Şimdi Ara

Cruise Kontrol (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cruise Kontrol gerçekten cok faydalı. Ama nerelerde kullanman gerektiğini iyi bilmen gerek. Şehir içi trafikte kesinlikle kullanma derim. Yada iyice alıştıktan sonra kullan. Ancak uzun yolda gerçekten hem trafik cezası yemekten hem de yakıttan tasarruf ediyorsun. Benim 307 1.6 HDI araca taktırdım. Uzun yolda yaklaşık 0,5 lt /100 tasarruf ettiriyor. Bence uzun dönemde de parasını çıkartıyor. Selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: monsera

quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

1 ay önce arkadaşım corsa ya taktırdı , yeni astra için fiyat istedik 200 e mal olur dedi servis ,

demekki renault larda hiç tesisat yok, opellerde teknoloji hazır geliyor yazılım ile aktif ettirmek kalıyor geriye ....

Hayır arkadaşım olay biraz farklı. Soruşturdum ve aldığım cevap şu. Opel'lerin otomatik ve easytroniklerinde bu işlem yapılabiliyor sadece.

Bu islem Dedigin sonradan yaptirma olayimi yoksa C.control Bizim vectra 1.6C de war Ve manuel vites
    Manuel Zafirada yok (elegance) Ona da taktiriim ucuz bisiyse

Bu arada CC yi tavsiye ederim yakit harcamasini dusuruyor ayaginiz az yakacam die agrimiyor.

• megane larda direksiyondan cruise olduğu için pahalıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: CNR_87

quote:

dediğin Z motorlarda ok ama X motorlarda yani telli gaz pedallarında olmuyo

cruise control yıllardır uygulanan bi sistem. taaaa 90'lı yıllardan beri belki daha eski. oysa senin dediğin o elektronik gaz kontrolü daha yeni bi olay. nasıl oluyor da oluyor bu iş?

ayrıca elektronik gaz kontrol sisteminin günümüz otomobillerinde (halen üretimi devam edenler dahil) bir çoğunda olmaığını ama elektronik gaz kontrolü olmayan bu arabalarda da cruise controlün uygulandığını söylememe bilmem gerek var mı?

yani özetle öyle senin dediğin gibi cruise control'ün elektronik gaz kontrolü ile uzaktan yakından alakası yok. tabi anlatmak istediğin başka bi şey idi de ben yanlış anladıysam pardon. o zaman da kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 20 Eylül 2005, 15:59:40 >

• 2005 model Honda Jazz'a Cruise control takılır mı, bilen var mı arkadaşlar?
  • takılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k

takılıyor

budur yani
  • Taktıran var mı peki? Nerede ve kaça takılıyor?
  • quote:

1 ay önce arkadaşım corsa ya taktırdı , yeni astra için fiyat istedik 200 e mal olur dedi servis ,

demekki renault larda hiç tesisat yok, opellerde teknoloji hazır geliyor yazılım ile aktif ettirmek kalıyor geriye ....

HAYIR KARDEŞİM OPELLERDE CRUİSE sinyal kolunda
    megane daysa direksiyonda yani komple direksiyon değişcek.. bu da pahalı bişey olsa gerek
  • Nerdeyse istanbuldaki bütün Opel servisleri aradım. Bir kısmı bilmiyor. Diğer bir kısmı bazı corsalarda yapılabildiğini bakılması gerektiğini söylediler.1 taneside kesin yapıldığını söyledi.
    Garanti kapsamında bir sorun olurmu dediğimde yapılabileceğini söyleyen servislerin hepsi opelin orjinal parçası kullanıldığını ve zaten on hazırlık varsa yapıldığı için sorun yaratmıyacağını söylediler hata servis elemanları haricinde garanti bölümündeki elemanlarlada konuştum. Onlarda benzer şeyler söylediler. En son birde Opel Türkiyeyi arayayım dedim Arabanın orjinalinde olmadığı için takılan parçayla ilgili çıkacak bir sorunda onay vermeyecekleri söylediler. Örnek olarak elektrik tesisatındaki arızalar garanti kapsamı dışında kalırmış.

Kısaca eğer garanti kapsamındaki araçlarına cruise kontrol taktırmak
    yada herhangi başka bir alet (alarm, park sensoru, muzik seti vs.) taktırmak isteyen arkadaşlar garanti kapsamını iyi araştırsınlar Opel kullanan arkadaşlar ise malesef benim gibi garantinin bitmesini beklemek zorundalar

tolgao2000 arkadaşını uyarsan iyi olur yeni astra olduğuna göre henüz garantisi bitmemiştir

• quote:

megane a takılması için direksiyonun değişmesi gerekiyor - o nedenle pahalı..

gidip EXE alıpta TECHNO paket almayanlara şaşırıyoruım doğrusu..

hız sabitleyiciyi her yerde kullanıyorum - bazen de sınırlayıcıyı..

Renaulttaki sistem rakiplerinden çok daha üstün bir sistem: özellikle sınırlayıcı özelliği gaza ne kadar basarsanız basın belirlediğiniz

hızı geçmiyor(sonuna kadar basınca tehlikeli durum olarak algılayıp hızlanıyor)

püüff amma sallamışsın sende he Megane daki çok üstün bir sistemmiş
    Olm ne diyon lem.

Kıytırık Cruise kontrol len onun nesi üstün
    Sen bi Merso nun sitesine gir Cruise kontrol nasıl olrmuş bir öğren.

