Şimdi Ara

CREATİVE ZEN 4 GB VİDEO SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha çnce forumdaki diğer konularad efalarca mesaj yazma, özel pma tmam rağmen sağolsun hiçbir arkadaş yardımcı olmaya yanaşamdığı için yeni başlık açtım.

dat uzantılı herhangi bir film dosyasını mp3 çalarımın desteklediği herhangi bir fırmata çevirip video kısmına kopyalama sırasında hep bu hata mesajını veriyor. devake diyorum ama videoyu izlemeye çalıştığımda bana zenden "BU ÇÖZÜNÜRLİKTE VİDEO OYNATAMAZSINIZ" hata uyarısnı verdi.
    Çözünürlüğ übir şekidle değiştirip yeniden denediğimde kopyalama sırasındaki hata mesajı değişmediği gibi zenden gelen mesaj "BU HAZKDA VİDEO OYNATAMAZSINI" uyarısı şeklinde değişti.
    Diğer konularda herhes hamgi programı hangi yöntemi kullandıysa tek tek denedim hepsini.
    Sağolsun hiçkimse de izlediği videoyu paylaşmadı.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Olmazsanız da canınız sağolsun.

CREATİVE ZEN 4 GB VİDEO SORUNU

• Bende dün aldım Zen'i ve bugün akşam alet açılmıyor. Şarjı da var ama...

Bölümde sorulara cevap verecek kimse yok. Yardımcı olmak isterdim ama dediğim gibi çok tecrübesizim bu konuda. Bi nevi kelin ilacı olsa durumu
  • açılmıyorsa tek çare: garanti
  • Videoyu Zen Media Explorer ile Zen'e göndermeyi denersen bu mesajı almazsın. Eğer uygun formattaysa direk gönderiyor videoyu eğer değilse de bu sefer programıyla videoyu convert edit gönderiyor. Yani hiç bir şekilde sorun yaşanmıyor..
  • Cihazı resetle falan açtım en sonunda...

Ama hala bilgisayara tanıtamıyorum...
  • bende 2gb creative zen var fakat dün gece bozuldu usb ye takıyorum hiçbir tepki yok garanti belgesi var ama her hangi bir mağazadan almadım hediye geldi garanti belgesiyle mp4 nereye götürüp yaptırabilirim?
  • garanti belgesinin üzerinde iki numara var dağıtıcı ve üretici firma bunlar acaba sorunumla ilgilenirlermi yada hangisini aramalıyım?
  • Bence her ikisi de ilgilenebilirler. Sen istersen bir arayıp bilgi alabilirsin. Hiçkimseye götürmeden direk onlara da göndermeni isteyebiirler. O daha etkili bir çözüm olur.
    Ayrıca videoyu ben zen media explorer ile convert etmeye başladım. ama o kadar uzun sürüyor ki dn gece 3 e kadar bekledim ve sonunda dayanamayıp bilgisayarı kapattım. bugün tekrar deneyeceğim. inş sorun giderilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eda_y

Bence her ikisi de ilgilenebilirler. Sen istersen bir arayıp bilgi alabilirsin. Hiçkimseye götürmeden direk onlara da göndermeni isteyebiirler. O daha etkili bir çözüm olur.
    Ayrıca videoyu ben zen media explorer ile convert etmeye başladım. ama o kadar uzun sürüyor ki dn gece 3 e kadar bekledim ve sonunda dayanamayıp bilgisayarı kapattım. bugün tekrar deneyeceğim. inş sorun giderilir.

Kendi programıyla convert yaptığın takdirde hiçbir sorun olmayacağından emin olabilirsin.
    Ama gerçekten uzun sürüyor.
  • Ben sabahtan beri videoları convert ettim. ama convert edilen klasöre gittim giçbir dosya yok. boşa mın gitti şimdi yaptıklarım??
  • conver ederken next tuşuna basmadan önce sol altta bi kutucuk var oranın tik işaretini kaldırırsanız convert ettiğiniz videolarnız kaybolmaz mp4 bozulduğu için ve mp4 olmadan programda çalışmadığı için o kutucuğun üzerinde yazan yazıyı size söyleyemiyorm
  • çok teşekür ederim. ben bugün bununla uğraşacağım anlaşılan. yardımların için çok sağol. sonucu tekrar yazarım.
  • rica ederim bende çok mutluyum zen im kendine geldi.bataryasını şokladım yani kendim ufak bi şebekeden şarz aleti yaptım 5-6 v luk bu voltajda mp4 ümü kendine getirdi.ama çok tırstım biraz sonra convert ederken o kutucuğun orada yazan yazıyı söyliycem
  • eğer creatv nin kendi programını kullanıyorsanız zen i pc ye bağladınızda zen media explorer açılacaktır oradan"convert video" kısmına tıkladığınızda "select source video files " başlığında bir pencere açılacak program sizden çevrilecek olan video dosyasının yerini istiyo isterseniz "add.." kısmına tıklayarak videonun yerini belirtebilirsiniz istersenizde "select" başlığı altında açılan pencereye videoyu sürükleyebilirsiniz dosyanın yerini belirledikten sonra ileri yada next e tıklayın "set output options" bölümü gelecek yani video ayarları bu kısımda fazla bişey yok çevirilecek olan videonun nekar kaliteli olmasını isterseniz dosya boyutuda ona göre değişecektir burası sizin tercihiniz bu pencerenin altında "crop videos" kutusu var burası tiksiz çıkış ayarları yapıldıktan sonra tekrar next yada ileri dedikten sonra "conversion" başlığında yeni pencere açılacak sorunuzun cevabı burada, açılan pencerenin altında "transfer converted files to this player after conversion:" yazılı olan bir kutu daha var burasıda tiksiz olacak tekrar next yada ileri dedğinizde videoyu çevirmeye başlayacak biraz detaylı oldu kusura bakmayın açıklayıcı olsun istedim umarım yardımcı olur kolay gelsin

