Şimdi Ara

Cryostasis Tech Demo! PhysX ağırlığını gösteriyor! (indirin) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
6.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ati kartlar fizik işlemleri yapabilir ama physx yazılımı ati kartlar için yazılmadıgı için olmuyor.

yazılarım silinmiş galba yazıyorum bu physx nanesi yıllardır var hiç bişey olmadı nvidia aldı aynı sey fanatikler hoppa buppa diye atlıyor.

gerçek dışı sacma sapan hareketler gormek için kasamam valla o secenegi direk iptal ederim yada o oyunu oynamam cokta tın
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

ati kartlar fizik işlemleri yapabilir ama physx yazılımı ati kartlar için yazılmadıgı için olmuyor.

yazılarım silinmiş galba yazıyorum bu physx nanesi yıllardır var hiç bişey olmadı nvidia aldı aynı sey fanatikler hoppa buppa diye atlıyor.

gerçek dışı sacma sapan hareketler gormek için kasamam valla o secenegi direk iptal ederim yada o oyunu oynamam cokta tın

Hocam elinde Nvidia kart olan insanlar, durup dururken kartlarına bir özellik eklenince seviniyor. Bu fanatiklerin hoppa buppa diye atlaması değil. Bu nvidia sahibi bir insanın sevinci.

PhysX desteği için sevinen bir insana fanatik yakıştırması da yaptınız ya helal olsun.

PhysX in başarılı olmayacağını düşünebilirsiniz, bu en doğal hakkınız ve bunu savunabilirsiniz. Bakın yukarıda arkadaşlar PhysX olayının başarılı olamayacağına dair görüşlerini, nedenleriyle saygılı bir şekilde yazmış. Kendi inançlarını belirtmiş. PhysX desteğinin başarılı olacağına inanan insanları ikna etmeye çalışmış. Bu saygın bir olaydır.

Ama siz PhysX'in başarılı olmayacağını savunmuyorsunuz, PhysX'in başarılı olacağına inanan insanları fanatiklikle suçluyorsunuz. Silinen mesajınızda akılsızlıklada suçluyordunuz.

Mesajlarınıza çok rahatsız edici.

• her zaman ki gibi bu da nvidia nın ali cengiz oyunuysa bile, yine de oynanır arkadaş.
    bedava gelmiş dediğin gibi 8800gt ye..
    bal nedir kaymak nedir
  • akılsızlık degil yani sacma efektler veriyor.

aegia pcı kart cıkardıgında ilk ben seviyordum savunuyordum ama bu iş pcı arabirimi ile olacak bir iş degildi.
    nvidia almakla iyi bir adım attı ama daha once olan burda ölu diyenler senin için demiyorum şimdi physx diyip duruyorlar onu diyorum.

ben havokun fiziginide sevmiyorum yani sacma uçuşan nesneler sacma sapan zaten ati havokla anlasmasıda sacma.

bu fizik olayı birleşip ortak bişey cıkarark ilerler yoksa bi kasa kagıt gibi havada uçuşur biz buna fizik diye seviniriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

akılsızlık degil yani sacma efektler veriyor.

aegia pcı kart cıkardıgında ilk ben seviyordum savunuyordum ama bu iş pcı arabirimi ile olacak bir iş degildi.
    nvidia almakla iyi bir adım attı ama daha once olan burda ölu diyenler senin için demiyorum şimdi physx diyip duruyorlar onu diyorum.

ben havokun fiziginide sevmiyorum yani sacma uçuşan nesneler sacma sapan zaten ati havokla anlasmasıda sacma.

bu fizik olayı birleşip ortak bişey cıkarark ilerler yoksa bi kasa kagıt gibi havada uçuşur biz buna fizik diye seviniriz.

İyi en azından yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıralım.

PhysX olayı bu işi özendirdiği için sevinelim o zaman. Bu daha başlangıç, eminim gelecekte daha güzel şeyler göreceğizdir.

Nvidia sayesinde, Atide eminim şu anda yoğun ilgi gösteriyordur bu işe. Çünki dünyada ki bütün forumlarda PhysX olayı bir heyecan yarattı. İyi veya kötü bir kaç insan tercihini PhysX için değiştirecektir.

PhysX başarır, Havok başarır veya başka bir Api başarır farketmez. Ama PhysX sayesinde bundan sonra fizik efektleri daha da önemsenecek, o kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 21 Aralık 2008; 0:37:37 >

• yani.

eskiden grafikler mukemmel olmadıgından fizige okadar onem verilmiyordu oyuncular tarafından.

ama grafigi mukemmel yapılmıs bir adamın aptal aptal hareketler yapması insanı çileden cıkarıyor.

