Şimdi Ara

'' creative sound blaster audigy value 7.1 24 bit '' sadece 2 hoparlörden ses alıyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar dediğim gibi edifier m3500 5+1 hoparlörden sadece 2 uydusu çalışıyor.

Ses kartınıda yeni alıp taktım kurulumunuda yaptım fakat 2 hoparlörden yanlız ses alabiliyorum ?

Ses kartı creative sound blaster audigy value 7.1 24 bit model. 5+1 desteklemesi lazım.

Acaba nerede hata yaptım _?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar yardımcı olun lütfen

Not:Kurulum esnasında
    - 2+1
    - 5+1
    - 6+1
    - 7+1
    Şeklinde seçenekler çıktı hoparlör 5+1 olduğu için 5+1 seçtim.Acaba 7+1 olanımı seçmem gerekiyordu ?

Ayrıca volume kontrol bölümünde 5+1 denetimi yapıyorum hepsinden ses geliyor ama sadece 2 uydudan belirgin şekilde ses geliyor diğer 3 uydudan çok az ses geliyor ?

Buyrun resimler eklendi:

'' creative sound blaster audigy value 7.1 24 bit '' sadece 2 hoparlörden ses alıyorum ?

Eksik birşey kaldımı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 8 Ekim 2012; 13:51:54 >

• ses kartı ayarlarınızdan 5.1 i seçin ve diğer ayarlardan cmss yi açın ve uygun herhangi bir modu seçin
    önemli olan cmss yi açmanızdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

ses kartı ayarlarınızdan 5.1 i seçin ve diğer ayarlardan cmss yi açın ve uygun herhangi bir modu seçin
    önemli olan cmss yi açmanızdır

buyrun hocam

Hangi ayarı yapmamı önerirsiniz ?

Şimdiden teşekkür ediyorum

Not: şu anda 2 hoparlörden iyi ses gelmekte diğerlerinden çok az bir ses geliyor.Kulağımı yanaştırdığımda sanki diğer hoparlörlerin ses yankısı geliyor diğer 3 hoparlörden normal ses yok sanki kulaklıktan dinliyormuşum gibi az ses geliyor ve yankı gibi geliyor.

Son olarak subwooferden gelen yeşil siyah ve turuncu kabloları yine aynı renkteki ses kartının üzerindeki girişlere taktım.Subwooferde tek bir giriş boş şu anda Aux yazan mavi bir giriş var.Acaba ondanmı kaynaklanıyor ?_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 7 Ekim 2012; 12:30:25 >

• sağ tarafta aşşağı yukarı ilerleyebilen bir bant bulunmakta eğer tam okun üzerine çekerseniz eşit ses alırsınız en aşşağı çekerseniz sadece arkadan ses gelir %70 yaparsanız arkalarda biraz güçlenir kafanıza göre takılın yani
  • quote:

sağ tarafta aşşağı yukarı ilerleyebilen bir bant bulunmakta eğer tam okun üzerine çekerseniz eşit ses alırsınız en aşşağı çekerseniz sadece arkadan ses gelir %70 yaparsanız arkalarda biraz güçlenir kafanıza göre takılın yani

Bunu daha önceden denemiştim şu anda hala 2 hoparlörden tam ses diğerlerinden ufak tiz bir ses geliyor yinede saolun ilgilendiğiniz için.forumda binlerce adam var biride bakmamış sizden başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 7 Ekim 2012; 15:38:17 >
  • hocam bunlar efekt bölümleri birde diğer bölümlerin fotolarını koyun herhangi bir ayar varsa farklı düzeltelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoen1X

hocam bunlar efekt bölümleri birde diğer bölümlerin fotolarını koyun herhangi bir ayar varsa farklı düzeltelim

Tabi hocam valla hi çok makbule geçer

Buyrun resimler :

Eksik birşey kaldımı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 8 Ekim 2012; 13:32:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bize biraz kablo bağlantılarındanda bahsedersen iyi olur arkadaşım hem ayrıca stereo jag takıp hepsinden aynı sesi almak istiyosan 5.1 sisteminin multi stereo özelliği olması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardboy35

bize biraz kablo bağlantılarındanda bahsedersen iyi olur arkadaşım hem ayrıca stereo jag takıp hepsinden aynı sesi almak istiyosan 5.1 sisteminin multi stereo özelliği olması gerekir

Hocam ses sistemim Edifier m3500 modeli kablo bağlantıları renklerine göre , hepsini aynı renkteki kablo ve girişlere göre yaptım. Subwooferden ses kartına giden ucu turuncu , siyah ve yeşil olmak üzere toplam 3 kablo var.Bunları aynı şekilde renklerine göre subwoofer ve ses kartı girişine taktım. Her 5 uyduyuda renkere göre girişlere takmış bulunmaktayım.Subwooferde sadece bir giriş açıkta kalmış durumda. AUX yazan mavi bir giriş.

girişler şu şekilde

Aux : Giriş 1 - Mavi

LİNE İN

FL/FR : Giriş 2 - Yeşil

SL/SR : Giriş 3 - Siyah

C/SW : Giriş 4 - Turuncu

Not: Girişleri incelerken ufak ve galiba sorunun neden kaynaklandığını gösteren önemli bir ayrıntıya rastladım.

Uyduların girişinde sadece FL ve FR yazan yere bağlı uydular çalışmakta.Yani FL/FR (Yeşil kablo) girişi hariç diğer girişler çalışmadığı için , bir nevi onboard bir ses kartı kullanıyormuşum gibi şu anda.Ses kartı şu anda görevini yapmamakta.

