Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
11
Favori
67.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mehmet alpha oyun kulaklığı o yüzden müziklerde bu diğerleri kadar net ses alamayabilirsin dediğin gibi daha mantıklı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 16 Nisan 2012; 11:26:59 >
  • ROME,4 sayfanın tamamınıda okudum,emeğine sağlık çok faydalı bir konu ve çok yardımsever bir yaklaşım,kendi adıma teşekkür ederim.

Şimdi zahmet olmazsa benimde birkaç sorum olacak.Laptop kullanıyorum ve uzun zamandır 5+1 özellikli bir usb ses kartı ve ses sistemi almak istiyordum ve bugün creative 5+1 pro aldım.Elimde 2 adet ses sistemi var,birisi emektar creative 5+1 5200,diğeride microlab fc 861.Okuduğum incelemeler ve cihazların kağıt üzerindeki teknik özelliklerine göre fc 861 ,5200 den çok daha iyi bir sistem.Senin önerin hangi sistemin daha verimli kullanılacağı yönündedir?Ayrıca creative de analog çıkış olduğundan eminim ama microlab da analog yanında dijital veya optik var mı bilimiyorum,varsa hangisini kullanmalıyım?Son bir sorumda işletim sistemim win 7 64 bit,bu işletim sistemi ile ses kartımı ve sistemimi en verimli hangi driver -yazılım paketi ile kullanabilirim?Çok fazla oyun oynayan birisi değilim ama haftada birkaç tane film izliyorum ve müzik dinliyorum.

Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfed -- 17 Nisan 2012; 12:43:33 >

• @wolfed

Merhaba,

Rica ederim Hocam.

Öncelikle yeni ses kartınız hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.Malum,laptop kullanıcısı olunduğu zaman,5.1 çıkışlı USB ses kartı tercihi fazla yapılamamakta.
    Creative'nin update ile ilgili hakkını yememek lazım.Güncellediği sürücüler,eskisinden çok çok iyi olmasa da,kötü de değil.O yüzden X-Fi Pro için güncel sürücüleri gönül rahatlığı ile yükleyebilirsiniz.''Keşke bu güncellemeyi yapmasaydım.'' dediğiniz bir duruma düşmezsiniz.

Ses sistemleri konusuna gelince,sizin de dediğiniz gibi Inspire 5200,Creative'nin eski model,emektar sayılabilecek ses sistemlerinden bir tanesi.FC 861 ise Microlab'ın üretmiş olduğu en güçlü 5+1 ses sistemi olarak gösterilmekte.

Microlab ve Creative hakkında kıyaslama yapmam doğru olmaz,ancak kağıt üzerinde yazan teknik detaylar sizi etkilemesin.Bir ses sisteminin yüksek Watt değerlerine sahip olması,o ses sisteminin çok kaliteli ve güçlü bir ses vereceği anlamına gelmez.

Ayrıca kullanıcıların Watt konusunda sıkça hataya düştüğü bir nokta var;Ses şiddeti ve hacim.
    5+1 ses sistemlerinde subwoofer ve diğer uyduların verebileceği gerçek güç toplanır,örneğin FC 861 için bu 30W+14Wx5 = 100W olarak belirtilir.Konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmayan kişi direkt olarak yüksek değere sahip ürüne yönelir.Gerçekten 100W gerçek ses alabileceğini sanır,ki gerçek 100W ses şiddeti ciddi bir güçtür,uzun süre dinlenmesine kulak dayanamaz bile.

Toparlamak gerekirse ve kısa bir örnek ile açıklamak gerekirse,saatte 300 km hız yapabilen 5 araç birleşince saatte 1500 km hıza ulaşamaz,araçların her birisi hedefe vardığında bir saatte 300 kilometre yol yapmış olur.

Ses sistemleri için de benzer şey geçerlidir,toplanan Watt gücü gerçek şiddeti göstermez,gerçek şiddeti en güçsüz hoparlörün maksimum Watt değeri gösterir,diğer hoparlörler sadece ses hacmine,sesin odayı doldurmasına yardımcı olur.

Tını-ses karakteristiği ses sistemlerinde oldukça önemli bir konudur.Audiophile seviyesindeki ses uzmanları,sesi gerçeğine en yakın şekilde almak için uğraşır,bu yüzden sese kendi karakteristiğini katan hoparlörlerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışır.

