Şimdi Ara

Creative T3 vs Logitech z623

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
1
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı günler arkadaşlar. Kullananlarına özel bir sorum olacak. Tabi kullanmayanlar da fikirlerini beyan ederse sevinirim. Aylardır bir müzik sistemi arayışı içerisindeyim ve en son bu iki şıkta kaldım. Öncelikle 1+1 stereo müzik seti olan ben, cihaz 8 yaşını geçince doğal olarak vefat etti. Bundaki sesten memnundum ancak tok bass dışında derin bass daha çok hoşuma gidiyor. 1+1 lerde genel olarak 50 Hz üzeri bass frekansı verilip, boyutları da 4" civarı oluyor. Tweeter olmaları bir avantaj sayılsa da, derin bass konusundaki dez avantajı, beni bir daha 1+1 almama kararına vardırdı. Artı bu bir vcd sinema sistemi olduğu için, şık olmasına karşın kaba ve ağırdı. Sonuç olarak ailem istemiyor zaten. Creative sbs a370 setim, o boyuna rağmen çatlamayan bir bass ve ses veriyor. Ancak bunun da alt frekansı 40 Hz ve 4" subwooferi mevcut. Bunu değiştirmek istiyorum. Bose, Aego M gibi tamamen sosyetik ve odyofil denilen ruh hastalarının servet döktüğü bir sistem asla almayacağım. Canlı felan değil o sesler. Daha dün övülen z5500'ü denedim. Sinema sistemi olarak işini hakkıyla yaptığını söyleyebilirim ama, gene de müzik sistemi için fazla gereksiz. Ve 10" subwooferin 7" den farkı da yok derinlik açısından. Ki zaten apartmanda oturuyorum ve sesi açamam. Creative, hi-fi olduğunu iddia ettiği t3'ü beğendim, ama buna rağmen Logitech'in z623 sistemindeki basslar da çok dolgun ve harika. T3'ü dinlemek nasip olmadı. En son Vatan da teşhir kalmış, onu da yeni koyduk stantlara elektrik veremiyoruz dediler. Sonuç olarak deneyemedim. Ancak, bana hangi sistemi önerirsiniz ? T3 mü z623 mü ? Farklı bir tercihiniz varsa ekleyebilirsiniz. Acil yanıt verirseniz sevinirim, bugün yarın almayı düşünüyorum. İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 90larınçocuğu -- 21 Ekim 2014; 18:13:49 >

• hocam z623 eskiden kullanan biri olarak bütün bassları duymak istiyorsan al derim ama tiz açısından tiz fazla yok ses kartından arttırıcan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetoguz10

hocam z623 eskiden kullanan biri olarak bütün bassları duymak istiyorsan al derim ama tiz açısından tiz fazla yok ses kartından arttırıcan.

Ses kartım Creative Audigy Sound Blaster - 7.1 24 Bit - 96Khz. Bu kartla onboard arasında ciddi farklar var. Bunu satayım hiç fark etmedi dedim, çıkarttım tam eskisini kullanacaktım ki. Sandım patatesçi geçiyor. :D Dedim aman aman eskisi kalsın, attan inip eşeğe binmek bayağı koyuyor adama. :D Hocam z623 diyorsunuz 7" subwoofer var haliyle ancak diğeri de çok iddialı be. 6.25" slam teknolojisiyle 3 subwoofer kullanıyor. t3'de tweeter de var. Arasında kayda değer fark yoksa, z623 ile arasında 150 lira gibi ciddi bir fark olacağından tercihim t3'den yana olacak. Ancak dinleyenler yeşillendirir de fikrimi değiştirirsem, o ayrı.

• slam bass da yanlardaki basslar pasif. aktif değil. onu söyleyeyim öncelikle. o ne dersende şmyle diyim şişer gerçek bass alamassın başın ağrır. t3 de tiz ler iyi olabilir(bence daha kötü) ama bass lar iğranç sanki slow mıtion vuruyor. z623 ise daha derin güçlü doşgun vurur. tizlerede gelince creative control panelden craliziter var (yanlış yazdım tam hatırlamıyorum adını) aktif edersin olay biter t3 önermem.

