Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 V.S. JAZZ 9940B 5.1 İNCELEME(yenilendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
25.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam benimde bi sorum war belki tam olarak topic le ilgili değil ama işalla yardımcı olursunuz

jazz 9940b yerine jazz9940 ve bi tane de jazz ın decoder ini almak daha ucuza geliyo.. peki bi kalite farkı olur mu ??

bir de bu iki şekilde de ps2 ye direk bağlayıp 5+1 ses alabilir miyim ? şimdiden teşekkürler
  • Philips A5 6000 Jazz ı Yer
  • musar, psyco ve honnery, sözleriniz için teşekkür ederim.
    Bu arada a5600 v.s. jazz testi ni de ilerde yaparım honnery. Sende var ne yok, senin a5600 ile durumlar nasıl? Burda senin gibi a5600 almaya niyetli olup da kararsız kalan arkadaşlara aslında senin aracılığınla seslenip tüm endişelerini gidermek anlamında bir fikir alış-veriş ortamı oluşturabiliriz. Bu işi de sen yapabilirsin bence, olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 3 Ekim 2004, 20:08:42 >
  • @airfatih
    hocam 5700deki decoder ile bu ayni gibi hatta bu daha ozellikli 3analog 1coax 3de optical girisi var :)
    Onyun haricinde ses inanilmaz fark ediyor megaworkste analog olarak megaworks hic bisi :) son olarak inspire 5700e aldanip almayin arkadslar topu topu 60-70w rms bisi :) ben t7700-t5400testini decoder ile yapmama ragmen sonuclar cok kotuydu bence :) (t7700+decoder kotudur than a5.600 analog :D)
  • Dijital ses her zaman analog sesten daha iyidir. Bu bağlamda bence burda ddts decoder ile megaworks kullananlar yorum yapsa daha iyi olur. Ama ben önceki testte jazz decoder'i megaworks'a bağlayıp test etmiştim. Ve bunun sonucunu da şöyle demiştim: "ses kalitesi analog olan sesine göre çok daha düzeldi. Set analog olmaktan çıkıp dijital hale geldi. Artık her türlü dolby digital, dolby prologic II ve dts ses kodlu dvd filmlerini de dijital ses ortamında izleyebiliyoruz."
    Ses inspire 5700 deki netliğe ulaşıyor, çünkü megaworks'un tiz sesini açınca decoderle ses iyice netlik kazanıyor. (jazz decoderle alakalı olarak yazdım bunları)Ama 300-340 milyona piyasada nadir de olsa satılan bir decodere sırf bu iş için para vermeye değer mi? Valla bana sorarsanız, s750 7.1 için değer ama megaworks 5.1 destekli olduğu için eğer ileriye yönelik alınacaksa ve para sorun değilse o zaman alınabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: airfatih

@wolverine dostum test için teşekkür ederiz.
    Sana bi sorun olacaktı burdaki bir çok kişi ilgilnedirir heralde bu soru

Megaworks decoderle birlikte kullanıldığı zaman dvd filmlerdeki ses kalitesi çok değişiyormu. Yani inspire 5700 veya dtt3500 deki o kristal ses yakallanabiliyormu? Bi de analog olarak ta tatmin olabilirmiyiz. Malum decoder 350 milyon civarı yani o decoder bunu hakediyorsa alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 3 Ekim 2004, 19:58:52 >

• Şimdi, herşeyi bütün ve tek parça satılan bir set uyum açısından her zaman daha sağlamdır. Farklı parçalar alınırsa aynı marka olmasına dikat etmek daha iyi sonuçlar oluşturuyor. j9940 analog 5.1 setine jazz decoder/005 veya 006 alındığında set 9940b ayarına çıkmış olur, hatta 9940b'den piyasa fiyatına göre yaklaşık 50-80milyon arası ucuza mal etmiş olursunuz. Çünkü jazz'ın 9940 analog modelinin 9940b'den ses çıkışı olarak hiçbir farkı yok. Ama yalnız başına jazz 9940 bence megaworks gibi yalnız başına kalır. Decoder'de theater diye bir seçenek var. O seçeneği seçip mp3 dinlediğimde sub-woofer coşuyordu. Yani sırf o ses için o decoder alınır. Tabii ki başka avantajlara da kavuşulmuş olunur. O decoderi hangi analog sete bağlarsanız bağlayın o ses sistemini dijital yapmış olursunuz. Ama ses kartının dijital yerine de uygun bağlantı yapma gibi ince bir ayar işi de çıkar.
    quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

hocam benimde bi sorum war belki tam olarak topic le ilgili değil ama işalla yardımcı olursunuz

jazz 9940b yerine jazz9940 ve bi tane de jazz ın decoder ini almak daha ucuza geliyo.. peki bi kalite farkı olur mu ??

bir de bu iki şekilde de ps2 ye direk bağlayıp 5+1 ses alabilir miyim ? şimdiden teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: Prud

Eline sağlık güzel bir çalışma olmuş keşke bu işten para kazanan bilgisayar dergileri böyle incelemeler yapabilseler...
    Keşke Jazz'ın Subwooferının altında koruma olsaymış dikkatli çıkarılmaz ise ciddi zararlar verilebilir gibi duruyor...
    Bir de ön kulelerin görünümleri oldukça hoş salon için biçilmiş kaftan...

