Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
11
Favori
67.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevap için teşekkürler. Tam adamına sormuşum:) Roccat Kave kullanıcısına denk geldim. Nasıl siz memnun musunuz bu kulaklıktan? Ben kulaklığı playvision dekoder alıp ps3'e bağlamayı düşünüyorum. Böylece dts ve dolby digital sesleri alabileceğim. Bakalım nasıl bir performans verecek? Deneyimleri aldıktan sonra paylaşırım.
  • ROME sana da verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Gayet ayrıntılı ve net bir şekilde uzun uzun cevap yazmışın. Benim için çok yararlı oldu bilgiler. Dediğiniz gibi ekolayzır ayarlarından soldan ikisini biraz yükselttim, aman aman olmasa da fark oldu; ama bu kartı aldığıma bin pişmanım. Keşke daha çok araştırsaymışım zamanında, bir de keşke usb girişli almasaymışım kartı. Satmayı düşünebilirim. Alttaki arkadaşın verdiği yolla da deneyeceğim, bakalım inşallah biraz fark olur.

Bir de hazır sizin gibi bilgili birini bulmuşken sorayım, içerisinde dts ve dolby digital sesleri çözen ses kartları var mı creative'in, varsa bunlar hangi modeller acaba? Amacım idare eder bir 5.1 sistemle filmlerden ve oyunlardan dts kalitesinde ses almak.

Son sorumda (biraz fazla oldu ama:) ben de eski bir creative ses kartı daha var, kasa içine takılan 5.1 vx di galiba. Creative'in en ucuz modeli. Bu karttan basları arttırmam mümkün mü? Usb'den daha mı çok ayarı var. Bilginiz varsa cevaplayabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

• @kalee

verdigim linki mevcut driverın üstüne kurman gerekiyor,öncekini silme.driverı kurduktan sonra entertainment console da thx menünün sol üstteki settings kısmından crossover frequency yi en az 69 hz ye getir,Kave in kontrol panelinden subwooferı ayarlayabilirsin bu sefer.Eski driverla ayarlanmıyordu biliyorsun.Ben kulaklıktan memnunum iyiki almışım diyorum.playvision ı denedikten sonra arada çok fark olup olmadıgını paylaşırsanız sevinirim

edit:creative audio control panelinden thx altından subwoofer gain seçenegini işaretlemeyi unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 22 Şubat 2012; 11:37:27 >
  • Rome bir sorum daha olacak, kusuruma bakmayın:)

Eax listesini inceledim ama, güncel oyunlar yok. Mesela Modern Warfare 3, Bad Company 3 gibi oyunlarda eax kullanılmıyor mu artık, yoksa listede mi yazmıyor, anlamak istediğim güncel oyunlarda eax yoksa, bu eax için kart almaya, yenilemeye gerek olup olmadığını anlamak. Bu yüzden soruyorum. Teşekkürler.
  • the bancally cevap için teşekkürler. Ayarları eve gider gitmez deneyeceğim. Bu bilgi çok iyi oldu gerçekten. Karttan ciddi anlamda soğumaya başlamıştım, o kadar para harcıyoruz donanıma ama verimli bir şekilde kullanamıyoruz. Playvision'ı önümüzdeki aya alacağım inşallah, deneyimleri paylaşırım.
  • @thebancally

Merhaba,

Link belirtince bir umutla PAX sürücüleri çıkmış diye sevindim ancak programı indirip,kurunca bir değişiklik olmadığını anladım.
    Daha önce indirip denediğim PAX sürücüsü ile tamamen aynı.Belirttiğiniz seçenekler belirmemekte.

@kaleee17

Masaüstü bilgisayar kullananlar için X-Fi Pro 5.1 kesinlikle doğru bir model değil zaten.
    Dediğiniz gibi PCI-E ses kartı seçmeniz daha doğru olurdu.

5.1 VX menüsünde bas ve tiz ayarları var mıydı tam olarak hatırlamıyorum.Ne desem yalan olur bu konuda.Müsait zamanınızda denemeniz daha doğru olur.
    Creative ses kartları DTS,DD ses kodlarını da yazılımsal olarak çözüyor.Donanımsal olarak çözebilen modelini bilemiyorum.Ses kartını yormamak açısından ve çeşitli cihazlarla kullanma,sinyalleri donanımsal olarak çözebilme açısından kaliteli bir decoder almak daha mantıklı olur.

