Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 V.S. JAZZ 9940B 5.1 İNCELEME(yenilendi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
25.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaş pahalı kısmı doğru ama biraz kaliteli kısmı enteresan tabi, bose patentli ses standartlarına sahip ses standartlarını belirleyen porche,ferrari s-serisi mercedes ler gibi deluxe oto marka ve modellerinde kullanılan, NASA da dahi kullanılan dünya üzerinde kabul görmüş kalitede bikaç markadan biri, yani porfesyonel derken neyi kasttin anlamadım adamlar belki teknoloji geliştirmede 1 numaralar, hangi model seni tatmin etmedi 500, 700, 800 ,900 serileri yabancı hi-fi sitelerinde amfi seçmeyen ve kalitesiyle takdir gören seriler, bu ev sineması için acoustiass serisi, trendy görünümü jewel cube teknolojisine sahip uydular ve acoustimass teknolojisine sahip sub la belki boyutlarına göre piyasadaki en kaliteli set, acaba latife yaptında benmi anlayamadım...
  • kalitesiz demedim.o boyutlarda olabilecek en kaliteli sistemler hatta.bu gercek.ben profosyonel degiller dedim.ztn bose ye dünyada kimse pro demez demek yanlış olr.
  • amerikadan bu boyut ve hacimdeki ürünü sen gidip bizzat getirmeye kalksan bile zor, millet bi laptop getirmek için bile yırtım yırtım yırtınıyo, kargoyla getirtsen en 20kg lık ve hacimi nekadardır bilmiyorum ama baya yer kaplar heralde kutu olarak bi ürün ne kadardır ben bilmiyorum fiyatları pek ama 2-3 kg lık bi deck cd çalar yada amfi için 150-200$ kargo ödüyosun sanırım amerika için
    quote:

Orjinalden alıntı: Azizke

benim test ettiğim bose 2+1 200watt rms modu idi modeli hatırlamıyorum.
    kubik hoparlor teknolojisi cok ufak hoparlorler ve muhtesem bas cihazi 15kg kadar....
    muhteşem ses veriyordu. sesin dağılımı ve verdiği akustik muhteşemdi....
    o yüzden şu set bu setmiş dekodermiş bunlar hikaye....
    BOSE bu işe noktayı koymuş.....
    amerikadan getirtebilenler kaçırmasın zira türkiye fiyatı çok pahalı

• creative den biraz kaliteli demişsin, dünyanın ses konusunda en prestijli marklarından birini dahili amfili basit masa üstü bilgisayarla kullanmak için üretilmiş bi setle nasıl kıyaslanır ben anlamadım, her ürün kendi fiyat kategorilerinde ve kullanım amacına göre değerlendirilmeli, bende 189$ dan megaworks aldım ve bu fiyata alabileceğim en iyi masa üstü bilgisayar sistemi bence, bose acoustimass serisine mi profesyonel değil demek istedin ben anlamadım bunlar kendi kategorilerinde gayet profesyonel ürünler yani dünyada kaç firma var kendi ses teknolijerini ve standartlarını geliştiren, mesela jewel cube teknolojisine sahip o küçük cube hoparlörlerin içinde uzun araştırmalar sonucu geliştirilen, neodmiyum demir bor mıknatıs var bu alaşım mıknatıs sayesinde boyutlara göre inanılmaz performans almak mümkün daha bunun gibi birsürü patentli teknolojilere sahip bi firma bence beğenmenin dışında takdir edilmesi gereken, saygı duyulması gereken bi firma, profesyonellik nedemek 100.000 -150.000 sterlin belki dahada üstüne sistemler kurmak mümkün o zaman 10.000 sterlinlik bi sistem pro. olmuyomu, hi-end kategori kişiden kişye değişir sen 5000$ güzel bi sistem kurarsın hi-end, ama parası olan adam 100.000$ bi sistem kurar onun hi-end i odur
    quote:

Orjinalden alıntı: Dracul

kalitesiz demedim.o boyutlarda olabilecek en kaliteli sistemler hatta.bu gercek.ben profosyonel degiller dedim.ztn bose ye dünyada kimse pro demez demek yanlış olr.