• Çok teşekür ederim. Bu kadar basit bir cevabı daha önce kimse vermemişti. vista otoatik olarak tanıdığı için programını kurma gereği duymadım hiç. Herkes converter kullanıyor diye bend e converterlara başvurdum. zaten zen geçenlerde garantiden geldi. ancak uğraşabilme fırsatı buldum. bu sefer olacak gibi. bakalım. bir tyane convert ettim. şimdi ikincisinin bitmesini bekliyorum.

Bİr d ebenim ilk aldığım zen 1,5 satate şarjı dolmuştu. bunun maşallahı var. ilk aldığımda 14 sat kaldı ama banamısın demedi. Yine dün akşam taktım sabaha kadar doymnak bilmiyor. Normal mi ki acaba?
  • rica ederim önemli değil umarım sorununuz çözülmüştür şarza gelince o konuda bende sorun yaşıyorum pc usb den tam olarak şarz edemiyo bende kendim şebekeden şarz etmek içn şazr aleti yaptım ama yandı yeni bir şarz aleti yapmayı birazdan tekrar deneyeceğim bu seferde olmazsa teknosaya gidip şarz aleti arayacağım
  • bende almayı düşünüyordum böyle bir sounla karşılaşırsam iyi oldu bu çözüm. sağol.
  • arkadaşlar şarz aletini yaptım harika şarz ediyo creatv 2gb zen i 1 saatte dolduruyo display ayarı yani contrast ayarı %100 iken 1:30 dk lık iki film , %10 iken 1:30 dk lık 4 film izleyebiliyorum devreye gelince çok zor bişey değil maliyetide 5 ytl ile 7 ytl arasında dersenizki o fiyata hazırını alabilirdin diye hazırlara fazla güven olmaz kendi kullandığım malzeeler daha kaliteli.devreyi yapmak isteyen arkadaşlar için biraz bilgi vereyim;

malzemeler
    * 4 adet 1n4001
    * 1 adet kırmızı led
    * 1 adet 1k direnç
    * 1 adet usb kablosunun mp4 için giriş jakı
    * yeterli miktarda kablo (ölçmedim ama sanırım yarım metre yeterli olur)
    * bir adet 7805 voltaj regülasyonu
    * bir adet 2*10v trafo (amperi önemlidir düşük olursa amperi cihazı şarz etmez çok yüksek olursada 7805 entegresni yakar evde vardı ben rast gele denedim uygun geldi trafonuun amperi hakkında elektronikciden bilgi alabilirsiniz trafolar konusunda fazla bilgim yok )
    * bir adet 15v 2300mf kondansatör

devrenin yapımı:
    1n4001 diyotlarını köprü tipi doğrultmaç şeklşnde bağlayın(köprü tipi doğrultmaç diyot bağlamasını bilmiyosanız bu işe kalkışmayın)burada yaptığımız işlem 220v ac girişi dc 10v a çevirmiş olduk.köprü tipi doğrultmacın dc10v kısmına kondansatörü koyun geldik 7805 e (7805 in giriş çıkış ve şase bacaklarınıwww.alldatasheet.com adresindeki serach kısmına 7805 yazıp pdf dosyasından görebilirsiniz)
    köprü tipinin dc 10v çıkışının artısını 7805 in giriş bacağına veriyoruz dc 10v un eksisini 7805 in eksisine veriyoruz 7805 in çıkış ucuda usb nin artı ucuna girecek usb nin şasesini devrenin eksisiyle birleştiriyoruz
    bu arada 7805 e metal soğutucu takarsanız daha iyi olur. kırmızı ledimizin artı ucuna 1k direncimizi bağlıy oruz direncin diğer ucuda 7805 in çıkışına bağlanacak.ledin eksisini gene devrenin eksisine veriyoruz şarz aletmiz hazır afiyet olsun.... yemek tarifi gibi oldu

önemli uyarı:,p4 nüzü şarza koymadan önce mutlaka ölçü aletinizle 7805 in çıkışını ölçün ölçü aletiniz
    4.80v-5v arası bir değer göstermeli daha yüksek bir voltaj gösteriyorsa mp4 sakın şarza takmayın yakarsınız.

kutulamasına gelince sizin becerinize kalıyo ben bilgisayarımın eski hoparlör kutusuna yaptım yaklaşık kutunun boyutları 7cm *15cm sonrada siyah bantla her tarafını bantladım

ha unutmadan olası bir arızadan kesinlkle sorumlu değlim.en kısa zamanda devre şemasını koyacağım

• usb şarz aleti buyrun şarz aletinin proteus programıyla çizim şeması
  • Valla uğraşıp emek edip detaylı bir şekilde açıklamıssın teşekkürler ama baştada belirttiğin gibi o maliyete piyasadan hazır yapılmışları alıp bu kadar uğraşmamak biraz daha mantıklı gibi. Hem senin gibi bu işlerle haşır neşir de olmadığımıza göre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.