Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
515
Cevap
11
Favori
67.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kartı kullanan arkadaşlar memnun musunuz ? windows 7 altında kullanmayı düşünüyorum .. halihazırda creative sound blaster audigy value 7.1 ses kartım var fakat windows 7 uyumlu driverı olmadıgı için memnun değilim . ve crossfire düzende ekran kartının hemen altına denk geldiği için aşırı sıcaklıga sebep oluyor bu yüzden çıkartacagım .

burada biraz farklı isimle verilmiş ama başlıkta belirtilen proyla aynı ürün sanırım 5.1 pro

son olarak logitech x540 5.1 ses sistemimle sorunsuz kullanabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 17 Temmuz 2012; 21:24:29 >

• @pisikopat_5

Oldukça talihsiz bir olayla karşılaşmışsınız Hocam,geçmiş olsun,en azından iade almışlar.

@m-99

Merhaba,

2 gündür işletim sistemi değişikliği ile uğraştığım için mesajınıza geç cevap veriyorum,gecikme için özür dilerim.

Yaklaşık 3 hafta boyunca Windows 7 Ultimate 64Bit ile beraber X-Fi Surround 5.1 Pro ses kartını kullandım.
    Ses kartı sürücüleri Windows 7 ile beraber sorunsuzca kullanılabiliyor ve herhangi bir problem çıkartmıyor.

Ancak yukarıda K4TL14M'dan alıntı yaptığım mesajda olduğu gibi bir problem ile karşılaştım;

quote:

X-Fi Pro'yu uzun süre Windows 7 ile beraber kullanınca bir takım saçmalıkları olduğunu fark ettim.

Bunlardan bir tanesi de bahsetmiş olduğunuz klasör açma sesleri.Bu sorun Entertainment Console altındaki THX menüsündeki Surround seçeneğinden kaynaklanmakta.

Surround seçeneğini kapattığınız zaman problem sayılabilecek durum düzelmekte yani klasör sesleri eskisi gibi uzun ve güzel olarak çıkmakta.

Diğer bir sorun da THX menüsü altındaki seçenekler aktif hale getirildiğinde Görev Yöneticisi'nde gözüken audiodg.exe adlı programın oldukça fazla CPU tüketmeye başlıyor oluşu.

Fakat bu durum ses kartı ile alakalı olan bir durum değil.Tamamen Windows 7'nin ses konusundaki saçmalığından kaynaklanmakta.
    Efektler kapatılınca,surround modu kapatılınca bu durum düzeliyor.

Durumu düzeltmek için Microsoft'un sitesinden bir takım patchler indirdim.Ancak problemi çözebilmek için tam olarak yardımcı oldu diyemem.

Ses kartı analog olarak 5.1 ses çıkışını desteklemekte,dolayısıyla analog bağlantıya sahip olan tüm 5+1 ses sistemlerini sorunsuzca kullanabilirsiniz.
    X540 ile kullanmanızda herhangi bir problem olmaz.

Normalde,desktop sistem kullanıcıları için X-Fi Pro 5.1 pek doğru bir seçim olmayacaktır ancak ekran kartı sıcaklığını arttırdığını belirtmişsiniz.
    Zaten 5+1 ses sistemine sahip olduğunuz için Entertainment Console altındaki surround modunu kullanmayacağınız düşünülürse kartı sorunsuzca Windows 7 ile beraber kullanabilirsiniz.

İyi sabahlar.

• Arkadaşlar elimde X-Fi titanium ses kartı ve z-906 ses sistemi var, optik kablo ile bağlı birbirine... Pax en son driver yüklü ancak yeterince temiz ve net ses alamıyorum, ayrıca optik çıkıştan 5.1 ses alamıyorum ya dijital ya 4.1 yada 2.1 ses alma imkanım var, çıldıracam, hangi ayar ile oynasam olmuyor, bunu ayarlar nasıl yapılacak bilen var mı? Analog bağlantı da 5.1 ses alabiliyorum bu arada...
  • Cevap verebilecek bir bilge yok mudur?
  • merhabalar bende bu karttan almak istiyorum şu an bende toshiba qosmio notebook var ses kartı realtek high definition audio intel core i5 işlemcili hopörler olarak 2+1 logitec z623 var sizce bu ses kartını alsam sesde değişme olurmu bir bilgi verebilirmisiniz
  • @R@

Merhaba,

BURADA yer alan başlığı incelediniz mi?
    Ayrıca size önerim,PAX sürücüleri kaldırıp,orijinal sürücüleri yüklemeniz yönünde olacak.

