Şimdi Ara

creative mi sony mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • video kamera (dijital fotoğraf kamerası değil ama o konuda da hiç iyi değil çünkü fazla manuel ayar imkanı vermiyor) ve de televizyon gibi görüntü konularında sony çok iyi olabilir ama hi-fi yada müzik sistemleri gibi konularda sony'nin rakiplerinin çok gerisinde olduğu bu işten anlayan herkes tarafından kabul edilmiş durumda . Ayrıca markası bu kadar popüler diye her yaptığı çok iyi olacak şeklinde düşünen arkadaşlara da gülüp geçiyorum . Mp3 player'lar konusunda i-pod'da çok popüler ama en azından karşılığında birşeyler veriyor (haala creative'in daha iyi olduğunu düşünüyorum ama) , sony'nin böyle sadece markasını yemesi onu bir yere vardırmaz ; kullanışlılık herşeyin önündedir ve milyonlarca kişi bilgisayarında binlerce mp3 formatında şarkılar dinlerken ve bu şarkıları mp3 player'lara yüklerken kendi yarattığın formatta ısrar etmek komiktir . Sony'nin üstün olduğu pek çok alan var ama mp3 player'lar bunlardan birisi değil ve de bu alanda sony mi creative mi sorusunun yanıtı creative'dir ve alternatifleri de sony değil i-pod ve i-river'dır.

• Çok komik oluyorsunuz çünkü bilmeden konuşuyorsunuz. HD3 mp3 de çalabiliyor ancak atrac3+la hem kalite yükseliyor hem de batarya süresi. İsteyen mp3 dinler isteyen atrac3+. Ayrıca zen touchla Hd3ü yanyana koyun creative eski telefonlara benziyor sonynin yanında (ericson 338). Takoz desek abartmış olmayız. Ayrıca sonynin eski hi-fi ürünlerini de bilmediğiniz ortaya çıkıyor uygun fiyata azımsanmayacak kalitede amfileri vardı. Bir de sahi walkmanin yaratıcısı kim ya? Creative mi yoksa sony mi? Trinitron ne alaka mı? Yani bilgisayara ses kartı yapmakla aynı alaka. Bir de audio-visuel piyasa bir bütündür ses ayrı görüntü ayrı diye düşünülebilir belki ama sony 2sinde de üstündür. Kamera eleştirisine gelince: bu en komiği çünkü yazan arkadaşlar adam gibi bir televizyon istasyonuna gidip sorsunlar en iyi ürün nedir diye. TRT mesela yıllardır hangi kameraları ve player recorderları kullanıyor profesyonel olarak bir öğrensinler. Ama onun dışında creative de fena diil yani ipoda iyi bir alternatif ama ben HD3 ümü hiçbiriyle değişmem.

• tamam sen sony ile mutlu mutlu yaşa kimsenin birşey dediği yok ; tüm site ve dergi incelemelerinde de zaten sony'e gıcıklar ondan diğerlerini daha üstün gösteriyorlar ; tmm biz hiçbir şey bilmiyoruz en çok sen biliyorsun kabul ediyorum . Bu arada birazcık da düzgün okursan herşey daha güzel olacak . Ben demişim ki video ve tv konularında çok iyi ama parantez içinde de videoyla kastımın fotoğraf makinelerini kapsamadığını belirtmişim . Ayrıca ses kartıyla mp3 player çok da alakalı , çünkü creative zen touch'larda EAX teknolojisini kullanıyor herhalde sony de video oynatamayan mp3 playerlarında ses daha net çıksın diye değişik berrak ekran görüntülerini kullanıyordur
  • Creative En iyisi Bence
  • Ya arkadaşım neden bu kadar savunmaya geçtin anlamadım. Her insan kendi mesleğinde ya da çok ilgilendiği bir hobide bazı konuları diğerlerinden daha iyi bilebilir. Ben mesleğim dolayısıyla (film/TV teknolojileri) ve bu konuda ders verdiğim için özür dilerim biraz ukalaca konuşmuş olabilirim. Ayrıca ben şu kötü bu kötü demiyorum ki yalnız sony gibi bu piyasadaki en büyük, en tecrübeli ve en profesyonel kuruluşun aşağılanması biraz komiğime gitti. Video kameralarına gelince ben minidv ürünlerden bahsetmiyorum. Digital betacam, HDCAM gibi (birkaç yüzbin dolara kadar çıkabilen fiyatlardaki)Profesyonel kameramanların kullandığı serilerden bahsediyorum sen kullanımı manüel değil diyorsun komik oluyor.(tabi ki bunlar manuel de kullanılabiliyor) Yani böyle hi-tech ürün yapan bir firmayı aşağılamak nedense insanlara zevk veriyor. Kiminle dans ettiğimizi bilelim de ona göre yazalım dedim. Benim derdim sidik yarıştırmak değil belki, refleksif hocalık damarım kabardı yanlış bilmeyelim diye bildiklerimi aktarmak istedim. Ama bilgiye ve bilgi sahibine karşı bir gareziniz varsa bir şey diyemem. Sürçü lisan ettiysem affola.