Acaba bu sorun ses kartını eksik yüklediğimdenmi kaynaklanıyor ?

PC lerden hiç anlamam hayatımda ilk defa böyle bir işe kalkıştım.Daha anakart nedir bilmezken araştırıp kafama göre anakartta bulunan girişlerden ortadaki 2. girişe taktım ses kartını ardından sabitleyip vidaladım.Sonra CD yi takıp her ne varsa yükledim.

Acaba nerde hata yaptım ?

Son olarak eksik birşey kaldımı diye ses kartı kutusunu boşalttım ne var ne yok diye incelerken , içinden bir cd daha çıktı acaba kartın tam kapasiteyle çalışabilmesi için gereken herhangi bir kurulum dosyası varmıdır bunda ? Denemedim Çünkü yedek CD ye benziyor sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 8 Ekim 2012; 18:36:48 >

• walla yaptığın ayarlar doğru kablo düzenlemeside doğru görünüyor uzaktan kumandada bir ayar olmasın
  • en basit şekliyle bilgisayarım>özellikler>aygıt yöneticisi deyip bi sorun olup olmadığın bak ama eğer bi sorun olmuş olsaydı zaten hiç ses gelmezdi die düşünüyorum ki zaten sanal dolby üzerinden ses almaya çalıştığın için diğer kanallardan daha düşük ses alman normal ancak center dan nasıl ses geliyor bide onu sorayım bu konuyla ilgili araştırma yapıp sana dönücem 5.1 sistemin hakkında biraz daha bilgi sahibi olmalıyım orjinal 5.1 kayıtlı bi filmlede performansı test etmenide öneririm arkadaşım.
    sadece 2 ch takıpta dene paneldende biraz kurcala bakalım 2 ch'den 6 ch desteği var diyor yani bi prologic desteği var ama yine soluyorum hepsinden aynı şiddette ses alman için multi stereo özelliği olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardboy35 -- 8 Ekim 2012; 21:55:08 >
  • ilk önerim cmss 3d de band ı ok un üzerine getirip seçmeyi stereo surround ayarlamanız ayrıca effect e ihtiyacınız yok tamamen kapatın eq ayarını da kapatın

ikinci önerim driver ınızın üzerine yada yerine x-fi mod yüklemenizdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -THIEF- -- 8 Ekim 2012; 20:27:58 >
  • bu dediğim band devamlı okun üzerinde durmalı bir deneyip eski haline getirmeyin resimlerde hala stereo focus ayarlı
    surround mixerde de sadece wave etkin olsun diğerlerini kapatın
  • Bass redirection u açıp frekansı düşük bir seviyeye ayarlarsan (25-40 HZ) güzel bass lar duyarsın.
  • Bende bu kartın 5+1 olanını kurdum. Win7 64 bit sistem driver lazım. Win 7 kendisi yükledi ama yukarıdaki gibi kontrol edebileceğim menüler yok.
    Sitesinden indirdim bir kaç yazılım ama kurulmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoen1X

quote:

Orijinalden alıntı: hardboy35

quote:

Galiba sorun çözüldü.Öncelikle ses kartı ile ilgili herşeyi sildim programları kaldırdım.
    Sonra Creative sitesine girip bu kartla ilgili xp driverlerin hepsini ne varsa allah ne verdiyse indirip kurdum
    Daha sonra tekrardan setup cd sini takup kurdum ve dediğiniz cmss 3d stereo dan bandı okun üzerine getirdim.
    Girip bir müzik açtım eskiden hiç ses çıkmazken , şu anda tüm uydulardan ses alabiliyorum ama eşit ses alıyorum dersem yalan olur. FL/FR : Giriş 2 - Yeşil kabloya bağlı uydulardan daha fazla ses alırken diğerlerinden daha az ses alıyorum.Ama eskiye oranen daha iyi gibi gözüküyor.Siz tecrübeli arkadaşlarda söylediklerime göre sorunun çözülmüş olabileceğine kanaat getiriyorsanız başka sorun kalmadı demektir.

Yardımcı olan herkese teker teker sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum , saolun varolun.Kendi kartım olmasına rağmen kendimin tahammül edemediği sıkıcı problemlerde bile yardımseverliğini ortaya koyup sorunların çözülmesine büyük katkılar sağlayan , sizin gibi adamlar oldukça sırtımız yere gelmez

quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Bass redirection u açıp frekansı düşük bir seviyeye ayarlarsan (25-40 HZ) güzel bass lar duyarsın.

Teşekkür ederiim hocam deniyorum şimdi

• k lite codec indirip media player clasic te sanal surround özellikleriyle oynayıp daha da iyi ses alabilirsin ama dediğim gibi sonuç olarak sanal surround olduğu için belli bi seviyede olcaktır.Esas sen sağol kardeş ne demek forumun amacı bu yardımcı olmak paylaşmak ki bu forum zaten tam yeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardboy35 -- 9 Ekim 2012; 4:33:07 >
  • bence xp kullanıyorsan x-fi modlu driver ı dene seni 2 kat memnun edecektir forumda konusu bulunmakta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bence xp kullanıyorsan x-fi modlu driver ı dene seni 2 kat memnun edecektir forumda konusu bulunmakta

Hocam forumda bulunan konuyu bulmama yardımcı olurmusunuz ? Bir kaç konu buldumda acaba dediğiniz hangisi diye bakıyorum şu anda.

Acaba aşağıda linkini verdiğim konu mu ?

http://forum.donanimhaber.com/m_25677184/tm.htm

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=225477

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 9 Ekim 2012; 19:01:50 >

• konu doğru fakat link den emin değilim benim elimdeki 75mb lık bir dosya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.