Şimdi Ara

CRUCIAL BX500 480 GB 3DNAND ₺422,50 (Amazon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.057
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    CRUCIAL BX500 480 GB 2.5" SATA3 540/500 3DNAND (CT480BX500SSD1): Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/CRUCIAL-BX500-SATA3-3DNAND-CT480BX500SSD1/dp/B07G3KGYZQ

Not: Satıcı firma yurt dışından satış yapıyor. Teslimat 2 haftayı bulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neronidas -- 3 Mayıs 2020; 1:32:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "İyi satıcı. Ürünün Hollanda'dan geleceğini satın aldıktan sonra farkettim, satıcıyla rahatlıkla iletişime geçebildim. Ciddi bir sorun yaşamadım. "

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yooo 500 kusur lira

• Fiyat iyi gibi ama satıcı Amazon değil. Bir de CRUCIAL BX500 kronik problemleri olan bir model diye aklımda kalmış.
  • MX300 kullanıyorum, bunu satın aldığım dönem BX serisini de takip ediyordum ancak standart bir SATA SSD'nin 3D nandlı olması dışında bir durumu yoktu yani bu maliyet yerine james donkey'den daha ucuza bulunursa ürün de alınabilir. Ek olarak 3 yıl kadar oldu alalı ancak yanlış hatırlamıyorsam o dönem BX için almayın şeklinde bir global yorum birliği vardı, dediğim gibi uzun zaman oldu yanlış hatırlıyor da olabilirim kötülemiş olmayayım. Şu an güncellenmiş bir seri olmuşsa bunu bilemem yeniden araştırmak gerekiyor, tasarımlar farklı dıştan bakınca. MX limited bir seriydi, bulabilirseniz uygun fiyata MX300-500 ürünlere de bakabilirsiniz fakat bu ürünleri eski sistemlerde ben önermiyorum 2011 model laptopumda windows 10 boot edilirken donma olduğunu bizzat birkaç kez gördüm, ubuntuda yaşanmadı. Bunun sebebi W10 desteğini n5110'a Dell vermiyordu, Microsoft tarafından destek verildi bu da bir takım problemleri beraberinde getirmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 3 Mayıs 2020; 3:18:5 >

• arkadaşa aldık aynı ürünü aynı satıcıdan 9 günde geldi arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozturk21

arkadaşa aldık aynı ürünü aynı satıcıdan 9 günde geldi arkadaşlar
    Evet teslim süresi uzun ama fiyatlar uygun. Garantisi nasıldı peki? Türkiye garantisi mi görünüyor global garanti mi?

"12 Mayıs Salı - 22 Mayıs Cuma tarihinde teslim alın."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    Amazon'un kendi 30 gün garantisi dışında global garanti sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yıl sonu trendyolda 50 tl indirim gelmişti. bu ssd 320 idi ve 270 e aldım.

sonra baktım başka hesabıma da indirim gelmiş ama kullanmadım. şimdi pişmanım 2. ssd yi almadığıma çünkü 480 yetmiyor.

şimdi fiyatlar uçuk

bu arada ssd ile ilgili sıkıntı yaşamadım. 2. ssd olarak kullanıyorum sistemde. 1 tane de hdd var ama yetmiyor :S
  • bu satıcıyı çok görüyorum amazonda fiyatları iyi genel olarak fakat gümrükte vergi çıkma olayı olabilir diyolar doğru mu acaba başka tecrübe edenler var mı
  • Bu satıcıdan daha önce ürün aldım, 1.5 ay bekledim gümrüğe takıldı, iade almam v.s 2 ayı buldu...
  • Gümrük vergisi nasıl halloluyor, Amazon gibi satıcı mı hallediyor o süreçleri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Gümrük vergisi nasıl halloluyor, Amazon gibi satıcı mı hallediyor o süreçleri?
    Amazon dışı satıcılarda vergi kargoyu getiren ptt görevlisi tarafından tahsil ediliyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miko_miko

yıl sonu trendyolda 50 tl indirim gelmişti. bu ssd 320 idi ve 270 e aldım.

sonra baktım başka hesabıma da indirim gelmiş ama kullanmadım. şimdi pişmanım 2. ssd yi almadığıma çünkü 480 yetmiyor.