İyi akşamlar.

@memoli_1978

Merhaba,

İncelemede zaten ses kartının,ses sistemine olan etkisinden oldukça ayrıntılı bir şekilde bahsetmeye çalıştım.
    Ses kartının,ses sistemi ile olan kullanımında ilk getirisi daha uzun atımlı,boğulmayan derin baslar ve Crystalizer özelliği ile uydulardan biraz daha kaliteli ve net ses alabilmek olacak.

Çok yüksek bir beklentiniz olmasın ancak onboard ses kartına göre de farkını elbette hissettirecektir.

İyi akşamlar.

• Cevap için teşekkür ederim hocam, bu topici görmedim hiç, hemen inceliyorum

Birde niçin Pax sürücülerini önermiyorsunuz acaba? Ben de özellikle daniel yada pax düşünüyorum custom ayarlarından dolayı... Creative win 7 driverları pek ii değil gibi sanki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

iyi geceler
    ilk sayfada bir yorumunuz gözüme takıldı. Ben z906 kullanıcısıyım ve bilindiği üzere decoder lı bir sistem. eğer bu tarz bir sistem kullanıyorsak bu ses kartının sesde hiç bir değişime yol açmayacağını yani gereksiz kalacağını yazmışsınız. Doğrumu anlamışım

Ben z906 da 3d seçeneğini kullanarak sürekli müzik dinliyorum ama pc ile dinleyince ses kalitesi beni pek tatmin etmiyor.
    Bende bunun üzerine bu kartı sipariş ettim (http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=875&product=19829&listby=usage ) ama sonradan 5.1 değil sadece 2.1 desteklediğini öğrendim. Sizce bu kartı geri verip 5.1 proyumu alayım. Yoksa sadece müzik için bu kartla devammı edeyim. Çok kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim

• @R@

Daniel K.,PAX sürücülerine göre daha başarılı Hocam.
    PAX sürücüler,genel olarak ses kalitesi açısından orijinal sürücüler ile benzer.Gerekli custom ayarlar zaten kart üzerinden de yapılabiliyor.

@Mr.Loney

Merhaba,

Aslında tam olarak doğru anladığınızı söyleyemem.

Evet,Z906 bildiğiniz gibi decoderlı bir sistem.Ancak ses kartının etkisi yok diyemeyiz.
    Kart üzerinden analog bağlantı yapıldığında ki 5+1 sistemleri analog olarak bağlayabilmek için bu ses kartı gerekli,ses kartı devreye giriyor.
    Ancak Dolby Digital,DTS gibi ses formatları işin içine girdiği zaman ses kartı bu tür formatları çözemiyor.Dolayısıyla ses medya oynatıcı tarafından işlenerek ses kartına,oradan da ses sistemine yönlendiriliyor.Bu yüzden kayıplar oluşuyor.
    Bu tür formatları kayıpsız dinlemek için ses kartı üzerinden passthrough yapılması gerekiyor.Bu işlemle birlikte medya oynatıcısı devreden çıkıyor ve ses kartı taşıyıcı görev üstleniyor.

Sanırım ses kartı tartışmasının olduğu konuyu görmüştüm.
    Eğer 2+1 ses sistemi sahibi olsaydınız fiyatının düşmemesi için boşuna elden çıkartmayın derdim ancak diğer Creative modelleri gibi Premium HD de fiyatını hak etmeyen ve kullanım amacınıza uymayacak bir ses kartı.
    Kullanım çeşitliliği ve amacınıza uygun olması açısından X-Fi Surround 5.1 Pro daha iyi olacaktır ancak müzik dinlemek için Z906'yı tercih etmeniz en büyük hata olmuş zaten.

