Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 V.S. JAZZ 9940B 5.1 İNCELEME(yenilendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
25.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Azizke kardeşim, bu testin amacı sadece yukarıda adı geçen iki setin karşılaştırmasını yapmaktan ibarettir. Çünkü elimde bu 2 set var. Ama bose da olsaydı onu da test ederdik. Testin genel amacına baktığında sadece bilgilendirmek amaçlı olduğu, "şunu alın, bunu almayın" amaçlı olmadığını görebilirsin. Yani sen de elinde varsa bose 2.1 ile diğer pekçok firmanın piyasadaki 2.1 setlerini karşılaştırırsın, biz de senden bişeyler öğreniriz, olayı böyle değerlendirmek lazım bence. Burda bose setlerden bahsetmedim ki ben hiç testi yapan kişi olarak. Ama bose konuşulacak bir yer değil burası öte yandan. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 11 Ekim 2004, 19:53:21 >
  • Bu arada megaworks veya gigaworks veya jazz setler sana anlamsız gelebilir, ama o setlerin anlamsız ses sistemleri olduğunu her yerde savunmakla tepki görürsün gibime geliyor. Çünkü bence o setler ev kullanıcısına uygun fiyatla hitap eden setlerdir. Bose ise pro. setlerden olup çok pahalı olduğu için bu kefede değil, başka yerlerde değerlendirilmelidir.
  • Walla @azizim ya bi bose testi yap buraya gönder de bizimde bilgimiz olsun böle geri kalmış ilkel hoparlorleri tartışmaktan bize de gına geldi
  • azizke arkadaşım bose nin burda geçen setlerle karşılaştırmak mümkün değil tabi bunlar masa üstü ya da bilgisayarda kullanım için üretilmiş dahili amfili basit setler(wolverine nin de dediği gibi paralarına göre fenada performans vermiyolar aslında), bose nin en ucuz 5.1 seti acoutimass 6 sanırım oda 680 euro +kdv yani 1.5 milyar civarı, tabi bide iyi bi amfi lazım , ucuz yollu şöyle 300 euro yada amfi alsan 2 milyarın üstünde para yapar, herkes bu paraları veremiyo bu incelenen setlere bile herkesin ulaşması zor ama nisbeten geniş bi kitleye hitap ettiği için insanlar bunları merak ediyo, inşallah herkeses bose gibi setler kullanmak nasip olur ...
  • Beşiktaşta Levis mağazasına gittim, bilgisayarda müzik çalıyorlardı ve ses accayip kaliteliydi, bas + tizler ben böyle ses duymamıştım daha önce. Sonra baktım çevrede ufak ufak beyaz Bose speakerlar vardı, bass sesin nereden geldiğini tam anlayamadım ama ses gerçekten de Creative in en iyi setinin bile üstü kalitedeydi. Tabi sistemin fiyatı da aynı şekilde pahalıdır
  • şimdi incelenen sistemler öyle pek ucuz diil.
    creative in en son 7.1 megaworks'u abd fiyati 499$ bunun üstüne birde decoder ekleyince pek ucuz bişey olmuyor.
    decoder da 150$ civarı sanırım abd fiyati.
    bunun yerine sony panasonic gibi bütünleşik dvd sistemleri alınabilir.
    bose nin ucuz yollu sistemleri var. türkiye fiyatları demeyin.
    türkiyede zira bazı ürünlerden yüzde yüzün üzerinde vergi alınıyor.
  • valla sana en ucuz bose 5.1 setin fiyatlarını yazdım yukarda daha ucuz model yok 5.1, tabi bencede senin dediğin gibi s750 ye 1 milyar dtts-100 de 300-350 milyon vermektense biraz daha ekleyip bose alırım ama bu tercih meselesi, karşılaştırılan ve bahsi geçen setler bilgisayarda tak kullan setler, herkes amfi sidir bağlantısıdır uğraşmak istemez tabi bide 7.1 isteyen biride s750 alabilir başka 7.1 set yok fiyat performans kategorisinde, dvd kullanımı için senin dediğin gibi bütünleşik setler bencede mantıklı fiyatlarına göre, malesef türkiye fiyatlarıyla yetinmek zorundayız malum bunlar belli bi hacime ve ağırlığa sahip ürünler türkiyedeki fiyat neyse odur olay, bunlar dışarda şu paraya satılıyo diye dövünmek faydasız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskrain -- 12 Ekim 2004, 20:38:09 >
  • xenophe@ onlar bose freespace serisi iş yerleri için tasarlanmış boyutlarına göre çok kaliteli ses veriyolar, buda adres ;http://www.modern.com.tr/urunhtm/profes/6.html yurt dışında 1000$ civarı sanırım ama türkiyede nekadardır bilmiyorum
  • alyy, linkini verdiğin şu minnacık hoparlörler ve setin tamamı o mu yani, şimdi o resimdeki görünen mi 1000$ civarı? Bose iyi ürünler yapıyor ama bence çok pahalı ya... hele hele o ürün için o fiyat...
  • Arkadaşlar dün Metro City'deki Teknosa ya gittim ve tam bir speaker cenneti gibi geldi bana, ben bütün Teknosa lar hep aynı ürünleri satar diyordum ama orası çok farklı. Teknosa nın web sitesinde yer almayan ürünler mevcut. Klasik Creative vb. gibi speaker ların yanı sıra JBL, Bose marka speaker lar da mevcut, ve bu speaker ların test için açılmış örnekleri var ve dinleyebiliyorsunuz, DVD seyretme/test odası da mevcut. Kaliteli bir ses sistemi almak isteyenlerin ve istanbulda oturanların gitmesini tavsiye ederim.
  • wolverine haklısın ama çıkan ses enteresan bunlar zaten iş yerleri için tasarlanmış ürünler tabi her işyeri sahibide düşünmez bu setleri ama kapladıkları yere göre süper, bi işyerin varsa parada rahatsız ediyosa cebinde, kaliteli bişeyler istiyosan düşünmeden alabilirsin bu arada türkiyede 1000$ dan dahada saçma paralara satılıyo olabilir
  • kozyatağı carrefour daki teknosada da bose vardı açık en son baktığımda, hala varmı bilmiyorum
  • xenophe, bence imkanı olanların yazdığın yerlere gidip aklındaki soru işaretlerini gidermesi açısından bu testlere katılması veya en azından kendisinin ciddi anlamda test etmesi gerektiğine inanıyorum.
  • öcenlikle çalışma ve emek için tebrik etmek lazım, sonrasında en az müzik neyle dinlenir olan bi alete geçmek lazım.