şimdi fiyatlar uçuk

bu arada ssd ile ilgili sıkıntı yaşamadım. 2. ssd olarak kullanıyorum sistemde. 1 tane de hdd var ama yetmiyor :S
    Aynı tarihlerde sizin fiyatın bir tık üstüne ( 280 TL ) ben de bu ürünü almıştım. 4 aydır 1.SSD olarak kullanıyorum. Her hangi bir sorun/donma olmadı. Gayet memnunum.

"Micron Technology" firmasının ürünü. Zaten Micron u bilen biliyor. Aynı marka RAM da kullandım herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

MX300 kullanıyorum, bunu satın aldığım dönem BX serisini de takip ediyordum ancak standart bir SATA SSD'nin 3D nandlı olması dışında bir durumu yoktu yani bu maliyet yerine james donkey'den daha ucuza bulunursa ürün de alınabilir. Ek olarak 3 yıl kadar oldu alalı ancak yanlış hatırlamıyorsam o dönem BX için almayın şeklinde bir global yorum birliği vardı, dediğim gibi uzun zaman oldu yanlış hatırlıyor da olabilirim kötülemiş olmayayım. Şu an güncellenmiş bir seri olmuşsa bunu bilemem yeniden araştırmak gerekiyor, tasarımlar farklı dıştan bakınca. MX limited bir seriydi, bulabilirseniz uygun fiyata MX300-500 ürünlere de bakabilirsiniz fakat bu ürünleri eski sistemlerde ben önermiyorum 2011 model laptopumda windows 10 boot edilirken donma olduğunu bizzat birkaç kez gördüm, ubuntuda yaşanmadı. Bunun sebebi W10 desteğini n5110'a Dell vermiyordu, Microsoft tarafından destek verildi bu da bir takım problemleri beraberinde getirmiş olabilir.
    MX300 kullanıyorum şuan, firmware güncellemesi çıktı birkaç tane son çıkanı yüklediniz mi?, bende dediğiniz sorun hiç olmadı, benimde sistemim eski.

• Bir adet sipariş ettim

• FreeRun kullanıcısına yanıt
    Evet devamlı olarak güncelleme takip ediyorum. Zaten sürekli olan bir şey değildi fakat böyle bir şeyin birkaç kere olması tabi raporlanması gereken bir şey alıcıların bilmesi için o yüzden belirtiyorum burada. Zaten yakında yeni ultrabook'uma 2. disk olarak aktaracağım yani bunla alakalı bir problem de kalmayacak.

Bu arada Crucial kullanıcıları eğer SSD'si destekliyorsa arayüz programından Momentum Cache'i aktifleştirip canavarın gerçek yüzünü görebilirler 2x-3x-4x gibi performans farkları görülebiliyor. Normal kullanıma milisaniye gibi yansıyıp farkedilmese de yükleme süresi uzun olan uygulamalarda 4K yazma/okuma hızı yükseldiği için saniyelik farklara dönüşebiliyor o zaman farkediliyor özelliğin gücü. Tabi RAM'inizin %25'ine kadarını bu işlemler esnasında kullanabileceği için 4GB gibi düşük bellekli bir cihazda mantıklı değil. Özetle, direkt SSD yerine işlemi önce RAM'de depolayıp oradan SSD üzerine geçiriyor bu veri akışı da yük dağılımını yaparak daha yüksek performans almanızı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 4 Mayıs 2020; 0:1:19 >

• bahtiyaraziz kullanıcısına yanıt
    Yani bir de vergi mi ödememiz gerekecek. Net fiyat değil midir yazan rakam.

• quote:

Orijinalden alıntı: akcabey

Yani bir de vergi mi ödememiz gerekecek. Net fiyat değil midir yazan rakam.
    Amazon dışı satıcılardan ürün aldığınızda vergi ödemek durumundasınız.
  • bahtiyaraziz kullanıcısına yanıt
    Onu hiç konuşmadım hocam ama vergi çıksa arkadaşım söylerdi heralde aynı amazon mantığı son çıkan tutara bir şey eklenmiyoır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.