Şimdi Ara

CrossFireX ile Farklı Ekran Kartı Bağlama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CrossFire, akran kartlarının güçlerini birleştirerek kullanan bir siztem degilmi ?
    Bu mantıkla yola çıkarak;
    HD7850 yi satıp, 280x yada gtx 770 almakmı, yoksa = 2GB ekran bellegi
    Bir tane 270x alıp HD7850 ile CrossFire yapmakmı? = Toplam 4GB ekran bellegi
  • Yapın da görek hele bi. Bizim de merakımız gider
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Elimizde patlasında bi ekran kartları
    Ondan sonra bakalım oluyormu olmuyormu, bende merak ediyorum nolur acaba, hiçbiryerde net bir bilgi yok
  • LostBlade465 L kullanıcısına yanıt
    Millet teknolojiye yetişemiyor ki, ben ikinci ekran kartımı alamadan 295x2 çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: LostBlade465

CrossFire, akran kartlarının güçlerini birleştirerek kullanan bir siztem degilmi ?
    Bu mantıkla yola çıkarak;
    HD7850 yi satıp, 280x yada gtx 770 almakmı, yoksa = 2GB ekran bellegi
    Bir tane 270x alıp HD7850 ile CrossFire yapmakmı? = Toplam 4GB ekran bellegi

sağlam poweın güzel soğutmalaı kasa varsa yap ama oynadığın oyun önemli
    misal ben crossfire kullanırken bf4'de gtx 780 gibi performans alıyordum keza metro last light'da öyle
    ama castlevenia 2 oynadığımda gram fps artmadığı gibi grafiklerde bozulmalar oluyordu önceden wintcher'de de direkt oyundan atıyordu.
    yada en son 15 gün önce skyrim'de denedim oyun donuk donuk oldu ve akıclığını kaybetti tek kartı devre dışı bırakınca düzeldi.
    demem o ki popüler oyunlarda crossfire çok avantaj sağlar ama her oyunu oynarım derseniz bazılarında performans düşürücü durumlar ile
    de karşılaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 24 Nisan 2014; 21:10:31 >

• cobi C kullanıcısına yanıt
    Hangi kartlarla CrossFire yaptın da gtx 780 gücünde performans aldın ?
    Bide farklı seri kartlarla denedinmi hiç ?
  • quote:

Hangi kartlarla CrossFire yaptın da gtx 780 gücünde performans aldın ?
    Bide farklı seri kartlarla denedinmi hiç ?

bu konuda üstten 5. mesajda yazmışsım sanırım okumamışsın.
    Tmm kardeşim teşekkür ederim.
    Sonuç olarak ben o kartı alacam, tabi ben CrossFire yapmadan duramam şimdi yaparsam olumlu sonuç alırsam foruma tekrar yazarım sonuçlarını , Herkese Çok Teşekkürler
  • quote:

Tmm kardeşim teşekkür ederim.
    Sonuç olarak ben o kartı alacam, tabi ben CrossFire yapmadan duramam şimdi yaparsam olumlu sonuç alırsam foruma tekrar yazarım sonuçlarını , Herkese Çok Teşekkürler

dediğim gibi düzgün destekli oyunlarda güzel sonuç alırsın.
    Zaten amacım GTA V pc ye elbet çıkacak, Gidip satın alacam vede grafiklerin dibine vurmam lazım yoksa tat mat alamam
  • quote:

Zaten amacım GTA V pc ye elbet çıkacak, Gidip satın alacam vede grafiklerin dibine vurmam lazım yoksa tat mat alamam

crossfire desteği hemen gelmezsse kıvrandırır onu söyleyeyim
    Nasıl yani yaa, crossfire oyunlara göremi çıkıyor, ben bilgisayarımda crossfireımı yaparım , oyunda bu kartlardan yaralanarak çalışır mantık kısaca budur
  • quote:

Nasıl yani yaa, crossfire oyunlara göremi çıkıyor, ben bilgisayarımda crossfireımı yaparım , oyunda bu kartlardan yaralanarak çalışır mantık kısaca budur

e yani her oyunda iyi performans bekleme en basitinden skyrim'de performans düşüyor ve oyun akıcılıktan çıkıyor.
    castlevenia 2 de performans artmıyor ve grafik hataları oluyor,witcher 2 oyundan atıyor.
    ama crysis 3,bf4 ve metro lastlight oyunlarında ise full performans tam görsel şölen oluyor.
  • ikiside pitcairn mimarisi gözüküyor bu durumda cf yapabilmen lazım.cf yapınca belleker 2+2=4 şeklinde çalışmaz 2gb toplam belleğin olur yine.senin yerinde olsam ikinci 7850 alır cf yaparım.

bu arada skyrim için bu adamlar farklı sonuç almışlar:

http://www.youtube.com/watch?v=7BeKb9M5zV0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murettep -- 25 Nisan 2014; 17:15:24 >
  • Olur yaparsin.7970 280x cf yapiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CrossFire yaparken neler göz önünde bulunduruluyor, nelere bakılmalı peki , illa r9 270x olacak diye bir kaide yok, önerirseniz başka kartlar alırım, sorun degil benim için, 600 tl civarında olsun yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostBlade465 -- 25 Nisan 2014; 22:40:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murettep

ikiside pitcairn mimarisi gözüküyor bu durumda cf yapabilmen lazım.cf yapınca belleker 2+2=4 şeklinde çalışmaz 2gb toplam belleğin olur yine.senin yerinde olsam ikinci 7850 alır cf yaparım.

abi bu sonuçlara göre şimdi bi cross fire bize 20-25 fps falan mı kazandırıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FEARTR

quote:

Orijinalden alıntı: murettep

ikiside pitcairn mimarisi gözüküyor bu durumda cf yapabilmen lazım.cf yapınca belleker 2+2=4 şeklinde çalışmaz 2gb toplam belleğin olur yine.senin yerinde olsam ikinci 7850 alır cf yaparım.

abi bu sonuçlara göre şimdi bi cross fire bize 20-25 fps falan mı kazandırıyor?

Oyununa gore degismekle birlikte genelde ikinci kart +%80 performans katiyor.bir kartla 30 fps aliniyorsa ornegin cf sistem ile 50-55 fps aliniyor sanirim.cf desteklemeyen oyunlarda + bir etki gorunmuyor ama.kesin konusamamamin sebebi cf sisteme sahip olmadigindandir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben sapphire 7850 2gb 256bit ekran kartlarını CF yaptım sonuç ortada :)
     CrossFireX ile Farklı Ekran Kartı Bağlama
  • quote:

Orijinalden alıntı: LovemyLife

Ben sapphire 7850 2gb 256bit ekran kartlarını CF yaptım sonuç ortada :)
     CrossFireX ile Farklı Ekran Kartı Bağlama

Merhaba gpu-z resmini atarmısın normalde cf sistemde sadece birinin ramini kullanıyor bildiğim kadarıyla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.