Örneğin aşağıdaki videoyu kalitesiz bir ses sistemi ile dinleseniz bile sesin ne kadar kaliteli,orijinal sese ne kadar yakın olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz;

Ses sistemlerindeki marka fanları,aldıkları ürünün her zaman en iyisi olduğunu iddia eden,sahibi oldukları ürüne toz kondurmamayı ilke edinmiş kullanıcılar,bazı! markaların üretmiş olduğu ve kütük gibi ses veren (kötü anlamındaki kütük;gerçekte en iyi ve kaliteli hoparlör kabinleri en kaliteli kütükten yapılmış olan kabinlerdir) hoparlörleri fiyat/performans ürünü olarak belirtip,yere göğe sığdıramazlar.

Yazının bu noktasına kadar Microlab iyidir,Creative kötüdür yada Creative iyidir,Microlab kötüdür demedim ancak anlatmak istediğim şey açıkça anlaşılmıştır.

O yüzden Hocam,siz en iyisi iki markanın ses sistemlerinin hoparlörlerini de aynı noktalara yerleştirerek,ikisini de aynı parçalar ile,aynı filmler ile deneyiniz.Hangi marka,en iyi şekilde kulağınıza hitap ediyorsa o markayı kullanın.

X-Fi Pro'da bir adet optik çıkış bulunmakta,ancak belirttiğiniz 2 ses sisteminde de optik çıkıştan gelecek sinyali alabilecek bir optik giriş bulunmamakta.
    Bu yüzden iki ses sistemini de mecburi olarak analog bağlantı ile kullanacaksınız.Normalde DTS,AC3 formatındaki ses sinyallerini çözmesi ve daha kaliteli bir ses alabilmeniz için harici decoder almanızı önerirdim ancak adı geçen iki ses sistemi için de gereksiz bir harcama olur.

• Üstad iyi dileklerin ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.Son bir sorum daha olacak,lütfen mazur görün çünkü çok anlamadığım bir konu.Ses kartının içinden çıkan cd deki driver ı kurup üstüne güncellemelerimi kurmalıyım, yoksa cd deki driverları kurmadan en güncel sürücüleri mi kurmalıyım?
  • @wolfed

Estağfurullah,

Ürünün sürücülerini,kutu içeriğine dahil olan CD ile yükleyin.
    Creative Software Auto Update seçeneği ile güncel sürücüleri yükleyin.
  • x-540 ses sistemim ile gerçekten kaliteli bir ses alabilir miyim ? İlk kez ses kartı deneyimi yaşayacağım bu arada nasip olursa, on-board ile arasında ciddi bir uçurum var mı ?
  • Arkadaşlar yardım edecek yok mu ?
  • @HanRa

Merhaba,

İş,okul,ev işleri derken forum çoğu zaman 2. planda kalıyor,dolayısıyla sabah-öğlen atılan mesajlara kısa sürede cevap veremiyorum,kusura bakmayın.

BURADA yer alan konuda da durumunuzdan bahsetmişsiniz.

Ancak bu başlık altında da,linkini verdiğim başlık altında da ne tür bir sistem kullandığınızı belirtmemişsiniz fakat Audigy Value 7.1 ile kıyaslama yaptığınıza göre büyük ihtimalle masaüstü sistemi kullanıyorsunuz.

Buradan yola çıkarak bir cevap vermek gerekirse;

Eğer kullandığınız masaüstü sistemde ileri seviye bir anakart yoksa,ses yongası da dolayısıyla giriş seviyesi,ucuz yollu bir yonga olacaktır.Harici ve kaliteli bir ses kartıyla ses kalitesinde ve şiddetinde bir artış yakalamanız mümkün.

Tabi ses sisteminizin sınırlarını da bilmeniz lazım,harici bir ses kartıyla X-540'tan Z5500'ün verebileceği kadar güçlü bir bas,yüksek ses alamazsınız ancak baslar belirginleşir,kulağınıza daha güzel gelir.

Masaüstü sistem kullanıcıları için X-Fi Pro alınabilecek-tercih edilebilecek son ses kartı olmalı.Eğer konuyu baştan sona okuduysanız masaüstü kullanıcılarına hiç bir şekilde X-Fi Pro'nun önerilmediğini görmüşsünüzdür.

