Şimdi Ara

Creative inspire 5.1 5200`u laptopta kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, onceden kalma 5+1 creative var. Zamaninda cok kalitelilerdi ama tabiki eski kaldilar artik platformda.

Herneyse TOSHIBA Sattelite P300 26L laptopta malum sadece 2 kanal calisiyor. Yani sadece iki hoparlor + bass calisiyor. Daha dusuk kalitede ve ses seviyesi olarak da dusuk tabi. Yine idare eder de.

Acaba herhangi bir adaptor veya harici ses karti veya donusturucu birseylerle bu laptopta 5+1 olarak kullanabilir miyim ?

EBAY`da su tarz birsey buldum ama alsam is gorur mu emin olamadim acikcasi.

http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-External-6-Channel-5-1-S-PDIF-Optical-Audio-Sound-Card-Adapter-PC-Laptop-/261369890112?pt=LH_DefaultDomain_15&var=&hash=item3cdadc0540

3 adet kablo geliyor subwooferdan laptop`a da 1 tane girince tabi 3 e bolunuyor ses kalitesi. Front, Rear ve Center olmak uzere.

Fikir ve onerilierinizi bekliyorum.

• by_tata B kullanıcısına yanıt
    Harici ses kartı alabilirsiniz. Şöyle bir şey var türkiyede 210 tl
    http://www.amazon.com/Creative-Blaster-Surround-System-SB1095/dp/B0044DEDCA/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1422030057&sr=8-3&keywords=external+sound+card
  • Sıkıntı surada.

Paraya kiyip X-fi harici ses karti alinir alinir da bakiyorum arkadaki girislerine. 2 RCA + 1 rear + 1 sub yaziyor. Benim Creative de 3lu kablo var 3lu jack 3.5mm sanirsam. İki tarafi da 3lu yesil, siyah, sari olmak uzere. Rear, front ve center. Yani x-fi harici ses karti da alsam cozulmuyor galiba benim is bu sefer. Left right i RCA a mi donusturmeliyim ki acaba ?
  • by_tata B kullanıcısına yanıt
    Dostum xfi USB kartın kutu içinde rca -3,5mm kulaklık dönüştürücü kablo geliyor. O kartı bir dönem kullandığım için biliyorum. Hadi kutu içeriğinde çıkmadı diyelim, o kabloyu mahalle elektrikçisinde 1-2 tl'ye bulabilirsin.

Fakat o creative kartı kesinlikle önermem. O karttan sonra Asus Xonar DX karta geçtim ve dağlar kadar fark oldu. Resmen arka hoparlörlere can geldi. Asus Kalite, derinlik, netlik vs gibi her alanda çok çok daha iyiydi. Tabii sizin Pc laptop olduğu için dediğin kartı kullanamazsınız ama laptop için olan Asus u5 yada u7 modelini tercih edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmm, kutu icerisinde geliyorsa cok iyiymis ama o zaman front yani arka kısım RCA to 3.5mm olmus oluyor dolayisiyla ses kaybi yasanmasi normal sanirsam. Cok kaliteli bir kablo ile belki altin kaplama v.s yalitimli bisi ile azalabilir bu kayip. Gerci cok onemli degil onemli olan calismasi 5+1 olarak.

ASUS Xonar U5 5.1 daha iyi bir secenek gibi duruyor evt. Inceledim de RCA degil direk 3.5mm lik jack olmasi FRONT`a da daha iyi sinyal gitmesini saglamis olabilir.

Gerci X-Fi den epey pahali ama degerse verilebilir.

Bir de soyle birsey var nasildir bilmiyorum ama fena degildir herhalde.

Zalman USB Sound Card 5.1 + Optical, ZM-RSSC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_tata -- 24 Ocak 2015; 11:01:47 >
  • creative usb ses kartı kullanıyorum nerdeyse alalı 2 sene oldu logitech z-906 optik baglı müzik ağırlıklı kullanıyorum memnunum al derim
     Creative inspire 5.1 5200`u laptopta kullanma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.