Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
11
Favori
67.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet ozcan

Öncelikle incele için teşekkürler. Hp pavilion dv6 2050et laptobum var ve sesini hiç ama hiç beğenmiyorum. Kulaklıkla kullanıyorum genelde yurtta kaldığım için ama doğru düzgün bir ses alamıyorum. Cinnet geçirtecek. Ses resmen boğuluyor.

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=218&Productid=bd850839#Gorseller

Hepsi burada'dan bu ürünü almayı planlıyorum. Yanında da kulaklık veriyor Bimeks'de 175 lira olması lazım. Yani hediye dediği kulaklık 30 liraya geliyor. Bunları alsam işimi ne derecede görür? Veya Bimeks'ten 175 liraya alıp dışardan bir kulaklık mı alayım?

Şuan kullandığım kulaklık şu:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/112883/sony-mdr-rf810rk-kablosuz-kulaklik.aspx#specs

Ama hiç beğenmedim. Dip seste gelen cazırtı delirtiyor beni. Şarj azsa zaten ayrı dert.

Hocam kalabalık etme bir creative alpha al derim
    mediamarkette 99tl idi ve kendi ses kartı var çok şık ses kalitesi de çok iyi filmde ve oyunda ama anladıgım kadarıyla kullandıgın kulaklıklara on basar.
     Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi

• @mehmet ozcan

Merhaba,

enreka_tr son derece güzel bir yorumda bulunmuş.
    X-Fi Surround 5.1 Pro,notebook ile kullanılabilecek bir elin parmaklarını geçmeyen ses kartı ürün yelpazesindeki alınabilecek en ideal ses kartlarından bir tanesi.Ancak yurt ortamı malum,kart her ne kadar küçük-orta boyutta da olsa notebooku kucakta kullanırken yada uzanıp göbek üstünde kullanırken büyük sıkıntı oluşturur.
    Laptoptan ses kartına uzanan usb kablosu,ses kartının arka tarafında yer alan ve sağ-sol kanalı birleştiren kablo,o kablodan uzanacak kulaklık derken deli olursunuz,kablo karmaşasından öteye gitmez.

O yüzden X-Fi Pro gibi bir ses kartını yurt ortamında kullanmak için seçmeyin diyebilirim.

MDR modellerdeki dip ses sorunu çoğu kullanıcıyı rahatsız etmekte,harici bir ses kartı da alsanız bu sorununuz çözülmeyecek.

En iyi tercih enreka_tr 'nin de önermiş olduğu gibi,USB arabirimli,ses kartını içinde barındıran kulaklıklar olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Haklısınız yurtta kablo fazlalığı büyük sorun. Pratik olması daha iyi ama insan düşünüyor yine memnun kalmazsam Sony'nin parası gibi bu para da boşa gidecek diye. Birde oyun kulaklığı galiba o müzik benim için önemli olan

Peki kendi ses kartı olan 150 en fazla 200 liraya kadar bir kulaklık tavsiye edebilir misiniz? Türkiye'de satışı olan sıfır bir model tercihimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanpht -- 12 Nisan 2012; 18:58:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet ozcan

quote:

Öncelikle inceleme için teşekkürler. Hp dv6 2050et laptobum var ve sesini hiç ama hiç beğenmiyorum. Kulaklıkla kullanıyorum genelde yurtta kaldığım için ama doğru düzgün bir ses alamıyorum. Cinnet geçirtecek. Ses resmen boğuluyor.

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=218&Productid=bd850839#Gorseller

Hepsi burada'dan bu ürünü almayı planlıyorum. Yanında da kulaklık veriyor Bimeks'de 175 lira olması lazım. Yani hediye dediği kulaklık 30 liraya geliyor. Bunları alsam işimi ne derecede görür? Veya Bimeks'ten 175 liraya alıp dışardan bir kulaklık mı alayım?

Şuan kullandığım kulaklık şu:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/112883/sony-mdr-rf810rk-kablosuz-kulaklik.aspx#specs

Ama hiç beğenmedim. Dip seste gelen cazırtı delirtiyor beni. Şarj azsa zaten ayrı dert.

Bu ikili güzelmiş
    @ROME hocam böyle set olarak alsam bunları nasıl olur?

Birde CREATİVE 5+1 INSPIRE M5300 ile kullanıyorum arada kullanıyorum onunla uyumu nasıl olur?

