Şimdi Ara

CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 24 BIT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar logitech x-530 5+1im var onboard ses kartımda sorunsuz kullanıyorum ama kuzenim kafamı karıştırdı herhangi bir ses kartı al değişimi göreceksin dedi. CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 24 BIT(48ytL) bu ses kartını alsam çok farkeder mi yada bunun fiyatı kadar bir tavsiyeniz varmı şimdiden tşk.ler

• evet o ses kartını alırsanız ses kalitesi çok artacaktır.
  • Bence onboard ses kartınızın kalitesine bağlı artık onlarda kaliteli ses verebiliyor bende bu ses kartıdnan vardır bir de inspire 5200 ses sistemi.Aynı sistemi götürüp arkadaşın bilgisayara bağlamıştık onboard olmasına rağmen daha iyi bass ve tiz çıkmıştı bende anlayamadım neden olduğunu kara senin.
  • anakartım aus p5ld2-vm se onboard ses kartımda realtek ses bana güzel geliyor ama pek anlamam kalitesinden son ses basslarda boğuluyor sanki
  • Ben vistaya tam uyumlu kartlar çıkıncaya kadar bekle diyorum.Elbet vista kullanırsın birgün.Kartın EAX özelliği vistada çalışmıyor haberin ola.Onboarddan çok çok iyidir o da ayrı mesele.
  • quote:

Orjinalden alıntı: X2

Ben vistaya tam uyumlu kartlar çıkıncaya kadar bekle diyorum.Elbet vista kullanırsın birgün.Kartın EAX özelliği vistada çalışmıyor haberin ola.Onboarddan çok çok iyidir o da ayrı mesele.

Bu kart çevresel ses açısından onboardlardan daha iyi olabilir ama ses kalitesi açısından pek farkı yok bence en azından yeni onboardlara göre.Benim anakartım eski ondan daha iyi ses kalitesi var ama arkadaşınki yeniydi ve ses kalite olarak daha kötüydü
  • quote:

Orjinalden alıntı: martenzit88

selam arkadaşlar logitech x-530 5+1im var onboard ses kartımda sorunsuz kullanıyorum ama kuzenim kafamı karıştırdı herhangi bir ses kartı al değişimi göreceksin dedi. CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 24 BIT(48ytL) bu ses kartını alsam çok farkeder mi yada bunun fiyatı kadar bir tavsiyeniz varmı şimdiden tşk.ler

Kardeş senin aynı durumu bende yaşadım hataa halaa yaşıyorumda.. Aynen bendede Logictech X-530 var.. ve senin dediğin ses kartını aldım.. Kesinlikle fark ediyor Çokta pahalıda değil zaten, bence hiç düşünme hemen çık dışarı alıp gel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuratcan -- 23 Mayıs 2007; 12:48:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer onboard ses kartın 5.1 ise pek fark olmayacaktır.
    Aynı kartı x-540 ile kullanıyorum.50 ytlye değecek kadar bir fark olmayacak ama audigy zs ya da daha üstü bir kart ile fark olur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 23 Mayıs 2007; 14:33:47 >
  • Mutlaka fark olur...
    Ben kullanmaktayım ve gayet kaliteli müzik dinlemekteyim...Tabi birde EAX HD ses efekleri ile oyun keyfi ve dolby digital film keyfide cabası...
    Ayrıca sunuda belirtmek gerekirki tüm ayarlarının dogru yapılması ve 96khz ve 24 bit ses olayının açılması ve iyi bir müzik oynatıcı seçilmesi gibi durumlarda önemli tabiki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OziloZ

Eğer onboard ses kartın 5.1 ise pek fark olmayacaktır.
    Aynı kartı x-540 ile kullanıyorum.50 ytlye değecek kadar bir fark olmayacak ama audigy zs ya da daha üstü bir kart ile fark olur sanırım.

Yanlışın var kardeş 50 ytl fiyatı olan creative audigy value 7.1 ses kartı onboard bir ses kartından çok daha kaliteli bir sese ve snr oranına sahiptir o nedenle arada ki farkı net bir şekilde anlarsınız Verdiğiniz paraya değecektir asla pişman olmassınız ben de zamanında bu kartı kullandım fazla para veremeyecek durumdaysanız kesinlikle en iyi seçim bu kart olur Fiyat/performans oranı mükemmel. Ayrıca onboard ses kartının 5.1, 7.1 olması arada fark olmaması için etkili bir neden değil. Sinyal gürültü oranı sesin bozulma oranı audigy value da çok daha iyi değerlerdedir.

