Şimdi Ara

Creative Zen Aurvana vs Sennheiser IE 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
4.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ever arkadaslar konu belli 2 sinden birini almak istiyorum ama kararsizim. 2 kulaklik ta ayni fiyata sahipler ama hangisinin daha iyi olduguna hicbirini kullanmadigim icin karar veremiyorum ve acikcasi 2 si hakkindada cok detayli inceleme goremedim butun topicleri tek tek sayfa sayfa okudum ep-630 dan baslayip cx-300 e kadar hepsinden vazgectim eksileri yuzunden.. dinledigim muzik turu metal agirlikli ve birazda rock dengeli bir kulaklik ariyorum sadece basslarin one cikmasi benim icin hicbir anlam ifade etmiyor. ozellikle diger seslerin basslar tarafindan bastirilmasi tam bir felaket bana gore.. zen aurvana nin ep-630 gibi bass agirlikli olmasindan korkuyorum ve verdigim parayi sokaga atmak istemiyorum oyuzden kullanan arkadaslar yorum yaparsa sevinirim.. smdiden tesekkurler

• hocam bende ie4 alacaktım ama ie4 bass ağırlıklı bi kulaklıktır

o yüzden vazgeçtim ve cx500 almaya karar verdim

forumda ''digitaldelisi'' nickli arkadas %100 orjinal cx500 ü 80 liraya satıyor..

ben ondan alacağım....

reklam değil taysiye....
  • hacı ben ie4 kullanıyorum rock dinliyorum gayet memnunum fakat benim mp3çalar fazla bas vurmadığı için baslar makul seviyede kalıyor seninki fazla bas vuruyorsa belki senin için pek uygun olmaz ama ekolayzır ile halledebilirsin bende ie4 ümü digitaldelisinden almıştım
  • Ohhooooooooooooo !!! Zen Aurvana Shure'un UM1'inden vs. kat kat daha üstün. 700YTL'lik kulaklıklarla kapışan fiyat/performans kulaklığıdır. CX300,EP630,CX500 yanında halt eder.
  • Aurvana,Tr de anlamsız fiyata satılan ve yurtdışında da daha ucuz olsa dahi fiyatını hak etmeyen bir ürün olarak kabul ediliyor.

Hiçbir shure yada westone modeli ile karılaştırlabilecek bir kulaklık değil.(shure'un um1 diye modeli yok,um serisi westone'a ait )

ie4 kullanmıs biri olarak kulaklığın;yüksek sese dayanıklı olduğu çok güçlü basları ve sivri fakat metalik tizleri olduğunu söyleyebilirim.Malesef mid sesler neredeyse yok gibi mid baslar ise son derece yapay ve boğuk.Bence dengeli bir kulaklık değil.

Aurvana ses açısından daha iyi bir seçim fakat kesinlikle abartılacak bi kulaklık değil.Hele hele shure yada weston'ların yanından dahi geçen bir kulaklık değil.Konu hakkında süpheleri olanlar head-fi.org forumlarına bakmalılar.

Aurvana,ie4'mü derseniz aurvana daha iyi bir kulaklık fakat bence westone yada shure kulaklıklara yönelmek çok daha anlamlı.

• http://www.msmbilisim.com.tr/?Page=DetayliBilgi&No=4205&KNo=74 bu fiyat iyimi ep630 az pahalı cx300 den ucuz ve bunlardan iyi olduğunumu söylüyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: kont

http://www.msmbilisim.com.tr/?Page=DetayliBilgi&No=4205&KNo=74 bu fiyat iyimi ep630 az pahalı cx300 den ucuz ve bunlardan iyi olduğunumu söylüyorsunuz

bu fiyatta bi yanlışlık olmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative ZEN Touch 20GB ACİL
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: scaniaperest

Ohhooooooooooooo !!! Zen Aurvana Shure'un UM1'inden vs. kat kat daha üstün. 700YTL'lik kulaklıklarla kapışan fiyat/performans kulaklığıdır. CX300,EP630,CX500 yanında halt eder.

• quote:

Orjinalden alıntı: scaniaperest

Ohhooooooooooooo !!! Zen Aurvana Shure'un UM1'inden vs. kat kat daha üstün. 700YTL'lik kulaklıklarla kapışan fiyat/performans kulaklığıdır. CX300,EP630,CX500 yanında halt eder.

