Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
11
Favori
67.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba,

BURADA yer alan konuya bakabilirsiniz.

@omerascioglu

Merhaba,

1-X-Fi 5.1 Pro'da sadece tek adet mikrofon girişi olduğu için yalnızca bir adet mikrofon jackını bağlayabilirsiniz.

2-Ses kartı menüsünde herhangi bir karaoke özelliği bulunmamakta.
    Magix Music Maker 16'yı deneyebilirsiniz.

@neyooooo

Hocam,değişik olarak bahsettiğiniz şey nedir?

@AluvardHB

Merhaba,

Keşke almadan önce araştırsaydınız deyip canınızı daha fazla sıkmayayım.Güle güle kullanmanız dileği ile.
    Ses kartı oldukça önemli bir unsur ancak enreka_tr'nin de dediği gibi Z506 gibi sistemlerde çoğu ses kartının farkını tam olarak anlayabilmek açıkçası pek de mümkün değil.

• Çok teşekkürler ama sadece MP3 leri değil, mesela youtube v.s bir şey izlerken dinlerken de o ayarı aşağı yukarı yaptığımda otomatik olarak değiştiriyor hopalörlerden gelen sesi öyle bir program varmıdır acaba ve tekrardan çok teşkkürler şimdiden :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerascioglu -- 30 Mart 2012; 19:26:44 >
  • Merhabalar,

Bu akşam Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro kartını aldım, ama windows xp kullanıyorum, kartı takıp cd'sini kurduktan sonra what u hear özelliğinin çalışmadığını gördüm, yani kayıt yapamıyorum, bu konuda beni bilgi sahibi edebilirmisiniz ne yapmam gerekiyor kartı mı iade etsem geri ? yoksa bunun windows 7'ye geçmeden bir çözümü var mı, win7 kullanmak istemiyorum çünkü..

tşkler
  • ÖNCELİKLE KONU GÜZEL OLMUŞ , HAZIRLAYANLARIN ELİNE SAĞLIK !!
    BNİM ŞÖYLE Bİ SORUM OLUCAK , BN BU SES KARTINI MASAÜSTÜ PC'de KULLANIYORUM , DAHİLİ ALICAKTIM FAKAT PC'm ESKİYDİ PC-I GİRİŞİ YOKTU , ŞİMDİ YENİ PC ALDIM, HERNEYSE ..!
    BENDE LOGİTECH Z623 VAR , BUNU FRONT(YEŞİL YER)ORDAN TAKARAK KULLANIYORUM , BİRDE LOGİTECH Z906 ALMAK İSTİYORUM 5.1 ,BUNUDA OPTİCAL OLARAK TAKMAK İSTİYORUM , ACABA İKİSİDE AYNI ANDA ÇALIŞIRMI ! OPTİCAL ve FRONT , İKİSİ AYNI ANDA SES VERİRMİ ! CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER !!
  • ßirisi ßana da Cevap Versin Lütfen Eğer Windows Xp'de What U Hear, Radyodan Vs.. Kayıt Yapman OLanıksız Diyorsanız Kartı Geri İade Edeceğim, Çünkü Windows 7 İşLetim Sistemini KuLLanmak İstemiyorum...
  • @SuqUnN

Merhaba,

X-Fi Surround 5.1 Pro ile birlikte gelen What U Hear yazılımı Windows XP işletim sistemi altında çalışmamakta.İncelemede de zaten bu bilgi mevcut.
    Ancak kayıt işlemleri için All2Wav Recorder adlı programı kullanabilirsiniz.

@yüksekses

Merhaba,

Belirtilen X-Fi Surround 5.1 Pro ses kartının yeşil çıkışı sadece ses kartının yanında mevcut.O çıkış da kulaklık çıkışı.
    Ses sisteminizi tam verim ile kullanabilmek için ses kartının arka kısmında yer alan çıkışlara bağlamanız gerekli.

Ses kartı aynı anda optik çıkış ve analog çıkış verememekte.
    Yani Z623 ve Z906'yı aynı anda kullanamazsınız.
  • SevgiLi Rome Verdiğin ßiLgi İçin Çok Teşekkür Ederim, Ama ßen ßaşka ßir Program KuLLanmak İstemiyorum, En İyisi Kart'ın İadesini Yapmak OLacak, ßenim İşimi Görmedikten Sonra O Kadar Parayı da ßoş Yere Vermenin ßir AnLamı Yok..
  • @SuqUnN

Rica ederim,elbette o kadar para verdikten sonra kartın tüm yazılımlarını kullanmayı istemek normal bir durum.
    Ancak yazılım üreticileri de artık,haklı olarak XP işletim sistemini en arka planda tutuyor.
  • Selamlar millet ve tabiki sana da bu güzel ayrıntılı inceleme için teşekkürler ROME

Bu ses kartının 2. elini (garantisi devam eder halde) almaya karar verdim. Bir tanıdığım satıyor. Fakat Pro modelimi değil mi anlayamadım. Eğer Pro modeli 5,1 destekliyor Pro olmayan modeli desteklemiyor ise vazgeçmek zorunda kalacağım.

