Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
11
Favori
67.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba. Öncelikle 2. sayfadaki soruma cevabınız için teşekkürler. Geç oldu ama kusura bakmayın. Bir de sorum olacak.

Bu kartla 300-400 tllik ev sinema sistemleri mi daha iyi performans verir yoksa z506 mı ? Oyun, film gibi günlük kullanım için.
  • @R0ME

Üstat cevabın için teşekkür ederim. Kulaklıkları biraz araştırınca çok ayrı bir dünya olduğunu anladım :) İyi bir kulaklık için önce sağlam bir araştırma gerektiği belli çünkü piyasada bir çok model var. Uygun bir zamanımda inceleyip ona göre alacağım.

Selamlarımla.
  • @enreka_tr

Tabi Hocam,tüm multimedia 5+1 ses sistemlerinde sarı-siyah-yeşil renklerden oluşan 3 adet jack kullanılır.

Ancak dediğiniz gibi deneme yapabilmem şu sıralar pek mümkün değil,malum S530D kullanıcısıyım,2+1 ses sistemi,ses kartının arkasından uzanan kırmızı-beyaz çıkışlara bağlantı yapıyorum,o haldeyken kulaklık çıkışına bağlantı yaptığımda hoparlörlere giden ses kesiliyor,sadece kulaklıktan ses geliyor.

En kısa zamanda 5+1 ses sistemi ile deneme yapmaya çalışacağım.

@omerascioglu

Rica ederim.

@Sadr-azam

Rica ederim.

Ev sinema sistemleri genel olarak TV ile beraber tak-çalıştır mantığı ile kullanılacak ürünlerdir.Ancak çoğu ev sinema sistemi,dvd okuyucu,amfi,decoder gibi özellikleri üzerinde barındırdığı için fiyatları otomatik olarak yükselmektedir.
    Genel kullanım amacını sinema üzerinden yapıyorum;Sinema performansı olarak belirttiğiniz fiyat aralığındaki bir ev sinema sistemi Z506'ya oranla daha başarılı ve güçlü bir performans sergilemektedir.Ayrıca salon kullanımında,sesin odayı doldurması açısından Z506'ya göre daha başarılıdırlar.

Ancak ev sinema sistemi tercih edildiğinde,bilgisayar yada belirttiğimiz ses kartı olan X-Fi Surround 5.1 Pro ile kullanabilmek için optik ses girişi özelliğine ve DTS,DD gibi formatları çözme özelliğine sahip olmak zorundadır.Aksi takdirde kullandığımız ses kartı ile ev sinema sistemi arasında bağlantı yapabilmek oldukça zorlaşacak ve hatta imkansızlaşacaktır.

Samsung HT-D550,HT-D350 sistemler belirttiğimiz kriterlere uygun sistemlerdir.

@Extinet_DeviL

Kolay gelsin Hocam.
    Alabileceğiniz en iyi kulaklığı alabilmeniz dileği ile.

• pardon hocam ben 5.1 var sanıyodum sizde
    sorun degil o zmn ;)
  • mrh arkadaşlar butun yorumları baştan sona kadar okudum...
    bende asus n serısı ve bu ses kartının pro olanı ve z906 var cd kurulumu falan yaptım ses fena deıl 1ncı sorum 5,1 yaptımda arka ıkı kolandan kısık bır ses gelıyor muzıgın sozlerı duyulmuyor ama derınden bır ses gelıyor 4,1 de sıkıntı yok 2 ıncı sorunum ıse creatıve mavı ekranlı kısmında ayarları vs degıstırıyorum sesde herhangı bır degısme olmuyor eko ayarları ıle oynuyorum bır degısıklık yok:(
    cok asırı detaylı bır bılgıye sahıp deılım aynı sorunu yasayan yada yardımcı olabılecek bır arkadasım varsa mınnetkar kalırım
  • cewap werecek arkadaş yokmu:(
  • @neyooooo

Merhaba,

5+1 ses sistemleri ile müzik dinlerken,müziğin stereo olarak yani 2 kanal kodlanmasından dolayı ses sisteminizin ön iki hoparlörü ve subwooferını tam performans ile kullanabilirsiniz.
    Eğer 5 kanaldan da tam verim ile ses duymak istiyorsanız Dolby Digital,DTS türündeki albümleri edinmeniz gerekli.
    Standart mp3'leri 5+1 ses sistemlerinde dinlerken ses kartınızın ayar menüsünden ses çıkışını 2.1 olarak ayarlamanızda yada surround efektleri kapatmanızda (%0'a getirmenizde) yarar var.