İyi akşamlar.

• selamlar creative xfi usb 5.1 kart aldım geçenlerde logitech z5500ümü optik ile bağladım ama windows sesleri ve facebook gibi anlık uyarı seslerinde pat çat diye sesler geliyor ses gelmiyor bunu nasıl çözebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hwgordon

selamlar creative xfi usb 5.1 kart aldım geçenlerde logitech z5500ümü optik ile bağladım ama windows sesleri ve facebook gibi anlık uyarı seslerinde pat çat diye sesler geliyor ses gelmiyor bunu nasıl çözebilirim?

creative console dan surround ı kapatırsan olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

quote:

Orijinalden alıntı: hwgordon

selamlar creative xfi usb 5.1 kart aldım geçenlerde logitech z5500ümü optik ile bağladım ama windows sesleri ve facebook gibi anlık uyarı seslerinde pat çat diye sesler geliyor ses gelmiyor bunu nasıl çözebilirim?

creative console dan surround ı kapatırsan olması lazım

halen olmadı ya sinir ediyor bu durum beni lütfen yardımcı olun :(
  • Merhaba

5+1 den tam anlamıyla ses alamıyorum ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor acaba
  • @hwgordon

Merhaba,

Eğer Windows 7 kullanıcısı iseniz sistem ses çıkış ayarları ile oynamayı deneyiniz.
    Analog bağlantı ile de deneme yapınız.Sorun devam ederse problem ses kartı üzerinde aranabilir.

@HıraX

Merhaba,

Eğer oynatmakta olduğunuz medya dosyası 5.1 olarak kodlanmışsa herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok.
    Youtube üzerinden izlenilen videolar,mp3 türündeki müzikler stereo yani 2 kanal olarak kodlanmıştır.

DTS,Dolby Digital,AAC formatındaki medya türlerinden 5 kanal ses alabilirsiniz.
  • quote:

@hwgordon

Merhaba,

Eğer Windows 7 kullanıcısı iseniz sistem ses çıkış ayarları ile oynamayı deneyiniz.
    Analog bağlantı ile de deneme yapınız.Sorun devam ederse problem ses kartı üzerinde aranabilir.

@HıraX

Merhaba,

Eğer oynatmakta olduğunuz medya dosyası 5.1 olarak kodlanmışsa herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok.
    Youtube üzerinden izlenilen videolar,mp3 türündeki müzikler stereo yani 2 kanal olarak kodlanmıştır.

DTS,Dolby Digital,AAC formatındaki medya türlerinden 5 kanal ses alabilirsiniz.

Ben işletim sistemim windows 7 ultimate 64 bit bu driver konusunda sıkıntı yaratıyor mu ?

Yaşadığım sorun şu şekilde örneğin dizi izlicem net üzerinden video başlıyor ses kısılıyor veya winamp dan müzik dinlemek istediğimde orta ve uzak 2 hoparlörden ses alamıyorum bunun windows sürümü ile alakası var mıdır yoksa ne yapmamı önerirsiniz

• @HıraX

Merhaba,

İşletim sisteminin 32 Bit veya 64 Bit olması ses kartı sürücüleri açısından bir farklılık yada problem oluşturmamakta.64 Bit işletim sistemlerinde de sürücüler sorunsuzca çalışmakta.

İnternet üzerinde zaten Youtube bile 5.1 ses çıkışı vermemekte.O yüzden internet üzerinden izlediğiniz filmlerde 5.1 ses çıkışı almanız imkansız.Daha önce de belirttiğim gibi,müzikler(DTS ve Dolby Digital-AC3 formatındakiler hariç) stereo,iki kanal olarak kodlanır,bu yüzden sağ-sol uydular ve subwoofera sinyal gider.

Dediğiniz şeylerin Windows sürümü ile alakası bulunmamakta.