Son bir soru ben dizüstünü genelde hdmi kablodan tv ye bağlıyorum. 5+1de tv ye bağlı ve öyle kullanıyorum. Bu ses kartını alsam nasıl bağlayabilirim hdmi kablo takınca sesi direk tvye veriyo çünkü?

• @mehmet ozcan

Hocam,kulaklıklar hakkında bilgi sahibi değilim,bunun için harici bir konu açarsanız sanırım daha doğru olur.

@DoganayD.

HDMI bağlantısı ile sadece görüntü aktarıp,sesi X-Fi Pro üzerinden ses sisteminize dağıtabilirsiniz.Birlikte kullanımında herhangi bir problem olmuyor,hatta çıkış direkt olarak X-Fi Surround'a yöneliyor.

Ancak bahsettiğiniz sistem biraz güçsüz bir sistem.Açık konuşmak gerekirse alacağınız ses kartı ile en fazla %10'luk bir performans artışı yaşarsınız ki bu da harcadığınız miktara değmez.

Ses kartından önce ses sisteminizi değiştirmeniz daha doğru olur.

Bildiğim kadarıyla televizyonlar 5.1 analog ses çıkışı sunmuyor.Bağlantıyı nasıl yapıyorsunuz? Matrix modu gibi bir özellik mi var,yoksa çoklayıcı mı kullanıyorsunuz?

• quote:

@mehmet ozcan

Hocam,kulaklıklar hakkında bilgi sahibi değilim,bunun için harici bir konu açarsanız sanırım daha doğru olur.

@DoganayD.

HDMI bağlantısı ile sadece görüntü aktarıp,sesi X-Fi Pro üzerinden ses sisteminize dağıtabilirsiniz.Birlikte kullanımında herhangi bir problem olmuyor,hatta çıkış direkt olarak X-Fi Surround'a yöneliyor.

Ancak bahsettiğiniz sistem biraz güçsüz bir sistem.Açık konuşmak gerekirse alacağınız ses kartı ile en fazla %10'luk bir performans artışı yaşarsınız ki bu da harcadığınız miktara değmez.

Ses kartından önce ses sisteminizi değiştirmeniz daha doğru olur.

Bildiğim kadarıyla televizyonlar 5.1 analog ses çıkışı sunmuyor.Bağlantıyı nasıl yapıyorsunuz? Matrix modu gibi bir özellik mi var,yoksa çoklayıcı mı kullanıyorsunuz?

Türk modu kullandım hocam 3 tane jak vardı kesdim tek bir tanede topladım 5.1 oldu galiba hepsinden ayrı ayrı gelebiliyor ses. zaten tv yi sadece dizüstünü takarak kullanıyorum DVD uydu alıcısı vs. kullanmıyorum.

O sistemde zaten eskidi artık 7.senesi bu yaza değiştiririm onu inşallah. Ama hdmiden sesi ayırıp nasıl ses kartına verebilirim onu bilmiyorum yapabilir miyim?
    Şimdi ki planım o hepsi buradadaki paketten, seskartı+kulaklık, almak yaza da yeni bir 5+1 almak.

• quote:

@mehmet ozcan

Teşekkürler kardeş. Son bir sorum olacak. Kablo vs fazlalığına göz yumsam o kulaklık ve ses kartı işimi görür mü? Ve evimde z506 var ona bir yararı olur mu performans anlamında?
  • mehmet ozcan Z 506 dan memnun musunuz? Yaza bende almayı düşünüyorum.

Rome hocam bu ses kartıyla z506 nasıl olur peki? Uğraştırıyorum biraz ama idare et artık
  • quote:

@Bloodring Rancher

Merhaba,

İncelemede de belirttiğim gibi Pro model ile standart X-Fi Surround arasında performans olarak neredeyse hiç bir farklılık bulunmamakta.
    İki model de analog olarak 5.1 ses çıkışını desteklemekte.

Linkteki model X-Fi Surround düz model.Yani eski sürüm ses kartı.Kumandasını bulamadığına göre aldığı zaman kumandaya sahipti,yani kart yurt dışından getirtildi.Bu koşullar ile ele alınırsa 120 TL belirtilen kart için oldukça yüksek bir meblağ.Forumun 2. el bölümünde daha hesaplı olarak bulunabilir.

Dediğiniz gibi çoğaltıcı ile stereo-ön çıkışa 2 adet hoparlör daha bağlayabilirsiniz ancak hoparlörlerin ses tınıları aynı olmayacağı için ve gelen sinyal kalitesi düşeceği için bu tip bir bağlama yapmamanızı öneririm.

