Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 V.S. JAZZ 9940B 5.1 İNCELEME(yenilendi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
25.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mahuahau ok buba MOTOR INCUVVVVV POFFFFF... Hİ HİH HİHİİİİ...
  • Merabalar;
    Benim evde Jazz 9940B ses sistemi + Sunny Dvd var ;
    Dvd'nin dijital cikisindan dekoderin dijitaline
    baglandigimda ve sesi dijital yaptigimda ( 5.1 li DVD'lerde)
    izlenmeyecek kadar kalitesiz oluyor aralarda parazitler falan oluyor.
    prologic yapip analog kullandigimda da cok tatmin edici
    olmuyor ses. Kitapciginda okudugumda bazi dvd lerde dijital
    cikis eger tatimin edici olmazsa analog kullanin gibi bir
    uyari var ama vatandas dandikten sistem alip canavar gibi
    5.1 dijital dvd izliyor biz bir suru para saydik ama dijital
    izleyemiyoruz. Acaba sorun dvd ' de olabilir mi ? bir de
    bu kitapciktaki sey killandirdi beni jazz 9940B kullanan
    arkadaslar yardimci olabilir mi acaba ?

Saygilar.
  • Merhaba, elimdeki jazz 9940b setini arkadaşıma daha birkaç gün önce sattım. Onda hyundai dvd player var. (360c modeli). Muhteşem bass ve tizlerle dvd izliyoruz ve büyük keyif alıyoruz diyor adam. Tüm ayarlarını ve kurulumunu ben yaptım zaten ve denemesini de dvd filmi koyup son seste denedik. Ev sallandı yerinden resmen. Sanırım sizin probleminiz dvd player'dan veya kullanılan dvd filmlerinin orjinal değil korsan kopya olduğundan kaynaklanıyor. Dvd player ile decoder arasında size tavsiyem optic bağlantı kurmanız, çünkü coaxial'de mesela evdeki florasan lamba açıldığında bazen seste anlık geçici sorun çıkabiliyor. Ama bahsettiğiniz gibi bir parazitlenmenin ben hoparlör setinden kaynaklanacağını sanmıyorum. Bir de seti ne zaman ve nerden aldınığınızı da yazarsanız diğer sorduklarımla beraber iyi olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: akocak

Merabalar;
    Benim evde Jazz 9940B ses sistemi + Sunny Dvd var ;
    Dvd'nin dijital cikisindan dekoderin dijitaline
    baglandigimda ve sesi dijital yaptigimda ( 5.1 li DVD'lerde)
    izlenmeyecek kadar kalitesiz oluyor aralarda parazitler falan oluyor.
    prologic yapip analog kullandigimda da cok tatmin edici
    olmuyor ses. Kitapciginda okudugumda bazi dvd lerde dijital
    cikis eger tatimin edici olmazsa analog kullanin gibi bir
    uyari var ama vatandas dandikten sistem alip canavar gibi
    5.1 dijital dvd izliyor biz bir suru para saydik ama dijital
    izleyemiyoruz. Acaba sorun dvd ' de olabilir mi ? bir de
    bu kitapciktaki sey killandirdi beni jazz 9940B kullanan
    arkadaslar yardimci olabilir mi acaba ?

Saygilar.