Bütçenizi ne kadar zorlayabilirsiniz bilemiyorum ancak masaüstü bir sistem için X-Fi Titanium yada X-Fi Extreme Audio gibi ses kartları seçmek daha doğru olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@HanRa

Merhaba,

İş,okul,ev işleri derken forum çoğu zaman 2. planda kalıyor,dolayısıyla sabah-öğlen atılan mesajlara kısa sürede cevap veremiyorum,kusura bakmayın.

BURADA yer alan konuda da durumunuzdan bahsetmişsiniz.

Ancak bu başlık altında da,linkini verdiğim başlık altında da ne tür bir sistem kullandığınızı belirtmemişsiniz fakat Audigy Value 7.1 ile kıyaslama yaptığınıza göre büyük ihtimalle masaüstü sistemi kullanıyorsunuz.

Buradan yola çıkarak bir cevap vermek gerekirse;

Eğer kullandığınız masaüstü sistemde ileri seviye bir anakart yoksa,ses yongası da dolayısıyla giriş seviyesi,ucuz yollu bir yonga olacaktır.Harici ve kaliteli bir ses kartıyla ses kalitesinde ve şiddetinde bir artış yakalamanız mümkün.

Tabi ses sisteminizin sınırlarını da bilmeniz lazım,harici bir ses kartıyla X-540'tan Z5500'ün verebileceği kadar güçlü bir bas,yüksek ses alamazsınız ancak baslar belirginleşir,kulağınıza daha güzel gelir.

Masaüstü sistem kullanıcıları için X-Fi Pro alınabilecek-tercih edilebilecek son ses kartı olmalı.Eğer konuyu baştan sona okuduysanız masaüstü kullanıcılarına hiç bir şekilde X-Fi Pro'nun önerilmediğini görmüşsünüzdür.

Bütçenizi ne kadar zorlayabilirsiniz bilemiyorum ancak masaüstü bir sistem için X-Fi Titanium yada X-Fi Extreme Audio gibi ses kartları seçmek daha doğru olur.

Dostum çok teşekkür ederim ama sizden cevap gelene kadar ben almış bulundum, şimdi ayarlarımı da yaptım ve on board ses kartı ile kıyaslamak buna hakaret etmekten daha ağır bir durum

x540 ile bu kaliteye ulaşabiliyorsam z906 ile neler olur artık düşünemiyorum

Ben görselliği için bu ürünü tercih ettim, gerçekten parasını hakeden bir ürün olduğunu düşünüyorum

Basslarda tokluk ve hissedilebilir şekilde netlik oluştu. Tiz seslerde de kristalize bir tonlama ayarı var, buna hayran kaldım zaten Ama şunu da söyleyeyim, bu sisteme bu ses kartı fazla kaçıyor, z5500 - z906 ile daha iyi gider

• @HanRa

O zaman artık sadece ''Hayırlı olsun,güle güle kullanın.'' demek düşer.
  • ROME ilgin ve yardımın için teşekkür ederim,sonunda vakit bulup ses kartını ve hoparlörleri deneyebildim.Onboard ses kartına göre ciddi derecede farketti,ses sistemide kesinlikle creative 5200 den çok daha net ve temiz bir ses veriyor,lakin herkesin bahsettiği bass sorunundan farklı olmakla beraber benimde bass seslerde bir sorunum var.Bassların derinliği veya tonundan şikayetim yok ama sanırım donanımsal bir sorundan dolayı ses çok bozuluyor ve -5 e bile getirsem rahatsız ediyor.Ama tiz ve mid ler creative e göre inanılmaz güzel.
  • quote:

@HanRa

O zaman artık sadece ''Hayırlı olsun,güle güle kullanın.'' demek düşer.

Çok teşekkür ederim dostum
  • İnceleme için teşekkürler.

Yalnız benim bu cihazla ilgili bir sıkıntım var (pro modeli).

Bende 7+1 marantz marka bir amfi/reciver var
    optik girişi mevcut.

PC den kartın çıkışı 5+1 olarak ayarlı ve optik kablo ile recivere sinyal yolluyorum.

