Şimdi Ara

CREATIVE TITANIUM HD ve Creative Tactic3D ALPHA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
6.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ses ile ilgili olan cihazları mecbur kalmadıkça yurtdışından almama kararım nedeniyle bu kartın ülkemizde satılmasını bekledim ve sonunda muradıma erdim. Yeni aldığım bu ses kartı Türkiye piyasasına yeni girdiği için piyasada pek yaygın değil. Bunun sonucunda insan alacaksa bile almıyor, yorumları bekliyor. Daha önceden Audigy Value, Audigy 2 ZS, Titanium Fatal1ty Champ. kullanmış birisi olarak Z5500 ile bu kartın nasıl bi kombinasyon oluşturduğunu dilim döndüğünce anlatmak istedim.

Kutu içeriğinde zaten unboxing videoları izleyenlerin bildiği gibi;
    Ses kartı, iki adet optik kablo, 1 tane RCA dan Stereo 3.5mm dönüştürücü, driver cd si ve kurulum kitapçığı
    çıkıyor. İçinden bi sticker çıkmasını isterdim şöyle kasama yapıştırıp hava atmak için :) ama maalesef çıkmadı.

Kartta çıkış olarak 1 Optik Giriş ( veya Line-IN L), 1 Optik Çıkış ( veya Line-IN R), Left ve Right olmak üzere iki adet RCA çıkış, 3.5 mm Kulaklık ve mikrofon çıkışı

mevcut. Yani 2+1 den daha yukarı surround analog ses sisteminiz varsa mutlaka recevier almak durumundasınız. Ayrıca anakartınızda boş PCI-E x1 veya x16 yuvası olmak zorunda.
    Kartı sisteminize kurduktan sonra sıra ses sistemine bağlmaya geldi ama oda ne, sizi kötü bir sürpriz bekliyor. Kartın optik çıkışları önceki creative ses kartları gibi değil, sanki RCA portu gibi, hatta işaretlere bakmazsanız portları karıştırmanız içten bile değil. Bunun sebeide sonradan öğrendim bu optik giriş ve çıkışların aynı zamanda L ve R Line-In olarak kullanılabilmesiymiş. Bu sebepten belki günlerce araştırma yaparak ve belki hatırı sayılır para harcayarak aldığınız optik kabloya bakarken gözleriniz dolabilir. Mecburen kutu içeriğinden çıkan kabloyu kullanmak zorundasınız ve buda yetmezmiş gibi tekrar içiniz cızlayabilir çünkü artık z5500 kullanıyorsanız kontrol panelinin hatta sub ın yerini değiştirme vakti gelmiş olabilir. Neden derseniz creative in cimriliği, kutu içeriğinden çıkarn kablolar 130 cm. Bende 30 tl para verdiğim monster kablomla vedalaşıp kontrol panelin yerini değiştirdikten sonra bundan sonra heralde bir problem olmaz diye kendimi teselli ederek sistemimi açtım. CD si ile driver ve ilgili programları kurduktan sonra artık fiziksel durumdan sıyrılıp kendimi envayi çeşit müzik ve film izerken buldum demek istedim ama müzik ve film arşivim çok çeşitli değil. Flac formatında dinlediğim ve DTS olarak kodlanmış 1080p brrip filmleri izledikten sonra şunları söyleyebilirim. Kart gerçekten kaliteli, seslerdeki tizi çok daha kaliteli olarak hissetmeye başladım. Özellikle Z550 ün bass ağırlıklı bir sistem olduğunu düşünürsek tizleri daha iyi hissetmeye başladım. Sesler daha berrak ve bass lar daha tok. Yani kartı değiştirdiğimi hissettim ve verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum.

SONUÇ: Eğer onboard ses kartınızdan bıkmışsanız ve yeni ses kartı alacaksanız ve X-Fi serisinden eski bir ses kartı kullanıyorsanız bu kartı alın derim. Ama bu tabi şahsi görüşüm ve bu işerde uzman değilim hatta bilgili bile sayılmam belki ama eğer yoksa önbilginiz olsun diye bu konuyu açtım.

Eksiler:
    -Analog Surround Çıkış olmaması
    -Optik çıkış portunun benim görmediğim türden olması ve piyasada uygun optik kablo bulmanın tahminimce zor olması.
    -Vista'dan daha eski Windows sürümleri ile uyumsuz olması.

