Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
11
Favori
67.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam MacOS-Windows 7 karşılaştırması da Benim Mila Kunis-Anna Kendrick karşılaştırmasına dönmüş.

X-Fi Surround,dediğiniz gibi optik bağlantı üzerinden stereo ses verebiliyor.
    Ancak passthrough'u da destekliyor.Yani sinyale dokunmadan,sinyali olduğu gibi receivera gönderebiliyor.Sinyal receiver tarafından çözülüp,surround kanallara aktarılabiliyor.
    Eğer dediğiniz gibi optik bağlantı üzerinden sadece stereo ses aktarımı sağlayabilseydi,Z5500 kullanıcıları isyan ederdi ki forumda çok sayıda X-Fi Surround ses kartı ile beraber Z5500 kullanan var ve optik bağlantı ile Z5500 decoderının DTS ibaresini görebiliyorlar.

''Pure direct'' modunu biliyorum,dediğiniz gibi sinyal nasıl gelirse olduğu gibi kanallara aktarıyor,müdahalede bulunmuyor.Ancak passthrough'u aktif ederek ve sinyali SR3001'e işleterek surround ses alabilirsiniz.

Bir önceki mesajımda vermiş olduğum programlar codec değil Hocam.Passthrough yapabilmenizi sağlayan küçük programlar.Eminim ki işinize yarayacaktır.

• Bilgisayarım felaket bir şekilde karıştı tüm driverlar programlar artık birbirine girdi neyin ne olduğu belli değil.
    Öyle ki x bir filmi açıyorum ses laptop dan çıkıyor z filmini açıyorum ses reciver dan çıkıyor.
    Şu PC ye bir format atayım yarın falan tekrar deneyeceğim.

O verdiğiniz programlar vasıtasıyla hiç bişey yapamadım DTS i direk ver diyorum yinede banamısın demiyor...

Bu arada BSPlayer i indirip kurdum belki 3-5 sene üstüne.
    Kendini baya geliştirmiş çok fazla ekstra özellik var ama bence halen KMPlayer daha iyi
    Ancak tabiki sistem kaynaklarını sömürmesi KMPlayer in en kötü dezavantajı
  • Evet bilgisayara format atınca normale döndü.
    Optik üzerinden  Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi

Yalnız ayarları yapıyorum filmi açıyorum sıkıntı yok.
    Kapatık başka film açıyorum ya ses gelmiyor, yada film hiç açlmıyor.

Ayarları defult yapıyorum normale dönüyor, sonra tekrar ayarlıyorum SPIDF diye o zaman normal 5+1 alıyorum.

Program halen KMPlayer bu arada.
    BSPlayeri biraz deneyince KMPlayerin daha iyi olduğuna karar verdim yine

• @SebastianTR

Sisteminizin normal haline dönmesine sevindim Hocam,en azından artık Pure Direct ile DTS ses alabiliyorsunuz.
    Bahsettiğiniz kapat-aç ses gelmesin problemi vermiş olduğum küçük programlar ile alakalı Hocam.Maalesef onun için bir çözüm yolu yok.

BSPlayer'ı sürekli kullanmamı sağlayan özelliği alt yazıları otomatik olarak bulması.Günde yaklaşık 2-3 film izliyorum,dolayısıyla uğraştırmıyor,vakit kaybettirmiyor.

Düzeltme;Kelime hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 26 Nisan 2012; 2:11:51 >
  • Sürekli ses sistemine bağlayıp en yüksek kalitede film izlemiyeceğim için sıkıntı yok, arada idare edecez artık.

BSPlayerin alt yazı olayı gerçekten oldukça iyi ama varsın altyazısını ben ekliyeyim sıkıntı yok.
    yeni KMPlayer da görüntüyü 3D yapmada var, gerçi pek bir işime yaradığı yok ama var işte
  • Ben bu cihazı bir türlü çözemedim arkadaş.

Şuan foobar 2000 adlı programla sıradan MP3 ve FLAC müzikleri dinliyorum.
    Çıkış optik olarak ayarlı ve amfimde digital 5+1 ses sinyali geliyor diyor ve tüm sistem çalışıyor, üstelik en kötü mp3 de bile
  • arkadaşlar,ben creative x-fi xtreme audio kullanıyorum resmi mevcut.

Sormak istediğim kullananlar varsa win 7 64 bit işletim sisteminde ses kartının driverinı yükledim fakat entertainment mode bende yok çok aradım ama bulamadım.Yardımcı olursanız link olarak çok mutlu olurum.

Daha önce bu consolu kullandım kafayı yiyecem bulamıyorum :)

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

Ses kartı takılı olduğunda windowsun klasör click sesleri çok kısalıyo cık cık cık şeklinde oluyor.Ses kartını çıkarınca eskisi gibi clicck clicck gibi güzel çıkıyor sebebini bir türlü çözemedim.Sizde de var mı bu sorun?