• size kolay gelsin benden bu kadar anlamayana davul zurna az
  • ewet özür dilerim ben ne demek istediğini anlayamadım anlayan varsa anlatsın bana...
  • kardeş özürlük bişey bulamadım ztn özür dilemenede gerek yok .pro aletlerden kastım konser gibi disko gibi sonra studyo gibi ortamlarda kullanılan aletleri kasıt ettim.olay budur.tabi bosenin katogorisi farklı başta dedigim gibi.high end de mesela çok kaliteli oldugundan degil alet el yapımı veya özel yapım oldugundan çok pahalıdır.bazı high endler var igrenc denilecek durumda.
  • ok problem yok bende zaten düşüncelerimi söyledim bose yakından takip ettiğim ve sempati duyduğum bi marka kullananlar ve deneyenler zaten kalitenin farkındadırlar, bide yukarda ilk yazdığın yazıda konser, studyo falan yazmamışsınki zaten stüdyo kuracak yada konser sistemi kuracak insanlar burdan tavsiye almaz heralde, yani ev sistemlerini tartışıyoruz burda genel olarak bose de bu konuda philips ve creative den biraz değil bayaaaaaa bi kalitelidir tabi sen denedinmi bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskrain -- 24 Ekim 2004, 22:42:26 >
  • tabi bose sistemler hem sattım hem kullandım.Güzel aletler.boyutlarına göre iyi iş çıkarıyolar.
  • Peki dracul, ev ortamı için şöyle ideal 5.1 olarak tavsiye edebileceğin bose setler yazar mısın? Kullanıp sattıkların arasında aklında en çok kalan modelleri yazarsan memnun olurum.
  • ben stereo sistemlerini daha çok begeniyorum.tabi boyutları büyük onların.

Acoustimass serisi 5.1 için iyi bir seridir.şu an güncel bir seri.Tabi beni tatmin etmiyo.sizi ne kadar eder bilemiyorum.Stereo sistemlerden 5.1 sistem yapabilirsiniz ama maliyet 10 katı çıkar.arada fark işte burda başlıyo.
  • Yani bose'un acoustimass serisi hariç 5.1 olarak kullanılacak başka serisi yok sanırım. Fark işte burda başlıyor derken neyi kastettin? Fiyat farkını mı, ses ve kalite farkını mı, yoksa her ikisi birden mi?
  • ikisi birden başlıyor benim kanatimce.çok ufak boyutlar tatmin etmiyor.özellikle 100hz-200hz frekansları sadece subbas taşıyan ve minik speakerli sistemlerde yetersiz ve en az 5db den başlıyarak geriden geliyor.
  • Selam Volverine.Yaklasık ıkı haftadan berı burada ses hakkında tum yazılanları takıp etmekteyım.Yaptıgın bu test de heralde buradakı tartısmaya bır son vermıstır sanırım. :) Bundan yaklasık ıkı ay once ses olarak yanı mp3 anlamında nasıl maksımum sese ulasırım dıye dusunurken bır ıkılı ıle tanıstım.Ikısınıde aynı zamanda aldım ve benı su zamana kadar hayal kırıklıgına ugratmadılar. Bu ıkılı,Soundblaster Audıgy 2 pro platınıum external vede cok tartısılıp yerden yere vurulan ınspıre7700!!!.Gercekten ınce ayarlar yapıldıgında sabıt bır seste,gercekten guzel ses verıyor.Ama senın bu yazdıklarından sonra Inspıre7700 bende hayal kırıklıgı yarattı:)) Gıgaworks gercekten hakettıgı ovguyu alıyor.Fakat ben bu ıkılıyı alırken tam manada maksımum ses ıcın almadım aslında.Sana sormak ıstedıgım soru da buradan gelıyor. Bılgısayar ıle veyahut mp3 ıle tanısmadan once muzık olayını zamanında almıs oldugum emektar muzık setımden dınlıyordum.Yaklasık 2000 e yaklasan bır kaset arsıvım var.Hepsıde orjınal.Zamanında muzık setını alırken Sadece benım kasetlerımı maksımumda hangı muzık setı calar demıstım.Bunun cevabı kolay oldu benım ıcın.AIWA( 1995 ) evet zamanın en manyak cıhazını almıstım.Oda benı bu zamana kadar surukledı.Halada yasıyor. :) Fakat bılgısayarla tanısınca ıs degısıverdı.Mp3 bıtırdı herseyı.Kasetler cogu heryerde bulunabılen albumler vesaıre muzık setınden cıkan,zamanında muhtesem dedıgımız sesler,bılgısayar cagına gırınce ıgrenc hale geldı.Almıs oldugum ıkılı kayıt anlamında su ana kadar bana ıstedıgım mukemmellıyetlıgı veremıyor maalesef.Ama kotude degıl kulagımız kadarı ıle!!! Audıgy'nın ıcıden cıkan yazılımlardan bır tanesı bu ıs ıcın gercekten bıcılmıs kaftan.CUBASE 2.Sana sormak ıstedıgım soru ıse bu ıs ıcın bıldıgın kayıt anlamında kasetı audıo veya mp3 formatlarına maksımum gecırebılecegım bır yazılım veya cıhaz varmı?????
    Sımdıden tesekkur ederım.
    boeing 747
    Agır adam