• gene aynı konuda takıldık ; ben dedim ki sony video konusunda çok iyi ama bu klasmana dijital kameralarını sokmuyorum çünkü manuel ayarlama imkanı çok kısıtlı , yai sony video kameralara değil dijital fotoğraf makineleri hakkındaki fikrimdi o
  • Son noktayı koyuyorum.Şu anda Türkiye koşullarında alınabilecek en iyi marka Creative.Parası çok olan ve kullanışlılık sorun değil diyenler SONY alsın.Adamlar yurt dışında mp3'ü parayla yükledikleri için orada bu kısıtlamaymış falan fişmekan sorun olmuyor adamım.Güle güle kullanın.
  • sony derim ben...ses sistemlerindeki uzmanlığı tartışılmaz...ah ulan bide technics war ama o deck fln yapıo mp3 çalar yapsa koşa koşa gider alırım...
  • arkadaşlar sonynin ses sistemleri çok iyi diye mp3 çalarlarıda iyi olacak diye bişey yok.sony mp3 piyasasında oldukça geriden geliyor.tv ve video ürünlerine lafım yok ama mp3 playerları çok iyi değil.
  • Bence biraz önyargılı yaklaşıyorsunuz. Ben hiç Sony delisi değilim hatta ilk meraklandığımda creative veya iriver alacaktım ama burdaki forumları okuyup bir de boyutlarını karşılaştırınca Sonyde karar kıldım.hd3 gerçekten kaliteli alet. Bir de şehir efsanesi gibi uydurma bazı palavralar var hakkında, o yüzden insanlar bilmeden atıp tutuyor. Ben bazılarının şikayet ettiği sonicstage programını da çok kolay ve rahat kullanıyorum. Önce bir deneyin sonra karar verin. Siz gömlek cebinde ağırlığı belli bile olmayan 20GBlık mp3player dinlediniz mi, bir deneyin, bir daha o hantal iri playerlara dönemezsiniz. Ama bazısı vardır (mesela bir arkadaşım) boyut önemli değil der çantama koyacağım o zaman başka.Aynı kaliteye yakın zen touchlar var veya daha pahalı ve bugları olduğu söylenen iriverlar. Ya da ipodcu olamk isteyenler olabilir ama dikkatinizi çekerim sony hd3 ipod mini boyutunda ve 4-5 katı daha çok hafızaya sahip ve fiyatı nerdeyse aynı Teknosada 430 peşin veya tek çekim kredi kartı. Seçim sizin

• Sağolun arkadaşlar çok ii oldu bu bilgilerde şimdi hangisi onu söylemediniz... sony mi creative mi
  • sony'i övenler : sony bir numara , en iyisidir şeklinde överken ; hatta video kameraları iyi olduğu için sony mp3 player almanı önerirken ; biz sana creative'İn neden iyi olduğunu gerekçeleriyle anlattık . Yanlış anlaşılma olmasın snoy marka olarak iyidir evet kaliteli ürünleri var ancak mp3 player kategorisinde şu an için creative ondan üstün ; ben o yüzden şiddetle creative'i öneririm . Sony için ikinci nesilleri beklemeni öneririm (hani forumda da bir ara reklamı yapılıyordu OLED ekranlı , şekli kötü ama ses kalitesi iyidir belki) . Aslında sony'nin de zen touch'ın da tartışıldığı forumlar var 2 tane gir onları bi oku baştan sona ; burda birbirleriyle yarıştırıldığı zaman herkes iyi yanlarını öne sürer , ama orda sorunlarını da görürsün ve ona göre karar verirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_4188627/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_3264475/tm.htm

kendi işini kendin halledeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilcivil -- 12 Ekim 2005, 17:59:35 >