• quote:

Orjinalden alıntı: oldcurse

quote:

http://www.msmbilisim.com.tr/?Page=DetayliBilgi&No=4205&KNo=74 bu fiyat iyimi ep630 az pahalı cx300 den ucuz ve bunlardan iyi olduğunumu söylüyorsunuz

@kont çok sağol harika oldu kargo dahil 74 ytlyr zen aurvana almış oldum zaten tek vardı sanırım ellerinde almadan önce telefon açtım tr garantili olup olmadığını sordum zaten ankaradaki arkadaşımda firmayı bildiğini söyledi gelince inceleme yaparım

• quote:

Orjinalden alıntı: arsene

quote:

Orjinalden alıntı: oldcurse

quote:

@kont çok sağol harika oldu kargo dahil 74 ytlyr zen aurvana almış oldum zaten tek vardı sanırım ellerinde almadan önce telefon açtım tr garantili olup olmadığını sordum zaten ankaradaki arkadaşımda firmayı bildiğini söyledi gelince inceleme yaparım

sende sağol bir inceleme iyi olur evet fakat benim bir merak ettiğim konuda ses seviyesi,çünkü ohm değeri yüksek bir kulaklık beslemek zor olabilir ama işte neyse gelince bir inceleme iyi olur.hayırlı olsun bu arada

• bence zen aurvana daha iyi bi kulaklık.
  • beyler benim bir sorum daha war zen aurvananin empedansi 42 ohm. ve ses seviyesinin dusuk olmasi konusu benide korkutuyor acaba normal 16 ohm luk bir kulaklikla bu kulakligin ses seviyesini ayni sarkida ayni yukseklikte karsilastirabilecek biri varmi yani fark nekadar acaba ?
  • hayır aurvana istediğiniz sesi veriyor yani bilgisayarda ve mp3 playerda denediğimde aynı sesi aldım.
    öbür thread de de yazdığım gibi bassları biraz yetersiz gelebiliri ama tizleri ve midleri oldukça iyi
  • arsene ya baksana sole bi test yapabilirmisin

bilgisayarinda yada mp3 unde mesela son ses 30 sa ses 20 ye falan getirip bikere aurvanayla ve bikerede herhangi bi 16 ohm luk kulaklikla karsilastirabilirmisin ses seviyesi olarak ? 42 ohm olmasi diger kulakliklardan dahami az ses weriyo bun merak ediyorum

gerci bugun sennheiser pxm60 (24 ohm) ile sony mdr-e826 (16 ohm) i karsilastirdim ayni yukseklikte pxm60 ayni hatta daha yuksek ses veriyordu ama 42 ohm baya fazla oldugundan insani tedirgin ediyor
  • kulaklık geldiği anda denedim zaten benimde içime kurt düşürmüştü bu konu ama aynı herhangi bi sorun yok
  • yok hocam 42 ohm hiçbir sorun çıkarmıyo kendim kullanıyorum ve çok dengeli bi sesi var ne bass fazla ne tiz ayrıca tabiki aurvana
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsene

hayır aurvana istediğiniz sesi veriyor yani bilgisayarda ve mp3 playerda denediğimde aynı sesi aldım.
    öbür thread de de yazdığım gibi bassları biraz yetersiz gelebiliri ama tizleri ve midleri oldukça iyi