Link:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-creative-sound-blaster-x-fi-surround-5-1-external-usb-80134071/detay

Kullanmak istediğim sistem ise şöyle; Öncelikle kasam flat, salonda ve 42" Tv ye bağlı. Anlayacağımız birazda estetiğinden dolayı bu kartı tercih ediyorum. Öte yandan zorundayım. Flat kasa dar olduğundan ekran kartım PCI girişleri kapatıyor. İlerde kasamı ve sistemimi komple değiştireceğim fakat pişman olmayacağıma emin olursam bu ses kartını yeni kasamda da kullanmayı düşünüyorum. Bilgisayarım şuan eski pentium 4, 3,2 sanal çift çekirdek işlemcilerden ama randımanlı RAM im sayesinde Windows 7 kullanıyorum.

EĞER; Bu ses kartını yeni aldığım 5,1 analog surround destekleyen, 3 adet 3.5 mm + 1 USB çıkışlı kulaklığım ile 5,1 kanal ile VE Creative 2.1 stereo ses sistemle birlikte kullanabilirsem almayı düşünüyorum.

Yani kulaklığımı 5,1 olarak bağlayıp, çoğaltıcı ile sadece ön girişe 2.1 ses sistemimi bağlasam şimdi ve ilerde pişman olmayacak kaliteyi sağlayabilir miyim?

• pro modeli ile arasında iki fark var gördüğüm kadarıyla:

1) pro modelinde THX standardı var
    2) pro modelinde sinyal/gürültü oranı 100db, diğerinde 99db

iki kart da 5.1 surround desteği sunuyor adından da anlayacağınız gibi.
  • THX standartının yarattığı fark nedir peki ?
  • aslında bu bir teknolojiden çok bir takım akustik standartlar, ses kalitesi güvencesi gibi bir şey anladığım kadarıyla. creative'in tam yaptığı nedir emin değilim. pazarlama kandırmacası gibi duruyor.

ha bir de pro modelinde EAX 5.0 var, diğerinde 4.0

EAX da efektler olmuş oluyor, işte müziği küvetteymiş gibi, dolaptaymış gibi, opera salonundaymış gibi çıkarması için gereksiz bir takım efektler.

SNR'daki 1db lik iyileşme pro modeline geçmeye yetecek ikna edicilikte değil bence.
  • Proda uzaktan kumanda var başka bi numara yok
  • pro olmayanda da uzaktan kumanda var ama sanırım türkiyede satılanında kutuya dahil değil. pro'yu kumanda için alacaksanız pakete kumandanın dahil edildiğinden emin olun.
  • her oynatıcıda sesden aldığımız performans değişiyor.

Müzik ve Film için sizce bu kartla kullanılabilecek en iyi player hangisi? Ve tabi player de ayarladığınız en ideal ayarlar...
  • Player dediğiniz şey arayüzdür, bazısı sesi değiştirmek için bir takım eklentilerle falan gelirler de kimin hangi efekti beğeneceği pek belli olmuyor, kaldı ki bu efektlerin bir çoğu doğrudan sistemin ses çıkışına uygulanabiliyor. Mesela creative'in crystalizer'ı böyle bir şey.

en iyi player ve ayarlarını keyfinizin kahyasına sormanızı öneririm, en iyisini o bilir.

BENCE en iyi player herkesin nefret ettiği iTunes. Neden mi?

1) Genius özelliği çok iyi. modunu sevdiğim şarkının benzerleriyle bir liste oluşturuyor ve bunu çok iyi yapıyor. Neticede Apple yüzmilyonlarca ipod, iphone v.s satmış olduğundan elinde analiz edebilecek çok fazla veri olsa gerek. Ben genius'un oluşturduğu listeleri çok başarılı buluyorum. genius dışında, DJ ve hızlı arama gibi bir kaç güzellik daha var.

2) iTunes remote gördüğüm iyi uzaktan kumanda çözümü. Aynı ağ'daki ipod/iphone/Android cihazınızı iTunes'a tanıtıyorsunuz ve o cihaz uzaktan kumandaya dönüşüyor. Cihazdan şarkı seçiyorsunuz, playlist seçiyorsunuz, ses açma kapama, play, pause, atlama, tekrar çalma, shuffle gibi tüm temel fonksiyonlarla birlikte album artwork'lerine sahip oluyorsunuz.