THX denilen şey bir sertifika.Yani ses sistemleri üreticileri bir model ürettikleri zaman THX sertifikası almak için başvururlar,sistem incelenir,bu standartlara uyup uymadığı belirlenir ve iki şirket arasında reklam,patent anlaşmaları yapılır,paralar ödenir THX sertifikası belirtilen ses sisteminde yada kartında kullanılır.

Tabi THX denilen sertifikaya sahip olmak için sadece ses sistemi yada ses kartı sahibi olmak yetmiyor.THX standartlarında ses alabilmek için ses sistemlerinin kullanılacağı ortam-mekan da bu standartlar dahilinde olmalı,yalıtımı yapılmalı,hoparlörler belirli konumlara yerleştirilmeli vs...

Yani audiophile düzeyinde bir kullanıcı değilseniz bu tip sertifikalara,ibarelere takılmamak en iyisi.

Daha önce de denildiği gibi iki ses kartı arasında yazılımsal olarak allama pullama,sertifika bahanesi ile fiyat yükseltme politikasına gidilmesi haricinde hiç bir farklılık bulunmamakta.

Selam,

Yorum ve açıklamalar için teşekkürler.

Ses kartını ha aldım, ha alacağım derken nette dolaşan yorumlarına çok gözüm takıldı. Millet PCI-E e bağlanan kartlar kadar performans veremeyeceğini söyleyip duruyor. Yani ben bu kartı şimdlik stereo sistemde fakat ilerde PC me bağlayacağım ev sinema sisteminde de kullanacağım. Eğer yeterli performansı alamazsam bulaşmak istemem.

Bu arada sorumdaki birkaç yer yanlış anlaşılmış sanırım Ben kulaklık ile 2+1 ses sistemimi birlikte bağlayacaktım.

Lakin bunun bir yolunu buldum sanırım. Size de bir danışayım eğer mümkünse alıcam çünkü ;

Şimdi kartın yan tarafında 3 adet giriş var (Line, Mic, Headphone) Ben buraya 2+1 stereo ses sistemimi, ön tarafındaki girişlere de 5+1 çıkışları mevcut bulunan kulaklığı taksam verim alabilirmiyim ? Amacım ikisini aynı anda çalıştırmak değil. Birini kapayıp birini açacağım. Önemli olan sistem ikisini bir arada tanıyabilicekmi ?

• @DoganayD.

Türk modu güzelmiş,forum için yeni bir kısaltma olabilir aslında.
    Ancak tüm girişlerin tek jackta toplanması,farklı hoparlörlerden farklı seslerin gelmesine yardımcı olmaz diye düşünmekteyim.

Hocam,HDMI ile ses kartı arasında çıkış konusunda sıkıntınız olmaz,hatta geçen gün yine forumdan olan shift41 Koray Kardeşim ile denedik,ses kartı bağlandığı anda HDMI ile iletilen ses kesiliyor ve ses kartından çıkış alıyorsunuz.

Ses kartı surround analog 5.1 çıkışı desteklediği için Z506'yı film amaçlı kullandığınızda memnun kalırsınız.Ancak Z506 müziğe yatkın bir sistem değil.Bas hayranı değilseniz uzun süreli kullanımlarda başınızı ağrıtır.

@mehmet ozcan

Rica ederim Hocam.

Z506 ile kullanırken sesteki kalite artışını ve bas performansının yükselmesini ilk anda anlayabilirsiniz.Z506 için iyi bir seçim olur.

Ancak bu kart ile ilgili kulaklık kullanımını forumda daha önce de tartıştık.Kulaklıklar yapı itibarı ile yüksek empedansa ihtiyaç duyarlar.Standart bir onboard notebook ses kartına göre X-Fi Pro elbet daha iyi sonuç veriyor ancak yine de kaliteli kulaklıkları tam manası ile kullanamazsınız.

Ses kartının yanında hediye olarak verilen Creative kulaklık o kadar aman aman bir kulaklık değil.Sahip olduğunuz Sony kulaklığın ses kalitesi emin olun çok daha yüksektir.Ancak daha önce kablosuz kulaklık ile ses kartını deneme fırsatım hiç olmadı,''Ses kartını alın.'' desem ve kulaklıktan kaynaklı bir memnuniyetsizlik olsa size karşı mahcup olurum.
    O yüzden bu konuda tam bir yorum getirmeyeyim.

