Şimdi Ara

CREATIVE TITANIUM HD ve Creative Tactic3D ALPHA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
6.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • X-Fi Fatal1ty Champion + Altec Lansing MX5021 THX kullanıyorum... Bu ikilinin performnasından gayet memnunum... Ayrıca netten karşılaştırmalara baktığımda X-Fi Fatal1ty özellik olarak daha ağır basıyor...

Ama test edip, bu kart şu yönlerden daha iyi diyen olursa ve beni ikna ederse neden olmasın.?
  • merhabalar. almak isteyen olursa elimdeki fatal1ty kartımı satıp bende bu karta geçerim. windows7yegeçmek içinde bahane olur. kartın dinleme performanslarını anlattınız ama iletme performansından bahsedilmedi. mikrofon linein wathear vs kayıttan yürütme seçeneklerinde nasıl bir kart onuda merak ediyorum ben. birde z5500ü bir line ve mikrofonu hepsini ayrı ayrı girebiliyormuyum? sonra creativenin kayıt seçeneğinde realtekde olduğu gibi mikrofonu lineyi dilerseniz aynı anda karşıya iletme özelliği yok. birinden birini seçebiliyorsunuz. bu karttada bu aynımı? xp desteği yok dediniz. cd'deki driveride xp tanımayacak şekildemi optimize edilmiş yoksa kurulabiliyormu? sevgiler.
  • @Fastboy73 özellik olarak kağıt üzerinde bakıldığında fatal1ty nin ağır basan yönleri neler, ben bu karttan önce fatal1ty champ. kullanıyordum ve bu karttan üstün yönü olarak 7.1 analog çıkış haricinde şu an bir artısı gelmiyor aklıma. Bu kartın artı olarak driver, kulaklık çıkış güçlendirilmesi, RCA stereo çıkış ve giriş, op-amp değiştirilme imkanı ve bence daha kaliteli sesi var ama elindeki kartı sırf bu kartı almak için elden çıkarmaya değer mi? orası sana kalmış ben illa değiştir demem. İkiside güzel kartlar.

@cinezre Tactic3D ile beraber mikrofon kalitesi gayet güzel, REC kısmında seçilebilecek seçenekler Mic1, Mic2, What U Hear, Aux, Digital-In var. aynı anda z5500, kulaklık, mic, RCA çıkış ve digital-In aynı anda girer ama line-in kısmı digital giriş çıkışla aynı portta olduğu için RCA olarak line-in girişi ile digital giriş ve çıkışı aynı anda kullanamazsın. Creative support kısmında işletim sistemi Vista ve 7 seçilince sorun yok ama Xp seçilince driver gelmiyor. Yani normalde XP dirver yok ama araştırmadım PAX falan çıkarmıştır bişeyler yine ortaya

• Kartı Sanalmarketim'den sipariş etmiş bulunmaktayım. Yurt dışından Asus Essence STX almayı düşünüyordum fakat Creative'nin bu kartını görünce inceledim. Forumda Creativeciler yani bir baska kendi tabirimce XPciler:)'in olduğunu biliyorum. Asus'un artı yönleri neydi? Dolby Digital Live moduna alıyordunuz bütün sesleri o formatta bütün hoparlölerinizden duyuyordunuz. Creative'nin Windows 7 sorunu artık herkes biliyordu. Elite Pro'mu bu yüzden satmıştım. Ondan önce de Asus D2P/M kullanıcısıydım. Aralarında çok ciddi bir fiyat farkı olmasına rağmen Elite Pro çok geride kalmıştı. Fakat Creative'nin CREATIVE X-FI TITANIUM HD Ses Kartını inceleyince gördüm ki; Asus teknolojisine kulak asmış ve önce kendini kutu içeriğinden çıkan Windows 7 Driver CD'siyle göstermiş ve stereo sese bütün hoparlöerle geçiş yapmış. Ben kartı bu yüzden sipariş ettim arkadaşlar Hem Türkiye'den olması ( garanti konusunda ) hemde yeni bir teknolojiyle tanışmak için. Ama en önemlisi Windows 7 sorunun çözülmesi ve Digital Modda stereo sesi duyabilecek olmam. Herkese hayırlı olsun diyelim..