• quote:

Orjinalden alıntı: venom800

quote:

Yanlışın var kardeş 50 ytl fiyatı olan creative audigy value 7.1 ses kartı onboard bir ses kartından çok daha kaliteli bir sese ve snr oranına sahiptir o nedenle arada ki farkı net bir şekilde anlarsınız Verdiğiniz paraya değecektir asla pişman olmassınız ben de zamanında bu kartı kullandım fazla para veremeyecek durumdaysanız kesinlikle en iyi seçim bu kart olur Fiyat/performans oranı mükemmel. Ayrıca onboard ses kartının 5.1, 7.1 olması arada fark olmaması için etkili bir neden değil. Sinyal gürültü oranı sesin bozulma oranı audigy value da çok daha iyi değerlerdedir.

Benim daha önce 5.1 onboard ses kartım vardı 1-2 hafta önce Audigy Value aldım ama 2.1 creative hoparlörlerimde pek fark göremedim. Bunun üzerine yeni bir ses sistemi alırsam fark olacağını düşünerek logitech x-540 aldım ancak "ses kalitesi" olarak arada 250 ytl'lik(value+x-540) bir fark hissedemedim. Burada aralarında hiç fark yok demiyorum. 250 ytllik farkı göremedim diyorum. x-540'a verdiğim paraya pişman değilim ama Audigy Value ile onboard ses kartım arasında maalesef fark edilecek bir kalite artışı görmedim. Belki de yaşlandım ses farkını ayırt edemiyorum

• Garip bir durum. Aslında bu farkı hissetmek için kulaklarınızın çok hassas olmasına da gerek yok ama nedense siz pek fark yok diyorsunuz. Belki beklentiniz çok büyüktü bilemiyorum ama arada bariz bir fark var bu kesin hatta x-540 da bu farkı görmüş olmanız gerekirdi ama kalite artışı yok demişsiniz. Ben şimdiye kadar bu kartı kime aldırdıysam arada ki farkı herkes hissetti. En son sony mhc-rg333 model mini sistem müzik seti olan bir arkadaşıma aldırdım kartı ve ilk söylediği şey sesin daha çok çıkması ve yüksek seste ki distorsiyonun azalması oldu Kalite artışını ise uzun müzik dinletilerinden sonra anladı ilk başta o da sizin gibi aynı pek fark yok demişti.
  • Entegre kartlar düşünüldüğünde en kötü creative kart bile daha iyi sonuç verir.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: venom800

quote:

Benim daha önce 5.1 onboard ses kartım vardı 1-2 hafta önce Audigy Value aldım ama 2.1 creative hoparlörlerimde pek fark göremedim. Bunun üzerine yeni bir ses sistemi alırsam fark olacağını düşünerek logitech x-540 aldım ancak "ses kalitesi" olarak arada 250 ytl'lik(value+x-540) bir fark hissedemedim. Burada aralarında hiç fark yok demiyorum. 250 ytllik farkı göremedim diyorum. x-540'a verdiğim paraya pişman değilim ama Audigy Value ile onboard ses kartım arasında maalesef fark edilecek bir kalite artışı görmedim. Belki de yaşlandım ses farkını ayırt edemiyorum

Ben de forumdaki tavsiyeler üzerine audgy value aldım ve hiç pişman değilim.Belki de sizin farkı görememeniz doğru ayarları yakalayamamanız(ben 1ay sonucunda istediğim ayarları yakaladım da)yada kullandığınız medya oynatıcısı yüzünden olabilir.Özellikle medya oynatıcılar arasından jetaudio ve windows media player 11 i kullandığım için hissedilir derecede farkı gördüm.Bu arada sistemim de sony rx80 müzik seti.Bu kartı almayı düşünen sınrılı bütçedeki herkese öneriyorum.

• vay be birçok arkadaşım almamı tavsiye etmiş ve birçoğu pişman olmayacaksın demiş
    bende almaya karar verdim şu ay başı bi gelsin gidip alacağım yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler
  • Rica ederiz dostum Pişman olmayacaksın merak etme uygun fiyata gayet iyi bir ses kartı almış olacaksın
  • Winamp ile dinliyorum şarkıları da belki diğer programlar ile fark anlaşılabilir.Daha 2-3 gün oldu alalı biraz daha uğraşayım ayarlarla bakalım ne sonuç çıkar :)
  • Arkadşlar Bence Fark eder çünkü
    1- Onboard 16-bit, Creative Live 24 - bit
    2-Creative 96 Hz önizleme yapabiliyor ama ASus Board u bilmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: halo_combat

Arkadşlar Bence Fark eder çünkü
    1- Onboard 16-bit, Creative Live 24 - bit
    2-Creative 96 Hz önizleme yapabiliyor ama ASus Board u bilmem

Fark tabiki yapar kimse yapmaz demiyor ama çok bariz bi fark olmaz ayrıca onboardların 24bit olanlarıda var artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John PHILIPS -- 25 Mayıs 2007; 17:17:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.