X-Fi Pro'yu çevrenizde kullanan kimse yok mu yada elektro mağazalarda teşhir ürünü olarak bulup,deneme imkanınız olamaz mı?

@Bloodring Rancher

Rica ederim.

O yorumları söyleyenlerin başında Ben de geliyorum ne yazık ki.X-Fi Pro,muadil fiyattaki PCI-E ses kartlarına göre oldukça başarısız bir ses kartı,fiyatını hak etmeyen bir ses kartı.
    Ancak notebook kullanıcılarının başka alternatifi yok.Eli mahkum bu ses kartına yöneliyoruz.

Onboard ses kartları ile oranlandığında ise başarısız olduğu söylenemez.Farkı hissedersiniz.
    İleride ev sinema sistemi ile kullanmayı düşünüyorsanız,alacağınız ev sinema sisteminde optik giriş bağlantılarının bulunmasına önem gösterin.Çünkü ses kartının işe yarar en iyi özelliklerinden bir tanesi passthrough modu.
    Yani sahip olduğunuz yada olacağınız ev sinema sistemi,dahili olarak DTS,AC3,Dolby Digital gibi formatları çözebiliyor ise X-Fi Pro ses sinyallerine dokunmadan düşük veri kaybı ile optik bağlantı aracılığı ile sinyali ev sinema sisteminin decoderına aktarır.Ses decoder tarafından çözüleceği için hacimsel olarak ve kalite bakımından artış gösterir.

Sanırım dediğiniz gibi sorunuzu yanlış anladım,kusura bakmayın,vizelerin yoğunluğundan dolayı hafta sonlarına doğru ancak kendime gelebiliyorum.

Eğer kulaklığınızdaki bağlantılar analog 5.1 bağlantısı ile dediğiniz gibi ses kartının arka tarafındaki çıkışlara bağlantı yapmanız gerekli.
    Kartın ön tarafındaki yani yan tarafında yer alan çıkışlar kulaklık çıkışı için,2+1 ses sisteminizi ses kartının yan tarafında bulunan kulaklık çıkışına bağlarsanız verim alamazsınız.

Onun yerine ses kartının arka tarafında yer alan bağlantılarda R-L kanalı birleştiren bir kablo olacak,kulaklığın stereo kablosunu çıkartıp,ses sisteminizin kablosunu oraya bağlamanız gerekmekte.

• quote:

Üşenmeden sıkılmadan bütün mesajlara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Z506+ses kartı tamamdır güzel ikili. Ancak bu ses kartını ben en fazla 4-5 ay Z506 ile kullanabilirim geri kalanında kulaklıkla. İyi bir kulaklık ile bu karttan güzel bir ses alacağımı bilsem bir dakika bile düşünmem. Hafta sonu media markt a gitmeyi düşünüyorum. Belki orada bulup deneyebilirim. Çevremde ne onu ne de başka bir ses kartını kullanan yok malesef.

Eğer alacak olursam da o kulaklıktan vazgeçtim hocam. Dediğinize göre aman aman bir şey değil. Ses kartını ayrı kulaklığı ayrı alırım tahminim alırsam.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/creative-sb-x-fi-surround-digital-music-pro-external-usb-24-bit-51-ses-karti.aspx

http://www.vatanbilgisayar.com/sennheiser-hd-202-ii-sennheiser-hd-202-ii-kulaklik/productdetails.aspx?I_ID=50426#allImages

gibi.

• @mehmet ozcan

Tekrar rica ederim,yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.

Öncelikle şunu belirtmem lazım,eğer notebook kullanımından masaüstü bilgisayar kullanımına yakın bir zamanda geçmeyecekseniz ve kaliteli bir şekilde müzik dinlemek istiyorsanız X-Fi Pro'dan başka seçeneğiniz pek yok ve X-Fi Pro,piyasadaki laptopların onboard ses kartlarına oranla yaklaşık %10-30 arasında bir performans-kalite artışı sunuyor.

Özellikle notebooklarda,işlemciye aşırı yük bindiği anda güç,tüm donanımlara etkili bir şekilde verilmeye devam edemiyor ve işlemciye aşırı yük bindiğini hoparlör,ses çıkışından anlayabiliyorsunuz.

USB bağlantılı da olsa harici ses kartları bu olumsuzluğu bir nevi ortadan kaldırıyor.

