ikiside çok kaliteli birbirlerine karşı pek üstün olduklarıı sanmıyorum ses konusunda
yani iriver creative'den biraz daha mı önde diyorsunuz?
ses kalitesi konusunda kafa kafayalar bu kıyasladığımız modellerden bahsediyorum ama üstte yazdım birbirlerine olan üstünlüklerini seçim sana kalış dostum
tamam çok teşekkür ediyorum... bu 3 ürünün bütün özelliklerini kağıda yazdım ve şimdi bakmaya gidiyorum... genpa'nın bir mağazası varmış ankarada.. oraya bakıcam... hem iriver'ın o uçuk fiyatını da sorucam genpa'da...
bir sor bakalım 30 milyonluk fark pek akla mantığa uymuyo çünkü
peki aldıktan sonra ses yüksekliği beni tatmin etmezse ayrıca bi kulaklık mı almam gerekiyor?
bunu hangisi için sölüyosun? zen touch ı kendim kullanıyorum ki kulaklıklaır gayet kaliteli,H340 da da zateb sennheiser MX400 var oda çok kaliteli bi kulaklık bu kulaklık olayı çok çok tatmin etmezse seni ki hiç sanmıyorum bence eder etmezse gider MX550 alırsın olayı kökten çözersin ama gerek yok bence
ya sabah creative muvo2 4 gb'ı dinledim ve ses kalitesine hayran kladım ve yüksekliği de çok iyiydi... ancak sonra teknosa'ya gittim ve creative zen touch 40 gb'ı dinledim.. sesi sonuna kadar açtım ancak tatmin etmedi... ikisi de aynı ürün ama ses yüksekliklerinde farklar vardı...
bu ne anlama geliyor?
dsotum bi yanlışın var belki dinlediğin sen touchın girişleri falan oturmamış olabilir ben her dakka ikisinide dinliyorum emin ol en yüksek seste ikisininde kalitesi aynı bende zen touch var kardeşimde muvo2 aynılar bi fark yok bence
quote:
Orjinalden alıntı: KontG
ya sabah creative muvo2 4 gb'ı dinledim ve ses kalitesine hayran kladım ve yüksekliği de çok iyiydi... ancak sonra teknosa'ya gittim ve creative zen touch 40 gb'ı dinledim.. sesi sonuna kadar açtım ancak tatmin etmedi... ikisi de aynı ürün ama ses yüksekliklerinde farklar vardı...
bu ne anlama geliyor?
ooooo creative mi kontg hadi bakalım hayırlı olsun
ha sen denediysen tamam... saol... peki diyelimki şarkılar arasında ses farklılıkları var... yani şöyle diyim... bi parça dinlerken sesi yüksek olabiliyor sonra diğerine geçince ses düşebiliyor.. bu normalde şarkıların nasıl kaydedildiğiyle ilgili bi problem... (rock dinlerken yüksektir, klasik müzik dinlerken düşüktür ya bilirsiniz) her neyse... biz bu şarkıların seslerini nasıl yükseltebiliriz?
quote:
Orjinalden alıntı: tbk.nav
quote:
bu ne anlama geliyor?
daha almadım yaw heycanlanma... alınca heralde şenlik yapıcaz forumda valla alınca herkese benden bira
bugün 3 saattir istişare yapıyoruz hangi üründe karar kılsan diye
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: tbk.nav
quote:
bu ne anlama geliyor?
daha almadım yaw heycanlanma... alınca heralde şenlik yapıcaz forumda valla alınca herkese benden bira
anlaştık
quote:
ha sen denediysen tamam... saol... peki diyelimki şarkılar arasında ses farklılıkları var... yani şöyle diyim... bi parça dinlerken sesi yüksek olabiliyor sonra diğerine geçince ses düşebiliyor.. bu normalde şarkıların nasıl kaydedildiğiyle ilgili bi problem... (rock dinlerken yüksektir, klasik müzik dinlerken düşüktür ya bilirsiniz) her neyse... biz bu şarkıların seslerini nasıl yükseltebiliriz?
bu konuyu bilen var mı?
bu sesi yükseltme olayı şarkıyı mp3 e çevirirken oluyo diye biliyorum bende de böyle sesi diğerlerine göre bariz fazla çıkan bir iki şarkı
tabii ki mp3'e çevirirken kpbs'ye dikkat etmek gerekir... 196 kpbs olması 64 kpbs olmasından iyidir tabii ki değil mi? ancak 64 kpbs olması sesi mi düşürüyor? yoksa şarkı ses stüdyolarında kaydedilirken mi bu şekilde kaydediliyor?
sesi düşürmezde kaliteyi değiştirir o yani 196 ii bi ölçü ama 64 ii değil zaten arada baya fark olur anlarsında,sesin yüksekliği farklı bişey ile alakalı dediğim gibi dönüştürürken yapılan bir ayar
quote:
quote:
bu konuyu bilen var mı?
bu şarkının kaydedilmesiyle ilgili bir sorun , bendeki audigy 2 ZS ses kartında bunları dengeleyen bir yazılım vardı , bayaa da işe yarıyordu , ama onları yükseltmenin bir yolu var mı bilmiyorum
o halde bu problemi bilgisayarda bi programla düzeltip mp3 çalara aktarmak gerekiyor... gerçi o kadar da önemli bi konu değil ama bazı parçaların sesi düşük oluyor tatmin olamıyorum işte