not:ikisinide aynı dinledim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

slam bass da yanlardaki basslar pasif. aktif değil. onu söyleyeyim öncelikle. o ne dersende şmyle diyim şişer gerçek bass alamassın başın ağrır. t3 de tiz ler iyi olabilir(bence daha kötü) ama bass lar iğranç sanki slow mıtion vuruyor. z623 ise daha derin güçlü doşgun vurur. tizlerede gelince creative control panelden craliziter var (yanlış yazdım tam hatırlamıyorum adını) aktif edersin olay biter t3 önermem.

not:ikisinide aynı dinledim

Allah razı olsun, bunu duyduğum iyi oldu, aradığım bilgi de buydu. Logitech'in tiz konusunu, ses kartımdan artırarak hallederim, eyvallah. :)
  • t3 tabiki dostum logiteche para verilmez.100 tl olsa sokmam eve o sistemi,. Kuru gürültüden başka birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathFor81 -- 19 Kasım 2014; 13:25:14 >
  • Hayır kardeşim, z623 ile t3'ün arasında uçurum var. Kaliteli bir ses kartıyla, Logitech uçuyor. Canlılık konusunda, Creative'den alta kalır bir yanı yok. Ancak bass konusunda, %5'in üzerindeki seste, balkon camı zangır zangır titriyor. z623'ün üzerine bilgisayar ses sistemi tanımıyorum. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Logitech Z906 ve Z5500
    3 yıl önce açıldı
    Edifier S730 vs Logitech Z623
    12 yıl önce açıldı
    LOGITECH Z5500 vs LOGITECH Z906
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leader of Huzur

Hayır kardeşim, z623 ile t3'ün arasında uçurum var. Kaliteli bir ses kartıyla, Logitech uçuyor. Canlılık konusunda, Creative'den alta kalır bir yanı yok. Ancak bass konusunda, %5'in üzerindeki seste, balkon camı zangır zangır titriyor. z623'ün üzerine bilgisayar ses sistemi tanımıyorum. :)

t3 ü hifi sistemlerle kıyaslıyorlar. gerçekten anlayan kişilerin yorumları mevcut stereo sistemler bölümünde.hepsini uzun uzun okudum. %99 u logitech e çöp diyor. kıyaslamalar içine bile sokmuyorlar. bence biraz araştır kardeşim adamların çöp dediğine sen en iyi diyorsun

• Ben bu ise senelerimi verdim. t3 hi-fi klasmaninda bir set olabilir ama, hi-fi, bir 2.1 degil. Para tuzagindan baska bir sey degil. Parasi olan bazi sapiklar, ederi 150 lira bile etmeyen stereo sisteme 1500 lira, 3000 lira veriyor ve ben canli ses aldim diye kendini kandiriyor. Zenfone yerine i phone'ye para vermek gibi. Yok oyle bir sey kardesim. Ben micro stereo sistemimle 9. seneyi devirdim. 50 hz' in altina bile inmeyen ses, gercekci degildir. Ama z623'u dinleyince, ben simdi muzik dinliyor musum dedim. İyi bir ses kartiyla, cok basarili sonuclar cikiyor. -6 oy almisim, buna da isterlerse -66 versinler. Cunku kendileri bayildi paralari, zoruna gidiyor onlarin. Audiophile denilen sey, bir sapikliktir, bir ruh hastaligidir. Onlar canli ses aldigina kendilerini inandiriyorlar. Her yerde gercekleri anlatmaya devam edecegim. Bazilari hoslansa da, hoslanmasa da...

• T3 hakkındaki yorumlarına katılırım ama hi-end bir sistem dinledikten sonra bu yorumları yapmassın. 1000-3000 liralık sistemlere gelirsek de bose - bang olufsen vs vs hazır sistemler için geçerli paralarını hak etmediği. 3000 liraya düzgün bür ses sistemi dinlemelisin önce hi-fi sınıfında sonra anlarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bi sapık var sa o da sensin laflara bak ya gec bu isleri param yok özeniyorum ama alamıyorum de de eylendir bizi biraz

