Şimdi Ara

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ve Console Launcher Ayarları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
9
Favori
32.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili ve Değerli arkadaşlar, sorunlar iyice çoğaldı. Önemli birkaç şey yazacağım ama baştan başlayayım.
    Ya, başıma geleni hiç sormayın. Neyse ki emektar bir notebookum var da, bizim 7 aylık HP bilgisayar arızalanınca emektarı HP notebooku çıkardım kurdum yeniden. Çünkü, bilgisayara işletim sistemini yeniden kurmam mümkün olmadı. Galiba yedi defa filan denedim. Windows XP kurayım bari dedim., o da mavi ekran hatası verince anladım ki bilgisayarda bir donanım sorunum var. Ya anakartta, ya biosta ya da Hard diskte sorun olduğunu düşünüyorum ve garanti kapsamında olduğu için servise göndereceğim.
    Yani artık bir sorunum değil birçok sorunum var.
    Soracağım ve yardımınıza başvuracağım daha çok şey oldu ama, önce sorduğunuz bir şeyden başlayayım.

1. Hoparlör sistemim Creative DTS 5500 Digital ve giriş jakları sadece amplifikatöre bağlanacak şekilde yapılmış. O da bayağı eski bir sistem ama altı yıldır kullanmıyordum, ama o zamanın en pahalı sistemi idi ve bayağı para vermiştim.

2. Creative X-fi Titanium ses kartını dün aldım, ama bir şey dikkatimi çekti, PCIe yuvasına giren ayaklarından ikisinin ucu yok ve yarım gibi. Yani sanki iki ayağın uçları sıyrılıp kopmuş gibi. Hepsinde mi böyle, yoksa bana gelende mi böyle bir sorun var? Bazen donanımların kendisi de böyle olabiliyor da, o yüzden sordum.

3. Creative X-Fi Titanium kartımı kurduktan sonra, kontrol konsolunu açtığımda, Encode kısmında defalarca denememe rağmen, DTS Connect ya da Dolby Digital seçeneklerini işaretlediğim halde anında tekrar off'a geçmesi donanımdan mı olabilir, yoksa yazılımdan mı? Bana donanım sorunu gibi geldi de onu da mı servise filan göndersem?.. Yoksa HP kasanın içinde HP servisine göndersem de bir de onlar mı kontrol etse neden çalışmadığını, donanım uyuşmazlığı filan mı diye?..

4. Bu son aldığım masaüstü HP bilgisayar için bana üç ayrı DVD gönderdiler. Birinde Windows 7 işletim sistemi olduğu belirtiliyor. Ama doğrudan işletim sistem DVD'si ile kurulum yapmanıza izin vermiyor, öncelikle HP Restore diye bir DVD istiyor. HP'nin kendi hazırladığı bu DVD'ler ile kurulum sırasında hem üç-dört defa kilitlenme oluyor ve hem de en sonunda işletim sistemi kurulamadı diyor. Cmd.exe mesajı veriyor. Kurulum için üç DVD'yi de ayrı ayrı istiyor ve istediğiniz gibi format atmanıza ve bölümleme yapmanıza izin vermiyor. Yani HP keyfine göre DVD'ler hazırlamış ve işletim sitemini istediğiniz gibi kolayca kuramıyorsunuz. Bu durumu göz önünde bulundurduğunuzda sizce donanım sorunu mu vardır yoksa gönderdikleri yazılımlar mı sorunlu hazırlanmıştır? Ama unutmayalım ki, Windows XP vardı ve o da mavi ekran hata mesajı verip işletim sisteminin kurulamadığını söyledi.

Sizi sıkıntıya sokuyorum ama görüş ve önerilerinizi, düşüncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum, daha çok arkadaşın yardımına ihtiyaç duyduğum için de bu mesajı, daha çok okunacak bir bölümde de yazmak istiyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

• PCIe yuvasına giren ayaklardaki kertikler öyle normal yani ekran kartlarındada bakarsanız görebilirsiniz. Encode kısmına gelipde açmaya çalışıpda otomatikman off moduna geçen kısım ise driverden kaynaklanıyor bendede öyle bi hata vardı ama daniel_k diye biri driver yazıyo creative ses kartları için creativenin forumlarında görebilirsin kendi driverine göre birazda olsa fark var Encode kısmıda sorunsuz çalışıyor saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim2531

PCIe yuvasına giren ayaklardaki kertikler öyle normal yani ekran kartlarındada bakarsanız görebilirsiniz. Encode kısmına gelipde açmaya çalışıpda otomatikman off moduna geçen kısım ise driverden kaynaklanıyor bendede öyle bi hata vardı ama daniel_k diye biri driver yazıyo creative ses kartları için creativenin forumlarında görebilirsin kendi driverine göre birazda olsa fark var Encode kısmıda sorunsuz çalışıyor saygılar

Evet, sanırım kertikler konusunda haklısınız, çünkü internetteki fotoğrafları da incelediğimde aynı şeyi gördüm. Yazılım konusunda da haklı olabilirsiniz ama, daha ciddi bir sorunla karşılaştığım ve şu an yeni bilgisayarımı kullanamadığım için bunu kontrol edebilme olanağım yok. Düşünsenize, şu an bilgisayarıma işletim sistemi kuramıyorum. Üstelik de iki ayrı işletim sistemi denememe rağmen.