Artılar
    +Op-Amp ların değiştirilmesinin kolaylaştırılması
    +Özellikle tizlerin daha belirgin ve berrak olması
    +Bass ların daha tok ve hoş olması
    +İçinden iki adet optik kablo çıkması
    +Vista ve 7 için düzgün driverin olması
    +Optik çıkıştan DTS ve Dolby formatında ses vermesi. (Bilmeyenler için her optik veya digital çıkışlı ses kartı bu çıkışlardan surround olarak ses veremez, ya stereo verir yada izlediğiniz filme göre filmin ses formatında verir. Bu sebepten buna dikkat etmelisiniz.)

TACTIC3D ALPHA
    Ses kartımı aldıktan sonra buna uygun birde kulaklık almak istedim, bütçem bugünlerde rahat olmadığı için Sennheiser yerine Creative markasını tercih etmek durumunda kaldım ve Creative Tactic3D Alpha almış bulundum. Logitech G35 ve G930 kullanan birisi olarak yeni aldığım kulaklığın önceki kulaklıklarımın yerini tutamayacağını düşündüğüm için beklentim fazla değildi. Kulaklık elime geçince hemen açtım ve denmeye başladım.
    Kulaklık kulağınızı tam olarak içine almıyor bu yünden eski kulaklıklarımı bir an özler gibi oldum, taki yüksek bass ları duyuncaya kadar. Kulaklık genel malzeme kalitesi bakımından gayet kaliteli gözüküyor. Zaten THX sertifikalı bir kulaklık. Ses kalitesi olarak inanın çok doyurucu bir kulaklık. İster USB ister analog olarak sistemimize bağlayabildiğimiz kulaklık, usb ile bağlandığında kendi yazılımı ile sanal surround desteklesede surround performansı G35-G930 un gerisinde. Ama iş müzik ve bass lara gelince orada Creative hakkını vermiş. Müzik performansı bakımından G35-G930 dan daha iyi. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum Titanium HD'nin kulaklık çıkışları gerçekten güçlendirilmiş, hiç kulaklık için anfi kullanmadım ama Titanium HD onboard ses kartlarından en az 2 kat daha yüksek ses veriyor, hemde seste herhangi bir bozulma olmadan. Bu yönden ses kartını aldığım için tekrar mutlu oldum. Bu kulaklığın iki tanede abisi bulunuyor birisi sigma, diğeride omega. Alpha bile f/p olarak bence çok başarılıyken abileri kimbilir nasıldır. Kulaklık Türkiye'de yok ama sanalmarketim.com a sorduğumda mayıs ayının sonu gibi Türkiye'ye geleceğini söyledi. Yakın zamanda kulaklık alacak arkadaşlar bence biraz beklesinler bu Tactic3D kulaklık ailesini incelesinler. Bence çok başarılı bir kulaklık, hele Titanium HD ile kullanılırsa tatından yenmiyor gerçekten. Z5500 ile müzik dinlemek yerine hevesimi daha alamadığım için sürekli bu kulaklıkları kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 9 Mayıs 2011; 20:24:21 >

• Mesajın iki tane olmasının sorumlusu ben değilim kanımca, değişiklik yapıp kaydedince birden kendini klonladı konu :)
  • iyi günlerde kullanin harika ses karti ss di olsa daha güzel olur bilmeyenler için hem görmüş olur acaba ne kadar aldiniz

ses kartinda creative yine esasini konuşturmuş diycem ama umarim uçuk bir fiyattan ülkemizde satılmazlar
  • Creative Titanium HD hayırlı olsun. Kutu içeriğinde gelen optik kabloyu herhangi bir dönüştürücüye gereksinim duymaksızın direkt ses kartına takabiliyoruz değil mi? Çünkü kartın çıkışları farklı görünüyor.

quote:

iyi günlerde kullanin harika ses karti ss di olsa daha güzel olur bilmeyenler için hem görmüş olur acaba ne kadar aldiniz

ses kartinda creative yine esasini konuşturmuş diycem ama umarim uçuk bir fiyattan ülkemizde satılmazlar

Türkiye fiyatı 400 TL'ye yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 29 Nisan 2011; 23:42:23 >
  • araştırdığım kadarıyla sanalmarketimde 420lira
  • Aynı karttan bendede mevcut fakat şu an kulaklıkla dinlemek dışında kullanmak nasip olmadı.Hepsiburada'dan aldığım Z5500 sorunlu çıkınca şansada Mersa garantili olunca 7 gün içinde koşulsuz iade hakkım olmasına rağmen ürün tam 5 sefer gitti geldi.Ben gönderdim onlar sorun yok deyip geri yolladılar.5. defa yollayışımda ücret iadesi aldım ama Hepsiburada ile Mersa birleşince 3.5 ay gibi bir süre sıfır aldığım ürün için beklemek zorunda kaldım.