Z906 dijital decodera sahip bir ses sistemi.Optik bağlantı yaptığınız zaman X-Fi Surround 5.1 Pro sadece optik bağlantı üzerinden ses sinyalini Z906'ya aktarmaya yarar.Sese bir müdahalede bulunamazsınız.Ses sinyali Z906'nın decoderı tarafından çözülür.
    Analog bağlantı yaptıktan sonra ayarları değiştirmeyi deneyiniz.

• S.a. @Rome

Bu ses kartını mı yoksa aşağı yukarı aynı fiyata olan dekoderları mı almak mantıklı ? Z506 için. Veya başka ses sistemleri için ? :)
  • @Sadr-azam

Ve aleykümselam Hocam,

Kullanılan ses kartına bağlı.Eğer optik çıkışlı bir ses kartına sahipseniz,X-Fi Pro yerine decoder almak daha mantıklı.Decoder,özellikle filmlerde kendini fark ettiren bir unsur.
    Optik çıkışlı bir ses kartına sahip olmadan decoder almanın pek bir mantığı yok açıkçası.
  • ılgınız ıcın tesekkur ederım umarım dedıgını yapmayı basarabılırım yoksa can sıkıcı bır durum aslında ses cok kotu deıl gayet tatmın edıce ama ınsan daha guzel olmasını ve tam olarak verım alabılmeyı ıstıor
  • @Rome

Laptop kullanıcısı olarak doğru olanı yapmışım sanırım. İlginiz için çok teşekkür ederim.
  • sızın gıbı bılgılı arkadaşlar olmasa naparız bılemıyorum ben gece calıstıgım ıcın dedıgınız baglantı turunu deneyemedım ama eve gıdıncı denıcem aklıma su soru takıldı bu ses kartı suan ıcın sadece 4.1 ozellıgı var onun dısında dırek bılgısayrın kulaklık cıkısından cıkan sesle arsasında bır fark yok mu demek yanı ses kartı olmasada aynı sesımı alacam? bıkac soru daha soracam ama sızıde mesgul etmek ıstemıyorum yınede soracam
    elımızdekı mp3 veya fılm vs bunları dts formatına donusturebılecegımız veya bu formatta muzık fılm ındırabılecegımız sıteler varmı? oncekı sayfalarda buldum ama muzık falan deıldı bı kactane ındırıp denedım gercekten sesler guzel ama ben mp3 yada fılm olsun ıstıyorum umarım sıkıntımı anlatabılmısımdır ılgınız ıcın sımdıden tesekkur ederım....
  • @neyooooo

Tekrar merhaba,

Öncelikle belirtmek isterim ki ses kartınızın ve sisteminizin sadece şu an için 4.1 özelliği var.Uygun formatı ses sisteminize yönlendiremediğiniz için ses size şu an için kötü geliyor.Elbette bilgisayarın kulaklık çıkışından çıkan sesle arasında farklar var.

Ses kartı olmasa aynı sesi alamazsınız.Bas performansı başta olmak üzere diğer tüm kanallardan gelen seste oluşacak olan düşüşü hissedebilirsiniz.

Ses sisteminizi büyük ihtimalle sadece optik kablo aracılığı ile bağladınız.Bu da 2 kanallı kodlamalarda sisteminizi tam olarak verimli kullanamamanıza yol açıyor.Ses sisteminizi müsait olduğunuz bir zamanda analog olarak da bağlayın. mp3 türü müzik dinlerken ses sisteminizin giriş seçeneğini analog olarak ayarlayın.

Z906'nın tüm kanallarından yüksek performanslı ses alabilmek için edineceğiniz medya formatlarında DTS,DD ibaresinin olmasına dikkat ediniz.

Elinizdeki mp3'leri DTS yada DD gibi yüksek kaliteli ses formatlarına dönüştüremezsiniz.Ancak DTS,DD gibi formatları daha kalitesiz olan formatlara dönüştürebilirsiniz.

Belirtmiş olduğumuz DTS,DD,AC3 gibi ses formatları günümüzdeki çoğu 720p filmlerde veya Blu-Ray disklerde bulunmakta.Ayrıca malum torrent sitelerinden bahsedilen formatlardaki müzik albümlerini(kısıtlı sayıdadırlar,çoğu albümü bulamazsınız) ve film formatlarını bulabilirsiniz.

