Şimdi Ara

CrossFireX ile Farklı Ekran Kartı Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ama önceki kartıda atmak istemiyorum. Şuan HD7850 ekran kartını kullanıyorum. AMD R9 270X ekran kartını almayı düşünüyorum. Bu iki kartı CrossFirex le birbirlerine baglamak itiyorum. Ama sonuç nasıl olur bilmiyorum. Farklı forumlardan araştırdım. Birbirleriyle stabil çalışmayacagını söylemişler. Yani illaki aynı Seridenmi olmak zorunda. Ben birtane daha HD7850 alırsam birsüre sonra bu kart oyun grafiklerine yetmeyecek. İkisinide atıp yeni bir kart almak zorundalıgı dogacak bana. Yani sonuç olarak; HD7850 ile R9 270X Kartları Cross olurmu, oluyorsa birsorun teşkil edermi ?
    Şimdiden teşekkür ederim.

• olmaz aynısı olcak....
  • CrossFireX denilen şey farklı birşeymi, aralarındaki fark nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LostBlade465

Merhaba arkadaşlar
    Yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ama önceki kartıda atmak istemiyorum. Şuan HD7850 ekran kartını kullanıyorum. AMD R9 270X ekran kartını almayı düşünüyorum. Bu iki kartı CrossFirex le birbirlerine baglamak itiyorum. Ama sonuç nasıl olur bilmiyorum. Farklı forumlardan araştırdım. Birbirleriyle stabil çalışmayacagını söylemişler. Yani illaki aynı Seridenmi olmak zorunda. Ben birtane daha HD7850 alırsam birsüre sonra bu kart oyun grafiklerine yetmeyecek. İkisinide atıp yeni bir kart almak zorundalıgı dogacak bana. Yani sonuç olarak; HD7850 ile R9 270X Kartları Cross olurmu, oluyorsa birsorun teşkil edermi ?
    Şimdiden teşekkür ederim.

7850ile 7870 ayni gpu olduguna gore r9 270x de cross fire olur. Ayni hizlarda aorun olmaz diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• olur daha 1 hafta öncesine kadar hd 7950 ile hd 7870 xt kullanıyordum.
  • sanırım 7800 ise diğer kart da bu seriden olması gerekiyor belki 7900 bile olur tam bilmiyorum ama 7800 ile r serisi bağlarsan sıkıntı çıkar
  • 7850 ile r9 270x nasıl cross fire oluyo hacii
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cruel28

7850 ile r9 270x nasıl cross fire oluyo hacii

vallahi şu olayı açın bende merak ettim.
  • HD 7800 seri dışında başka serilerle cross olmazmı yani, bu nasıl iştir yaa, ben 7850 dışına çıkamıycakmıyım
  • Mümkün. Test örneği :http://www.legitreviews.com/amd-radeon-7000-radeon-r200-series-mixed-crossfire-testing_126124

Kaynaktan alıntı : "The AMD Radeon HD 7870 GHz edition reference card and the Sapphire Radeon R9 270X Toxic were able to run CrossFire and no issues were found."
    Read more at
    http://www.legitreviews.com/amd-radeon-7000-radeon-r200-series-mixed-crossfire-testing_126124#TL256MrDqzq6bH7Y.99

• Yapamazsin mimariler farkli.7850 nin yetersiz kalmasinin sebebi nedir.

• omfarcan kullanıcısına yanıt
    Mimariler tıpkısının aynısı öyle bişey yok
  • R serisi dx versiyonu 11.2 7000 serisi 11.1 nasil olucak onu anlamadim.hadi oldu farzedelim stabiliteyi yakalamak zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LostBlade465

CrossFireX denilen şey farklı birşeymi, aralarındaki fark nedir?

Hocam değil, arkadaş olayı yanlış anlamış. Arkadaşın dediği şey bildiğimiz CrossFire. Ancak mantık olarak "X" kart sayısını belirtir. Yani CrossfireX2 dersek iki kartı CrossFireX3 dersek de 3 tane kartı CF yapmış oluyoruz. Olay budur, yeni bir şey yok (:
  • R9 280X ile 7970 CF oluyorsa bu da olabilir ama saat hızlarını düşürmek zorunda kalma ihtimalin var
  • 7850 ile r9 270 crossfire olur. 270x olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

7850 ile r9 270 crossfire olur. 270x olmaz.

270x ile de olur. Aynı mimari tüm kartlar CF olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dunn

quote:

Ben r9 270x'i bir tek İntel HD4600 graphicsle crossfire yapabildim.
    Bence olmaz. Ama yinede siz bilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dunn

quote:

Ben r9 270x'i bir tek İntel HD4600 graphicsle crossfire yapabildim.
    Bence olmaz. Ama yinede siz bilirsiniz.

Yine başlama

• şimdi 7850 cf ile ulaşabileceğin performanstan pek haberin yok sanırım. öyle alıp kafanı dağa taşa vurmalık bir durum yaşamazsın. yanlış hatırlamıyorsam gtx 770 civarı bir performans elde ediyordun o şekilde. testi inceleyeli 1 seneye yakın oluyor ancak bu şekilde hatırlıyorum.

şahsi fikrim ise. cf-sli en üst segmentte mantıklı çözümler. elindeki 7850'yi sat üzerine yeni 7850 ya da 270x için ayırdığın bütçeyi koy. alabildiğin en iyi kartı al derim. 280x ya da gtx 770 falan alırsın zaten. cf'nin dertleriyle de uğraşmamış olursun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.