Şimdi Ara

CREATIVE DTT 2500 hakkında yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2001 yılında DTT 2500 ün beyaz olanından ve live value 5.1 ses kartı almıştım. Live 5.1 eski pc ile gitti ve uzunca bir süre ses sistemini laptopa bağlamak zorunda kaldım. Şimdi 1 hafta önce ikinci el Sound Blaster Audigy ES (SB0160) ses kartı aldım. Sorunuma gelince artık ses sistemim üzerindeki Dolby Digital ışığının yanmasını istiyorum :) Elimdeki malzemeler şu şekilde:

- Sound Blaster Audigy ES (SB0160) >> Üzerinde digital out girişi var.
    - DTT 2500 >> SPDIF çıkışı var ve kablosu da mevcut.

6 senedir kullanıyorum ama Dolby Digital ses alamadım. Biliyorum benim ayıbım :) ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şu an şirkette olduğum için resim koyamıyorum ama akşam sorunu ayrıntılı bir şekilde açıklayacak resimleride ekleyeceğim. Belki resimsiz bir şekilde yardımcı olabilecek arkadaş vardır

Şimdiden teşekkürler.

• ses kartının ayarlarında biyerlerde tam hatırlamıyorum use external decoder seçeneğini işaretlemen gerekiyor, birde powerdvd kullanıyorsan use spdif ayarını seçersen olması lazım
  • bende de creative dtt 2500 var. Satmak istesem ederi ne kadardır şu an?
  • Resim 1

Resim 2

Resim 3

Ya arkadaşlar cidden şu işe bir el atında çözelim şunu.
    Resim 1 de elimdeki kablo ve dekoderin arkasındaki SPDIF girişini görüyorsunuz. Kablonun diğer ucu da aynı.
    Resim 2 de ses kartının girişleri var. Turuncu olan digital out girişi.
    Resim 3 te de dekoderin ön tarafı var. Yanmasını istediğim led Power tuşunun hemen sağ üstündeki led :)

Sorun elimdeki kablo ile bu iki girişleri birleştiremiyorum. Birleştirsem bile Dolby Digital ses alabilirmiyim bilmiyorum. Anakartın üzerindeki onboard ses kartında bu kabloyu kullanabilceğim bir SPDIF girişi var ve orada işe yarıyor :)
    Yardım ltf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kecan -- 23 Mayıs 2007; 22:56:07 >

• siz o kabloyu bırakın bu kablodan bitane alın : linkte AK243
    http://www.bimel.com.tr/urun/index.php?kod1=AVKAB,CDRKA
    kablonun kulaklık jackin ses kartının turuncu jackine ve beyaz coax i decoderde Dolby digital AC3 SPDIF IN yazan yere takın.

ondan sonra ses kartı ayarlarında
    1- Ses kartı spekare settings te only digital output u seçili hale getirin,
    2- Audio consolede decoder sekmesinde spdif passthrough i seçili hale getiriniz
    3- Dvd oynatıcıda speaker settings ise spdif i seçin

dvd yi oynatın. o zaman dtt 2500 de dts ise dts ışığı(varsa) dolby ise dolby ışığı yanacaktır.

Edit: yalnız sizi uyarayım bunu yaptığınızda dvd film ve audio cd lerde onboard ses kartı ile arada hiçbir kalite farkı olmayacaktır. Çünki bu işlem ses kartını devre dışı bırakır. Çünki bu medyalarda digital ses cipset tarafından medya kodundan aynen alınıyor. Birinde on board codec üzerinden diğerinde ses kartı üzerinden işlem yapımadan sadece taşınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 23 Mayıs 2007; 23:24:32 >

• Tamam yarın kabloyu alıp deneyeceğim. İnşallah olur. Sonucu buraya yazarım yarın akşam. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.