Size de çok teşekkürler ediyorum.

• pax driver seti denediniz mi hiç?

http://www.paxyoursoundout.com/

sizin sorununuz çözülmüş sanırım son versiyon ile (PAX PCI-e Titanium ALL OS Driver V3.30)
    "Fix Multi Channel for SPDIF Enable it fully works to get this you muss set at Stereo Surround and at 50% make full work."

Ben de y.dışından sipariş ettim kartı, bekliyorum gelmesini. Gelmeden araştırıyorum işte driver fln, en iyisi pax deniliyor. Bence bir deneyin
  • Çok teşekkür ederim ElmrCh kardeşim. Bilgisayar konusunu halledince söylediğiniz programdan yararlanmaya çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eLmrCh

pax driver seti denediniz mi hiç?

http://www.paxyoursoundout.com/

sizin sorununuz çözülmüş sanırım son versiyon ile (PAX PCI-e Titanium ALL OS Driver V3.30)
    "Fix Multi Channel for SPDIF Enable it fully works to get this you muss set at Stereo Surround and at 50% make full work."

Ben de y.dışından sipariş ettim kartı, bekliyorum gelmesini. Gelmeden araştırıyorum işte driver fln, en iyisi pax deniliyor. Bence bir deneyin

bu site güvenilirmidir hocam indiriyoruz ama site sahibi kim nedir bu creativeyle ilgisi yok gibi görünüyor :)

• hocam "pax drivers" diye aratırsan baya bi kullanıcısı olduğunu görebilirsin. Creative resmi sürücülerinin modifiye ediyor, hatalarını düzeltiyor adam. Bu siteyi de yeni açmış sürücüyü düzenleyen adam herkes daha kolay ulaşabilsin diye yeni sürümlere. Çünkü önceden 2-3 sitenin forumunda yayınlıyordu sürücüleri. Bunun dışında daniel_k'nın da sürücüleri mevcut, onları da deneyebilirsiniz.
  • Arkadaşlar hoporlör/özellikler/gelişmiş sekmesinden 24, bit 192000 Hz ( stütdyo kalitesi) ni seçtim seste fark edilir derecede güzelleşme oldu tavsiye ederim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Arkadaşlar hoporlör/özellikler/gelişmiş sekmesinden 24, bit 192000 Hz ( stütdyo kalitesi) ni seçtim seste fark edilir derecede güzelleşme oldu tavsiye ederim ;)

arkadaşım bu ayarı windowsdan mı yaptın ses kartın programından mı acaba
    bu arada xp kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 23 Mart 2011; 12:09:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_74

quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Arkadaşlar hoporlör/özellikler/gelişmiş sekmesinden 24, bit 192000 Hz ( stütdyo kalitesi) ni seçtim seste fark edilir derecede güzelleşme oldu tavsiye ederim ;)

arkadaşım bu ayarı windowsdan mı yaptın ses kartın programından mı acaba
    bu arada xp kullanıyorum

xpde varmı bu ayar bilmiyorumda normal windowstan yapılan bir ayar.

Win7'de denetim masası -ses ayarlarını yönetten hoporlere sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz , gelişmiş sekmesinde yer alıyor bu ayar.
  • Arkadaşlar 2010 yılından sonra üretilen x-fi titaniumlarda windows 7 uyumludur logosu var demişsiniz, bundan önceki kartlarda ne değişiklik olabilirki sonuçta resmi sitesinde titanium için bir tane ortak driver var. Kafamı karıştırdınız, tamda ikinci el çok makul fiyata x-fi titanium fatal1ty champion series alıyodum. Biri beni aydınlatsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: elessar19

Arkadaşlar 2010 yılından sonra üretilen x-fi titaniumlarda windows 7 uyumludur logosu var demişsiniz, bundan önceki kartlarda ne değişiklik olabilirki sonuçta resmi sitesinde titanium için bir tane ortak driver var. Kafamı karıştırdınız, tamda ikinci el çok makul fiyata x-fi titanium fatal1ty champion series alıyodum. Biri beni aydınlatsın

bende 2007 de aldığım kart var. onda bile bir sorun yok. xp kurup ses kalitelerini karşılaştırdım bir fark göremedim.
  • O zaman creative sadece kutu içeriğindeki driver cd'sinde değişiklik yapıb, kutuyada windows 7 compatable logosunu yapıştırıp satışı sunuyo sizin bu 2010 yılı dediğiniz modelleri. Yanlışsam düzeltin. Acil bilgilerndirin beni hemen almam lazım 2. el kartı !!!
  • quote:

O zaman creative sadece kutu içeriğindeki driver cd'sinde değişiklik yapıb, kutuyada windows 7 compatable logosunu yapıştırıp satışı sunuyo sizin bu 2010 yılı dediğiniz modelleri. Yanlışsam düzeltin. Acil bilgilerndirin beni hemen almam lazım 2. el kartı !!!