• sony kesinlikle belli bir şeyleri kanıtlayaraktan piyasada yer edinmiş köklü bir firmadır..walkman konusunda haklısınız, bir zamanlar kendimizden geçmiştik walkmanları görünce..sonra ne oldu..aradan yıllar gecti şimdi aynı ismi kullanıyor sony, farkında değilmisiniz? herşeyi güzel yapabilir ama ondan da güzel yapanı çıkarsa hiç şaşmamak gerekir..her konuda sony bir numara demek yanlış olur..gerçekten de para olsa da sony'e mp3player için vermem bu parayı..creative / ipod / iriver arasından birini seçerdim..
  • artık bu mp3 pazarı çok kızıştı arkadaşlar.... perde arkasında kimbilir neler dönüyordur bilmiyoruz... yanlış hatırlamıyorsam apple'dan yetkililer işte yılda şu kadar milyar dolar kar yaptık diye bir açıklama yapmışlardı.. Evet MİLYAR DOLAR!!!
    Bu olağanüstü bir kar rakamı... bu rakama çok büyük şirketler bile zor ulaşıyor...
    Bu yüzden diğer şirketlerin bu pazarda pay alabilmek için kendilerini olduğu gibi bu işe adamaları, kalite ve kullanılabilirlik, dizayn ve popülarite gibi konularda gösterdikleri büyük çaba, bu pazarı oldukça çalkalandırdı...

yani;

artık bi ürün üretirken tüm bu konulara dikkat edip, çok daha artısı olması gereken ürünler çıkartmaları gerekiyor ki bir yere otursunlar...

bence;

sony'nin yarışta öne geçebilmek için daha fazla artıya ihtiyacı var gibime geliyor...

• Arkadaşlar birbirimizi gaza getirmeyelim.Creative şu anda Mp3 piyasasında Sony'den iyi.Bu bazı arkadaşlara inanılmaz geliyor sanırım.Ama bazen bükemediğin eli öpmen gerekiyor.Mesela Artık Playstation3lerin GPU larını kim üretiyor bir bakın.Sony diretmedi ben üretecem diye.Geliştirmedi(geliştiremedi) daha fazla...Herşeyde illa ki SONY değil...Ama inanılmaz bir hızla Mp3 piyasasında da ilerlediği bir gerçek...
  • peki arkadaşlar noktayı şöyle koyalım; neymiş sony'nin eksileri-artıları, creative'in eksileri-artıları dökelim ortaya. Arkadaş da ona göre kendine uyanı alsın. Çünkü herkes her özelliği kullanmaz, (mesela ille de radyo dinleyecem diyen sony almasın çünkü sonyde radyo yok...., kiminin de umrunda olmaz radyo çünkü reklam dinlemeye tahammülü yoktur benim gibi...) vs.
    Creative daha büyük sony daha ufak (ipod mini kadar)
    creative mp3 ve wma çalıyor, sony atrac3+ DA çalıyor ve bu, aynı kaliteyi daha az yer ve enerji kaplayarak sağlıyor atrac3 64kbps=np3 128kbps
    creativede ses kaydı ve radyo var sony de yok
    creative hard disk olur mu bilmem ama sony HD olarak kullanılıyor
    creativede touch pad var sony tıktık basarak şarkı arıyor
    ses kalitesi yurtdışı kaynaklarına ve benim kulağıuma göre sony daha iyi özellikle baslarda
    sony şarkı aralarında boşluk bırakmıyor yani bir pink floyd dinliyorsanız kesintisiz albümü dinleyebilirsiniz i-pod 1-2 saniye boşluk bırakıyormuş creativei bilemem
    creative singapur yapımı, sony Japon
    sony darbeye karşı bayağı dayanıklı kasası aliminyum creativein özel bir darbe dayanıklılığı yok sanırım
    eklemek isteyenler eklesin vatandaş yardım görsün

• yanlış anlaşımasın sony mp3 ve wma çalıyor ayrıca atrac3+ da çalıyor isteyen istediğini yükler
  • creative hdd olarak kullanılabiliyor...
    bu arada creative singapurda üretliyor da... creative hangi ülke markası?
  • Ben Creative kullanıcısı olarak belirtiyorum(MUVO'2 FM).Bazı bug'lar yok değil.Ama yazılım güncellenince bu sorunlar büyük bir oranda çözülüyor.Ses kalitesinden memnunum.Diskin hepsini(5Gb) veri depolamak amacıyla kullanabiliyorum.Pili de 10 saat falan gidiyor.Ayrıca şarj süreside 2 saate yakın.Genel olarak memnunum.Benden bu kadar.Kendinize iyi bakın.Alanlara hayırlı olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: civilcivil

gene aynı konuda takıldık ; ben dedim ki sony video konusunda çok iyi ama bu klasmana dijital kameralarını sokmuyorum çünkü manuel ayarlama imkanı çok kısıtlı , yai sony video kameralara değil dijital fotoğraf makineleri hakkındaki fikrimdi o

Bu arada geçenlerde okuduğum bir testte Sony (DCR-PC1000E) JVC (GZ-MG50)'ye boyun eğdi. Bence Sony tüm dijital aletlere el attı için sadece orta süt sıralarda yer alıyor. En iyi olduğu yokmu varda genel görüş bunu gösteriyo.
    Yanlışım olabilir düzeltirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.