Şimdi Ara

Cryostasis Tech Demo! PhysX ağırlığını gösteriyor! (indirin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
6.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: scientist8

az daha indiriyordum
    quote:

Orjinalden alıntı: Crauser

Linkini verdiğin tech demo vista uyumlu konuya eklede xp kullanan herkez benim gibi boşuna 1 gb indirmesin

erulu: oyun listesi http://www.nzone.com/object/nzone_physxgames_home.html

bu arada 8600 GT destekliyormuydu ve physx desteğini açmak için ne yapmak gerekiyor?

8600 gt destekliyor 180.xx serisi sürücü kurman yeterli olur...

• ÇOK FENA BİR GRAFİK VAR
  • İndiren yok mu arkadaşlar?

Aldığınız FPS leride yazarsanız sevinirim.

1680x1050 High ayarlarda 8800gt ile 24 FPS aldım mesela. Güzel bir benchmark aynı zamanda. Bir deneyin.
  • boyutu büyük yaw
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: erulu

Birkaç oyunda grafik sorunları yaşıyordum, sorunun PhsyX'ten kaynaklandığını keşfettim. Sistemden kaldırınca oyundaki sorunlarda bitti. Performans olarak değişen bişi de olmadı. 3 kat performans falan göremedim ben (kartım 9600 GT belki ondan olabilir)

Fps artması için oyunun PhysX destekli olması gerekir normal oyunlarda sorunda yaratmaz performansta arttırmaz.

Selam, denedim, Physx destekli Ghost Recon2'da hiçbir performans artışı olmadı. Görsel efekt bile göremedim çünkü oyun kilitlendi ve physx ve render hatası verdi. Driver olarak 180.48 yüklü. Benim sistemde de bi sorun olabilir.

• Arzu eden arkadaşlar oyunun ismini yazıp youtube'tan görüntülerini izleyebilir. Arkadaşın dediği gibi su efekti (donma, erime, buzların kırılması, suyun akması) ve de herşeyin kırılgan olması dışında pek birşey göremedim videoda, oyun böyleyse herkese bol sulu günler dilerim.
  • quote:

quote:

quote:

Birkaç oyunda grafik sorunları yaşıyordum, sorunun PhsyX'ten kaynaklandığını keşfettim. Sistemden kaldırınca oyundaki sorunlarda bitti. Performans olarak değişen bişi de olmadı. 3 kat performans falan göremedim ben (kartım 9600 GT belki ondan olabilir)

Fps artması için oyunun PhysX destekli olması gerekir normal oyunlarda sorunda yaratmaz performansta arttırmaz.

Selam, denedim, Physx destekli Ghost Recon2'da hiçbir performans artışı olmadı. Görsel efekt bile göremedim çünkü oyun kilitlendi ve physx ve render hatası verdi. Driver olarak 180.48 yüklü. Benim sistemde de bi sorun olabilir.

Ghost recon physx farkı görülecek bir oyun değil zaten warmonger'ı veya Cryostasis'i yüklersen görürsün farkı

• @Erulu;

Zaten Graw2 Ageia PhysX adlı kart varken yapılmış bir oyun, o yüzden PhysX efektleri göze batmayacak kadar ufak tefek şeyler.

Şu anda PhysX in gücünü görmek istiyorsan Warmonger, UT3 (PhysX haritaları) veya yukarıda yazdığım Tech Demo'yu denemelisin.

Çok yakında Mirrors Edge, Borderland, Bionic commando, Empire Total War, Cryostasis oyunlarında bu efektleri göreceksin.

@Zargana_11

Oyun elbette bu olmayacak. Bu oyunun demosu değil, DX10 teknoloji demosu. Oyunda ki grafiksel ve fiziksel avantajları göstermek için yapılmış.

Tabi oyun çıkmadan bilinmez ama anlatılanlara göre çıktığında Bioshock kadar ses getirecek bir yapım. (Hatta Rus Bioshock'u diye anılmakta).