Ayrıca arkadaşlar bu kartta olan PCI girişi ekran kartı slotlarında da çalışıyor değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLdetH -- 7 Mayıs 2011; 0:31:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MetaLdetH

Kartı Sanalmarketim'den sipariş etmiş bulunmaktayım. Yurt dışından Asus Essence STX almayı düşünüyordum fakat Creative'nin bu kartını görünce inceledim. Forumda Creativeciler yani bir baska kendi tabirimce XPciler:)'in olduğunu biliyorum. Asus'un artı yönleri neydi? Dolby Digital Live moduna alıyordunuz bütün sesleri o formatta bütün hoparlölerinizden duyuyordunuz. Creative'nin Windows 7 sorunu artık herkes biliyordu. Elite Pro'mu bu yüzden satmıştım. Ondan önce de Asus D2P/M kullanıcısıydım. Aralarında çok ciddi bir fiyat farkı olmasına rağmen Elite Pro çok geride kalmıştı. Fakat Creative'nin CREATIVE X-FI TITANIUM HD Ses Kartını inceleyince gördüm ki; Asus teknolojisine kulak asmış ve önce kendini kutu içeriğinden çıkan Windows 7 Driver CD'siyle göstermiş ve stereo sese bütün hoparlöerle geçiş yapmış. Ben kartı bu yüzden sipariş ettim arkadaşlar Hem Türkiye'den olması ( garanti konusunda ) hemde yeni bir teknolojiyle tanışmak için. Ama en önemlisi Windows 7 sorunun çözülmesi ve Digital Modda stereo sesi duyabilecek olmam. Herkese hayırlı olsun diyelim..

Ayrıca arkadaşlar bu kartta olan PCI girişi ekran kartı slotlarında da çalışıyor değil mi ?

Bu kartı kullanan biri olarak öncelikle hayırlı olsun Evet bütün slotlarda kullanabilirsiniz problem yok

• Optik kablonuzu değiştirmek zorunda değilsiniz.
    5TL lik bu aparat ile sonuç mükemmel

CREATIVE TITANIUM HD ve Creative Tactic3D ALPHA
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Optik kablonuzu değiştirmek zorunda değilsiniz.
    5TL lik bu aparat ile sonuç mükemmel

CREATIVE TITANIUM HD ve Creative Tactic3D ALPHA

Bu iyi oldu, sağol arkadaşım...
  • harika bir haber arkadaşlar bu! Beklediğim ses kartı karşımda :))) fakat bu titanium serisi sadece bu karttan mı ibaret? ön paneli olan modelleri yok mu? Bide vista ve 7 uyumluda windows 8 gelio umarım onada uyunlu olur! Askerdeyim askerliğim bitmek üzere ve bu haberle hepten geçmez olacak günler :) ii forumlar. çok kızgınım creative ama yinede yuppiiii :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan_54

harika bir haber arkadaşlar bu! Beklediğim ses kartı karşımda :))) fakat bu titanium serisi sadece bu karttan mı ibaret? ön paneli olan modelleri yok mu? Bide vista ve 7 uyumluda windows 8 gelio umarım onada uyunlu olur! Askerdeyim askerliğim bitmek üzere ve bu haberle hepten geçmez olacak günler :) ii forumlar. çok kızgınım creative ama yinede yuppiiii :)

Hayırlı tezkereler, titanium serisi aslında daha eski ama bu titanium hd oluyor artık. bu kartın arkasında pinler var panel için gibi ama araştırmadım buna uygun ön panel falan var mı diye.
  • Creative X-fi titanium HD Ses sistemini almış bulunmaktayım, ilk izlenimlerim olumsuz daha detaylı analiz yapıp yorumlarımı paylaşacağım..

z5500 ile birlikte kullanıyorum
  • @_XpLoSiVe_ olumsuzluklar neler acaba, paylaşacağını belirtmişsin ama kısaca söylersen bizde nerelerde gözden kaçırdığımız şeyleri görürürüz, yada belki senin kart üretim hatalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

@_XpLoSiVe_ olumsuzluklar neler acaba, paylaşacağını belirtmişsin ama kısaca söylersen bizde nerelerde gözden kaçırdığımız şeyleri görürürüz, yada belki senin kart üretim hatalıdır.

vatanbilgisayar topkapı da ki son creative titanium hd' yi ben aldım

bandrolü çıkarılmamış sıfır bir karttı.. açılmamış kullanılmamış olduğu bariz belliydi.. dolayısıyla arızalı bir ürün olma ihtimali varsa bile 0,00001 falandır diye düşünüyorum..