Hocam pm attım.Umarım yardımcı olmuştur.
  • arkadaşalar merhaba, ben bir türlü ses kartın üzerinde dts müzik dinleyemedim consoldan seçtiğim halde dts yi direk off oluyor yukarda denilenleri yaptım ama bir türlü beceremedim şunu en baştan bir anlatsanız çok makbule geçersiniz benim bu arada daha önce xpde kullanırken x fi ex.mus.ed. dts çalmaya başladığında ekranın sol alt tarafında dtsnin amblemi çıkardı... analog bağlantı kullanıyorum

düzeltme :

arkadaşım dts felan seçebiliyorum şuan ve müzikde çalıyor ama bunun dts yi yada dd gerçekten ses kartın çözdüğünü nası bilecem ve dts müzik açtığımda sadece cızırtı geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 30 Mart 2011; 1:32:46 >
  • Arkadaşlar benimde bir sorum olcak,uzun araştırmalar sonucu x-fi titanium kart aldım ama iş anakartta takmaya gelince şunu farkettim, ekran kartı PCIEX1 slotlarının hepsini kapatıyor. Anakartta ikinci bir PCIEX16 slotu var, ses kartını resimdeki bu siyah PCIEX16 slota taktığımdada ses kartı ekran kartına çok yakın oluyor, nerdeyse aralarında pek bi boşluk kalmadığı için ekran kartının fanını etkileyebilir diye düşünüyorum. Sorum şu ses kartını en sağdaki açık mavi PCI slotlarından birine taksam sorun olurmu. Anakartın resmini ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ve Console Launcher Ayarları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zırtapod -- 30 Mart 2011; 16:52:53 >

• quote:

Arkadaşlar benimde bir sorum olcak,uzun araştırmalar sonucu x-fi titanium kart aldım ama iş anakartta takmaya gelince şunu farkettim, ekran kartı PCIEX1 slotlarının hepsini kapatıyor. Anakartta ikinci bir PCIEX16 slotu var, ses kartını resimdeki bu siyah PCIEX16 slota taktığımdada ses kartı ekran kartına çok yakın oluyor, nerdeyse aralarında pek bi boşluk kalmadığı için ekran kartının fanını etkileyebilir diye düşünüyorum. Sorum şu ses kartını en sağdaki açık mavi PCI slotlarından birine taksam sorun olurmu. Anakartın resmini ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

Hocam ses kartının girişi pcı-expres şeklinde yani girşi şekli aşağıdaki gibi.Uzun slotlara girmesi bana biraz uyumsuz olur gibi geldi.

Hani ses kartınızn girişi uzun slotlar gibi olsa orası ile uyumlu olur aşağıdaki gibi

Pek sanmıyorum sizin bahsettiğimiz gibi çalışacağını ancak daha iyi bilgi vericek arkadaşlar vardır.Benim ekran kartı ile ses kartı arasında da çok çok az bir boşluk var üstelik ekran kartının fanı ekran kartı ile ses kartı arasında kalıyor.Bil. parçalarının sıcaklıklarını ölçen bir sürü program var bu sayede yakın taksanız bile uygun sıcaklıkta çalşıyorsa ekran kartı bir sorun olucağını sanmam.

Not: Son olarak ekran kartınızın giriş şeklini resim olarak koyarsanız daha faydalı olucağı gorusundeym

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wituy -- 30 Mart 2011; 17:11:53 >

• Ses kartını siyah PCIEX16 slota taktım, zaten başka seçeniğim yoktu. Wituy hocam benim ekran kartının fanı da ekran kartı ile ses kartı arasında kalıyor, bi sorun çıkarmaz umarım. Bi yerlerden hava çekecek artık fan . Şu an creative auto update yapıyor driverları. İndirme bitsin izlenmimlerimi paylaşıcam, dediğiniz kadar fark olucakmı bakalım seste. Çok heyecan bastı walla
  • Updatelerden sonra gerekli ayarları mutlaka yapın ilk mesajda belirtilen şekilde. Crystlizer vs gibi.Yorumlarınızı bekliyoruz.
  • Update bitti sonunda, ayarlamaları yaptıktan sonra ilk izlenimlerim şöyle, cretativin 2.1 ses sistemi kullanıyorum basslarda inanılmaz bi değişim oldu. Subwoofer çok kaliteli olmadığı için basslarda biraz bozulma olabiliyor onu ince ayarlarla düzelticem artık. Crystlizer açınca sesler biraz daha net geliyo ama sanki basslar haricinde pek bi fark göremedim hocam, gerçi winampta stereo mp3leri denedim hep . Şimdi biraz oyun performansını ve sharkoon x-tatic 5.1 kulaklıktada denicem . Yorumlarımın devamı gelecek ..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.