Stereo müzik dinlerken normal olarak reciver ekranında bunun gibi stereo ses geliyor diye ibare çıkıyor;
     Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi

Ancak PC den 5+1 DTS li falan 1080p film açıyorum yine stereo ses geliyor diyor.
    Hali ile diğer hoparlörler çalışmıyor, ancak reciverin kendi modları ile sesi 7+1 e çıkartarak ses alıyorum ki ben bunu istemiyorum.
    Acaba cihazda veya kabloda mı bişey var dedim

Elimde Dark media record adında bir media player vardı. Onu bağladım optik kablo ile ve bir film açtım.
    Reciver da direk 5+1 sinyal geliyor DTS aktif o aktif bu aktif ne kadar ışık varsa yandı.

Ben bunu PC de neden yapamıyorum?

Bu arada PC de filmleri KMPlayer ile izliyorum

• @SebastianTR

Merhaba,
    Rica ederim.

Öncelikle belirtmem gerekir ki ne ses kartında,ne amfide ne de kabloda sorun var.
    Sorun X-Fi Pro'nun optik kablo üzerinden surround sinyal verememesinden kaynaklı,sadece stereo ses verebilmekte.

Sesi optik çıkıştan da alsanız,KMPlayer sinyale müdahale etmekte,X-Fi Pro'nun çözemediği ses formatlarını medya oynatıcının çözmesinden kaynaklı.
    Bunun için passthrough modunu aktif hale getirmeniz yada çıkışı SPDIF olarak ayarlamanız gerekmekte.

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi

Belirtilen yerlerdeki ayarlar ile amfiden tüm sinyal ibarelerini alana dek uğraşmayı deneyiniz.

• quote:

@SebastianTR

Merhaba,
    Rica ederim.

Öncelikle belirtmem gerekir ki ne ses kartında,ne amfide ne de kabloda sorun var.
    Sorun X-Fi Pro'nun optik kablo üzerinden surround sinyal verememesinden kaynaklı,sadece stereo ses verebilmekte.

Sesi optik çıkıştan da alsanız,KMPlayer sinyale müdahale etmekte,X-Fi Pro'nun çözemediği ses formatlarını medya oynatıcının çözmesinden kaynaklı.
    Bunun için passthrough modunu aktif hale getirmeniz yada çıkışı SPDIF olarak ayarlamanız gerekmekte.

Belirtilen yerlerdeki ayarlar ile amfiden tüm sinyal ibarelerini alana dek uğraşmayı deneyiniz.

Cevap için teşekkürler.

Yani diyorsun ki evet 5+1 ses kartı aldın ancak bu kart optik üzerinden digital 5+1 çıkış vermez sadece analog verir
    Vay arkadaş ben başımı nerelere vurayım

Çok komik bir durum ya bu optik ile kim stereo ses taşımak isterki

Çok kötü oldu bu şimdi benim laptop dan 5+1 çıkış almam için 3 tane ayrı ayrı kablo yapmam lazım, yapmak değil kaliteli kablolar soketler offf off

Ebay da Onkyo marka 5+1 ses kartı vardı keşke onu alaydım be

• Bu arada bunu deneyen varmı?
    http://www.rfsystem.it/shop/download/SB_Creative_XFi_Pro_USB.pdf

1.mod gayet mantıklı boş bir vakit yapmayı planlıyorum.
  • @SebastianTR

Aynen öyle Hocam,sanırım siz de ses kartını aldıktan sonra konuya uğrayan kullanıcılardansınız.

Tekrar belirtmem gerekir ki X-Fi Pro dahili olarak DTS,DD,DDL,AC3 gibi ses formatlarını çözebilme özelliğine sahip değil.Yani analog bağlantı yapsanız bile alacağınız ses kullandığınız KMPlayer'ın ses çözme yeteneğine bağlı olacaktır.

Eğer amfiyi dahili olarak kullanıyorsanız boşu boşuna analog kablolara para harcamayın tekrar.Direkt olarak passthrough özelliğini kullanın,medya oynatıcı da,ses kartı da sinyale müdahale etmeden direkt olarak optik çıkışa yönlendirsin,amfiniz gerekli çözümlemeleri yapsın.

