elimde 1 adet pc ve 1 adet de notebook var . 2 makinada win7 ultimate yüklü . Kulanmış olduğum neti wireless ile başka bir ap den alıyorum. Acaba laptoptaki ethernet portu ve cross over kablo aracılığıyla , interneti diğer makinaya da ulaştırmam mümkünmüdür. mümkün ise nasıl yaparım bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
uygun miktarda cat5 kablo iki adet rj-45 jack rj-45 pense
kablonun iki ucunu aç. bir ucunu 586a standardı olan turuncubeyaz-turuncu-yeşilbeyaz-mavi-mavi beyaz- yeşil- kahverengibeyaz-kahverengi sırası ile diz. rj45 in tırnaklı kısmı arkada kalacak şekilde turuncubeyaz kablo sola gelecek şekilde rj-45 e geçirip makasla sıkıştır.
akabinde diğer uca 586b standardı olan yeşilbeyaz-yeşil-turuncubeyaz-mavi-mavibeyaz-turuncu-kahvebeyaz-kahve sırası ile aynı işlemi yap...
bu çapraz bağlantı sayesinde ethernet kartının veri uçları doğru olarak eşleşeceğinden arada herhangi bir donanıma gerek kalmadan fiziksel bağlantı gerçekleşir. gerisi yazılımsal ayarlar kalır....
quote:
Orijinalden alıntı: NetCraC
uygun miktarda cat5 kablo iki adet rj-45 jack rj-45 pense
kablonun iki ucunu aç. bir ucunu 586a standardı olan turuncubeyaz-turuncu-yeşilbeyaz-mavi-mavi beyaz- yeşil- kahverengibeyaz-kahverengi sırası ile diz. rj45 in tırnaklı kısmı arkada kalacak şekilde turuncubeyaz kablo sola gelecek şekilde rj-45 e geçirip makasla sıkıştır.
akabinde diğer uca 586b standardı olan yeşilbeyaz-yeşil-turuncubeyaz-mavi-mavibeyaz-turuncu-kahvebeyaz-kahve sırası ile aynı işlemi yap...
bu çapraz bağlantı sayesinde ethernet kartının veri uçları doğru olarak eşleşeceğinden arada herhangi bir donanıma gerek kalmadan fiziksel bağlantı gerçekleşir. gerisi yazılımsal ayarlar kalır....
çok tşk edrim. işe yaradı
yazılımsal ayarlarda önemli, birde onları tarif etseniz ?
2 gündür uğraşıyorum
Ben elektrikçide yaptırmıştım o kabloyu. Ama galiba uçları tam basamamış. kıpırdatınca bağlantı gidiyordu, sonra da uğraşmadım. Laptopun birinden birine veri atacağım zaman flashdisk veya harici HDD kullanıyorum, en basiti.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme