Şimdi Ara

crossfire problemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yılbaşında crossfire sistem kurmaya karar vermiştim.hatta anakart dışında(890gx mi 890fx mi karar veremedim) amd 955 işlemci,2*2 a-data ddr3 1333 ram,1TB cavier black hdd,2x hd 6850 ekran kartı,coolermaster 692 kasa, ve ocz veya corsair 650 wattlık bir psu da karar kılmıştım.ama son günlerde crossfire ile ilgili bir kaç yorum okudum çoğunda crossfire yazılım olarak problem çıkarıyor,oyunlar crossfire veya sli desteklemeyebiliyor deniyor.

gerçekten böyle problemler var mı?sizce cf mi yoksa tek kart mı?(cf 6850 çoğu güçlü tek kartdan iyi performans vermiş incelemelerde ve 5870 den daha ucuz.tavsiyelerinizi bekliyorum.

not: overcloack kesinlikle yapmayacağım.benchmark programları da umrumda değil.ayrıca max fps yi uçık bişey yapacağıma avarage fps 60-70 olsun oyunlar sürekli akıcı olarak çalışsın isterim.

• CF'nin en büyük problemi scaling. Yani siz 60FPS'de oynasanız bile sanki 30FPS görüntü geliyormus hissi uyandırması. 6 serisi ile bu düzeltilmiş deniyor. Oyunların CF desteklememesi genelde eski oyunlarda oluyor. Yeni oyunlarda da desteklemese bile driver güncellemesi ile çoğu zaman gideriliyor. Ve evet CF ve SLI tek karta oranla daha sorunlu..
  • bu scaling böyle yarı yarıya mı hep?6000 serisi ile ilgili bilgisi olan var mı arkadaşlar?
    walla soğudum cf den
  • ben su an 6870 kullanıoyorum t3 arkadaşımızın söylediği gibi bir hisse kapılmadım ama evet bende bir çok yerde cf sisteminin daha fazla sorun çıkarma ihtimali olduğunu okudum.

fakat bu performansın o riske değeceğinide düşünüyorum. ne kadar 30 fps oluyormuş gibi bir his olsada iki tane canavar var kasamın içinde kimse tutamaz beni oyunlarda gibi bir histe uyandırıyor

yani kısaca fps testlerinde 6870 cf şu anda gtx 580 i bile geride bırakıyor. ama tek kart olarak bakarsam 5870 den daha düşük bir performans var.

benim görüşüm olarak yaşasın cf

hatalarım varsa affola
  • Tek başına HD6850/70 kullanmadan direk neden C.F düşünüyorsunuz anlamadım...

Monitörünüzün de en az 1920*1080 olması lazım ki öyledir heralde...

C.F ya da Sli çıkalı epey oldu ama başarımı malesef beklenen kadar olmadı (testleri bende önemsemiyorum) her oyunda perf. alamıyorsunuz üstüne üstlük sıcaklık ve güç tüketimi de var, 60 fps değil de 45-50 de oynayın ne olacak yani, tamam zevk meselesi ama gereksiz masrafta yapmayın derim.

Özellikle de yeni sistem kuruyorsan; full tower kasa, düzgün psu, soğutma, o.c yaparım dersen de iyi o.c olacak ram ve lazımsa eğer monitöre ağırlık verilir, bunlar bir kere alınıyor, diğerleri ise f/p seçilir, sonuçta ekran kartları çok çabuk eskiyen parçaların en başında geliyor, ama şu da var piyasa da adam gibi oyun da yok onu da düşünmek lazım...

Size önerim, AM3+ platformu da yakın zaman da geleceği için anakarta çok para yatırmadan, bu sürece yeterli gelecek bir f/p ürünü alıp ona göre sisteminizi kurun;

MSI 870A-G54
    4gb ddr3 1333mhz
    P.II X4 955 (Yok gibi bir şey) fiyata göre 965'te olabilir ya da X6 1055T (AM3+ anakartlar da bu işlemciler kullanılabiliyor)
    HD6870 (özel soğutmalı modellerini öneririm ama henüz gelmedi)
    Full Tower kasa
    750w psu
    Gelid cpu cooler

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 2 Aralık 2010; 13:21:02 >

• Crossfire scaling 6000 serisinde iyileştirildiği bir gerçek ama hala sorunlar var.Şahsen çift vga olarak crossfire yerine sli yeğlerim çünkü driver ve profil desteği konusunda daha üstün.Nvidianın para saçarak oyun piyasasında yaygın destek oluşturması durumu da var.
  • Cf kullanımı ilk çıktığıgındaki gibi değil bugünlerde.Eskiden profil sorunu vardı.Artık o olay bitti.

Scaling ise oyunların çoğunda çok iyi seviyelere geldi.

Bence tek sorun MS yani micro shutterigtir.Buda v-sync açılarak çok rahat gideriliyor.

Cf seçilebilir fakat sistem alt yapısını ona göre kurmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Cf kullanımı ilk çıktığıgındaki gibi değil bugünlerde.Eskiden profil sorunu vardı.Artık o olay bitti.

Scaling ise oyunların çoğunda çok iyi seviyelere geldi.

Bence tek sorun MS yani micro shutterigtir.Buda v-sync açılarak çok rahat gideriliyor.

Cf seçilebilir fakat sistem alt yapısını ona göre kurmak gerekiyor.

Tamamen katılıyorum. MS hissettiğiniz an V-SYNC seçeneğini aktif hale getirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.