Bahsettiğiniz modu daha önce de görmüştüm ancak riskli bir yöntem.Zaten fiyat/performans oranı neredeyse 0 olan bir ses kartı kullanıyoruz,bir de ses kartını elimize alırsak iyice sinir bozucu olur.

İyi günler.

• quote:

@SebastianTR

Aynen öyle Hocam,sanırım siz de ses kartını aldıktan sonra konuya uğrayan kullanıcılardansınız.

Tekrar belirtmem gerekir ki X-Fi Pro dahili olarak DTS,DD,DDL,AC3 gibi ses formatlarını çözebilme özelliğine sahip değil.Yani analog bağlantı yapsanız bile alacağınız ses kullandığınız KMPlayer'ın ses çözme yeteneğine bağlı olacaktır.

Eğer amfiyi dahili olarak kullanıyorsanız boşu boşuna analog kablolara para harcamayın tekrar.Direkt olarak passthrough özelliğini kullanın,medya oynatıcı da,ses kartı da sinyale müdahale etmeden direkt olarak optik çıkışa yönlendirsin,amfiniz gerekli çözümlemeleri yapsın.

Bahsettiğiniz modu daha önce de görmüştüm ancak riskli bir yöntem.Zaten fiyat/performans oranı neredeyse 0 olan bir ses kartı kullanıyoruz,bir de ses kartını elimize alırsak iyice sinir bozucu olur.

İyi günler.

Aynen öyle aldıktan sonra buldum burayı.

Zaten google a USB 5+1 ses kartı yazın direk bu ürünü çıkıyor neredeyse her linkte.
    Bu demek oluyor ki son derece popüler bende özelliklerine baktım optik çıkışı gördüm aldım.
    Ben hayatımda ilkkez optik çıkışın stereo için kullanıldığını gördüm, aklıma geldikçede halen gülüyorum
    Şaka gibi gerçekten.

Bende haftada 5-6 film izlerim ama izlediğim her film baş yapıt 5+1 de izlenecek film olmadığından çoğunlukla laptopumda koltuğa yayılarak izliyorum.
    E madem böyle bir ses sistemim var maksat onuda bağlayayım öyle izliyorum diyorum ama gel gör ki 40 tane takla atmam gerekiyor.

Şimdi KMPlayer veya farklı bir player vasıtasıyla optik üzerinden "direkt" 5+1 almam mümkün olmadığına göre mecburen analog bağlantı kalıyor tek seçeneğim.

Onuda şimdi eldeki kablolar ile yarım yamalak yaptım.

Yalnız bazı sıkıntılar oldu.

KMPlayer da dokunmadığım ayar kalmadığından komple bir resetledim sonra

X-Fi nin sağ sol unu reciverin 7+1 analog girişinde yerlerine taktım.
    X-Fi nin C/sub çıkışını da aldım yine uygun yerlere taktım.

Sonra Elimdeki matrix filmini açtım. Bildiğiniz bluray dan sese ve video ya hiç dokunulmamış ek özellikler ıvırzıvırlar çıkartılmış yaklaşık 20gb lık müthiş kaliteli bir ses ve görüntü.
    Normalde bunu oynatan laptopum oynatamıyor ses ve görüntü ağır çekim ilerliyor

Sonra daha basit 720p lik bir film açtım aynı şey onda da oldu ama kısa süre sonra düzeldi ve hiç bir takılma yapmadan devam ediyor.
    Ancak ne zamanki filmi ileri geri alsam yine donuyor sonra normale dönüyor.

Anlamadığım husus neden PC ye bu kadar yük biniyor?
    Analog da olduğu için sesi direk gönderemiyor, önce PC codec ler vasıtası ile sesi çözüyor o şekilde gönderiyor ondan donuyor diyeceğimde bu meret aynı işi ses kartı yokken de yapmıyor mu? O zaman neden donmuyor

Baya kafamı karıştırdı el kadar alet...

Şuan mesela X-Fi analog olarak amfi me bağlı ve müzik dinliyorum. Hali ile MP3 ler stereo ve center-Bas ikilisi devrede değil, onları devreye almam için reciverin modlarını kurcalamam lazım ancak analog girişteyken de onları kullanmama olanak vermiyor

Sırf film izlemek için illaki TV aldıracaklar bana

• @SebastianTR

Hocam ya Ben sizi anlayamıyorum yada ortak bir noktada buluşamıyoruz bir türlü.