mesela winning eleven 4 den beri ondan oynarım adam hareketleri gercekci oynun zevki gercekcilkten cıkar
  • Şimdi nvidianın physx i olmadan gerçekçi oyun yapılamazmı?bazı arkadaşlar yapılamaz diyecekler ve sebep olarakta oyun işlemciye yüklenecek ve kasacak diyecekler.Peki gerçekçi bir oyun yapmak isteyen bir firma illaki nvidia ne olur biz bazı physx hesaplamalarını ekran kartına yaptırtamadık sen gel yardım ette şu işlemciden yükü alıp ekran kartına yaptıralım demek zorundamıdır?gerçekten adam gibi gerçekçi bir oyun yapmak isteyen firma nvidiaya muhtaçmıdır?onun physx i olmadan adım atması gerçekçi oyun yapması bu kadar imkansızmıdır?nvidianın yaptığı benim ekran kartlarımın dışında kalan tüm ekran kartlarının gücü ne olursa olsun,isterse milyonlarca teraflops olsun farketmez sizler gelin oyunları benim ekran kartlarıma göre yapın demek deyilmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 21 Aralık 2008; 1:36:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sight

ATI ekran kartım + ayrı PCI PhysX kartım var, indirip bir deneyim bakayım

daha test edemdedin mi?
  • Nvidia Ati'den performans ve teknoloji olarak geri kaldığında her zaman bu tarz çelme takma metodları uyguladı. Önce oyunlara nvidia destekli diye bir zımbırtı ekledi lakin baktı ki oyuna girişte nvidia logosu çıkıyor ama ati ekran kartlarında daha fazla performans veriyor (Misal DMC 4).

Ne yapalım ne yapalım diye kara kara düşünürken akıllarına bu yeni uyduruk teknoloji geldi herhalde. Burdan çıkan sonuç : ati marka bir ekran kartının nvidia bir karttan aşağı kalır bir yanı yokken sadece bazı sürücü oyunlarıyla bak ati kartlar sürünüyor muhabbeti yapmak olsa olsa iyice adileşen nvidia'nın işi olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsnk

@ilkerinanç; Bir firmanın, diğer firmalar bu konuda bir icraatta bulunmadı diyerek gelişimi durdurması mı gerek? Oyuncular ageia kartlara ekstra para harcamadığı için oyunlardaki fiziğin gelişimi durma noktasına gelmişti. Nvidia'nın tek yaptığı bu özelliği ekstra para harcamadan ekran kartına entegre etmek oldu. (Performans kaybı olacak tabi) Bu neden sizi, bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum? Yanlış bilginize dayanarak, "48xx serisi çıktığında ortaya atılmış son çırpınış" olarak görüyorsunuz herhalde. Fakat nvidia bu işe şubat ayında girişmişti. Piyasanın lideri olduğu dönemde. Daha 48xx serisi ortalarda yokken. Tamam, henüz ortada çok fazla örnek yok. Yavaş yavaş yayılıyor. 10 ay takdir edersiniz ki, bir standardın oturması için kısa bir süre. Belki de tutmayacak, bilemeyiz. En azından nvidia birşeyler deniyor. Diğer firmaların bir hareketi var mı?

hayır ne yapıyorsa durdurması gerekmiyor onun sorunu.ben tutmayacak ve 4xxx serisi için zaman kazanma olarak görüyorum dedim.klasik nvidia taktikleri bunlar...yani neymiş efendim phsyx ile şu olacakmış bu olacakmış.iyi de hepsi kabullenirse o dediğin olur.ati de şimdi kendi kartına göre yazılım yaparsa bir de onunla mı uğraşacağız yok ati fizik destekli oyun yok nvidia fizik destekli oyun.şimdi bir de intel çıkıyor... oh...
    üstüne basa basa söylüyorum.düşüncenin kendisinde bir yanlışlık yok.ama piyasa bunu standart olarak kabullenirse tutar yoksa zaman kazanma çabasından öteye gitmez,ki benim fikrim de bu yönde.koskoca nvidia bilmiyormu ms un kabullenmediği bir standartı bütün piyasaya kabul ettiremeyeceğini.peh...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 21 Aralık 2008; 15:39:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Nevfel

Nvidia Ati'den performans ve teknoloji olarak geri kaldığında her zaman bu tarz çelme takma metodları uyguladı. Önce oyunlara nvidia destekli diye bir zımbırtı ekledi lakin baktı ki oyuna girişte nvidia logosu çıkıyor ama ati ekran kartlarında daha fazla performans veriyor (Misal DMC 4).

Ne yapalım ne yapalım diye kara kara düşünürken akıllarına bu yeni uyduruk teknoloji geldi herhalde. Burdan çıkan sonuç : ati marka bir ekran kartının nvidia bir karttan aşağı kalır bir yanı yokken sadece bazı sürücü oyunlarıyla bak ati kartlar sürünüyor muhabbeti yapmak olsa olsa iyice adileşen nvidia'nın işi olabilir.