• parazit bazen toprak hattından kaynaklanabilir.veya aynı yakın hat üzerine baglı bulunan klima,buzdolabı ve bu tür parazit yapan cihazlardan etkilenmiş olabilir.kablonun coaxsiyelinin kaliteside bu tür parazite etkendir.
  • Arkadaslar Benim anlayamadigim bir konu var. Yukarida testi yapilan urunlerden biri 1 milyar civarinda. Bilgisayar bazli ses sistemleri yapan bir firmanin cikardigi bir sete 1 milyar vermek dogru mudur?? Sonucta bu urun ne mali?? Subwoofer kutusu neden yapilmis?? Ne kadar plastik kullanilmis?? Kutularin ahsap kalinligi ne kadar?? Bu tur seyler sesi ve aletin omrunu dogrudan etkileyen seyler. Ayrica 700 W ne demek?? 700 W i besleyecek ampli 500 ila 600 watt elektrik cekebilir. En az 400 watt ceker. siz o ince elektrik kablosundan 400 watt mi geciriyosunuz?? Bence yalan!! Ayrica tiz hoparlorunun titanium olmasi veya olmamasi birsey ifade etmez. Bose'un 15 yil onceki tiz hoparlorleri sikistirilmis kagitti... O hoparlorlerle cok az hoparlor boy olcusebilir. Hala da bose cogu hoparlorlerinde sikistirilmis kagit kullanir. 1 milyarlik bir butce ile analog bir 5*80 ampli, 1 cift kolon, 2 surround ve uyduruk bir center alinir, ampli ve kolonlar cikma olma kaydiyla. Boyle bir cozumun herkes icin daha tatmin edici oldugunu dusunuyorum cunku hazir setler upgrade edilemez. Ancak toplanmis setlerde hangi urun isteklerinizi yerine getirmemeye basladiysa onu degistirerek amaciniza ulasabilirsiniz.

Ayrica Ses sistemleriyle teknolojinin cok alakasi yoktur zaten. Son 30 senedir ses teknolojisi cok degismemistir. Ses cozumleme teknolojisi gelismistir. Bu da alacaginiz amplinin nispeten yeni olmasi gerektigini bize hatirlatir. Onun disinda hoparlor yasa, eskilige degil, ses kalitesine gore secilmelidir. Ve gercek bir hi-fi urunun 35 sene omru oldugunu dusunursek cikma mal almanin da hicbir sakincasi yoktur.

Not: Iskembeden sıkmıyorum. Sahsen ben 30 yıllık bir trio ampli kullaniyorum. (2+2)*60 watt... Bendeki diger Sony str 685 e 5*100 watt, dolby digital, 1 senelik ampliyi sulu goturur susuz getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Kasım 2004, 23:32:08 >