Ses kartı-kulaklık kullanımındaki en önemli sıkıntı empedanstır.
    Kulaklıklar,hoparlörlerde olduğu gibi harici bir amfi devresi bulundurmazlar.Harici bir güç kaynakları olmadığı için ses çıkışında ve kalitesinde,ses kartı kulaklık çıkışının desteklediği maksimum gerilim-empedansa muhtaçtırlar.

Eğer ses kartı kulaklık çıkışının verebildiği maksimum empedans değerinden yüksek bir değere sahip kulaklığa sahipseniz gelen sesi olması gerektiğinden daha az duyarsınız.
    Çıkış empedansı yüksek,kulaklık empedansı düşük olursa bu seferde pat-çat seslere maruz kalırsınız.

Bu yüzden neredeyse hangi ses kartı ile olursa olsun,kaliteli bir kulaklık kullanmak istiyorsanız FiiO E3,E5 gibi kulaklık amfilerine yönelmeniz gerekmekte.

Creative,Logitech,Zalman gibi markaların headset tipi kulaklıkları genel olarak oyunculara yöneliktir.Stereo müzik dinlemek için bu tip markalardan uzak durmanız gerekli.

Piyasada müzik dinlemek için alınabilecek kulaklıkları üreten firmalar genelde BOSE,Sennheiser,Monster,Sony gibi firmalardır.

• Arkadaşlar Merhaba.
    Creative ses kartını alalı 2 ay oldu ve devam eden bir sorunum var. Laptop açılıp kapanırken yükses seste pat pat diye ses geliyor. Teknik servisini aradım gönderin bakalım dediler. Alp götürdüm ve bugün yenisini verdiler ama aynı sorun devam ediyor.
    Sistemim 64 Bit Win 7 Ultimate. 32 Bit de olan başka bir dizüstünde de denedim ama sonuç aynı. Güncellemelerini de yaptım ama sonuç alamadım.
    Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
  • @daylight_blue

Merhaba,

Bahsetmiş olduğunuz sorun incelemenin ilk sayfasında mevcut.Sorun ile ilgili tam bir çözüm yolu maalesef bulunmamakta.

Ancak ürünü kullanmaya başladığım ilk zamanlarda mevcut olan bu sorun ilginç bir şekilde kendi kendine düzeldi.

Sorun büyük ihtimalle analog bağlantıdan kaynaklanmakta.Ürüne elektrik geldiğinde ve gittiğinde oluşan güç dengesizliği sanırım direkt olarak analog çıkışı etkiliyor.

Kullanmakta olduğunuz ses sisteminde optik giriş varsa,optik bağlantı yöntemini dener misiniz?

Düzeltme-Ekleme;

Analog bağlantıya geçip,sistemi kapatıp-açınca az da olsa çıt sesi geliyor ancak eskisi kadar yüksek değil.
    Optik bağlantıda ses yok yada duyulamayacak kadar az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 14 Nisan 2012; 1:43:52 >
  • Audigy 2 ZS'mi yoksa bu mu daha başarılı müzikal performans konusunda ?
  • @Gorod

Yeni kullanıcı adınız hayırlı olsun Hocam.

Bahsedilen 2 ZS sanırım PCMCIA girişli olan 2 ZS.
    Aslına bakarsanız,2 ZS eski nesil bir kart olmasına rağmen donanım bakımından X-Fi Pro'ya oranla biraz daha başarılı.Ancak yazılım desteği yetersiz,dolayısıyla donanımı tam olarak kullanamıyorsunuz.
    Ayrıca eski nesil kart olduğu için günümüzdeki notebooklar ile kullanımı mümkün değil.

Müzikal açıdan X-Fi HD,alınabilecek bir kart, optik I/O desteği var ancak analog olarak sadece 2.1 çıkışa izin veriyor.
  • quote:

@Gorod

Yeni kullanıcı adınız hayırlı olsun Hocam.

Bahsedilen 2 ZS sanırım PCMCIA girişli olan 2 ZS.
    Aslına bakarsanız,2 ZS eski nesil bir kart olmasına rağmen donanım bakımından X-Fi Pro'ya oranla biraz daha başarılı.Ancak yazılım desteği yetersiz,dolayısıyla donanımı tam olarak kullanamıyorsunuz.
    Ayrıca eski nesil kart olduğu için günümüzdeki notebooklar ile kullanımı mümkün değil.