• Kesinlikle T3 almayın pişman olursunuz. Creative seven biri olarak pişman oldum iade ediyorum. Bass diye birşey yok 50watt demiş ama yarım volumden sonra boğulup kalıyor bass. Benim eski T6200 de bile o bass performansını alıyordum ben (22watt olması lazım). Mid ve tizlere gelecek olursa başarılı ama fiyat/performans açısından yinede düşük bence. T6200 de ses kartı ile ona yakın bir performans alıyorum. Baktığımızda işe yaramayan tamamen şişirme bir ürün. Ben gerçekten uzun süre bir çok creative ses sistemi kullanmış biri olarak söylüyorum. Logitech z623 ses kartımla deneme fırsatım olmadı. Vatan bilgisayarda gayet büyük bir salonda cep telefonundan dinledik son seste bile basslar gayet iyiydi. Zaten sub büyük ve hava çıkışı var logitechde. T3 de hava çıkışı yok sesi arttırınca bass boğulup kalıyor içerde. Logitech z623 alınabilir ama ses kartıyla mid ve tizleri ayarlayıp dinlemekte fayda var, sizi tatmin edermi bi bakmalısınız bence.

T3 den uzak durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: nikony

Kesinlikle T3 almayın pişman olursunuz. Creative seven biri olarak pişman oldum iade ediyorum. Bass diye birşey yok 50watt demiş ama yarım volumden sonra boğulup kalıyor bass. Benim eski T6200 de bile o bass performansını alıyordum ben (22watt olması lazım). Mid ve tizlere gelecek olursa başarılı ama fiyat/performans açısından yinede düşük bence. T6200 de ses kartı ile ona yakın bir performans alıyorum. Baktığımızda işe yaramayan tamamen şişirme bir ürün. Ben gerçekten uzun süre bir çok creative ses sistemi kullanmış biri olarak söylüyorum. Logitech z623 ses kartımla deneme fırsatım olmadı. Vatan bilgisayarda gayet büyük bir salonda cep telefonundan dinledik son seste bile basslar gayet iyiydi. Zaten sub büyük ve hava çıkışı var logitechde. T3 de hava çıkışı yok sesi arttırınca bass boğulup kalıyor içerde. Logitech z623 alınabilir ama ses kartıyla mid ve tizleri ayarlayıp dinlemekte fayda var, sizi tatmin edermi bi bakmalısınız bence.

T3 den uzak durun.

bende 623 dinledim gürültüden başka birşey değil. bırak 600 ü ,100 tl vermem. fake kokusuda geliyor burnuma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathFor81 -- 11 Aralık 2014; 12:38:35 >

• DeathFor81 kullanıcısına yanıt
    Neyle dinlediğine de bağlı. Equalizersız tabiki gürültü gibi gelecek. Ama logitech f/p oranın t3 çok daha yüksek olduğuna emin olabilirsin. Fake derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leader of Huzur

Ben bu ise senelerimi verdim. t3 hi-fi klasmaninda bir set olabilir ama, hi-fi, bir 2.1 degil. Para tuzagindan baska bir sey degil. Parasi olan bazi sapiklar, ederi 150 lira bile etmeyen stereo sisteme 1500 lira, 3000 lira veriyor ve ben canli ses aldim diye kendini kandiriyor. Zenfone yerine i phone'ye para vermek gibi. Yok oyle bir sey kardesim. Ben micro stereo sistemimle 9. seneyi devirdim. 50 hz' in altina bile inmeyen ses, gercekci degildir. Ama z623'u dinleyince, ben simdi muzik dinliyor musum dedim. İyi bir ses kartiyla, cok basarili sonuclar cikiyor. -6 oy almisim, buna da isterlerse -66 versinler. Cunku kendileri bayildi paralari, zoruna gidiyor onlarin. Audiophile denilen sey, bir sapikliktir, bir ruh hastaligidir. Onlar canli ses aldigina kendilerini inandiriyorlar. Her yerde gercekleri anlatmaya devam edecegim. Bazilari hoslansa da, hoslanmasa da...

çelişkilerle dolu bir yazı,
    50hznin altı film izlerken lazım olabilir ama müzikte pek değil, z623 ile müzikten keyif alabiliyorsan ne mutlu sana

• T3'e Hi-fi klasmanında dediğine göre sana Hi-fi olarak ne dinlettiler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

T3 hakkındaki yorumlarına katılırım ama hi-end bir sistem dinledikten sonra bu yorumları yapmassın. 1000-3000 liralık sistemlere gelirsek de bose - bang olufsen vs vs hazır sistemler için geçerli paralarını hak etmediği. 3000 liraya düzgün bür ses sistemi dinlemelisin önce hi-fi sınıfında sonra anlarsınız.