Donmuş bir nükleer deniz altında geçiyor, ve onu bu hale neyin getirdiğini araştırıyoruz. Karakterimizin birde özel bir psişik gücü var, insanlar ölmeden son anlarında neler gördüklerini, görebiliyor.

Yani velhasıl konusu zaten sağlam görünüyordu, tek soru işareti oyunun atmosferi idi ki bu tarz oyunlarda önemlidir. Tech demoda bu konuda da harikalar yarattığına şahit oluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 19 Aralık 2008; 11:14:33 >

• Artık fizik api'sine ağırlık verilmeli çünkü oyun sektörünün gelişmesinde önemli bir nokta bu yönde physx şu anda daha avantajlı çünkü havoc hala gpu üzerinden hesaplatılamıyor intel larrabee kartlarını 2009'da fazla geç kalmadan çıkarmalı ve oyun firmaları ile anlaşmalı veya yalanmı olucak onuda göreceğiz çünkü nvidia boş durmuyor oyun firmaları ile şimdiden physx'i yaygınlaştırmak için çalışma içerisinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Aralık 2008; 11:28:02 >
  • 2x4870 e8400@4050 4gb ram... herşey full fizik uygulaması hardware...

Cryostasis Tech Demo! PhysX ağırlığını gösteriyor! (indirin)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xit

2x4870 e8400@4050 4gb ram... herşey full fizik uygulaması hardware...

maşallah maşallah o oyunları hepsini oynayabiliyormusun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

quote:

Orjinalden alıntı: Xit

2x4870 e8400@4050 4gb ram... herşey full fizik uygulaması hardware...

maşallah maşallah o oyunları hepsini oynayabiliyormusun?

elimizden geldiğince işte...

• Bugüne kadar çıkmış tüm oyunlarda 4870x2 ekran kartım ile nvidia kullanıcılarının oyunlarda gördüğü görebildiği herşeyi eksiksiz gördüğüme inanıyorum.İşte bu noktada bundan sonraki çıkacak oyunlarda ati kullanıcıları nvidia bu işe bulaşmasa yine görecekken nvidia bulaştığı için göremeyecek diye düşünüyorum.Nvidianın yeni senaryosu bu bana göre yoksa nvidia bıraksa bu işleri kimsenin kaçırdığı fizik falan olmayacak.Bana göre nvidianın derdi atiyi geçabilmek deyil yazılım oyunları ile atiyi geriye çekebilmek.
  • Oyunun full sürümü Rusça olarak geçen günlerde çıktı isteyen pm den ulaşsın
    Nvidia bu Physx desteğini genelde Rus firmalara veriyo nedendir anlamadım
  • ATI ekran kartım + ayrı PCI PhysX kartım var, indirip bir deneyim bakayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: sight

ATI ekran kartım + ayrı PCI PhysX kartım var, indirip bir deneyim bakayım
    Deneyip sonucu paylaşırsanız merağımız azalır en azından.Acaba Physx kartla en düşük fps kaç olacak ?şu işe bakın 4870x2 bile Cryostasis Tech Demoda süründü,kaç yıl önceki physX kartın ocağına düştük.
  • Arkadaşlar bu haber için yeni bir başlık açmaya değmez diye düşündüm ve hazır bir PhysX konulu başlık açılmışken buraya yazayım dedim.

Electronic Arts ve 2K Games'dan sonra THQ firması da Nvidia PhysX teknolojisini kullanacak. Resmi basın duyurusu için:

http://www.nvidia.com/object/io_1229607540213.html

quote:

Orjinalden alıntı: Oz_An

Oyunun full sürümü Rusça olarak geçen günlerde çıktı isteyen pm den ulaşsın
    Nvidia bu Physx desteğini genelde Rus firmalara veriyo nedendir anlamadım

Açıkçası Nvidia başka hangi Rus firmasına PhysX desteği verdi şu an aklıma gelmedi ama Nvidia'nın birsürü yazılım mühendisinin çalıştığı TWIMTBP test laboratuvarlarının (GTL) Moskova'da olduğunu söyleyebilirim. O yüzden kıyak geçiyor olabilirler Ruslara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobb -- 19 Aralık 2008; 18:49:20 >

• THQ da geldi ha, süper.

