Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Crossover

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana bir adet crossover gerekiyor 100 ila 250 hertz arasında bir seçim yapacam bundan düşük frekanstaki sinyaleri bir tarafa yüksekleri diğer tarafa göndericek ve 4ohm luk hoparlörler bağlayacağım bu tarz birşey için elinde şema tarzı bişiy olan varmı? Birde şu var bu crossover pre ampli değil anfiden sonra bağlanılacak birşey olmalı. Dersenizki frekans ayarlamak zor olur sabit bir frekans ver ona göre birşeyler önerelim bende 150 hertz derim o zmn 150 hz aşşasıı bir tarafa yukarısını başka bir tarafa verebilecek pasif bir crossover...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demonazuo -- 8 Aralık 2005, 12:39:10 >

• Dostum aynısından bende arıyorum sanırım DiabloXT de bir crossover vardı onun gibi bişi lazım bize
    Bulan arkadaş olursa bizleri de sevindirsin
  • süper olur walla elimde 2 adet woofer ve 2 adet komponent var komponentlerin kendi crossoverları var ancak woofera giecek sesi ayıracak donanımım yok bunları aracımdan söküp süper 2 adet kabin var onlara monte edicem çok güzel bir sony anfiye bağlıyacam ancak ev anfisi olduğundan bundada crossover yok... 2 adet küçük techncs kabinide balayarak surround yaratmak istiyorum ama tek derdim bu crossover... bide herşeyden ötesi insanın kendi yaptığı gibisi yok =)
  • Dostum anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum acil crossover lazım
    Benim amfim bu
     Crossover

Bunlarda çıkışları
     Crossover

Kusura bakmayın telefonla çektim ortam karanlık hafif o yüzden kötü kalitesi resimlerin
  • ben crossover üretiyorum kendi kolonlarım için.Sipariş yapmıyorum ama forum arkadaşlarım için istisna yapabilirim.Kaç yollu,kaçıncı derece,hoparlör omajları,watt,hoparlör marka modelleri vb... sorulara cevap verecek olursanız crossover üretebilirim.
  • wattlar 200-300 civarı 2 yollu istiyorum çünkü elimde midbassları bir tarafa tizleri bir tarafa yönlendiren bir crossover mevcut, alet pasif olacak ve bass sesleri (150 hz ve aşşağısı olarak düşünüyorum) woofera geriye kalan bütün frekansları diğer crossover'a yönlendirecek tüm sistem 4 ohm (bass hoparlörleri ve crossoverlı komponent takım) markalar: wooferlar ve mid -bass hoparlörleri boschmann, crossover ve tiz hoparlörleri us blaster
  • bi uplasam çok kızarmısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea Cross
    4 yıl önce açıldı
    Fiat Egea Cross
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende Crossover var,eğer üreten satan arkadaşa varsa alabilirim çünkü bana da lazım 4HP+2LP...
    Bendeki Crossover'ın resmini atarım.Aslında devre şeması dahi çizilebilir ama bobini sardırmak sorun olabilir.
    İsterseniz daha ayrıntılı bilgi verrim.Zaten kondansatörler filan gözüküyor.

Crossover

Crossover

• bir crossoverın olayı bumu yani? şu kadarcık aleti bende yaparım =) ama o bobin nedir neye yarar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Demonazuo

bir crossoverın olayı bumu yani? şu kadarcık aleti bende yaparım =) ama o bobin nedir neye yarar?

Yaw pasif crossover bundan ibaret,daha da gelişmiş şekilleri var ama bunlar fazlasıyla yeter.Bobin de orda bildiğim kadarıyla belirli frekansın üstündeki voltajları ısıya döünştürüyor.salladım biraz ama böyle birşey işte.

Kurması o kadar basit değil.Önemli olan ondan bundan çarpıp kopya etmek değil kendin yapmandır.
    Herkes çarpar ama herkes üretemez.
  • Benim istediğim crossover son haliyle şudur
    2 sağ sol ana hoparlör
    2 sağ sol arka hoparlör
    1 merkez (tv nin üstüne fln koyarlar ya)
    1 de 1000w lık bir JBL i kaldıracak sub çıkışı olmalı
    bunun gibi bir crossover kaça malolur sizce ve yapılabilirmi?
  • arkadaşlar o 250W yazan oyuncak gibi aletin bobinleri aşırı ince... Sanırım 100-150W yoktur bile. Ayrıca 150Hz için epey külfetli bir bobin gerekecektir. Ayrıca kömür veya metal nüveli bobinler faz hatasına çok fazla sebep olduğu için iyi bilenler tarafından pek de tavsiye edilmiyorlar.500W ve 3.5kHz lik bir crossover frekansındaki filterede 1.40 telden sarılan irice bir bobin kullanmak durumunda kalmıştım. Çünkü Eminence in orjinal bir filtresinin Türkçe versiyonu idi yapılan iş.
    Şayet bobin ölçebilen bir ölçü aletiniz varsa ki bazı ucuz ölçü aletleri ölçemese de fikir verebiliyorlar , Formüllerinin ve yapımının tarifini tekrar bulabilirim.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 15 Aralık 2005, 0:42:36 >
  • bakın o zmn ben size sorumu iyice kısaltayım benim 4 ohmluk 2 hoparlörüm var 1 tanesi 150 hertz aşşağısını çalsın istiyorum diğeri yukarısını çalsın istiyorum 2 adet kondansatörle bir devre yapıp bunu halletmek mümkün heralde kondansatörler nasıl olmalı ve omajı 4 ohmda nasıl sabitlerim? ufacık bir şemayla hallolur gibime geliyo...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.