Tekrar merhaba,

X-Fi Pro'yu uzun süre Windows 7 ile beraber kullanınca bir takım saçmalıkları olduğunu fark ettim.

Bunlardan bir tanesi de bahsetmiş olduğunuz klasör açma sesleri.Bu sorun Entertainment Console altındaki THX menüsündeki Surround seçeneğinden kaynaklanmakta.

Surround seçeneğini kapattığınız zaman problem sayılabilecek durum düzelmekte yani klasör sesleri eskisi gibi uzun ve güzel olarak çıkmakta.

Diğer bir sorun da THX menüsü altındaki seçenekler aktif hale getirildiğinde Görev Yöneticisi'nde gözüken audiodg.exe adlı programın oldukça fazla CPU tüketmeye başlıyor oluşu.

Windows 7 işletim sistemi ile beraber X-Fi Pro kullanan arkadaşlar,yukarıda bahsetmiş olduğum problemin denemesini yapıp,başlık altında belirtirse sevinirim.

İyi günler.

• Evet millet, nihayet Lenovo ThinkPad E530'a bağladığım Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro'dan ev sinema sistemine 5.1 ses aktarmayı başardım. AC3Filter programı sayesinde...

Koca Creative'in devasa programlarının yapamadığı işi şu minicik open source program yapıyor ya hayret ediyorum.

Bu programda çıkışı SPDIF, 5.1 Hoparlör ve Wrapped/Padded ayarını Automatic yapıyorsunuz.

Bu arada aralara girip SPDIF DTS çıkışı PCM'e çevirip durmasın diye Windows seslerini kapattım.

Şimdi VLC Player'da film oynatınca Sony DAV-DZ260 ses sistemimin ekranında Dolby Digital işareti çıktı ve kanallardan ses gelmeye başladı. Nihayet...
  • logitech x-540 ses sistemi ve creative sound blaster x-fi 5.1 surround pro ses kartım var ama 5+1 ses alamıyorum matrix butonuna tıklayınca alabılıyorum seslerde çok kötü bass neredeyse hiç gelmiyor tizlerde öyle ayrıca ses kartının kontrol panelinede giremiyorum yardım ederseniz sevinirim.
    herhalde ses kartının panellerıne gıremedıgımden oluyor gibi çünkü orda sesleri yükseltebiliriz diye biliyorum bu sorun neden kaynaklanıyor cevaplarsasnız sevinirm
  • @generalduncan

Merhaba,

Keşke probleminizden daha önce bahsetmiş olsaydınız.
    En azından BURADA yer alan işlemleri uygulayarak daha kısa sürede sonuca ulaşabilirdiniz.
    Sağlık olsun,iyi seyirler,dinlemeler.

@Vamos17

Merhaba,

Matrix butonunun özelliği,gelen stereo sinyalin,surround şeklinde tüm hoparlör kanallarına dağıtılmasıdır.
    Eğer 5.1 ses çıkış formatına sahip bir medyaya sahipseniz,Matrix butonunu kullanmanıza gerek kalmaz.

Bilgisayarınızda,X-Fi Surround ile ilgili tüm sürücüleri kaldırın.Cihazı,USB portundan çıkartarak sisteminizi yeniden başlatın.
    Bağlantı yaptıktan sonra ürün CD'si ile sürücü yüklemesi yapınız.

Yükleme bittikten sonra Creative Software AutoUpdate programını çalıştırarak güncel sürücüleri yükleyin.

Creative Entertainment Console'yi bu işlemlerden sonra açabilmeniz lazım.

Ancak X540'ın tüm hoparlörlerinden ses alabilmeniz için oynatım yaptığınız medyanın 5.1 ses çıkışına sahip (DVD,AC3,DTS,DDL) formatlarda olması gerekmekte. MP3 türündeki dosyalar stereo olarak kodlandığı için sadece ön sağ,ön sol ve subwoofer'a sinyal iletilir.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 1 Temmuz 2012; 1:37:02 >

• teşekkürler oldu sesi daha iyi bir hale getirmek mümkünmü bide oynarken ayarları bozdum herhalde eski haline nasıl getiricem :)
  • @rome

hocam, iyi demişsin de, oradan baksaydım da sorunu çözemeyebilirdim. Yeterince düzgün anlatmamışsın. Sorunu çözebilmek için gereken yardımı amazon yorumcularının birinde okudum. daha sonra ac3filter programının help sayfasını okuyunca konu kafamda netleşti. Bu sayfayı tavsiye ederim.