bir şeyi tam anlamadım bilgisayarda ve mp3 çalarda denedim diyorsunuz.2 farklı kaynağa gerek yoktu denediğiniz diğer kulaklık neydi.aynı kulaklığı denemediniz değilmi
  • bu tarzda ilk kullandığım kulaklık Creative ep-630, bas olarak çok kuvvetli ama müzik dinlemiyorsunuz resmen güç gösterisi gibi bişey oluyor ve müzikte kalite az, malzeme kalitesi ise süper fiyatı ise daha süper. Daha sonra CXlerin övülmesi nedeniyle bi tane CX500 aldım bir müddet yumuşamasını bekledim ve creative ep-630 dan hiçbir farkının olmadığını görmek benim paramı boşuna verdiğimi anlattı. inanın birçok insan sadece kendi malını övme girişiminde objektif bakmıyorlar ve hangi müzik cihazlarında denendiğinin ve farklarınıda unutmayın!!! Şuan Creative zen aurvana iem kulaklık kullanıyorum. kısaca yorum yapmam gerekirse cx400-cx500 gibi çok kuvvetli basları yok ama onlardan 3-4 kat daha temiz bass sesi aldığınızı temin ederim. bu nedenlede müzik sizi yormuyor. baslar vururken mid ve tiz kesinlikle boğulmuyor ama ep-630 ve cx lerde bunu dikkatle dinlerseniz farkedersiniz; her bas vuruşunda siz basın daha kuvvetli vurduğunu düşünerek mid ve tizlerin arka planda duyulmadığını düşünürsünüz ama tizler herzaman duyulur yani kısacası bass vurduğunda mid ve tiz sesler gidip geliyor yani yutup o sesler es geçiliyor ama creativde hangi tarz müzik dinlersem dinleyeyim ne bass midleri tizleri örttü nede tiz mid ve bassları örttü. gerçekten Allahım mükemmelmiş yaaa dedirtiyor bası geçip kalitenin tadını seviyorsunuz. birde şöyle bir sorun var birçok kulaklıkta kulaklığı kulağınızın içine tıktığınızda cuk diye oturur ve fazla kurcalamazsınız ama creative aurvana bu konuda sıkıntılı kulaklığı takıp içinde cevirerek ayar çakmeniz gerekiyor aksi halde dışardan ses alıyor yada bass kaybı oluyor, doğru tıkacı bulmanızda şart:) kulaklığın port önünde bir filitre yok (hani tıkacı çıkardığınızda tel örgü veya özel kumaştan yapılmış içeri toz-kir almasın diye olan filtre) bunun 1 iyi bir kötü tarafı mevcut kötü tarafı içine toz kir almasından tedirgin oluyorsunuz ama kişisel temizliğe önem verince hiç sorun olmuyor kullanmadığınız zamanda kutusunda muhafaza ediyorsunuz. olmamasının iyi tarafı ise o filitreler gün gelir dolar ve tıkanır ama kesin olur bu, bu durumda temizlemeye uğraşırsınız ama hiçbirzaman başarılı olamayacağınız kesin çünkü ya fitre bükülür eğilir şeklini kaybeder yada delinir büyük olasılıklada kir iyice sıvanır. işte bu kulaklıkta böyle bir sorun olmuyor kutusuna koymadan önce aparatıyla temizliyorsunuz takmadan da kendinizde ufak bir temizlik herşey tamam ( taaa içte portun başladığı yerde beyaz bir filitre var ama küçük sorunlar için).
    kutusuna gelince kutusu sadece kulaklığı taşımak için, apartlara yer yok koyarsanızda açınca düşürme kaybetme sıkıntınız olur, kullanımı kolay olarak tasarlansada kutunun kapak tırnağı kulaklığı içine sararken takılarak sizi sinir ediyor ne olurdu o tırnağı kapağa iliştirselerdi? kutu mazemesi çok şık dursada kullanılan malzemeden olsa gerek çok rahat çiziliyor yanına koyduğunuz bozuk para varlığını kutuyu çizerek belli ediyor.
    Y tipi kablo sol ve sağ kulaklıklar arasında omaj farkını ve deforme olma olasılığını azaltıyor ( tek yönünlü küçük y harfi gibi olsaydı bir kablo diğerinden uzun olacaktı buda direnç gösterecekti ve ağılık hep bir tarafa yüklenecekti takılma durumunda ise kısa kablonun olduğu kulaklık cennete daha yakın olabilir). bizde huydur bazen tekini takar ortama fon müziği veririz bu gibi durumda göğsünüzde sallanan bişeyin olması gerçekten çok rahatsız edici diğer kulaklı nerdeyse pantolon cebi hizalarına kadar başı boş sallanabiliyor tabiki bi cep bulup tıkmanızda olası ama yazın ortasında üzerinizde t-shirt varken biraz zor :d ben kabloya birkaç tutacak ekledim öle yok boş boş sallanmak :) dikkat etmezseniz kulaklığın sağlığı için hiç iyi değil takılma çarpma olasılığı dahada artıyor, kablosununda hafif sert olması direnç göstererk şeklini korumakta inat etmesi bazen rahatsız ediyor ama elinizle güzelce açmanız fayda var :) ep-630 da kulaklık kablosu kauçuk gibi bir malzemeydi müzik dinlemediğiniz zaman (örneğin sesi kıstığınızda) dokunduğu sürttüğü heryerde kulağınıza hart hurt hırş hırş gibi sesler geliyor :) ama aurvanada böyle bir sorun yok henüz denemedim ama ep-630un kablosu çakmakla bile tutuşmuyordu yanmıyordu :) kablo konusunda dileğim bence boyuna asılan bişey olsa daha hoş olmazmıydı? bence süper olurdu bu konuda bir çalışma yapacağım :D şimdi bunları yazarken dikkat ettim kulaklık kullanmak ilim olmuş :D
    aşırı derecede ince detaycı olduğum için kulaklıkta fiyat/performans/kalite üçlüsünü yakalamayı amaç edindim Creative Zen Aurvana yı almadan önce bir müzik sistemi uzmanı ve 2 elektronik öğretmeni ile bu omaj (yani 12ohm, 16ohm, 22ohm, 24 ohm ve 42ohm gibi ibarelerin) mevzusu hakkında bilgi aldım ve öğrendiğimin özü şu:
    omaj nekadar yüksek olursa okadar kaliteli ses alırsınız bu kesindir ama amaaaa onu besleyecek cihazda zor bulunur mesela evlerdeki cihazların ohm değerleri daha yüksektir çünkü güç (elektrik sıkıntısı diyeyim) sıkıntısı yoktur ve beslemede sorun olmaz buda daha berrak ses alımı ve düşük nitelikte yüksek kalite edinmenizi sağlar ama mobil uygulamalarda 4-6 ohm bazen çok az olsada 8 ohm gibi değerler bulunur ohm değerinin yani direncin düşük olması watt yani gücün daha az gereksini mi olmasıdır. omaj nekadar düşerse beslemek okadar kolaydır ama araç sistemlerinde yüksek omajlar sözkonusu olsaydı akü ve altarnatör ile besleme sıkıntınız olurdu. işin özü şu omaj (ohm) değeri nekadar düşükse okadar güçlü ses alacaksınız ama kalitesi ince ayrıntıları büyüsü olmayacak ama ohm değeri yüksek olursa çok gürültülü olmayacaksınız ama kalitenin tadına varacaksınız en kaliteli sese siz ayak uyduracaksınız. ek not yazmak gerekirse ohm değeri yüksek olursa şarj sürenizde kısalacaktır :)
    ben creative zen aurvana mı N95 te kullanıyorum malum telefonun çıkışlarıda kuvvetli değil ama denemediğim Mp3 player kalmadı desem yeri her mp3 playerda aynı sonucu almam mumkün olmadı ama creative in playerlarında bass oranı gerçekten güzel sonuç veriyor. samsunglarda kulağınızı delen ve çok yüksek bir tiz alıyorsunuz. işin açıkcası creative zen aurvana size hercihazda aynı sonucu vermeyecektir çok seçici olmanız lazım.