EAX denilen özellik de THX gibi sertifika almayı gerektiriyor.Yani oyununuzun açılış logosunda EAX logosunu görebilmek ve Creative ses kartları ile EAX ayarları yapabilmek,Alchemy menüsünde EAX ibaresini görebilmek için Creative'ye para ödenmek zorunda.
    Tabi çoğu oyun üreticisi de bu tür bir harcamaya yaklaşmıyor.Ki güncel oyunlar zaten surround efektler verebilmekte.Bu yüzden EAX ibaresinin ses kartında bulunmasının çok da bir önemi yok.

• Cevap için teşekkürler, anladığım kadarıyla eax artık güncelliğini kaybetmiş bir uygulama. Ama bazı oyunlarda denemiştim, gerçekten etkili bir ses çıkışı vardı, keşke daha çok oyun destek verse. Evet kartı usb'li almakla hata yaptım, o ara kave'i almıştım ve yanına da bir gazla bu kartı seçtim. Tipi hoşuma gitmişti ve o aralar ses donanımları konusunda bilgim pek azdı. Aslında fena bir kart değil özellikle kendi laptopumun dahili ses kartıyla kıyaslayınca aşmış bir şey, bir süre daha idare etmeyi düşünüyorum, sonra üzerine biraz daha koyup pci kart alabilirim.

Bunun dışında playvision decoderin siparişini yarın vermeye karar verdim. Ps 3 oyunlarının hakkını vermek istiyorum, bir de bunu ses kartına bağlayıp dts'yi falan dekodere çözdürme niyetim var. İki optik giriş olduğu için digitürk'e de bağlayacağım. Sinema kanalları nasıl olacak merak ediyorum. Deneyimlerimi paylaşırım. Çok metheden var bu cihazı, forumda da takipçisi çok, buna güvenerek alıyorum. Ses kartı gibi hemen atlamadım bu sefer, dts,ac3 olaylarını çok araştırdım ve en uygun seçenek olarak bunu buldum. İleride av receiver olayına gireceğim, kendi evimi alınca, o zamana kadar bu fazlasıyla iş görür.

• @Rome

mevcut normal driverda, audio panelde subwoofer gain seçenegi varmı ?Benim eski driverda bu seçenek yoktu,ve kulaklıgın panelinden dahi bass ayarları etki etmiyordu,ben onu kurduktan sonra subwoofer gain seçenegi çıktı.(entartainmet console da degil,creative audio panelde,entartainment console da çıkmıyor ve tiklenmiyor subwoofer gain seçenegi)onu tikledikten sonra kulaklık panelinden yaptıgım degişiklikler artık etkili oluyor,istedigim gibi bass seviyesini ayarlayabiliyorum artık.Birde crossover freakans en az 70 hz oldugunda titreşim yogun hissediliyor,70 den az oldugunda birşey hissedemiyorum.Belki speakerlarda çok farketmiyor olabilir ama kulaklıkta titreşimi muazzam arttırdı.Tekrar edeyim audio panel-thx seçenegi altından bakın
     Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 23 Şubat 2012; 12:07:00 >

• Paylaştığınız uygulamayı indirip dediğiniz gibi kurdum, kulaklık açısından gerçekten bir fark oldu, kolonlarda bu fark kulaklık kadar hissedilmiyor. Kulaklık ayarlarını yapıyorum kendi kumandasından. Frekansı 70 yaptım bu arada hissedilir fark oluyor.

Playvision ise muhtemelen bugüne gelmiş olacak. Gelirse akşama denerim, yarın da buraya yazarım yorumumu.
  • Merhaba,

Bimeks'den vermiş olduğum sipariş bugün elime ulaştır. Bağlantıları sağladıktan sonra yazılımı kurdum ve 130 mb'lık bir güncellemeden sonra kullanmaya başladım. İlk izlenimlerim onboard ses kartından sonra gerçekten ses'de fark edilebilir bir değişiklik oldu. En dikkatimi çeken ise bass seviyesinin arttığı. (Logitech Z-506) Ürünle birlikte gelen yazılımlar ile ilgili bir kaç şey sormak istiyorum;

1. Creative Media Toolbox 6 ücretli bir yazılım anladığım kadarıyla. Cihazı almış olmamız yazılımı'da almış olduğumuz anlamına gelmiyor ?