• Yazdıklarına katıldığım ve katılmadığım noktalar var. Bilgisayar bazlı ses sistemleri yapması o firmanın kötü ürünler yapacağı anlamına da gelmez. Ama şırası da var ki creative firması, kendi adına değil de dtt serileri veya kısaca cambridge mamülü çıkardığı ses sistemlerini her zaman gururla piyasaya sürmüş ve bu ürünleri kullananlar da son derece memnun kalmıştır. Şimdi benim kullandığım gigaworks s750'nin sub-woofer'ı cambridge, surroundlar ise creative. Keşke surroundlar da cambridge olsaydı diyorum kendi kendime, çünkü daha iyi olurdu, ama bu sette creative olması birşeyi değiştirmedi. Bu ürün Çin malı. Ben diğer bahsettiğin sub'ın neden yapıldığı, ne kadar plastik kullanıldığı gibi konulardan anlamam. Fakat birşeye ben de kesinlikle inanıyorum ki ne megaworks bahsedildiği gibi 500watt, ne de gigaworks 700watt. Yani bunun burst power olması da işin aslını vermiyor. Çünkü benim daha yeni sattığım jazz 9940b'nin verdiği toplam ses nerdeyse s750 ile aynı. Ama o set 200watt. Yani bence yalan dediğin olay doğru, yani sana katılıyorum. Yarı gücündedir diye düşünüyorum. Bu düşüncem her iki set için de geçerli. Öte yandan yazımda dikkat etmişsen ben de titanyum tizlerin getirisini anlamaya çalışalım demiştim, hatta yine söylerim; 70watt olarak gücü verilen megaworks surroundları ile daha ağır ve daha büyük olmakla birlikte daha çok malzeme kullanılmış ve titanyum tizler kullanılmış 70wattlık gigaworks tizleri arasında yaptığım o kadar denemeye rağmen hiçbir fark göremedim. Bu da creative firmasının oyunu kurallara göre oynamadığını gösteriyordu zaten. Bunu yaptığım diğer pekçok denemede de farketmiştim. Yani bir düşünün; megaworks ve gigaworks hoparlörleri 70er watt, gigaworks hoparlörleri daha büyük, daha ağır, titanyum tweeterları var. Ama dinlerken aldığınız ses her ikisinde de aynı. Aralarında hiçbir fark yok. Hatta ben şahsen cambridge ürünü olduğu için megaworks hoparlörleri tercih ederim. Peki bu satış politikası değilse daha nedir? Peki yeni gigaworks'a baktınız mı? s750'de kullanılan titanyum tweeterlar kaldırılmış. Neden acaba, demek pek de faydası görülmemiş. Yani uzun lafın kısası, aslında şaibeli ürünleri üretip piyasaya çıkaran bir firma creative ama bu herşeyi de kötü yapıyor anlamına gelmez. Burda kimse bose'un hoparlör setleriyle creative kıyaslaması da yapmıyor zaten. Yani usta ses sistemleri olayın dışında her zaman. İnşallah ilerde bir bose serisi alıp onu da deneriz. Saygılar.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Arkadaslar Benim anlayamadigim bir konu var. Yukarida testi yapilan urunlerden biri 1 milyar civarinda. Bilgisayar bazli ses sistemleri yapan bir firmanin cikardigi bir sete 1 milyar vermek dogru mudur?? Sonucta bu urun ne mali?? Subwoofer kutusu neden yapilmis?? Ne kadar plastik kullanilmis?? Kutularin ahsap kalinligi ne kadar?? Bu tur seyler sesi ve aletin omrunu dogrudan etkileyen seyler. Ayrica 700 W ne demek?? 700 W i besleyecek ampli 500 ila 600 watt elektrik cekebilir. En az 400 watt ceker. siz o ince elektrik kablosundan 400 watt mi geciriyosunuz?? Bence yalan!! Ayrica tiz hoparlorunun titanium olmasi veya olmamasi birsey ifade etmez. Bose'un 15 yil onceki tiz hoparlorleri sikistirilmis kagitti... O hoparlorlerle cok az hoparlor boy olcusebilir. Hala da bose cogu hoparlorlerinde sikistirilmis kagit kullanir. 1 milyarlik bir butce ile analog bir 5*80 ampli, 1 cift kolon, 2 surround ve uyduruk bir center alinir, ampli ve kolonlar cikma olma kaydiyla. Boyle bir cozumun herkes icin daha tatmin edici oldugunu dusunuyorum cunku hazir setler upgrade edilemez. Ancak toplanmis setlerde hangi urun isteklerinizi yerine getirmemeye basladiysa onu degistirerek amaciniza ulasabilirsiniz.

Ayrica Ses sistemleriyle teknolojinin cok alakasi yoktur zaten. Son 30 senedir ses teknolojisi cok degismemistir. Ses cozumleme teknolojisi gelismistir. Bu da alacaginiz amplinin nispeten yeni olmasi gerektigini bize hatirlatir. Onun disinda hoparlor yasa, eskilige degil, ses kalitesine gore secilmelidir. Ve gercek bir hi-fi urunun 35 sene omru oldugunu dusunursek cikma mal almanin da hicbir sakincasi yoktur.

Not: Iskembeden sıkmıyorum. Sahsen ben 30 yıllık bir trio ampli kullaniyorum. (2+2)*60 watt... Bendeki diger Sony str 685 e 5*100 watt, dolby digital, 1 senelik ampliyi sulu goturur susuz getirir.