• Megaworks ü DDTS-100 decodere bağlamadan müzik dinlediğimde ses daha yüksek çıkıyor, decoder kullanınca azalıyor. Ama decoder kullanınca bile sesi en sonda dinleyemiyorsunuz, kulak dayanmıyor Ama esas önemli olan decoder kullanınca sesin kalitesi artıyor, bu artış özellikle subwoofer dan çıkan bas seslerdeki netlikte çok farkediyor.

DVD izlerken DDTS-100 decoderin farkını daha iyi anlıyorsunuz.

Ama esas soru şu ki bu ortaya çıkan sesteki güzelleşmeler bu decodere verilecek paraya değer mi, işte bu sizin müzik, dvd tutkunuza kalıyor. DDTS-100 decoder almak için bir nedeniniz de televizyonunuza bağlı dvd playerınıza megaworkslerinizi bağlamak olabilir, DVD playerların optic çıkışını DDTS-100 decoder e bağlayarak megaworkslerinizi digital ses gelecek alacak şekilde kullanabilirsiniz. Şu an bunu denemedim ama ilerde neden olmasın

• Dostum, verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz. Decoder bağlandığında sesin azalması olayı analogda gelen fazla ve rahatsız edici sesin decoder ile süzülüp kristal kalitede verilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü daha önce kullandığım inspire5700 sette de aynı şey oldu- j9940b'de de aynısı oldu. Ben de ddts-100 decoderle testleri yeniden değerlendireceğim. Bu arada megaworks'u dvd playerla optic/coax. bağlayarak dene bir ara imkanın olursa. Sesteki farkı anlayacağını umarım.
    quote:

Orjinalden alıntı: xenophe

Megaworks ü DDTS-100 decodere bağlamadan müzik dinlediğimde ses daha yüksek çıkıyor, decoder kullanınca azalıyor. Ama decoder kullanınca bile sesi en sonda dinleyemiyorsunuz, kulak dayanmıyor Ama esas önemli olan decoder kullanınca sesin kalitesi artıyor, bu artış özellikle subwoofer dan çıkan bas seslerdeki netlikte çok farkediyor.

DVD izlerken DDTS-100 decoderin farkını daha iyi anlıyorsunuz.

Ama esas soru şu ki bu ortaya çıkan sesteki güzelleşmeler bu decodere verilecek paraya değer mi, işte bu sizin müzik, dvd tutkunuza kalıyor. DDTS-100 decoder almak için bir nedeniniz de televizyonunuza bağlı dvd playerınıza megaworkslerinizi bağlamak olabilir, DVD playerların optic çıkışını DDTS-100 decoder e bağlayarak megaworkslerinizi digital ses gelecek alacak şekilde kullanabilirsiniz. Şu an bunu denemedim ama ilerde neden olmasın

• Takdir ettimm wolv.
  • Eyvallah dostum. başarılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: selcukbay25

Takdir ettimm wolv.
  • wolf kardes ben bikac soru sormustum :) megaworksleri satmayi dusunuyormusun diye ama sanirim benim msgler gozukmuyor :D
  • Ben pm ile cevap verdim sana. Hatta az önce o pmleri aldın mı diye de sordum. Ama dur tekrar göndereyim.
    quote:

Orjinalden alıntı: pSyCo

wolf kardes ben bikac soru sormustum :) megaworksleri satmayi dusunuyormusun diye ama sanirim benim msgler gozukmuyor :D
  • bu şekilde usluplu testler yaptığında takdir etmekten başka kimse bişey diyemez, zaten öylede olmuş eyvallah
  • arkadaşlar bu arada bu ses ve ses sistemleri konusunda forumda baya bi ilgi var, bence artık ayrı bi konu başlığı olabilir yönetici arkadaşlara iletsek mi?
  • bence de iyi olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: alyy

bu şekilde usluplu testler yaptığında takdir etmekten başka kimse bişey diyemez, zaten öylede olmuş eyvallah

quote:

arkadaşlar bu arada bu ses ve ses sistemleri konusunda forumda baya bi ilgi var, bence artık ayrı bi konu başlığı olabilir yönetici arkadaşlara iletsek mi?
  • bu şartlarda bu azimli çalışmayı takdir etmek lazım. megaworks testlerine göre biraz daha temkinli davranmışsın. fakat elektronik aletler olmadan
    frekans değerleri olmadan cevapladığın bu test sonucu biraz göreceli olabilir. giga nın frekans tepki aralığı 25Hz ~ 40kHz jazzın ki 40 khz in altında . yani demek istediğim sıradan
    thx ses mp3 ya da audio larla bu testler göreceli olabiliyor. teknik olarak elektronik aletlerle değişik frekans aralıklarında sesler göndermek lazım. sonuç o zaman belli olur.
    fakat bu çalışman için gerçekten tebrik ederim. demek elinde bu teknolojiler olsa nelr yaparsın
  • Wolverine61

basarili calismandan dolayi seni tebrik ediyorum.

megaworksta oldugu gibi yakin zamanda gigaworks icinde kampanya yaparlar umarim.
  • çok ii bir iş çikarmissin...

tebrikler...
  • infsphinx ve creative, fikirleriniz için teşekkür ederim. Bu arada @creative, dostum gigaworks için inşallah hemen kampanya yapılmaz, çünkü daha yeni aldık o seti, yani o kadar para verdik.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.