2. Creative Media Recordor programı web'den radyo vb. şeyler izlerken kayıt yapmaya yarıyor ?

3. Creative WaveStudio 7 ise cihazın yanında bulunan mic girişine mikrofon bağlayarak kayıt yapmayı sağlıyor ?

4. ALchemy programı ise oyunlarda THX desteği veriyor. Programın güncellemesini yapmama rağmen listede oyunlar gözükmüyor. Yüklü olan oyunlar ise PES 2012, Guitar Hero 5, BF 3 ve COH.

Ayırıca cihazın yanında bulunan Line - IN girişi ne işe yarıyor gerçekten merak ettim ?

Konuda kumanda ile ilgili sıkıntıyı okudum. Ben yurt dışından almış olduğum SPEEDLINK'in kumandasını kullanıyorum. Gerçekten çok işime yarıyor size'de tavsiye ederim. Belki Türkiye'de de vardır.

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi

Selamlarımla.

• @thebancally

Maalesef,subwoofer gain seçeneğim bulunmamakta.
    Sanırım işletim sisteminden kaynaklanan bir durum.

@Extinet_DeviL

Merhaba,

1-Media Toolbox 6 aslında ürünü alan kullanıcılar için ücretli bir uygulama değil.Ancak Türkiye'ye satılan ürünler Asya üzerinden geldiği için aktivasyon kodu Çince karakterler içermekte.Bu yüzden programı etkinleştiremiyoruz.
    Ancak Creative'ye mail atılırsa büyük ihtimalle geçerli bir aktivasyon kodu göndereceklerdir.

(Program işime yaramadığı için aktive etme gereği duymamıştım.Ancak bu konu üzerine Creative'ye mail atacağım.)

2-Creative Media Recorder yada Creative Smart Recorder dediğiniz gibi bilgisayarınız üzerinden ses kaydı yapmaya yarıyor.Ancak X-Fi Pro'da Windows XP işletim sistemi altında çalışmayan bir program.

3-Wave Studio'yu dilerseniz mikrofon üzerinden kayıt yapmak için,dilerseniz internet üzerinden kayıt yapmak için kullanabilirsiniz.

4-Alchemy-EAX için sayfanın yukarısında kaleee17 ile geçen konuşmaya bakabilirsiniz.

Line-In girişi MP3-MP4 çalar gibi cihazlardan,iki ucu erkek kablo ile sesi direkt olarak ses kartı üzerinden hoparlörlere aktarılmasını sağlıyor.
    Ancak ses kalitesinde ve seviyesinde düşüş görülebilmekte.Pek işe yarar bir uygulama sayılamaz.

• bu ses kartının gücü laptopun normal girişinden daha mı zayıf acaba?.Müziğe duyarlı led yaptım laptopa takınca çalışıyor ama ses kartına takınca yanmıyor bile.Usb den güc aldığı için mi böyle zayıf acaba?
  • @K4TL14M

Merhaba,

Sanırım BURADAKİ konudan bahsediyorsunuz.
    Ledler,gücü harici bir güç kaynağından alıyorsa ses kartının çıkışlarının pek bir önemi kalmamalı.

Bence gözden kaçırdığınız noktalar var.
  • @Extinet_DeviL
    hocam o kırmızı beyazla bagladıgın kabloyu yandaki yeşile dogrudan takarak da kablo karmaşasını azaltabilirsin ama ses kalitesinde bir artısı var mı o şekilde aydınlatırsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@K4TL14M

Merhaba,

Sanırım BURADAKİ konudan bahsediyorsunuz.
    Ledler,gücü harici bir güç kaynağından alıyorsa ses kartının çıkışlarının pek bir önemi kalmamalı.

Bence gözden kaçırdığınız noktalar var.

evet ama laptopun hoparlör çıkışına bağlayınca ledler mükemmel yanıyor.Ses kartında çoklayıcı kullanarak bütün kanalları denedim.En zayıf kanal olan rear bölmelerinden ışık alabildim sadece onda da çok sönüktü.Bass a bile bağladım yani olmadı.

• @R0ME

Üstat cevaplar için teşekkür ederim. Aslında yazılım o kadar önemli değil ama para vererek satın alıyorsunuz ne kumanda çıkıyor ne de programın lisansı. İşime yaramasa'da isteyeceğim :)

Line-in girişini ilk fırsatta deneyeceğim.