beni böyle aletler kesmiyo kulagıma sinek vızıltısı gibi geliyo hatta.Subbas dedinmi 2000W olacak.2x18" olacak iki adet en az.Fullrange lere gelince üstlerinde 2" titaniun tiz ,30cm 110 oz magnetli 700W ve 18db lik filtre kullanan en az iki adet kabin olacak.bunlar en az 2 yol sürülcek.(biamp yani)arada 32 bant EQ ,ve biamp oldugu içi dogal olarak crossover ile sürülmeliler.

şimdi bu saydıgımız aletlerin birer resimlerini ve yaklaşık fiyatlarını yazayım bilgi olsun hesabı.
  • fiyatlar yurtdışı bunlar türkiyede %40-50 pahalılar en az.
     CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 V.S. JAZZ 9940B 5.1 İNCELEME(yenilendi)

$3449.00
    http://www.musiciansbuy.com/klark_teknik_dn9340_equalizer_with_free_dn9340kit.html

------------
    http://www.musiciansbuy.com/TACOMA_P2_PAPOOSE.html

$2500.00x2 =5000$
    ------------
    http://www.musiciansbuy.com/ev_p1l_plasma_powered_15in_2_way_left_with_free_p1lkit.html
    $3400.00x2=6800$

-------------

$3200.00x2=6400$
    http://www.musiciansbuy.com/ev_p3000rl_remote_control_amplifier_with_free_p3000rlkit.html
    ------------

en iyisi hepsini yazmayım yaz yaz bitmez anca böyle aletleri profosyonel bu işi yapan insanlar tanır ve bilirler ve kullanırlar.disko ,canlı müzik(konser) ,vb yerlerde böyle sürüyle alet kullanılmakta hiç biri uç noktalar degiller.uç noktaların fiyatları yani özel üretimler 100 bin $ dan başlayıp sonu yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 18 Ekim 2004, 5:42:20 >

• Hos sistemler! Alsam mi acaba bi tane eve?!?!..
  • Düşüncelerin için teşekkür ederim. Bu arada bu setler profesyonel anlamda müzik için değildir, o konuda haklısınız.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dracul

öcenlikle çalışma ve emek için tebrik etmek lazım, sonrasında en az müzik neyle dinlenir olan bi alete geçmek lazım.

• ARKADAŞLAR, TESTİN BAŞINA CREATIVE DDTS-100 İLE YAPACAĞIMI DUYURDUĞUM TEST SONUÇLARINI DA EKLEDİM, ÇÜNKÜ DECODER ELİME ULAŞTI VE GEREKLİ TÜM TESTLERİ YAPTIM. BİLGİNİZE...
  • benim test ettiğim bose 2+1 200watt rms modu idi modeli hatırlamıyorum.
    kubik hoparlor teknolojisi cok ufak hoparlorler ve muhtesem bas cihazi 15kg kadar....
    muhteşem ses veriyordu. sesin dağılımı ve verdiği akustik muhteşemdi....
    o yüzden şu set bu setmiş dekodermiş bunlar hikaye....
    BOSE bu işe noktayı koymuş.....
    amerikadan getirtebilenler kaçırmasın zira türkiye fiyatı çok pahalı
  • bose profosyonel çözümler hiç bir zaman yaratmadı.bose ev sistemleri ve bazı işletme tipi müzik çözümleri yaratır.muhteşem falan kısmına hiç katılmıyorum.philips yada creativeden farkı pahalı ve biraz daha kaliteli olmasıdır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.