Ben iTunes'u Android tabletle kontrol ediyorum. Ne foobar2000, ne songbird ne winamp bu kadar güzel entegrasyon sağlayamadı. iTunes açılana kadar hantal, ondan sonra ise rakipsiz. Tabi biraz da beklentilerinize göre değişir o. Bilgisayar odanın diğer ucunda müzik çalarken ben tabletle nette takılıyorum, devmediğim bir şarkı geldiğinde pozisyonumu biraz bile değiştirmeden şarkıyı atlamayı kıymetli bir fonksiyon olarak görüyorum. Her şarkıyı tek tek seçmektense radyo dinler gibi, itunes'un oluşturduğu listelerle veya benim önceden hazırladığım playlist içinden bahtıma ne çıkarsa dinlemeyi seviyorum.

iTunes'a tanıdığım herkes çok uyuz oluyor, ama size bir şans tanımanızı öneririm. Biraz rahatlayıp, ince eleyip sık dokumak yerine keyfinize bakmak isterseniz daha iyi player yok.(fizy, grooveshark, musicovery gibi servisleri ayrı tutuyorum tabi)

• bilgiler için teşekkürler :)

Bu soruyu neden sordum? çünkü bir müziği bir player ile açtığımda cızırtılı, bir diğeri ile açtığımda normal, bir diğeri ile açtığımda ise son derece güçlü ve net oluyor. onlarca player olduğu için sordum bunu fakat İtunes u uzun süredir kullanmıyordum. ikinci bir şans verelim :)
  • Bana cevap verebilecek biri yok sanırım
  • @Bloodring Rancher

Merhaba,

İncelemede de belirttiğim gibi Pro model ile standart X-Fi Surround arasında performans olarak neredeyse hiç bir farklılık bulunmamakta.
    İki model de analog olarak 5.1 ses çıkışını desteklemekte.

Linkteki model X-Fi Surround düz model.Yani eski sürüm ses kartı.Kumandasını bulamadığına göre aldığı zaman kumandaya sahipti,yani kart yurt dışından getirtildi.Bu koşullar ile ele alınırsa 120 TL belirtilen kart için oldukça yüksek bir meblağ.Forumun 2. el bölümünde daha hesaplı olarak bulunabilir.

Dediğiniz gibi çoğaltıcı ile stereo-ön çıkışa 2 adet hoparlör daha bağlayabilirsiniz ancak hoparlörlerin ses tınıları aynı olmayacağı için ve gelen sinyal kalitesi düşeceği için bu tip bir bağlama yapmamanızı öneririm.

THX denilen şey bir sertifika.Yani ses sistemleri üreticileri bir model ürettikleri zaman THX sertifikası almak için başvururlar,sistem incelenir,bu standartlara uyup uymadığı belirlenir ve iki şirket arasında reklam,patent anlaşmaları yapılır,paralar ödenir THX sertifikası belirtilen ses sisteminde yada kartında kullanılır.

Tabi THX denilen sertifikaya sahip olmak için sadece ses sistemi yada ses kartı sahibi olmak yetmiyor.THX standartlarında ses alabilmek için ses sistemlerinin kullanılacağı ortam-mekan da bu standartlar dahilinde olmalı,yalıtımı yapılmalı,hoparlörler belirli konumlara yerleştirilmeli vs...

Yani audiophile düzeyinde bir kullanıcı değilseniz bu tip sertifikalara,ibarelere takılmamak en iyisi.

Daha önce de denildiği gibi iki ses kartı arasında yazılımsal olarak allama pullama,sertifika bahanesi ile fiyat yükseltme politikasına gidilmesi haricinde hiç bir farklılık bulunmamakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Öncelikle inceleme için teşekkürler. Hp dv6 2050et laptobum var ve sesini hiç ama hiç beğenmiyorum. Kulaklıkla kullanıyorum genelde yurtta kaldığım için ama doğru düzgün bir ses alamıyorum. Cinnet geçirtecek. Ses resmen boğuluyor.

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=218&Productid=bd850839#Gorseller

Hepsi burada'dan bu ürünü almayı planlıyorum. Yanında da kulaklık veriyor Bimeks'de 175 lira olması lazım. Yani hediye dediği kulaklık 30 liraya geliyor. Bunları alsam işimi ne derecede görür? Veya Bimeks'ten 175 liraya alıp dışardan bir kulaklık mı alayım?

Şuan kullandığım kulaklık şu:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/112883/sony-mdr-rf810rk-kablosuz-kulaklik.aspx#specs

Ama hiç beğenmedim. Dip seste gelen cazırtı delirtiyor beni. Şarj azsa zaten ayrı dert.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanpht -- 12 Nisan 2012; 0:45:28 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.