not: Kasetlerın yuzde 60 yaklasık 1000 ıla 1500 saat arası dınlenılmıstır.gerıya kalan kısım 500 saatı gecmemıstır.

• Cooledit var mesela çok güzel bir program.stüdyolarda kullanılıyor.daha bi sürü prgram var.cooledit ile sesteki noise i yokedebilirsin.
  • O.K. Anlaşıldı, teşekkürler...
    quote:

Orjinalden alıntı: Dracul

ikisi birden başlıyor benim kanatimce.çok ufak boyutlar tatmin etmiyor.özellikle 100hz-200hz frekansları sadece subbas taşıyan ve minik speakerli sistemlerde yetersiz ve en az 5db den başlıyarak geriden geliyor.
  • @boeing 747, bahsini ettiğin ses kartı için piyasanın en iyi ses kartı desem sanırım eksik söylemiş olmam. O ses kartıyla yapamayacağın iş yoktur ama gel gör ki şahsen kullanmadığım ve kullanan arkadaşım da olmadığı için kart hakkında daha fazla bişey diyemiycem. Bu arada t7700 için benim önceden beri demek istediğim şey 7.1 olarak bekleneni veremiyor olması, t5400'den sadece 2 hoparlör fazla olması, geri kalanı aynı gibi (ses çıkışları hariç.) Ama kullanılan ses kartıdır bir ses sistemini adam eden. Senin kullandığın ses kartı da bunun için en iyisi. Öte yandan bahsettiğin tarzda bir yazılım hakkında bilgi sahibi değilim malesef. Bu konuda yardımcı olamıycam. Ben de zamanında hep kaset alırdım, daha sonra o kasetlerin tümünü satıp onların orjinal audio disclerini almaya başladım. Şimdi onları da ucuza satıp satmadan önce beğendiklerimi mp3 rip yapıyorum ve yeni şarkıları artık mp3 olarak kaydediyorum. Bu anlamda diğer arkadaşların sana yardımcı olmasını isterim. Saygılar.

• Volverine tesekkur ederım cevabın ıcın.Evet ses kartı gercekten cok ust duzey onun farkındayım.
    Dracul okey cooledıt programına bır bakayım.Umarım noise olayını gercekten etkılıyormu,gormek lazım.Bu konuda bılgılerı olan arkadaslardan haber beklıyorum.
  • uleyn Wolve naber leyn heheh. google dan tesadüf birşey araıyordum senın bu SES ÇALIŞMAN ÇIKTI ULEYN GOOGLA A BİLE GİRMİŞ BU TEST MAHUAHAUHA. ADAMA BAKKKKHHH.... NEYSE BI LOGITECH Z-680 DIYOM ARTIK TEST ET DIYOM BI YERDEN BULDA ESKIDI ULEYN TOVBEEE ... ONUDA YAP TOMSHARDWARE E HEMEN KAPAK AT HAUHAUHA BELKI ALIR LAN ADAM SENI MAHUAHUAH BI ORA KALMIS GIRMEDIK ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmigamaN -- 27 Ekim 2004, 3:35:34 >
  • Vay AmigamaN, nerelerdesin yaw, selamlar. Demek google'da bile yer aldık, gurur duydum valla. Benim de en çok istediğim şeylerden biri z-680 test etmek ama onu test etmeden önce hoparlör setlerinden en az birini elimden çıkarmam lazım. Jaz'a çok ciddi alıcı buldum, tanıdık ve memleketten, o yüzden taksitli satacam. Diğer 2 adet de megaworks var (arkadaşın) onları da satarsak z-680 kesin alacam. Aslına bakarsan Toms amcanın yaptığı ve yapacağı testlere ben artık güvenmiyorum, z-680 gibi s750 ile kapışacak bir seti megaworks ile kıyaslaması yüzünden adamlara güvenim kalmadı. Neyse yine görüşmek üzere, ahan gettim, motör incuuuuv! (anlarsın!)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.