Sen bırak Bose'yi, Bang&Olufsen'i, ben Dali'nin 4.000 liralık orjinal mdf kabinli bir ses sistemini dinledim. Vallahi de, billahi de söylüyorum. Logitech z623'ün yanında halt etmiş. Uzun uzun, her parçada kıyasladım. Ortada bir zenginlik, bir sosyetelik, bir pazarlama stratejisi dönüyor. Hi-End dinledim. Evet, orkestra, Jazz tarzı 96 khz, 192 khz müzik dinleyenler için ideal olabilir. Ancak asla ve asla o parayı hak etmiyorlar. Logitech'den canlılık konusunda üstün olabilirler, bir derece. Ama bu başarı oranı %10'u geçmez asla. Sonuç olarak o parayı ona veren net israf ediyordur. Bunun da hesabı, Allah-u Teala tarafından sorulacaktır. Aynı yorumu I phone için de söylüyorum. I Phone kullanmak günahtır. Evet, günahtır. Aynı özelliklere sahip, 1/3 oranında bir cihaz yerine, ona da para vermek, ben zenginim diye haykırmaktan başka bir şey değildir. Varsınlar eksilesinler. Gerçekler böyle, işinize geliyorsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Valla bi sapık var sa o da sensin laflara bak ya gec bu isleri param yok özeniyorum ama alamıyorum de de eylendir bizi biraz

Sapık olup olmamam beni ilgilendiriyor. Param kimi zaman var, kimi zaman yok. Ama 7/24 reklamları yapılsa, çekilişten çıksa, "ÖZENMEYECEĞİM" ve sevinmeyeceğim ürünler, bu tarz ürünlerdir. Alamıyor muşum, bedava verseler ben ne yapayım elimde dünyanın en iyi 2+1 ses sistemi dururken, allı pullu setleri ? Bence almak isteyip de alamayan sizlersiniz de, uğruna mücadele verdiğiniz şeyin, gerçek yüzüne katlanamayıp, bu denli savunuyorsunuz... :)
  • Yaw he he

• quote:

Orijinalden alıntı: nikony

Kesinlikle T3 almayın pişman olursunuz. Creative seven biri olarak pişman oldum iade ediyorum. Bass diye birşey yok 50watt demiş ama yarım volumden sonra boğulup kalıyor bass. Benim eski T6200 de bile o bass performansını alıyordum ben (22watt olması lazım). Mid ve tizlere gelecek olursa başarılı ama fiyat/performans açısından yinede düşük bence. T6200 de ses kartı ile ona yakın bir performans alıyorum. Baktığımızda işe yaramayan tamamen şişirme bir ürün. Ben gerçekten uzun süre bir çok creative ses sistemi kullanmış biri olarak söylüyorum. Logitech z623 ses kartımla deneme fırsatım olmadı. Vatan bilgisayarda gayet büyük bir salonda cep telefonundan dinledik son seste bile basslar gayet iyiydi. Zaten sub büyük ve hava çıkışı var logitechde. T3 de hava çıkışı yok sesi arttırınca bass boğulup kalıyor içerde. Logitech z623 alınabilir ama ses kartıyla mid ve tizleri ayarlayıp dinlemekte fayda var, sizi tatmin edermi bi bakmalısınız bence.

T3 den uzak durun.

Hocam her planınızı bırakıp, tamamen z623 almaya odaklanmalısınız. En alt frekanslarda (40 Hz altı) balkonun camlarının, vitrinin, bardakların, nasıl zangır zangır ses çıkarttığını ve masanın üzerindeki klavye ile mausun nasıl birbirinden bağımsız hareket ettiğini göreceksiniz. -40 Hz'nin altındaki bassların da kulağa uyguladığı basınç cabası. :D Bildiğin otobüste 10-15 ile giderken nasıl zangır zangır titrer ya, aynen öyle. Ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama çok keyifli bir şey. :D Apartmanda oturuyorsanız, subwooferin altına kısa ayaklar koymanız yeterli oluyor. :) Bu arada ses kartı ile deneyin demişsiniz, SB Audigy'nin dışında X-Fi Fatality Champion kullanıyorum. 109 db SNR oranı var. Sonuç, eskisinden daha da iyi. ;)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.