Merso kendi Cruise Controlüne ACS diyor, ADAPTIVE CRUİSE kontrol, öndeki aracı takip ediyor ona göre fren yapıyor, araya araba girerse ona göre davranıyor, öndeki araç şerit değiştirirse ona göre dsavranıyor önünde sensörleri var sen neden bahsedion lem

• benim için çok tehlikeli bişey o cruise control denen meret... ne zaman kaza tahlikesi geçirdiysem düz yolda... uyuma değil de bayılma moduna girdiğimde dikkatim dağılınca oluyo... arada hiç olmazsa devir saatine hız göstergesine bakıyorum da ayılıyorum zaman geçiyo acık...

virajlı, fren, hızlanma vs gerektiren yollarda hemen hiç tehlike atlatmadım çünkü pür dikkat gidiyorum... ve zevk alıyorum

yol baydı mı bende bayılıyorum... aman siz de bayılmayın cruise control derken!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

megane a takılması için direksiyonun değişmesi gerekiyor - o nedenle pahalı..

gidip EXE alıpta TECHNO paket almayanlara şaşırıyoruım doğrusu..

hız sabitleyiciyi her yerde kullanıyorum - bazen de sınırlayıcıyı..

Renaulttaki sistem rakiplerinden çok daha üstün bir sistem: özellikle sınırlayıcı özelliği gaza ne kadar basarsanız basın belirlediğiniz

hızı geçmiyor(sonuna kadar basınca tehlikeli durum olarak algılayıp hızlanıyor)

püüff amma sallamışsın sende he Megane daki çok üstün bir sistemmiş
    Olm ne diyon lem.

Kıytırık Cruise kontrol len onun nesi üstün
    Sen bi Merso nun sitesine gir Cruise kontrol nasıl olrmuş bir öğren.

Merso kendi Cruise Controlüne ACS diyor, ADAPTIVE CRUİSE kontrol, öndeki aracı takip ediyor ona göre fren yapıyor, araya araba girerse ona göre davranıyor, öndeki araç şerit değiştirirse ona göre dsavranıyor önünde sensörleri var sen neden bahsedion lem

rakiplerine göre üstün...

radarlı sistem yok ama diğer özellikleri rakiplerinden daha iyi...

kıytırık dediğin sistem rakiplerinin bulunmuyor - ve kullanımı bu kadar kolay değil diğerlerinin C.C.ü

özellikle hız sınırlama sistemi bir çok rakibinde sadece sesli uyarı veriyor ( hızı sınırlamıyor: mesela alfa 147)

• Saol kardeş benim astra Xenon paket te CC var , arkadaşımın Enjoy da yok o taktırmak istiyor,

Alarm taktırmak istedim geçen gün araç 4000 KM de 480 milyon istediler ancak orjinal olduğu için garantiyi zedelemiyormuş....

Araç kitinide söyliyeyim yaklaşık 500 milyon araç kiti, yol bilgisayarı ve ABS nin cep telinden etkilenmemesi için , ben 2 bininci km de yol bilgiayarını komple değiştirmk zorunda kaldım yüksek ihtimalle cep telefonu bozmuş ...

quote:

Orjinalden alıntı: sahin_k123456

Nerdeyse istanbuldaki bütün Opel servisleri aradım. Bir kısmı bilmiyor. Diğer bir kısmı bazı corsalarda yapılabildiğini bakılması gerektiğini söylediler.1 taneside kesin yapıldığını söyledi.
    Garanti kapsamında bir sorun olurmu dediğimde yapılabileceğini söyleyen servislerin hepsi opelin orjinal parçası kullanıldığını ve zaten on hazırlık varsa yapıldığı için sorun yaratmıyacağını söylediler hata servis elemanları haricinde garanti bölümündeki elemanlarlada konuştum. Onlarda benzer şeyler söylediler. En son birde Opel Türkiyeyi arayayım dedim Arabanın orjinalinde olmadığı için takılan parçayla ilgili çıkacak bir sorunda onay vermeyecekleri söylediler. Örnek olarak elektrik tesisatındaki arızalar garanti kapsamı dışında kalırmış.

Kısaca eğer garanti kapsamındaki araçlarına cruise kontrol taktırmak
    yada herhangi başka bir alet (alarm, park sensoru, muzik seti vs.) taktırmak isteyen arkadaşlar garanti kapsamını iyi araştırsınlar Opel kullanan arkadaşlar ise malesef benim gibi garantinin bitmesini beklemek zorundalar

tolgao2000 arkadaşını uyarsan iyi olur yeni astra olduğuna göre henüz garantisi bitmemiştir

• Cep telefonları ABS yi etkilemiyomuş. Örnek olarak almaya da araç kiti sadece trafikte telle konuşmak yasak diye kullanılıyo. Biz bunu opel GERÇEK'e de sorduk(aladığımız bayi). Ama yol bilgisayarı için bi şey bimiyoeum
  • 307 ye ne kadara mal oldu 307 den memnunmusun
    quote:

Orjinalden alıntı: sansar2005

Cruise Kontrol gerçekten cok faydalı. Ama nerelerde kullanman gerektiğini iyi bilmen gerek. Şehir içi trafikte kesinlikle kullanma derim. Yada iyice alıştıktan sonra kullan. Ancak uzun yolda gerçekten hem trafik cezası yemekten hem de yakıttan tasarruf ediyorsun. Benim 307 1.6 HDI araca taktırdım. Uzun yolda yaklaşık 0,5 lt /100 tasarruf ettiriyor. Bence uzun dönemde de parasını çıkartıyor. Selamlar.
  • ford için hiç cevap gelmemiş c-max e taktırabilirmiyim hız sabitleyicisini (cruise control demek nedense içimden gelmedi)
  • nerelerde takıyorlar bunu bende honda jazz a taktırmayı düşünüyorum acaba kaça mal olur birde sorun çıkartırmı ???
  • yol bilgisayarını hiç bozmas alaksı yok...
  • peuget 307 e cruise kontrol taktıran varmı. fiyatı ne?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.