Fotoğrafta görülen receiver ekranı anladığım kadarıyla Marantz'ın SR serisine ait bir ürünü. (9600,4600,3001,6400 vs olması muhtemel.) Hepsinin ekranı birbirine benziyor,hepsinin ortak özelliği DTS,DD,DDL formatlarını rahat bir şekilde çözebilmesi.

Gel gelelim KMPlayer,BS Player,GOM Player,VLC Player gibi medya oynatıcılar üzerinden 5.1 aktarım yapabilirsiniz.40 takla atmanıza hiç gerek yok.
    Fakat KMPlayer'ı dün size yardımcı olabilmek için indirdim,dediğiniz gibi bu medya oynatıcısı sürekli kullandığım BSPlayer'e oranla oldukça fazla RAM kullanmakta,ses ve görüntü senkronu problemli olmakta.

KMPlayer ile X-Fi Pro'nun kullanımı sırasında donma yaşanması normal bir durum.Dediğiniz gibi sinyali önce medya oynatıcısı işliyor,ardından zaten yüksek boyutlara sahip olan sinyal ses kartına aktarılıyor dolayısıyla RAM'e bağlı olarak donma ve senkron sorunu yaşanıyor.

Size önerim son olarak şunları denemeniz;

AC3Filter programını BURADAN indirin.
    Spdifer programını BURADAN indirin.

Bu iki program sinyali direkt olarak optik çıkışa yönlendirmenize ve sinyalin receiver tarafından çözülmesine yardımcı olacaktır.Dolayısıyla başka bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Ancak anladığım kadarıyla orta-iyi seviye bir Hi-Fi sisteminiz var,laptop ile film izleyerek kendinize eziyet etmeyin,güzel bir televizyon şart gibi gözüküyor.

Bu arada blogunuza film meraklısı olarak kısaca bir göz attım.Dizi/Film başlığı üzerinde biraz daha durmanız gerekli gibi.
    BU BAŞLIKTA yer alan yazarımızda sizin gibi filmler üzerinde durmuş ancak onun da içeriği oldukça az,neredeyse izlediği filmleri listelemiş.

Bu arada Anna Kendrick yoklukta idare eder,bir Mila Kunis olamaz elbet.

• quote:

@SebastianTR

Hocam ya Ben sizi anlayamıyorum yada ortak bir noktada buluşamıyoruz bir türlü.

Fotoğrafta görülen receiver ekranı anladığım kadarıyla Marantz'ın SR serisine ait bir ürünü. (9600,4600,3001,6400 vs olması muhtemel.) Hepsinin ekranı birbirine benziyor,hepsinin ortak özelliği DTS,DD,DDL formatlarını rahat bir şekilde çözebilmesi.

Gel gelelim KMPlayer,BS Player,GOM Player,VLC Player gibi medya oynatıcılar üzerinden 5.1 aktarım yapabilirsiniz.40 takla atmanıza hiç gerek yok.
    Fakat KMPlayer'ı dün size yardımcı olabilmek için indirdim,dediğiniz gibi bu medya oynatıcısı sürekli kullandığım BSPlayer'e oranla oldukça fazla RAM kullanmakta,ses ve görüntü senkronu problemli olmakta.

KMPlayer ile X-Fi Pro'nun kullanımı sırasında donma yaşanması normal bir durum.Dediğiniz gibi sinyali önce medya oynatıcısı işliyor,ardından zaten yüksek boyutlara sahip olan sinyal ses kartına aktarılıyor dolayısıyla RAM'e bağlı olarak donma ve senkron sorunu yaşanıyor.

Size önerim son olarak şunları denemeniz;

AC3Filter programını BURADAN indirin.
    Spdifer programını BURADAN indirin.

Bu iki program sinyali direkt olarak optik çıkışa yönlendirmenize ve sinyalin receiver tarafından çözülmesine yardımcı olacaktır.Dolayısıyla başka bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Ancak anladığım kadarıyla orta-iyi seviye bir Hi-Fi sisteminiz var,laptop ile film izleyerek kendinize eziyet etmeyin,güzel bir televizyon şart gibi gözüküyor.