• Ewet arkadaş çok doğru söylemiş.Şimdi başka arkadaşlar İN-AİR ı kötülüyor.neden?çok yüksek ses vermemesi,gerçektende vermiyor,ama müthiş bir ses kalitesi size sunuyor.OHM nin yüksek olması sesi azaltıyor yani ciaz besliyemiyor.yapısına gelince gerçekten çok iyi arkadaşın dediği gibi kulaklık kulağnızdayken kablo sağa sola sürterken hart hurt sesler geliyor ama bunda duymanız mümkün değil.müziği dinlerken her ses tonunu size duyurcam diye alet kendinı parçalıyor.ben şuan kullanıyorum ve i-pod 3. nesilde denedim (i-pod'un Tüm serisi 32 ohm dir bilginize(i-phone dahil) ) ,yarabbim o nedir öyle ya,ya kulaklığı çıkartmak gelmiyor içinizden,bırak orda kalsın diyorsun,herşey dengeli bassları o kadar güzel vuruyorki sanki böyle ruhunuzu okşuyor içiniz gidiyor..
    Şimdi filtre olayanına gelelim arkadaş o tel filtre yok demiş,ama harbidende yok denecek kadar uzağa koymuşlar çok dikkatli bakınca ve ufak bir fener tutunca birazda kendini paraladın mı görücem diye.zorda olsa görüyor gibisin Ama sesin kalitesini 1 2 hafta kullandıktan sonra alıyorsun.vede izalasyon olayı müthiş ya,kulaklığı tartakmaz dışarıyla bağlantın %55 kesiliyor müziğin sesini %50,%40 gibi seviyeye getirdiğiniz zaman %100 kesiliyor...Bunu denedim gerçekten denedim hemde çok iyi denedim,arkadaşın yamaha motoru var o kadar güzel bir ses çıkartıyorki anlatamam (bilenler bilir motorla uğraşanlar veya sağda solda geçerken duymuşunuzdur herhangi bi motorun o güzel sesini).İZMİR alsancakta bi kahve evinden çıktık ''gezelim'' dedik ben taktım İN-AİR'ı hande yener çalıyordu (o an o vardı neyapam ses kalitesi de iyi olduğu için) ses seviyesini %90 getirdim,sonra bindik motora.arkadaş kaltı,motor kendini yırtıyor arkadaş parçalıyor motoru yani anlayacağınız uçuyoruz (devir saatinden anlıyorum)o ara sokaklarda 2. vites yükseğe çıkamıyor ama devir 8000 i gösteriyor,millet bize bakıyor,size bütün samimiyetimle söylüyorum hiç bir şekilde o motorun sesini duyamıyorum,bi ara kendimi motorun sesine odaklamaya çalıştım başaramadım,çünkü bir ses duyamıyordum,o motorun üstünde...
    Yani anlayacağınız okadar müthiş bir izalasona sahip,ben kullanıyorum diye övmüyorum...
    CREATİVE İN-AİR'ımla gerçekten mutluyum....SAYGILAR...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.