar... Ayrıca aletin ısınması normal bir uydu alıcısına göre oldukça fazla..

• Uydudan yazılım güncellemede kullanıcı seçeneği var. Turksat yada Hotbird'ü ayarlayabiliyorsunuz. Ama işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum.24 Kasım tarihli yazılımdan daha günceli yok.www.arionboard.de'den en son gelişmeleri de öğrenebilirsiniz.Cihazın diğer bir kötü yanı ise,yeni eklediğiniz kanalları kanal listesinin sonuna değilde, kanal listesindeki rastgele bir yere kaydetmesi.Kanal değiştirme hızı yukarıda belirttiğim gibi hızlı ve receiver LCD'ye HDMI ile bağlı.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.