Bu arada blogunuza film meraklısı olarak kısaca bir göz attım.Dizi/Film başlığı üzerinde biraz daha durmanız gerekli gibi.
    BU BAŞLIKTA yer alan yazarımızda sizin gibi filmler üzerinde durmuş ancak onun da içeriği oldukça az,neredeyse izlediği filmleri listelemiş.

Bu arada Anna Kendrick yoklukta idare eder,bir Mila Kunis olamaz elbet.

Reciver SR3001
    LCD TV falan var ancak reciveri ben kendi odamda müzik dinlemek için kullanıyorum.
    Eğer iyi bir film varsa masaüstü pc nin monitörünü alıyorum 27" monitör var fazlası ile yetiyor.

Ancak dediğim gibi izlediğim her film baş yapıt değil. Pazar akşamı bir alman filmi izledim "Cargo" diye yani ben izledim siz izlemeyin o kadar söyleyim
    Şimdi sırf bu filmi izlemek için gidip LCD tc yi işgal etmeme yada 27" lik monitörü kullanmama gerek yok, laptop işimi görüyor.

KMPlayer benim kullandığım en başarılı media player, kullanılabilirliği ve özellikleri ile çok iyi
    Ancak doğrudur belki dediğiniz gibi diğerlerinden daha fazla sistemi yorabilir, bugüne kadar hiç böyle bir sıkıntı yaşamadığımdan dikkat etmedim buna.
    (laptop= C2D 2.5ghz 4gb ram W7 32bit Bu tarz işler için kötü denecek bir bilgisayar değil. Ben bu bilgisayarda MACOX işletim sistemi kullandım 2 yıl kadar sayısız 720p 1080p film, dokunulmamış direk bluray ler izledim bilgisayar gram donmamışken windows7 de 720p video da bile böyle şeyler görünce midem bulanıyor windowsdan)

Benim sistemimde K-lite veya K-standart codec paketi kurulu

Şimdi anlamadığım bu cihazın optik çıkışından sadece 2.0 ses çıkmıyormu?
    Yani hangi programı kullanırsan kullan, ne codec kurarsan kur cihazın optik çıkışı sadece ve sadece 2.0 değil mi
    Ben ürünün manuel inde de "üstü kapalı" bir biçimde bunu anlattığını gördüm.

Marantz amfi lerde "pure direct" modu var ses hiç bir müdehale yapmıyor ve en doğal ses elde ediliyor.
    Ben sürekli o şekilde kullandığımdan cihazdan da 2.0 çıkınca hali ile 5+1 kullanamıyorum.
    Ne zamanki reciver dan dolby digital CSII gibi modları aktif ediyorum, o zaman kendine gelen 2.0 sinyali 7+1 e çeviriyor ancak ben bunu istemiyorum çünkü bu çok bozuyor sesi.

Önce matrix i dolby digital ile dinledim
    Sonra aynı filmi birde media playerim ile dinledim (media player direk 5+1 çıkıyor optik ile)
    Arada acayip fark var...

O codec leri akşam eve gidince denerim tekrardan. Ancak zaten optik kablo ile ben KMPlayer i direk ses dokunma optik ile gönder dediğimde hi takılma olmuyordu.
    Analog bağlantıya geçince yaşadım sadece takılmayı.

blog um daha yeni 1 ay falan oldu açalı..
    Eski blogumda bir dünya film incelemesi vardı ve incelemeler çok çok uzundu filmi anlatıyordum.
    Hani izlemeseniz bile filmi izlemiş gibi oluyordunuz.
    Daha sonradan insanlar neden bunu okusunki diye düşündüm o sebepten yeni sitemde tüm incelemelerim çok çok kısa ve hiç bilgi vermemeye çalışıyorum filmin heycanı kaçmasın diye.
    Birde çok daha seçici davranıyorum her filme yorum yazmaktansa iyi veya kötü çok etkilendiğim filmlere bişeyler yazıyorum fırsat oldukça.

Anna Kendrick Mila Kunis konusunda şimdi kıyaslama yapıp bence Mila Kunis 'i aşağılamıyalım.
    Mila Mısırda heykeli yapılacak bir tanrıça, Anna pehh hergün sokakda görüyoruz onun gibileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SebastianTR -- 24 Nisan 2012; 10:35:34 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.