• Benim dedigim su: Yok efendim sunun tiz uniteleri titanium digeri kelvar, digeri daha yuksek watt bu daha dusuk... Bunlarin anlami yok. Bir mal dinlenmeden satin alinmamali. Benim evimdeki 30 yillik 60*(2+2) trio ampli , 1 yillik 5*100 sony dolby digital ampliyi gomer diyorum. Ayni sekilde 14 yillik kenwood 60 cm boyunda 100W kenwoodlar ve 30 yillik 60 cm. boyunda ve 80 W Acoustic Research hoparlorler, 1.20 boyunda 180W Koda hoparlorleri gomer diyorum. Ben muzik dinleme agirlikli bilgisayarina ses sistemi kuracak arkadaslara bu sistemleri degil eski hi-fi leri tavsiye ederim. Hos sinema sistemi kurmak isteyen arkadaslara da boyle sistemler tavsiye ederim. Ne de olsa ses karti dolby'i cozup analog sistemlere yollayabiliyor. Geriye analog 5.1 bir ampli almak kaliyor. Analog 5.1 setlerin cogu da creativeleri gomer. cikma 5*80 pioneer amplileri 300 milyona bulabilirsiniz. Geriye iki kolon ve surroundlar almak duser. Bir paraniz oldugunda da aktif subwoofer alir sistemi tamamlarsiniz. Ayni paraya cok cok daha etkili ve daha guclu bir sistem yapmis olursunuz.

• Bahsettiğin tüm olaylar ve uygulamalar, daha çok hi-fi üzerine kurulu. Oysa gigaworks s750 ile ilgili yazımda benim de en düşük puan verdiğim özellik olarak bu setin müzik performansı olduğunu yazımda görebilirsin. jazz 9940b daha düşük çıkışlara sahip olduğu halde s750'den daha iyi müzik performansı vermesi bunun kanıtı olsa gerek. Yani ben 1 milyar olduğu halde müzik performansı olarak hi-fi setlerle kapışır iddiasında bulunmadım s750 için. Setin 7.1 olması müzik anlamında hiçbir şey ifade etmeyebilir de. Ama sinema keyi için aksini iddia edebilirim. Çünkü dvd filmi işinde herşey tersine dönüyor. Yani set gerçek gücünü gösteriyor. Öte yandan benim için bu tür ses sistemlerini satın almak ve satmak hobi haline gelmiş. Şu ana kadar inspire 6600 6.1, z-640 5.1, inspire 5700 5.1, jazz 9940b 5.1 sattım. Elimde dtt2200 5.1 ve 2 adet de megaworks thx550 5.1 var daha satacak. Her ikisi de cambridge. Şu an imzamdaki sistemi kullanıyorum. Bu setleri de satınca logitech z-680 almayı düşünüyorum. Yani kısaca aklımda hi-fi set almak yok, çünkü benim için müzik arka planda kalıyor. Ama senin dediğin gibi müziği dvd'ye göre daha çok tercih edecekler mutlaka hi-fi setlere yönelmeli ve parayı o setlere göre ayarlamalıdırlar. Yoksa müzik konusunda sana katılıyorum. Saygılar...

• Bu aletlerin RMS wattları olsa olsa en fazla 150 w tır.alırız bir yüksek frekanslı ampermetreyi baglarız kabinlere ,alırız tek tek wattları ,son güclerinde 150 cıksa gene ii.cıkarsa aletlerden duman cıkar muhtamelen.creative acayip sıkmış 700w diye.ölcerken ampermetresi bozuktu kesin.ztn adamlara detay vermemek için hiçbişeyi açıklamamışlar.

titanium tweeter çok önemlidir.tabi titanium seviyesi çok önemlidir asıl ve magnet yapısı.500$ a tek titanium 100w tweeterler pro kabinlerin içlerinde kullanılmaktadır.teki bile 1 metreden kulaklarınızı sagır etmeye yeter.beyninize civi cakar.insanları büyük rakamlara alıştırdılar.şimbi bu alete 150 w yazsalaar kim alırki.

titanium tweeter diye satılan bin tane tweeterde titaniumun ne kadar kullanıldıgına bakarsanız yok gibi bişey.hiç kullanma daha ii.bu altın kaplama bişey almaya benzer.dışı altın içi beş para etmez metal.burda bin yıl anlatsakta anlamak istemeyenler bişey anlamıycak nası olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 8 Kasım 2004, 3:51:11 >

• B&C marka tiz.işte tiz.kulakları sagır etme garantisi ile geliyo.garanti benden.