@enreka_tr

Kırmızı ve beyaz giriş anladığım kadarı ile ön iki hoparlörün ayrılmasını sağlıyor. Sağ taraftaki line girişine taktığım zaman kolanlara direk olarak hükmedemeyeceğimi düşünüyorum. İlk fırsatta deneyeceğim :)
  • Playvision ile Roccat Kave denememi yazacğıma dair söz vermiştim, ürün geldi yorumumu yapayım. Öncelikle ürünü Gran Turismo 5, Socom 4 ve God of War 3 oyunlarında ve Avatar 3d bluray film ile Ps3'de test ettim. İlk olarak şunu söyleyebilirim ki, Kulaklığın verdiği efekt ve sesler konu başlığında geçen ses kartı kadar başarılı, hatta daha bile iyi. Surround etkisini doyurucu biçimde yaşadım. Ancak kulaklığın ses kontrolü, playvisionla çalışmıyor. Sadece ön, arka, merkez ve sub ayarlarını yaptığımız düğmeler çalışıyor, dolayısıyla ses ayarlarına ya buradan ya da playstation üzerinden müdahale etmeniz gerekiyor. Eğer çalışan bu ayarları tavan yaparsanız, kulaklığı kulağınızda tutmak zor, çünkü ses gerçekten çok yüksek geliyor. Kısacası bu kulaklık Ps3'te gayet iyi kullanılabiliyor, tabii ki bir analog çevirici dekoder ile. Kulaklığın kablo boyu da ürünü Ps3'de kullanmak için gayet yeterli. Playvision ve Roccat Kave ikilisini tavsiye ederim ama sadece 5.1 kulaklığı Ps3'e bağlamak için çözüm arıyorsanız, bu biraz pahalı bir yol. Playvision'ı benim gibi uyduya, Tv'ye yada bir media player'a, Ps3'e bağlayacak ve kolonlardan dts, dolby digital ses alacaksanız gayet uygun yollu bir çözüm, ama sadece kulaklık için bu para harcanmaz. Kendinden dekoderli kulaklıklara yönelmek daha mantıklı.

• @Extinet_DeviL

Merhaba,

Creative'ye atmış olduğum maile karşılık geldi;

quote:

Dear Murat,

Thank you for writing in to Creative.

With regards to your enquiry, Creative Media Toolbox 6 in bundle with your card is a 30-days trial version. After that period, to continue using it, you need to purchase the software:

http://buy.soundblaster.com/_creativelabsstore/cgi-bin/pd.cgi?page=product_info&category=Software&pid=FDPJ3222J73WQJ32A32

If you have further questions, comments or concerns please include them in your reply. Thank you.

Best Regards,

Silvano
    Worldwide Customer Response
    Creative

Yani anlaşılacağı üzere ses kartı sahibi olmak programı tam sürüm olarak kullanmamız için yeterli değil.

@enreka_tr

Hocam yan taraftaki yeşil çıkış,kulaklık girişi.Oraya bağlantı yapıldığı zaman sadece kulaklıktan yada hoparlörün stereo kanallarından ses alınabilmekte.

@kaleee17

İnceleme için teşekkürler.

• şimdi o fotodaki şekilde yapması ile kulakık çıkışından baglaması arasında ne fark oluyor peki 5.1 sistemi ?
    mesela bende x530 var subı suba wooferı woofera ve yeşil yani önleri de kulaklıga bagladım, bunu arkadaşınki gibi yapsam stereo parçalarda sadece ön2 sagsoldan degil de hepsinden ses alır mıyım ?
  • @enreka_tr

Extinet_DeviL'in bağlantısı standart ve doğru bir 5+1 bağlantısı.
    Siz yan taraftaki kulaklık çıkışına X530'un ön 2 hoparlörünü bağlayarak arka hoparlörleri etkisiz hale getiriyorsunuz ve subwoofer performansını düşürmüş oluyorsunuz.

Stereo parçalar adı üzerinde 2 kanaldan oluşmaktadır.
    Extinet_DeviL'in bağlantısı gibi bağlantı yaparsanız stereo parçaları yine ön sağ-sol hoparlörden alırsınız.Ancak X530'daki Matrix Mode ile sesi tüm hoparlörlere dağıtabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.