Düzeltme; mp3 sansürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 14 Mart 2012; 22:21:18 >

• hocam ılgınden dolayı cok tesekkur ederım
  • Bu ses kartını Ubuntu veya başka bir Linux dağıtımıyla kullanabilen var mı? Veya kulanılabilirliğini bilen var mı ?
  • Merhaba : Benim 2 sorum olacak;
    1- Bu ses kartına iki tane mikrofon takılmıyor sanırım bu sorunu nasıl çözebilirim ?
    2-Birde laptop un üzerindeki hoparlörlerden müzik dinlediğim zaman Realtek HD Audio Yöneticisinden tonunu değiştirebiliyordum (Ses Efekti-Karaoke Bölümünden) fakat bu ses kartını takıp 5+1 imden tonunu değiştiremiyorum bunun için extra bir program mı indirmem lazım yoksa ses kartının böyle bir özelliği var mı ? Program gerekiyorsa da tavsiye ettiğiniz bir program var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerascioglu -- 18 Mart 2012; 18:42:46 >
  • olmadı 5,1 dentam ses alamadım analog bagladım kablo ıle ve optık ılede denedım ama arka hop.lerden ses degısık gelıyor yardım lutfen
  • Bende yeni creative x fi surround ve logitech z 506 aldım. masaüstü bilgisayarımda kullanıyorum ama yazılanları okuduktan sonra keşke creative x fi titanium alsaydım dedim. Hızlı gönderide olduğu için ve kalite olarak çok fark etmeyeceğini düşündüğüm için aldım x fi surround u ama hata yaptım sanırsam. Bunu artık geri verme şansım yok. Sizce creative x fi titanium u alsam çok farklı sonuç alabilir miyim logitech z 506 ile sizce değer mi ? çok feci kafama takıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AluvardHB

Bende yeni creative x fi surround ve logitech z 506 aldım. masaüstü bilgisayarımda kullanıyorum ama yazılanları okuduktan sonra keşke creative x fi titanium alsaydım dedim. Hızlı gönderide olduğu için ve kalite olarak çok fark etmeyeceğini düşündüğüm için aldım x fi surround u ama hata yaptım sanırsam. Bunu artık geri verme şansım yok. Sizce creative x fi titanium u alsam çok farklı sonuç alabilir miyim logitech z 506 ile sizce değer mi ? çok feci kafama takıldı.

mucize de beklememek lazım yani büyük beklenti içine girmeyin derim
    bu arada ben bugun z506nın kalitesini x503 ile karşılaştırayım dedim, x503 yeni üretim galiba çünkü benim kullandıgımda mute tuşu yoktu, müziklerde genelde x504 daha dok ve dolu geliyor ses ama z506 ile eq ayarı ile fln ayarlanır gibi, z506da wooferın aşağıya bakması büyük bir eksi bence
    kısacası x503 daha parasını hak ediyor gibi geldi bana, 4 yıl önce 150lira olan sistem şuan mediaamrktte 230tl, ilginç..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

quote:

Orijinalden alıntı: AluvardHB

Bende yeni creative x fi surround ve logitech z 506 aldım. masaüstü bilgisayarımda kullanıyorum ama yazılanları okuduktan sonra keşke creative x fi titanium alsaydım dedim. Hızlı gönderide olduğu için ve kalite olarak çok fark etmeyeceğini düşündüğüm için aldım x fi surround u ama hata yaptım sanırsam. Bunu artık geri verme şansım yok. Sizce creative x fi titanium u alsam çok farklı sonuç alabilir miyim logitech z 506 ile sizce değer mi ? çok feci kafama takıldı.

mucize de beklememek lazım yani büyük beklenti içine girmeyin derim
    bu arada ben bugun z506nın kalitesini x503 ile karşılaştırayım dedim, x503 yeni üretim galiba çünkü benim kullandıgımda mute tuşu yoktu, müziklerde genelde x504 daha dok ve dolu geliyor ses ama z506 ile eq ayarı ile fln ayarlanır gibi, z506da wooferın aşağıya bakması büyük bir eksi bence
    kısacası x503 daha parasını hak ediyor gibi geldi bana, 4 yıl önce 150lira olan sistem şuan mediaamrktte 230tl, ilginç..

z 506 da wooferın aşağıya bakmasının dezavantaj olduğuna bende katılıyorum. kumandasının eksikliğini, x fi surroundu yakınıma alarak giderdim, biraz da bu amaçla almıştım x fi surroundu. ilerde daha iyi bir hoparlör alırsam belki x fi titaniuma geçerim. z506 ile x fi titaniuma geçsem dediğiniz gibi çok büyük bir fark yaşamam gibi geliyor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.