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 V.S. JAZZ 9940B 5.1 İNCELEME(yenilendi)

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 V.S. JAZZ 9940B 5.1 İNCELEME(yenilendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 8 Kasım 2004, 3:58:17 >

• Bence de haklısınız nedense herkes rms'ye bakıyor sistem almadan önce. Zaten Creative 500 Watt Burst Power yazmış yani sinüs dalgasının tepesini ölçmüş RMS(Root Mean Square) yöntemi ise bundan daha başka bir şey...
  • Wolverine, sanirim yanlis anlamissin, sozum senin arastirmana degil... Cok faydali bir arastirma yapmissin... Ben sadece genel degerlendirme yapiyorum... Arkadaslara 1 milyari ona verene kadar bir hi-fi set kurmalarini tavsiye ediyorum. Yani 1 milyar gibi bi para hicbir sekilde verilmez diyorum... 5.1 analog ampliyle bile sinema izlemek bu creativelerden cok daha etkili olur diyorum... Sana ozel olarak dedigim birsey yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Wolverine, sanirim yanlis anlamissin, sozum senin arastirmana degil... Cok faydali bir arastirma yapmissin... Ben sadece genel degerlendirme yapiyorum... Arkadaslara 1 milyari ona verene kadar bir hi-fi set kurmalarini tavsiye ediyorum. Yani 1 milyar gibi bi para hicbir sekilde verilmez diyorum... 5.1 analog ampliyle bile sinema izlemek bu creativelerden cok daha etkili olur diyorum... Sana ozel olarak dedigim birsey yok...

Haklısın, bence de hi-fi setin yerini hiçbişey tutmaz. Ama bu işle uğraşabilmek için yeterli donanım bilgisine de sahip olmak gerekli.
  • Kardeş, keşke şu yazılanlar bu megaworks indirimi ilk yapıldığında yaşanan hararetli tartışmalarda olsaydı. Yani megaworks veya gigaworks'un gerçek gücünün asla yazılan rakamlar olmadığını, bunun bir göz boyama olduğunu keşke benim ilk söylediğim zamanlarda burda şu anki gibi siz de rakamlarla ve grafiklerle gösterseydiniz. O zaman çok tepki aldı bu konu, yani şu an herkes o setlerin az çok gerçek gücünü görüyor ama yine milletin aklında en iyisi onlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: Prud

Bence de haklısınız nedense herkes rms'ye bakıyor sistem almadan önce. Zaten Creative 500 Watt Burst Power yazmış yani sinüs dalgasının tepesini ölçmüş RMS(Root Mean Square) yöntemi ise bundan daha başka bir şey...

• kardeş grafigi vermesi kolayda onu anlatması bi dert valla.anlatana kadar bi tarafımız düşer kesin.genelde piyasadaki mantık peak olan wattları ölcüp millete bak bu 1000 w diyip satmak adamların işi.tabi bu 1000w yaklaşık 1 ms lik ölcülen watt.

ama gel görki bi diskoya yada konsere gittiginde kimse wattı sormaz yada bakmaz.kapıya bi milyon watt yaz istersen iyi ses olmasın bi arbede çıkar kesin.2000 kişilik diskolarda bile 20.000-30.000 w civarı ses düzeni yeterli olr.ki ufak yerlerde 5000w işi götürür.bu aletlerden 10 tane koysak içeri nası komik ses çıkıtıgı o zmn anlaşılır asıl.
  • Şimdi o zaman bu creative firması yıllarca herkese sadece en yüksek değerleri her zaman ulaşılabilirmiş gibi göstererek yanlış bilgi verdi bu durumda. Adamların bu satış politikasına bir dur demeli, çünkü rakamlarla oynanarak kandırılıyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: Dracul

kardeş grafigi vermesi kolayda onu anlatması bi dert valla.anlatana kadar bi tarafımız düşer kesin.genelde piyasadaki mantık peak olan wattları ölcüp millete bak bu 1000 w diyip satmak adamların işi.tabi bu 1000w yaklaşık 1 ms lik ölcülen watt.