Müzikal açıdan X-Fi HD,alınabilecek bir kart, optik I/O desteği var ancak analog olarak sadece 2.1 çıkışa izin veriyor.

Teşekkürler.Yahu sırf şu ses kartı yüzünden Xp'ye çakıldım kaldım ama dediğin gibi bir o karta bakayım benimde dikkatimi çekmişti.Zaten 5.1 olmasada olur.Öncelik müzik olduğu için pek önemli değil.

• Hocam kasabada yaşıyorum aparat falan bulamayınca kesip yapıştırıp yaptık Türk moduyla ne yapalım :)

Dediğiniz gibiyse sesi karttan vermek basit işmiş. Z506'da iyi diyorsunuz yani bu konuda sorun yok. Ancak benim kaliteli bir müzik kulaklığına ihtiyacım var. Sessiz bir kasaba olduğu için gece yüksek sesle film izleyemiyorum veya müzik dinleyemiyorum. Bunu için ne önerebilirsiniz bana bu ses kartına uyacak iyi bir müzik kulaklığı olarak.
  • quote:

@daylight_blue

Merhaba,

Bahsetmiş olduğunuz sorun incelemenin ilk sayfasında mevcut.Sorun ile ilgili tam bir çözüm yolu maalesef bulunmamakta.

Ancak ürünü kullanmaya başladığım ilk zamanlarda mevcut olan bu sorun ilginç bir şekilde kendi kendine düzeldi.

Sorun büyük ihtimalle analog bağlantıdan kaynaklanmakta.Ürüne elektrik geldiğinde ve gittiğinde oluşan güç dengesizliği sanırım direkt olarak analog çıkışı etkiliyor.

Kullanmakta olduğunuz ses sisteminde optik giriş varsa,optik bağlantı yöntemini dener misiniz?

Düzeltme-Ekleme;

Analog bağlantıya geçip,sistemi kapatıp-açınca az da olsa çıt sesi geliyor ancak eskisi kadar yüksek değil.
    Optik bağlantıda ses yok yada duyulamayacak kadar az.

Merhaba,

Yönlendirmeler için teşekkür ederim.
    İlk sayfadaki bilgileri okumuştum. Sistemimde optik bağlantıyı test edecek cihazım yok maalesef.
    Bir süre analog olarak kullanacağım.

Bende sistemi her nekadar kapatıp açsam sonuç değişmiyor.
    Rahatsız edecek kadar çok ses geliyor. Yakın zamanda adaptörlü usb çoğaltıcı alıp tekrar deneyeceğim. Belki güç kesilmeyeceğinden ses patlaması olmaz.

Benim kafamı karıştıran Creative teknik servisinin PAT sesini vermemesi gerektiği yönündeki konuşmaları.
    Bu durumu göz ardı edemeyeceğim. Çünkü uydu ve subwoofer dan çok ses geliyor ve zarar vereceğini düşünüyorum.

Teşekkürler ROME

• @DoganayD.

Hocam iş bu noktadan sonra değişiyor ancak.

Eğer surround olayından çıkıp,stereo olayına girecekseniz X-Fi Pro yerine X-Fi HD almanız daha doğru olur.Müzikal açıdan daha iyi bir ses kartı.

Kulaklıklar için de aynı şey geçerli.Gerçek çevresel ses efektini yansıtmak için 3 ayrı bağlantı noktası bulunan kulaklıklar,sinyali işleyerek 5.1 hale getiren kulaklıklar da mevcut.Ancak bu tip kulaklıklar genel olarak efektif,oyun tutkunlarına yönelik kulaklıklar,müzikal açıdan istenilen sonucu tam olarak verememektedirler.Ortak kullanıma yatkın bir kulaklık incelemesi şimdiye kadar göremedim,duyamadım maalesef.

Daha önce de dediğim gibi kulaklıklar hakkında net bir bilgiye,detaylı incelemeler sahip değilim.Kulaklık tavsiyeleri için ayrı bir başlık açılması daha doğru olur.

@daylight_blue

Hocam,Ben şu an harici bir güç adaptörü olmayan s-link marka USB çoklayıcısı kullanıyorum ve herhangi bir ses problemim şu an için bulunmamakta.
    Portları değiştirip,sonucu belirtirim.

Ancak bir pat sesinin geldiği su götürmez bir gerçek.Creative'nin bu yöndeki itirazları gereksiz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.