Konumuz bu olmasada başka bir yerden Z5500 sipariş edecekken Z906'nın piyasaya çıkacağını görünce almışken bir defada üst modelini alayım diyerek,hazırda beklemeye alışmışken (Hepsiburada ile Mersa sağolsun) Z906'yı beklemeye karar verdim.

Bu kadar muhabbetten sonra deneme imkanı bulamadığım Titanium HD ses kartının oyunlarda dolby digital veya dts ses verip vermediğini merak etmekteyim.Bu karttan önce kullanmış olduğum x-fi elite pro ses kartım Digital bağlantıda oyunlarda malesef dolby digital veya dts ses veremiyordu.Bana bu konuda yardımcı olup,oyun sırasında Z5500' ün dekoderinde dolby digital veya dts sembolünü görür ve haber verirseniz memnun olurum.Teşekkürler iyi forumlar

• Aynı karttan bende de var Ve tabi z-5500 de var. creative speakersi seçiyorsun ses menusunden default olarak. sonrada creative nin panelinden encoderi 'dts' veya 'dolpy digital' yaptığında hangisin yaparsan onu yazıyor logitech ekranında oyunda veya filmde farketmiyor.... Yani anlardığım kadarıyla bütün sesleri çeviriyor DTS ye. metro2033 ve world of warcraft da DTS ses alıyorum ben. başka oyun oynamadım henüz o yüzden bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative Sound Blaster AE-5
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anexiety1

Cevabınız için çok teşekkürler.

Diğer ses kartım ile sayısız oyun denedim hatta bunların içinde sizinde denemiş olduğunuz metro2033 oyunuda vardı ama nafile olmamıştı.Filmlerde sorun yoktu ama oyunlarda olmuyordu.Verdiğiniz bu haber beni gerçekten mutlu etti çok sağolun.
  • @..Knight.. dönüştürücüye gerek yok direk kullanabiliyoruz optik kabloları ancak kabloların başına bişey gelse piyasada var mı bilmiyorum.
    Ben sanalmarketim.com dan bonus karta 12 ay taksitle 394 TL ye aldım.
    @anexiety1 zaten kartın her türlü sesi DTS veya Dolby olarak kodlama özelliği olduğu için ses kaynağı ister oyun, ister müzik ne olursa olsun seçtiğiniz formata kodlanarak dekodere gönderiliyor.
    Akşama inşallah ss ekleyeceğim.

@ugurmurat360x eski ses kartın elite pro da aslında optik çıkıştan hertürlü sesi dts veya dolby olarak verebiliyor, bence sen gerekli yazılımları kurmamışsın. Bu özelliklerin aktif olması için driver cd sinde kurulum yapıyorsanız normal yüklemede kurması gerekir, eğer internetten indirip kurmuşsanız driver haricinde "DTS Connect Pack" ve "Dolby Digital Live Pack" yazılımlarını indirip kurmanız gerek. bu iki yazılım kurulu değilse optik çıkıştan surround ses alamazsınız. Bu karta gelince %100 olarak söylüyorum bilgsayarınızda her ne olursa olsun (oyun, film, müzik, windowsun hata sesleri falan filan) verdiği ses bu iki formattan istediğinize dönüştürülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 29 Nisan 2011; 11:55:20 >

• Teşekkürler bilgi için.
  • iyi forumlar bende dun elime gecti sanal marketimden aldım.urunu gece gec saatlerde bilincsiz bir kurulumla kurdum bu islerde acemiyim forumlardan bakarak
    1-guc girisi istiyormu cunki sadece pcı ex1 slotuna takmak ve kasamın on panelindeki kulaklık ve mikrofon girislerini takmakla yetindim hdd ve ekran kartlarındaki gibi guc girisi yapmadım
    2-kartı alma sebebim elimdeki sennheiser rs 170 kablosuz kulaklıgı kasanın onundeki girise taktıgımda cok rahatsız edici cızırtı geliyordu creative i trigue 3400 2+1 in kablolu kumandasında bu cızırtı kayboluyor bende onboard dan kaynaklandıgını dusundugum icin ses jkartını degistirdim fakat halen aynı ses devam ediyor.
    3-bios dan onboard ses kartını kaldırmak gerekiyormus okuduklarımdan gigabyte ana kart kullanıcılarında bana yardımcı olmalarını isteyecegim cunki biosa yabancıyım

