Şimdi Ara

crossfirex mi ? yoksa crossfire mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar bi sistem topluyorum fakat ekrankartlarında karasız kaldım.kullanacağım bileşenler ;
    anakart: MSI 790FX-GD70 AM3 AMD
    işlemci: AMD phenom ii x4 955 3.2ghz
    ram : 2x2 OCZ ddr3 1600mhz
    power : 700w coolermaster

anakartta malum 4 adet pcıex slotu bulunmakta benim ekrankartlar için ayırdığım bütçe 450-500tl civarı şimdi bu bütçe ile 4 adet kart alıp crossfirex mi yapsam yoksa onun yerine 2 adet alıp crossfiremı yapsam. Çok karasız kaldım arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. yardım lütfen.
    şimdiden herkese teşekkürler.

• Dostum 4'lü C.F yerine 2'li x16-x16 düzeneği daha verimli olur.

2xHD4890 güzel olur.
  • hd 4890 oparaya anca bitane alabiliriz herhade :D evet ztn 4lü kart olursa kartlar 8x hızında çalışıcal ama 2 tane olursa 16x bilmiyorum nasıl yapsak.
  • 2'li C.F yap yaparsan zaten

Bütçene göre, HD4850 & HD4870 Vapor-x olabilir 2 tane.

Peki monitörün ne ? 19" ekran kullanıpta c.f yapman birşey ifade etmez.

Edit:

HD4890 ile güzel c.f olur demek istedim bütçeni aştğını zaten biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 4 Temmuz 2009; 16:03:27 >
  • @ olcay91

Kardeşim şu zamana kadar hiç kimseye CrossFire veya SLI tavsiye etmedim. Ama ben ille de kuracağım diyorsan bu düzenekleri kurarken iyi düşünüp taşınmak lazım. Şu anda popüler birkaç oyunda çoklu kart düzeneklerine destek mevcut. Nedir bu oyunlar? Crysis, Crysis Warhead, Call of Duty 4, Call of Duty 5, Company of Heroes gibi bazı oyunlar destek sunuyor. Yani oyun sayısı 10 geçer geçmez kesin değil

Bu zamanda tek kart almak daha mantıklı. Ha ilerde çıkacak olan tüm oyunlarda CrossFire desteği sunulursa alırsın aynı karttan bir tane daha uçarsın. Ama şimdiki zaman tek kart zamanıdır. Tek kart olarak alternatif çok: Palit GTX 275, Sapphire HD 4890 Vapor-X, Sapphire HD 4890 Toxic, Powercolor HD 4890 PCS+

Seçim sana kalmış. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnlineBulent -- 4 Temmuz 2009; 15:58:49 >

• monitörü yazmamışımya
    acer 23" X233Hbd kullanacağım monitör bu olucak. oyunlarda crossfire desteği filan oluyormu bilmiyordum açıkçası ben mesela crossfirelı bi sistem kursam eski oyunları oynayamazmıyım.açıkçası dediğiniz gibi tek kart alıp ileride aynından yanına btane daha almakta kafama yatmıyor değil ama şimdi slotlarında boş kalmasına pek gönlüm zarı değil.
  • Monitör gayet güzel...

Ancak gözden kaçırdığın olay yukarıda arkadaşın açıkladığı gibi c.f destekli oyunların az olması tam anlamıyla destek vermesi daha doğrusu...

Birde bu ekran için en kötü ihtimalle birtane şimdilik Sapphire HD4890 Vapor-X --- PowerColor PCS+ HD4890 --- Sapphire Toxic HD4890 gibi modellerden birini almalısın. Sonradan yanına bir tane daha ekleyebilirsin daha iyi olur.

Bırak slotun boş kalması seni zarara sokmaz çok istiyorsan PCI slotları doldur tv kartı+ses kartı gibi.

500 lira verip 2 tane HD4850 alman seni hüsrana uğratır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.