• valla bunu bi tek creative yapmıyo bunu bütün üreticiler yapıyo.yapmamaları onlar için kötü çünkü.bi kere insanlar alışmış eskiden daha saçma bi güç vardı PMPO diye bişeydi halen tam açılımını bilmiyorum.açılımın türkcesi olsa olsa sallama watt olur heralde ztn.yada x1000 fln olabilir.bu saçma uygulamayı ev sistemlerinin hepsinde uyguluyolar.bu uygulama pro düzeyindeki aletlere bile bi miktar sıcramış durumda.peak poweri 4 katı alanlar var.mesela speaker nominal 1 khz de ki gücü 400 W fkt adam satış yaparken 1600 W yazmış.datasheetinde ancak nominal gücünün 400 w oldugunu görüyosun.
  • Eski ilk çıkan 4+1 veya 5+1 setlerde dediğiniz pmpo kandırmacası yaşandı. Teneke kutu gibi şeylerin üzerine 1000watt veya 2000wat yazıldı durdu. Ama daha sonra çıkan setlerde yazılan pmpo değerleri anlık çıkılan watt değeri olarak anlatıldı ve bazı setlerin bu yüksek rakamlarda olması doğrudur hatta. Yani şu anda bazı kaliteli marka setlerde pmpo değerlerine de bakarak her iki set arasında daha kolay karar verebiliyorsun. Ama bu değer doğru yazmaları şart. Mesela jazz 9940b için 12000w pmpo denirken 9940w için 10000w pmpo deniyor. Yani zaten toplam kalitede de 9940b daha iyi. Mesela logitech z-5300 var. Bu setin hem surroundlarının hem de woofer'ının toplam watt çıkışları (rms) 9940b'den daha yüksek ama pmpo olayında 2500w olduğu için daha yüksek rms'ye rağmen 9940b'den daha az ses veriyor. Bunda 6"lik sub'ın etkisi de çok. Ama tekrar edeyim, pmpo değeri doğru yazıldığında, yani yalan-dolan işlere girilmediğinde kaynak alınabilir. Şimdi denecek ki pmpo asla gerçek gücü yansıtmaz. Evet, ben de bunun aksini söylemedim hiçbir zaman. Anlık çıkılan max. ses. Ama şu da bir gerçek ki rms değeri olarak verilen rakamlar da gerçeği çoğu kez yansıtmıyor. Bu konuda en iyi yardım o setleri kullanıp başka setlerle kıyaslama imkanı olanlardan almaktır. Mesela logitech z-5300, z-680 ve megaworks kıyaslamasını yapan biri bu setlerin her birini artık çok iyi tanır ve almak isteyenlere de hangisini ne amaçla önereceğini bilir. (secukbay25 arkadaşımız gibi...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 10 Kasım 2004, 9:57:41 >

• Ben Wattan çok 1 metredeki ölçülmüş db spl ine bakarım.sonra akustic gücüne bakarım.tabi bu ayrıntıları vermeyen bi sürü firma var.sebebi acık ortada.bilimsel olarak deişmeyecek bir gerçegi deiştirip yazamazlar ve bu yüzdende yazmıyorlar ztn.
  • Güzel bir tespit kardeş. Keşke herkes senin gibi bu konuların inceliklerini bilse veya bu tür sitelerde bunu izah etse. Aslında ben senden bu tür bir konu başlıklı forum açmanı da isterim. Yani mesela ben 75db snrlik inspire 5700 her ne kadar dijital olsa da 99db snrlik megaworks thx550 önermemdeki etken yüksek db snr oranı oluyor ama bunu daha teknik verilerde nasıl anlatabiliriz gibi konularda bizi bilgilendirmeni şahsım adına da olsa isteriz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.