daha kullanamadıgım ses kartım icin bilgilerinizi paylasırsanız sevinirim iyi forumlar.
  • @hiachi ben ön girişleri ses kartına bağlamadım çünkü kulaklığım daha gelmedi ve gelse bile direk arkadan bağlamayı düşünüyorum. Ek güç girişi yok diye biliyorum. Zaten senin kulaklığın gücünü kendi pillerinden aldığı için ses kartının beslemesi etkili olmaz sanırım. Sen bence arkadan bağla, nasılsa kulaklığın kablosuz, ön girişten bağladığında sesi ses kartının verdiği gibi alamayabilirsin sonuçta ön panele giden kablolar çok kaliteli değildir ve kasanın içinde elektromanyetik dalgalar sonucu seste bozulma yaşayabilirsin.
  • Kartı alan arkadaşlara hayırlı olsun. Konuyu açan arkadaş dışında bu kartı kullandığını belirten arkadaşlarımız kartın müzik ve filmlerde gösterdiği performansından bahsederlerse sevinirim. Özellikle önceki nesil x-fi ses kartlarına göre karşılaştırma yapılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Birde müziklerde analog dinlemek daha iyi olurdu der misiniz merak ettim?
  • X-Fi Fatal1ty ye göre müzik performansı bence daha iyi ama tabiki bu ses işi göreceli bir olay, arkadaşın dediği gibi diğer arkadaşlarda yorum yazarlarsa, özellikle kulağı iyi olan arkadaşların yorumları çok önemli.
    Aslında bu kartı kullananlar için op-amp ları değiştirmek çok fark yaratabilir, önceki ses kartlarında değişim için az çok lehimleme işinden anlamak gerekiyordu ve riskliydi, bu kartta resimdede görüldüğü gibi op-amp lar soketli, yani kolayca değiştirmek mümkün. Tek gereken uygun ve kaliteli op-amp bulmak. Müzik olarak analog düşünen arkadaşlar için kartın zaten RCA olarak stereo ses çıkışı var, yani bu karta optik olarak z5500 bağladıktan sonra müzik içinde iyi bir stereo sistem analog olarak bağlanabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 30 Nisan 2011; 19:52:03 >
  • Bu kart vatanın stoklarınada girmiş word ve maksimum 6 taksitle tek çekim havale 367 TL
  • Yazılım ve driverlar hakkında bilgi alabilr miyiz? Win 7 64 bit uyumlu mu, yazılımları kendine özel mi yoksa önceki ses kartlarından arak mı? Creative markasına güvenemediğimden soruyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 30 Nisan 2011; 21:28:22 >
  • @cybernoid kartın driveri kendisine özel, creative in açıklamalarına göre kart vista ve win7 için optimize edilmiş, zaten vista dan daha alt bir windows sürümü için driver bile yok ve desteklemiyor. Bende win7 64 bit kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 30 Nisan 2011; 21:34:03 >
  • babadan şaşmayın derima x-fi elit pro +z5500 tadından yenmez,yenisi çıksada eskimez... :))
  • quote:

Orijinalden al�nt�: CodeMachine

@hiachi ben �n giri�leri ses kart�na ba�lamad�m ��nk� kulakl���m daha gelmedi ve gelse bile direk arkadan ba�lamay� d���n�yorum. Ek g�� giri�i yok diye biliyorum. Zaten senin kulakl���n g�c�n� kendi pillerinden ald��� i�in ses kart�n�n beslemesi etkili olmaz san�r�m. Sen bence arkadan ba�la, nas�lsa kulakl���n kablosuz, �n giri�ten ba�lad���nda sesi ses kart�n�n verdi�i gibi alamayabilirsin sonu�ta �n panele giden kablolar �ok kaliteli de�ildir ve kasan�n i�inde elektromanyetik dalgalar sonucu seste bozulma ya�ayabilirsin.

dedigini yaptım cok saol.Arka girisden girdigimde ne cızırtı nede ses te enufak titreme var.harika bir ses var suan hicbir yerde bukadar net bir ses duymadım bu karttan suan cok memnunum apartmanda oturdugumdan fazla acamıyorum ama hoparlorleri inletiyor bu kart tavsiye ederim herkese.

• @snoop_dogg Elit Pro bir efsanedir ve efsaneler eskimez bunun farkındayız, Eski X-Fi leri kastederken aslında aklıma hiç elit pro gelmdi, onu eski X-Fi olarak tanımlamak zaten yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 1 Mayıs 2011; 12:22:50 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.