şuan ki onboard kartım ASUS Crosshair IV Formula üzerindeki Soundblaster X-Fi ile arasındaki farkı kıyaslama imkanına sahibim , oyun modundan , dts encode ve dolby digital encode moduna kadar çoğu modu denedim hem oyunlarda hem de filmlerde, aradaki 10 kat fiyat farkını hakedecek bir kalite farkına rastlamadım.. şöyleki creative titanium hd'yi 403 tl ye almış biri olarak , bu kartın 80tl'lik ve ya 40tl'lik optik çıkışlı bir ses kartından farkını ciddi şekilde sorguluyorum.. (Z-5500 ile deneniyor)

nerdeyse i5 2500k dan pahalı bu ses kartının fiyatını hakedecek bir özelliği olmadığı kanısındayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _XpLoSiVe_ -- 9 Mayıs 2011; 13:59:09 >

• Gene herşey çorba olmuş.

Farka tabii rastlamazsın. Kartın senin kullandığın şekilde normal titaniumdan hiçbir farkı yok zaten..

Arkasında zaten yazıyor özelliği, DAC ADC sinin kalitesinden bahsedilmiş ve opamplarının değiştirilebileceğini yazmış. Burda yazanlardan kaliteli kulaklık yada ekipman kullananlar için yapılmış bir kart olduğu açıkça belli oluyor.. Optic bağlantı yapıp z5500 de kullanmak zaten çok saçma. z5500 zaten ayrıntılı ses veren bir sistem değil, güçlü ses veren bir sistem.

Pahalı olan iyidir mantığını bırakmak lazım, o kart daha iyi olabilir ama senin kullanma şeklinle alakalı. Yoksa bu şekilde sadece boşuna fazla para vermiş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Gene herşey çorba olmuş.

Farka tabii rastlamazsın. Kartın senin kullandığın şekilde normal titaniumdan hiçbir farkı yok zaten..

Arkasında zaten yazıyor özelliği, DAC ADC sinin kalitesinden bahsedilmiş ve opamplarının değiştirilebileceğini yazmış. Burda yazanlardan kaliteli kulaklık yada ekipman kullananlar için yapılmış bir kart olduğu açıkça belli oluyor.. Optic bağlantı yapıp z5500 de kullanmak zaten çok saçma. z5500 zaten ayrıntılı ses veren bir sistem değil, güçlü ses veren bir sistem.

Pahalı olan iyidir mantığını bırakmak lazım, o kart daha iyi olabilir ama senin kullanma şeklinle alakalı. Yoksa bu şekilde sadece boşuna fazla para vermiş olursun.

Burdan acil tavsiyelere ihtiyacım var hemen iade edebilirim kartı..

Z5500 le kullanmak için hangisi yeterli

• Türkiyede kullanabilecek el degdirmeden yariprofesyonel olarak kullanabilecek Windows 7 ve vista da yeterli bir kart. Tabiiki optik olarak kullaniyorsaniz sisteminizi. Kendi fikrimce..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _XpLoSiVe_

quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Gene herşey çorba olmuş.

Burdan acil tavsiyelere ihtiyacım var hemen iade edebilirim kartı..

Z5500 le kullanmak için hangisi yeterli

Elindeki formula üzerindeki kart yeterli.. Daha fazlasına ihtiyacın yok. Git hemen geri ver işine yarayacak birşey alırsın.

• ses kartı almam şart çünkü asus crosshair 4 formula ya taktım ses kartını ama kullanacağım anakart x58 ve onun onboardundan optik çıkış yok..
  • x-fi titanium alabilirsin. Hatta ben satmayı düşünüyorum garantili faturalı vatandan almıştım istersen km at.
  • creative x-fi titanium ile bunun arasında ne fark var arkadaslar ?

450 milyon parayı hakedicek ne yapıyorki bu kart ??
    üstündeki entegreler aynı değil mi ??

kondansatörler farklı derseniz de şunu derim , dijital çıkışta kondansatörler bir işe yaramaz sadece analog çıkışlarda iş görür
  • iki ses kartı optik çıkış veriyor diye ikiside optik çıkışından aynı kalitede ses vermez, o zaman analog çıkışlı tüm aygıtlarda aynı ses kalitesi vermesi gerekirdi. Analog çıkış ile optik çıkış arasındaki fark sadece verinin iletim şeklinin farklı olmasıdır, sesi düzgün işleyemeyen vasat bir kartın optik çıkış kalitesi ile kaliteli bir ses kartının optik çıkış kalitesi aynı olmaz. Forumun genelinde çıkış optik olduktan sonra hepsi aynı mantığı var ve bu çok yanlış. Ben titamium fatal1ty champ. ile bunun arasındaki farkı z5500 ile anlayabiliyorsam demekki fark var. Verdiğin para için koşullanmışsın derseniz fatal1ty champ. sıfırı bu karttan daha pahalıydı zamanında. Bu kartın özellikle kulaklık çıkışı çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 9 Mayıs 2011; 18:00:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.