Mesela demişsin ki "cihaz optik bağlantıdan 5.1 ses taşıyamıyor". Bal gibi taşıyor, ama ayardan sonra. Ayarı değiştirmeden önce sadece default olarak PCM formatına ayarlı durumda. Bu formatta sadece iki kanal ses uncompressed olarak taşınabiliyor. 5.1 sesi 6 kanal halinde Optik bağlantıdan aktarabilmek için compressed halde taşıma metodunu geliştirmişler. İşte ac3filter ve spdifer'ın yaptığı ama Creative driverlarının yapamadığı şey bu. Çıkış türü olarak spdif yapıp compressed gönderim moduna geçirmemiz gerekiyor.

Compression iki türlü olurmuş: wrapped ve padded. Ben auto'yu seçtim program ayarladı, oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @generalduncan

Evet,söylediklerimin hala arkasındayım.
    Eğer ses kartını,decoderı olmayan bir 5+1 ses sistemine optik kablo aracılığı ile bağlarsanız tüm kanallardan ses alamadığınızı görürsünüz.

Yapmış olduğunuz işlem zaten ''passthrough'' olarak da bilinmekte.Ses sisteminizin decoderı olduğu için çözülmemiş sinyali çözebilmekte ve ekranda ''Dolby Digital'' ibaresini görmektesiniz.

@Vamos17

Ses kartınızın ayarlarını eski haline döndürmek istiyorsanız; Entertainment Console girişinin sağ tarafında yer alan ''Default'' kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

• teşekkürler hocam son bir soru k.bakma ben daha onceden arkadaşımda olan creative insipire 5200 de kullanmıştım ama forumlardan okuduğum kadarıyla logitech x-540 a daha iyi diyorlardı ve onu aldım ama creative 5200 ün nerdeyse yarı sesini bile alamıyorum hem bass hem tizz olarak sizce neden kaynaklanıyor bu durum? teşekkürler
  • ayrıca siz normalde sadece 3 hoparlorden ses gelır dıye yazmıssınız ben matrixi kapattıgımda sadece sol ve sag 2 hoparlorden ses gelişyr
  • Merhaba arkadaşlar,
    kısa bir süre önce ben de ürünü satın aldım ama benim driver kurulumu ile ilgili bir sorunum var.
    CD ile gelen driver'ı kurmak istediğimde böyle bir cihaz saptanamadı diyerek kurulumu kapatıyor. Vista işletim sistemi kullanıyorum. Şu an windows driver ları ile onboard'a göre daha kaliteli bir ses alıyorum ama yeterli değil gene de.
    Sorunu internette araştırdım, başkalarında da rastladım ama çözüme ulaşmış olanı veya çözümü yayınlayanı göremedim.

Sizin bilginiz var mı ?
  • Bugün başka br Vista sistemde sonra da Win7'de denedim. İkisinde de aynı sorunla karşılaştım.
    Bi parçanın win'un driverları ile çalışıp kendi diski ile kurulurken hata vermesi bozuk olduğu anlamına gelebilir mi ?
  • @Vamos17

Tekrar merhaba,

Ürünün 3 hoparlöründen ses gelmesi durumunu ön sağ/ön sol ve subwoofer olarak kastetmiştim.
    Yani ön sağ/ön sol hoparlörden ses geldiği sürece stereo ses almaktasınız.Oldukça normal bir durum.

Ses kalitesi,hoparlörün kıyaslanması durumu oldukça göreceli kavramlar.Bu yüzden bu tip sorunlar ile karşılaşılması normal.Her zaman belirttiğimiz gibi yorumlardan ziyade,kendi kulağınızla dinleyip,tercih ederseniz içinize sinmesi açısından ve memnun kalmanız açısından oldukça faydalı olur.

@pisikopat_5

Merhaba,

Eğer sisteminizde Creative ile ilgili sürücü varsa kaldırıp,sisteminizi yeniden başlatıp,USB ses kartını takıp,tekrar dener misiniz?
    Büyük ihtimalle denemişsinizdir ancak şu an için maalesef akla gelen bir çözüm yolu bulunmamakta.

Farklı USB portlarında da denemişsinizdir.USB güncellemesi yapabilirsiniz.Cihaz USB 2.0 portlarında daha verimli çalışmakta.
    İsterseniz durumun garanti olması için başka bir işletim sisteminde daha deneyin.Eğer çözüm bulamazsanız değişim isteyebilirsiniz.

İyi günler.

• Ürünü servise verdim. Aynı sorunla karşılaşmışlar. Farklı bir cd ile deneyince sonradan ( galiba farklı bir sistemde ) çalışmış. Ben internetten driver indirip de denedim bunla alakalı değil desem de biz çözdük deyip gönderdiler. Evde sorun çözülmeyince geri gittim ve satışta 3 bilgisayarda denedik 2 sizinde çalışmadı bir sistemde çalıştı. Böyle olunca geri iade aldılar. ses kartına veda ettim.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuhiTeoman -- 18 Temmuz 2012; 13:32:44 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.