Nvidia performans olarak gerimi şu anda ? Dmc 4'te nvidia kartlar ati kartları geçiyor hemde fazla oc olmadan ispatıda aşağıda önce mimarileri inceleyelim ondan sonra yorum yapalım 1.4m transistor demek sadece daha fazla güç tükettiğini değil içinde barındırdığı birimler ile daha komplike olduğunu gösterir physx ise hesaplamaları fizik kartından alıp varolan gpu'lar ile hesaplatmak zaten uyduruk bir teknolojidir onun için tartışmaya gerek yok

Cryostasis Tech Demo! PhysX ağırlığını gösteriyor! (indirin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Aralık 2008; 15:58:35 >

• kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş anlayan anladı hadi bb :D
  • kedi biz nvidia da mundar mı oluyo şimdi?ya saçmasapan şeyleri futbol bölümünde falan alıştık görmeye de buradaki ne oluyor onu anlamıyorum.hadi bb. : D ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

quote:

Orjinalden alıntı: Nevfel

Nvidia Ati'den performans ve teknoloji olarak geri kaldığında her zaman bu tarz çelme takma metodları uyguladı. Önce oyunlara nvidia destekli diye bir zımbırtı ekledi lakin baktı ki oyuna girişte nvidia logosu çıkıyor ama ati ekran kartlarında daha fazla performans veriyor (Misal DMC 4).

Nvidia performans olarak gerimi şu anda ? Dmc 4'te nvidia kartlar ati kartları geçiyor hemde fazla oc olmadan ispatıda aşağıda önce mimarileri inceleyelim ondan sonra yorum yapalım 1.4m transistor demek sadece daha fazla güç tükettiğini değil içinde barındırdığı birimler ile daha komplike olduğunu gösterir physx ise hesaplamaları fizik kartından alıp varolan gpu'lar ile hesaplatmak zaten uyduruk bir teknolojidir onun için tartışmaya gerek yok

Cryostasis Tech Demo! PhysX ağırlığını gösteriyor! (indirin)

Verdiğiniz grafik söylediklerinizle ters düşüyor maalesef. O grafiğe göre hd4870'in rakibi olan gtx260 hd4870'den daha yavaş; 512 mb bellek dezavantajına rağmen. Yeni gtx260 core216 ile aynı performansta. Peki bu iki ekran kartı piyasada aynı fiyata mı satılıyor? Hayır. Verdiğiniz grafikteki testte kullanılan 512 mb HD4870 her halükarda gtx260'dan en az 100 ytl daha ucuz. Yurt dışında ise daha da fark var arada.

hd4850 x2 gtx280 ile aynı fiyatta belki daha ucuz ama nerden baksanız %30 fark atmış mezkur oyunda.

Siz neye dayanarak daha iyi performans veriyor diyorsunuz. Hem daha fazla öde, sonra o.c yap birde nvidia özel sürücü desteği versin sonra nvidia daha iyi performans veriyor öyle mi?

Herkes görüyor neyin ne olduğunu; burda fanatiklik yapmanın insanları yanıltmanın bir alemi yok.

• Evet görüyoruz neyin ne olduğunu uyduruk teknoloji diyerek fanatik ben olmuyorum herhalde değilmi
  • DMC'nin başında Nvidia meant to be played yazıyor, ona rağmen ATI kartlar başabaş gidiyor. Oyunlarda hep nvidia desteğinden bahsediliyor ya bir de desteklenmese hali nice olurdu acep
  • Bütün ayarlar açık halde Crysis bile bu kadar kastırmadı makineyi. Nvidia fizik için beni ikna edemezse veya Amd adam gibi fizik hesaplattıramazsa dört çekirdekliler iyice ayağa düşünce sağlam bir işlemci almak gerekecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darel-x

Bütün ayarlar açık halde Crysis bile bu kadar kastırmadı makineyi. Nvidia fizik için beni ikna edemezse veya Amd adam gibi fizik hesaplattıramazsa dört çekirdekliler iyice ayağa düşünce sağlam bir işlemci almak gerekecek.
    Bana göre sorun 4 çekirdek işlemci ile çözülecek bir sorun deyil.Çözülecek olsaydı benim sistem imzamdaki 4 çekirdek işlemcili donanımla sürünmezdi.İşlemci deyil 4 çekirdek isterse 8 çekirdek olsun ekran kartlarımızda ati yazdıktan sonra farketmez.Oyun önce bir tarıyor etrafta ati yazan birşey var mı,iyice bakıyor ve varsa dur yoksa geç diyor bu iş bu kadar basit.Kimin düdüğünü çalarsan onun düdüğü öter.Tech demoyu hazırlayanlar biraz fazla öttürmüşler

• Bende Cryostasis PhysX Tech Demo ile deneme yapmıştım.
    1680x1050 çözünürlükte Medium modda
    Avarage FPS: 71 çıkmıştı.

CPU: E6400@3.2GHz

Ekran kartı OC edilmişti
    GPU: 9800 GTX+ AMP Edition @850MHz
    Mem: 2500MHz
  • Yok canım Physx nedir degilmi , zaten kaç oyunde getirisi varki , ne gerek var nvidiaya ...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.