PhysX işi baya iyi geliyor. AMD bence lisansı istemeli Nvidia'dan. Eminim hala bedavaya verecektir.

Ama Ati kısa bir süre daha bu işi sürüncemede bırakırsa büyük kayıplar yaşayamadım. Anlamadığım Ati niye bu işte Nvidia ile anlaşmaktansa intelle uğraşıyor. Uygun şartlar sağlanırsa CUDA lisanısının bile Ati ile paylaşılabileceğine inanıyorum. Nforce döneminde Nvida+ AMD çok iyi geçinirdi. AMD şu an Intel karşısında hala satış yapabiliyorsa Nvidia nın payı çok büyüktür.

Hadi onuda geçtim bari PhysX'e alternatif bir teknoloji koysada ortaya, firmalar ona göre hareket edebilse.

HD 4870X2'nin 14 FPS aldığı bir durumda 8800gt nin 24 FPS alması durumun vahimiyetini gösteriyor.

Bari en azından Nvidia ayrı bir PhysX kartı falan çıkarsa da, ya da mevcut kartlarını Atilerin yanına PhysX kartı gibi çalışabilecek şekilde düzenlese, yoksa bu iş kötüye gidiyor.

@Oz_An;

Rusça sürümü oynamam oyun zevkine etmeyelimde, sen oyunu görüp denediysen biraz anlatsana. Nalı beklediğimiz kadar iyi bir oyun mu?

Ha ayrıca abuk subuk buglar var mı? STALKER da çok başımızı ağrıtmıştı. Gerçi yine de 2 oyununu da severek bitirdim. Rus oyunu olunca bu konudan korkuyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 20 Aralık 2008; 0:16:07 >

• ya arkadaşlar yanlış anlamayın da(anlayacaksınız da neyse artık) diyorsunuz bu iş çok güzel oldu iyi gidiyor falan.örnek verin diyorlar bir tane demo bir teknoloji demosu bir de harita örnek veriyorsunuz.aegia phsyx kullanan oyunlarda hala bir numara yok.adam fizik kartıyla bütün desteği vermişti nvidia bende ekran kartımla verdim diyor ortada birşey yok.
    yani fkir güzel de hala fikir gibi kaldı hala kağıt üzerinde başarımdı şuydu buydu...ne zaman olacak bu iş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

ya arkadaşlar yanlış anlamayın da(anlayacaksınız da neyse artık) diyorsunuz bu iş çok güzel oldu iyi gidiyor falan.örnek verin diyorlar bir tane demo bir teknoloji demosu bir de harita örnek veriyorsunuz.aegia phsyx kullanan oyunlarda hala bir numara yok.adam fizik kartıyla bütün desteği vermişti nvidia bende ekran kartımla verdim diyor ortada birşey yok.
    yani fkir güzel de hala fikir gibi kaldı hala kağıt üzerinde başarımdı şuydu buydu...ne zaman olacak bu iş?

Yaw @ilkerinanç kardeşim, daha PhysX nvidia üstünden çalıştıralı 6 ay oldu.

4 çekirdekli işlemciler çıkalı 3-4 sene oluyor hala destekleyen oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. DX10 2 sene önce çıktı neredeyse , daha ona uygun oyun sayısı yine bir elin parmaklarını geçmiyor.

Oyun programcılarının yeni bir özelliği oyunlarına eklemeleri baya bir zaman alıyor, hele de konsolların zirvede olduğu bir anda.

Yine de bu kadar kısa süre geçmesine rağmen önümüzde ki sene çıkacak olan ve büyük ihtimalle önemli ses getirecek olan Mirror's Edge, Borderland, Cryostasis, Empire Total War, Bionic Commando gibi oyunlar önemli oranda PhysX desteği gerektirecek.

Üstüne üstlük en önemli oun firmaları da birer birer Nvidia ile anlaşıyor. Bu Nvidia nın başarısını gösterir.

Şu an bile Warmonger adlı oyunu kurarsanız PhysX in artılarını görürsünüz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.