Malum siteler üzerinden uzantısı DTS,DD,AC3 formatında bir kaç medya indirin.5 kanaldan da ses alabileceksiniz.Bu tür formatlar için örnek parçaların olduğu bir site vardı ancak şu an bulamadım.

Hayırlı akşamlar.

• quote:

@HıraX

Merhaba,

İşletim sisteminin 32 Bit veya 64 Bit olması ses kartı sürücüleri açısından bir farklılık yada problem oluşturmamakta.64 Bit işletim sistemlerinde de sürücüler sorunsuzca çalışmakta.

İnternet üzerinde zaten Youtube bile 5.1 ses çıkışı vermemekte.O yüzden internet üzerinden izlediğiniz filmlerde 5.1 ses çıkışı almanız imkansız.Daha önce de belirttiğim gibi,müzikler(DTS ve Dolby Digital-AC3 formatındakiler hariç) stereo,iki kanal olarak kodlanır,bu yüzden sağ-sol uydular ve subwoofera sinyal gider.

Dediğiniz şeylerin Windows sürümü ile alakası bulunmamakta.

Malum siteler üzerinden uzantısı DTS,DD,AC3 formatında bir kaç medya indirin.5 kanaldan da ses alabileceksiniz.Bu tür formatlar için örnek parçaların olduğu bir site vardı ancak şu an bulamadım.

Hayırlı akşamlar.

Ben soruyu biraz farklı sordum sanırım işletim sistemi ile ilgili bir sorun yok anladım fakat youtube ve benzeri sitelerden bir video açtığımda ses çok boğuk ve kısık bir şekilde çıkıyor hiç bir şey anlaşılmıyor video başlarken sorun yok 3 5 sn sonra dediğim gibi oluyor.

media playerdan bir mp3 açtığımda ses dalgalanıyor birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HıraX -- 15 Ekim 2012; 21:05:20 >

• Kurulumu tekrar yaptım ama sağ ve sol hoparlörler dışında ses alamıyorum hiç bir şekilde testte bile şu ayarları tam olarak nasıl yapmam gerekiyor.
  • Ürünü 2 gün önce büyük bir hevesle aldım kurulumları yaptım. Hiç mi hiç memnun kalmadım. Çok büyük bir değişiklik bekliyordum ama olmadı. Konsolu gördüm zaten hiç bi ayar yok. Bas tiz, Cmss filan hiçbirşey yok. THX kısmına göz boyamak adına fonksiyonlar koymuşlar tıraş. Gittim 2.el 80 liraya X-Fi XtremeMusic PCI ses kartı aldım, PAX driverıda çaktım. Bas,Tiz, CMSS, Crystlyzer, Bass Noise, Eq, mixer, SVM, Surround (yanlış yazmış olabilirim) yani bir sürü ayar çıktı geldi bir sürüde program. Oyun Modu - Eğlence Modu - Ses Kayıt Modu ayarı filan çok iyi bir kart. Bu USB modeli ertesi gün gittim geri verdim, şuan bas ve tizler muhteşem, 2+1 den 5+1 gibi ses alıyorum, alacak arkadaşlara duyrulur, bu ürünü tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvaLion -- 16 Ekim 2012; 20:43:01 >
  • @AvaLion

Merhaba,

Yorumlarınızda haklısınız ancak notebook kullanıcıları için PCI slotu gibi bir nimet bulunmadığı için mecburi olarak USB ses kartlarına yönelinmekte.
    Zaten masaüstü sistem kullanıcıları için bu kartı kesinlikle tavsiye etmediğimizi göreceksiniz.

İyi akşamlar.

@HıraX

Merhaba,

Hocam büyük ihtimalle ses sisteminizden yada sistem ses ayarlarından kaynaklı bir problem yaşamaktasınız.Sistem ses ayarlarını kurcalayınız,varsayılan iletişim aygıtı olarak ses kartını seçiniz.

Şu an Windows 7 işletim sistemine sahip olmadığım için net konuşamıyorum.Windows 7 kullanıcısı bir arkadaş sistem ses ayarlarını gösteren bir ekran görüntüsü atarsa daha iyi olur.

Hayrlı akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.